home
20-01-10

Multumim, Sorin Ghionea!

FC Steaua anunta transferul capitanului Sorin Ghionea la FC Rostov, din prima liga rusa, unde il avea ca antrenor pe fostul tehnician al echipei noastre, Oleg Protasov. Sorin a semnat o intelegere valabila pe trei ani cu FC Rostov si paraseste clubul nostru dupa o aventura care a durat aproape opt ani de zile. El a parasit miercuri seara cantonamentul echipei, dupa ce si-a luat la revedere de la deja fostii colegi si s-a alaturat lotului condus de Protasov, care se pregateste tot in Antalya.
­­
Clubul nostru ii multumeste pentru contributia adusa la performantele deosebite reusite de Steaua in deceniul trecut, printre care putem enumera doua titluri de campioana, Super Cupa Romaniei, doua calificari in UEFA Champions League sau o semifinala de Cupa UEFA. De asemenea, ii dorim mult succes alaturi de noua sa echipa si sa fie sanatos!

Sorin Ghionea s-a nascut pe 11 mai 1979 la Galati si a inceput fotbalul profesionist la echipa Dunarea, din localitate. A debutat pentru aceasta grupare in 1997, in Divizia B, unde a jucat 15 meciuri intr-un sezon, dupa care a fost transferat la Otelul. Aici a jucat 62 de meciuri de Divizia A in patru sezoane, perioada in care a reusit sa inscrie de doua ori. Debutul sau in prima liga s-a inregistrat pe 7 august 1998, in victoria cu 3-2 a "otelarilor" impotriva celor de la FC National.

Vara anului 2002 l-a gasit in Ghencea, unde nu s-a acomodat de prima data, reusind sa bifeze doar sase partide in primul sezon la Steaua. Meciul sau de debut a fost intr-o infrangere, scor 0-1, in fata celor de la Poli AEK Timisoara. In sezonul urmator a fost imprumutat la fosta sa echipa, Otelul Galati, unde a bifat 26 de partide din postura de capitan de echipa si a jucat finala Cupei Romaniei, pierduta de galateni in fata lui Dinamo.

Sezonul 2004-2005 a coincis cu revenirea sa la Steaua, unde a devenit, odata cu instalarea in functia de antrenor a lui Walter Zenga, unul dintre jucatorii de baza ai echipei. A evoluat in 26 de partide in campionat si in 12 jocuri de Cupa UEFA, reusind sa se califice cu Steaua in primavara europeana dupa mai bine de zece ani. De asemenea, a cucerit primul sau titlu de campion in vara anului 2005. Acel sezon a fost marcat si de o accidentare la nivelul piramidei nazale, in urma careia a fost operat si a fost nevoit sa joace cu o masca de protectie pentru mai mult timp.

Sezonul 2005-2006 a fost cel mai de succes in cariera lui Sorin la Steaua. A reusit sa castige al doilea titlu consecutiv intr-un sezon in care a jucat 27 de partide in prima liga si s-a calificat cu Steaua in semifinalele Cupei UEFA, competitie in care ros-albastrii au eliminat, pe rand, echipe de top in Europa, precum Lens, Heerenveen sau Betis Sevilla, precum si pe rivalii de la Rapid, in sferturile competitiei. In aceasta competitie, capitanul Stelei a bifat 13 jocuri. In aceasta perioada, Sorin a format, alaturi de Dorin Goian, unul dintre cele mai puternice cupluri de fundasi centrali din cupele europene, Steaua fiind una dintre echipele cu cele mai putine goluri primite.

Inceputul sezonului 2006-2007 i-a adus lui Sorin si Super Cupa Romaniei, cucerita in dauna celor de la Rapid, scor 1-0. De asemenea, pe plan european, acel sezon a reprezentat primul pentru Steaua in UEFA Champions League dupa o pauza de zece ani. Primul joc, in fata celor de la Dinamo Kiev, l-a transformat pe Ghionea in erou, acesta inscriind primul gol al Stelei (foto) in frumoasa victorie cu 4-1 de pe Stadionul Olimpic din Capitala Ucrainei. A evoluat de noua ori in acel sezon de UEFA Champions League si o data in "primavara" Cupei UEFA, in care ros-albastrii s-au calificat de pe pozitia a treia intr-o grupa de UEFA Champions League in care i-au avut ca adversari pe Real Madrid, Olympique Lyon si Dinamo Kiev. Din pacate, Sorin a jucat doar de 18 ori si a inscris o data in campionat, el accidentandu-se la genunchi, in returul sezonului, in remiza cu UTA, scor 0-0.

Acea accidentare avea sa-l tina departe de teren aproape un an de zile, perioada in care a suferit doua interventii chirurgicale. A revenit la pregatirile echipei in ianuarie 2008 si a reusit sa prinda 12 meciuri in campionat, pe care Steaua l-a terminat pe pozitia a doua in clasament. In acel sezon a reusit sa inscrie un gol, in infrangerea de pe terenul marilor rivali de la Dinamo, scor 2-1.

Sezonul 2008-2009 a adus a doua participare a lui Sorin in grupele UEFA Champions League, competitie in care Steaua a intalnit nume mari ale Europei, precum Bayern Munchen, Olympique Lyon sau ACF Fiorentina. El a evoluat in opt meciuri de UEFA Champions League si in 30 de partide de campionat, sezonul incheindu-se destul de slab pentru Steaua, care a terminat pe locul 6.

In sezonul actual, Sorin a bifat 14 etape de campionat in tur, pe care Steaua l-a incheiat din pozitia de lider al clasamentului, la egalitate cu Unirea Urziceni si CFR Cluj. De asemenea, pe plan european, capitanul ros-albastrilor a bifat 9 partide in UEFA Europa League, dintre care sase in grupele competitiei. Per total, Sorin a adunat 221 de meciuri si patru goluri in prima liga, precum si 56 de jocuri si un gol in cupele europene.

La nivel international, Sorin se poate lauda cu 13 partide in tricoul echipei nationale, pentru care a debutat pe 27 martie 2002 (Romania - Ucraina 4-1) si pentru care a inscris un gol. Cea mai mare performanta a sa la acest nivel a fost participarea la EURO 2008, unde a bifat o prezenta, impotriva Olandei.

steauafc.com


https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Ceahlaul
Sambata, 13 Februarie 2010,
ora 20:30
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
  • Program Liga 1 2009/2010
  • Clasament/Rezultate 2009/2010
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/