home
19-01-10

Suntem vii sau deja morti?

M-am tot gandit la soarta si zilele care ne sunt harazite. Ce am facut noi de am ajuns in situatia in care ne aflam actualmente. Ma refer la noi ca natie, pentru ca stelisti fiind, nu putem sa ne sustragem conditiei noastre de romani. Multi dintre noi se revolta in fiecare zi, vazand "atacurile" la care este supus poporul asta de catre cei care-l administreaza din partea stapanirii de la Bruxelles, Washington si Moscova. Sunt convins, de multe ori va vine sa va luati lumea-n cap, sa urlati de furie... Batrani batjocoriti, simboluri romanesti umilite, limba romana denigrata, traditii si constiinta nationala inlocuita cu tigani si cumparaturi, copii care invata fara acoperis deasupra capului si exemplele pot continua. De ce?

Cine ar putea sa ne raspunda la aceasta intrebare, daca nu un om care timp de 20 de ani a fost, mai mult sau mai putin, la putere. Cine stie mai bine de ce Steaua, un bun national, a fost tarat in mocirla, daca nu un om "puternic"? Cine sa cunoasca mai bine de ce are nevoie natiunea romana pentru a fi puternica, LIBERA si independenta? Daca nu, chiar domnul Viorel Hrebenciuc. Aveti cuvantul:

"Adevărul e că, atunci când a fost lansat, Becali era extrem de necesar pentru politica românească".

Necesar? Cui? PSD-ului? Dumneavoastră? Ţării?
"Păi este acelaşi lucru: era necesar. Interesul era unul comun.", Prosport.

Cu alte cuvinte, necesar natiunii, al domniei sale, al partidului sau nu era sa existe un sistem de sanatate care sa functioneze echitabil pentru toata lumea, un invatamant care sa educe copiii in spiritul unui Balcescu, Mihai Viteazul sau Ion Antonescu, nu, Romaniei ii era necesar un bisnitar mafiot analfabet pe post de personaj model.

Aceste cuvinte, rostite de acest domn, sunt simptomatice pentru ce s-a intamplat la nivelul societatii romanesti. Nu sariti la gatul meu, acesta nu este un articol politic. Impostura, lasitatea si coruptia sunt peste tot in clasa noastra conducatoare. Nu va mai faceti iluzii, nu exista "baieti buni" si "baieti rai", ci poate doar "baieti rai" si "baieti mai rai".

Suntem sclavii lor! Dragii mei stelisti, de la nord la sud si de la est la vest, va rog sa va ganditi la copiii vostri. Vreti un stadion liber, frumos, in care sa veniti cu ei la fotbal? Sau vreti sa traiti cu spaima ca pe cei care i-ati oprimat se vor intoarce? "Dar ce putem face noi? Suntem doar niste suporteri", veti spune. Putem face totul! Asta ne-au bagat in cap 20 de ani, ca suntem prosti si slabi, incapabili si nepriceputi, dar nu e asa. Nu v-ati saturat? Nu ne-am saturat odata? Poate bunicii si strabunicii v-au murit prin razboaie si inchisori. Pentru ce? Ca sa ne tradam intre noi? Sa oferim pe tava ce altii n-au putut smulge cu forta?

Aduceti-va aminte atat: cu cat veti accepta sa va calce cineva in picioare, cu cat acceptati umilinta, cu atat mai rau va fi pentru voi. Iata ce spunea un batran sarb din Kosovo: "Ne-au furat tara, dar nu vom recunoaste furtul niciodata. Cat timp nu recunosti nedreptatea, AI DREPTUL LEGITIM SA RECUPEREZI CE TI S-A FURAT!"...Stiu ca e comod si mai sigur sa stai acasa si sa te plangi, fara sa faci. In acest mod, ai garantata supravietuirea, dar esti de facto mort. Impotrivindu-te, ai toate sansele sa nu mai comoditatea dinainte, ba mai mult, ai si garantata incertitudinea! Dar macar iti oferi tie si alor tai o speranta...O sansa sa fii viu! Ce alegi: viata sau moartea?

