home
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
17-01-10

Lectii ce nu trebuie uitate

Motto: Am facut 13 ani de puscarie degeaba, pentru un popor de idioti. - Petre Tutea

S-a scris extraordinar de mult despre motivele pentru care "patronul" Stelei (personal, m-am decis sa nu-i mai scriu numele, sa nu-i mai fac reclama) ar trebui indepartat de la club. Fara indoiala, va mai curge multa cerneala pe acelasi subiect. De aceasta data, insa, as vrea sa abordez aceasta tema, pentru ultima data cred, putin altfel.

Am inceput cu un citat din Petre Tutea. Cine nu stie cine ce om urias a fost si cat a iubit el poporul roman este sfatuit calduros sa caute grabnic cat mai multe informatii despre el. Am sa continui cu un alt citat, de aceasta data din Dan Puric, pe care mi-am permis, cu o nerusinare necesara cred eu, sa-l modific putin, fara insa a-i altera continutul.

Antrenamentul de uitare la care este supus suporterul stelist, astazi, face ca gandirea si inima sa se roteasca pe loc, si din aceasta rotire in gol, paradoxal, odata cu trecutul, dispare si viitorul.

Suporterul stelist imi pare ca uita, in acesti ultimi ani, de cativa oameni care au scris istorie pentru acest club. Intr-o perioada in care "patronul" al carui nume nu merita scris nici pe presul de sters pe jos este promovat cu o asemenea acerbitate incat Stalin ar fi invidios pe politica de cult al personalitatii, intr-o epoca daca vreti in care non-valoare, kitch-ul, scandalul, ignoranta, prostia, incultura si lista poate continua sunt cerute si oferite unui public tot mai tamp, suporterul stelist este supus unui proces, aproape ireversibil de uitare. Sau, si mai trist, de obisnuinta.

Cati dintre dumneavoastra va mai mirati atunci cand "patronul" declara... orice. Cati dintre dumneavoastra va mai mirati de un sezon slab, de o campanie de transferuri nereusita, de un jucator adus la echipa iar respectivul nu confirma? Vedeti, deja ne-am obisnuit. Acest proces monstruos de transformare din suporter in privitor, in aplaudac, trebuie stopat, iar pentru acest lucru sa se intample trebuie actiunat cat se poate de ferm.

Nu stiu cati dintre voi stiti ca, in 1990, un grup de eroi ai acestui neam au protestat impotriva regimului Iliescu, ce se instala in tara in acea perioada. Acesti tineri, in majoritate studenti, au ales sa intre in greva foamei, o forma drastica, dar pasnica si oarecum civilizata de protest, pentru a atrage atentia asupra a ceea ce credeau ei ca e inceputul unei perioade nefaste pentru Romania. Intrebat, la acea data, ce le transmite protestatarilor, "oracul Bucurestiului", Saul Brukner, sau Silviu Brucan cum poate il cunoasteti, a declarat ranjind ca "ar fi bine sa se duca sa manance o friptura la gratar". Stiti ce e asta? O aroganta! Dar nu-i asa ca ne-am obisnuit, de 20 de ani iata, si cu aceasta stare de fapt a arogantelor?

O parte dintre dumneavoastra se intreaba de ce exista suporteri stelisti ce protesteaza impotriva patronului? De ce e "patronul" injurat, huiduit, indemnat sa plece?

Argumente au tot fost aduse de-a lungul vremii, argumente solide, concrete, ce nu pot fi contestate sau trecute cu vederea. Hai sa incercam, din nou, o alta abordare.

Cativa dintre dumneavoastra sustin ca "patronul" a ajutat clubul intr-un moment extrem de dificil. Bun, iata ce spunea el insusi in acel moment, undeva in anul 2000.

Vreau sa se stie din capul locului ca eu nu urmaresc preluarea Stelei, asa cum spun unii sau altii. Eu am bani multi si vreau sa ajut Steaua, nu sa obtin profit de pe urma ei. Voi imprumuta clubul cu bani atunci cand nu sunt de ajuns si ii voi recupera de la conducere fara sa cer un leu in plus.

Ca nu s-a intamplat asa, este deja istorie. "Patronul" cel plin de intentii bune in anul 2000, a ajuns, 3 ani mai tarziu, sa detina, in contul banilor cu care a imprumutat clubul, "dezlegarile" celor mai importanti jucatori ai echipei. Iar cum intentiile sale bune nu se puteau materializa in acel stadiu organizatoric, a fortat mana oamenilor din conducere, folosindu-se tocmai de acele "dezlegari", si a preluat conducerea Stelei prin nou-infiintata societate pe actiuni. Chiar daca a vrut sa se stie din capul locului ca nu vrea acest lucru, dupa cum singur declara in anul 2000!

Pentru cei care inca nu stiti, "patronul" a preluat cel mai galonat club de fotbal din Romania GRATIS !!! Adica moca, pe degeaba sau cum vreti sa-i mai spuneti. Cele 8 milioane de dolari cu care imprumutase clubul pana in momentul in care a devenit patron (2,5 milioane de dolari dupa alte surse) s-au transformat in creante, recuperate in timp! Desi spunea acum 10 ani ca nu vrea sa obtina profit de pe urma Stelei, "patronul" ii solicita lui Ilie Nastase, in urma cu aproximativ un an, 60 de milioane de euro in schimbul clubului. In schimbului clubului pe care l-a preluat GRATIS.

Trecand peste acest aspect, poate va intrebati ce drept avem noi, cei care protestam impotriva lui, sa facm acest lucru, sa ii cerem sa plece si toate celelalte. Inainte sa va raspund, am sa scriu un scurt fragment dintr-o discutie cu acelasi Petre Tutea.

Am eu, ca om, justificare morala sa-i plesnesc pe acesti criminali cu toata duritatea?

Sigur ca da. Pai cand te lupti impotriva daunatorilor animali si vegetali ai dreptul sa faci asta? Pai corpul social nu are si el daunatori?


"Patronul" este un daunator al stelismului in particular si al societatii in general iar eu, ca stelist, ca om ce face parte din societate, am dreptul de a lupta impotriva a ceea ce eu cred ca este gresit. Binenteles, asta nu inseamna ca detin singur adevarul absolut, insa marea majoritate a actiunilor intreprinse de "patron" imi dau dreptate, iar crezul ca lupta aceasta este corecta, justa, morala daca vreti, poate ca ar trebui sa salasluiasca in tot mai multi dintre voi.

Sun Tzu spunea in "Arta razboiului" ca istoria nu trebuie uitata, deoarece, daca acest lucru se intampla, ea se repeta si se vor face intotdeauna aceleasi erori. Ar fi bine ca in acesti ani sa nu lasati anumite istorii sa se repete, sa invatati din eroarea "statului la o parte", a "neimplicarii", si sa veniti alaturi de hahalerele, zdrentele, drogatii, vagabonzii, haimanalele care vor o Stea curata, demna, curajoasa, victorioasa.

Steaua suntem noi !!!

Marius

https://fcsteaua.ro:/

CSA Steaua Rangers - FC Barcelona - toc

Anti becalihttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
nu cedam!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Ceahlaul
Sambata, 13 Februarie 2010,
ora 20:30
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
O felicitare fcs face cat 1000 de cuvinte https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
Mai multe felicitari
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
VideoNews Video Imagini Tracker
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Cel mai mic suporter Steaua mea norocoasa 001 01 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ 16 17 Cu dragoste din Caraibe FOrtZZA STEAUA patinuar Atmosfera de la Steaua - Progym, Cupa Romaniei la hochei Atmosfera de la Steaua - Progym, Cupa Romaniei la hochei Atmosfera de la Steaua - Progym, Cupa Romaniei la hochei Atmosfera de la Steaua - Progym, Cupa Romaniei la hochei Atmosfera de la Steaua - Progym, Cupa Romaniei la hochei Atmosfera de la Steaua - Progym, Cupa Romaniei la hochei Atmosfera de la Steaua - Progym, Cupa Romaniei la hochei