Fiecare dintre noi putem face ceva,trebuie doar sa avem curajul sa incepem de undeva. Cateva mii deja au facut-o. Pentru Steaua, pentru Basarabia, pentru Eroii Cazuti, pentru libertate. Nu vegetati, traiti! Daca nu pentru voi, macar pentru copiii nostri. Pot sa ne ia steagurile, bannerele, pot sa ne ia orice, dar nu limba! Daca tot ce putem face e sa strigam, atunci sa o facem! Inainte sa ajungem toti o natie de culegatori de stuf, ca asta au nevoie de la noi.

Sa luam exemplu de la un erou roman batjocorit: Valeriu Carp.

"In urma intelegerii dintre Stalin si Hitler, Romania a fost nevoita sa cedeze Basarabia sovieticilor. Regele Carol si politicienii au cedat ultimatumului din '40. Pentru armata romana A INCEPUT UMILINTA RETRAGERII FARA FOC DE ARMA de la hotarele intemeiate de Musatini. A fost un calvar. Trupele regulate si de cazaci ale rusilor ne-au batjocorit, atat pe ofiteri cat si pe trupa de rand, cautand sa ne provoace. Mai mult, n-au respectat nici propriul hotar impus chiar de la Moscova si astfel, am pierdut si Tinutul Hertei. Mai mult, invadatorul mergea si mai inainte...La Bucuresti, clasa politica si regele erau paralizati de frica si de tradare! In lipsa oricarui ordin ne-am continuat retragerea(n.r.- divizia a 7a a generalului Stavrat ) spre nicaieri. La un moment dat, un soldat a strigat: "Putna, se vede Putna!" .. Generalul Stavrat a cerut ordin de lupta de la comandantul suprem:nimic! De la rege, nimic!

În aceste conditii, maiorul VALERIU CARP, comandantul Batalionului 3 din Regimentul 16 infanterie al Diviziei 7, aflat in ariergarda a lasat regimentul sa se retraga si cu de la sine putere a ordonat batalionului sau: "De aici nu ne mai retragem! Peste Putna nu se trece! Mergeti la unitati, organizati-va pozitii de aparare si, daca rusii mai inainteaza un pas, DIN ORDINUL MEU SI PE A MEA RASPUNDERE, deschideti focul!”

Si am tras in rusi ca-n caini. Coloanele de rusi au cazut ca secerate, iar pe locul unde au zacut cadavrele invadatorilor se afla azi granita de nord a Romaniei! Pe aliniamentul Valeriu Carp! Pentru curajul sau,sovieticii l-au declarat criminal de razboi si asa a ramas pana azi. Pentru vina de a fi executat conform legii martiale doua duzini de romani tradatori care au atacat trupele romane si i-au primit cu "paine si sare" pe invadatori. Din pacate pentru noi faceau parte dintr-o anumita categorie, care le permite sa se considere mai oameni decat oamenii. Din fericire pentru el, maiorul Carp nu a apucat sa fie prins de bolsevici si a murit asemeni un erou autentic, in lupta pentru patria sa, in 1944, la Pascani.

La fel ca si comandantul nostru suprem, maresalul Antonescu, si Valeriu Carp a ramas pana azi criminal de razboi.

Colonel(r) Ioan Ambrosă, "Cavaler al Ordinului Mihai Viteazul", pe vremea aceea sublocotenent aflat in subordinea Maiorului Valeriu Carp.

P.S. Marturia acestui veteran, facuta la 89 de ani, demonstreaza inca odata ca oricat de mult timp ar trece, oricate minciuni ar turna, adevarul iese mereu la iveala.

Mihai


https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Meciul Urmator ClasamentLotul Stelei
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Ceahlaul
Sambata, 13 Februarie 2010,
ora 20:30
https://fcsteaua.ro:/ Live text fcsteaua.rohttps://fcsteaua.ro:/
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/10
  • https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    Felicitari Tricouri Cantece
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    ',WIDTH,100);" onMouseOut = "return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/felicitari/steaua--11256--Steaua-Ujpest.html">

    https://fcsteaua.ro:/

    Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3