Este întrebarea pe care și-o pune Liviu Manolache, miercuri, 10 August, în articolul
„Își ia Steaua țeapă și cu De Amorim și Boldrin? » 11 cazuri în care brazilenii aduși de formația roș-albastră nu au confirmat”
Mai la vale, Liviu Manolache scrie:
„De-a lungul ultimului deceniu, la Steaua au venit nu mai puţin de 11 brazilieni, naţia cel mai bine reprezentată în privinţa numărului de străini care s-au perindat în tricoul roş-albastru. Dintre toţi, nici măcar unul n-a avut prestaţii formidabile. Andrey, Elton, Bonfim, Rocha, Tatu și Guilherme sunt unii dintre brazilienii care au trecut pe la echipa lui Becali și care nu au reușit să impresioneze prin evoluțiile lor.
Sursa: GSP
Este un articol bazat pe palavre și folclor, însă întrebarea e bună, dacă se referă strict la jucătorii De Amorim și Boldrin, nu și l-a faptul că sunt brazilieni. Dacă nici brazilienii nu sunt buni pentru Steaua, atunci cine? E drept, Steaua nu a avut brazilienii lui Șahtior, de exemplu, dar nici petarde în raport cu Liga 1, cum lasă de înțeles Liviu Manolache.
- Elton Gomes (8/1), Arthuro Henrique (9/1), Maicon de Oliveira (6/3), Adi Rocha (16/9) nu au fost țepe, ci Becali berbec că nu a avut răbdare și i s-a pus pata pe ei, deși aveau cifre bune. În unele cazuri, antrenorii au influențat îndepărtarea lor. La Elton se știe de ce nu a mai fost ținut. Nu valoarea, ci modul de transfer. Arthuro a făcut o partidă foarte bună pe Ghencea în Champions League cu Bayern Munchen (0-1). A dat și o bară, însă Becali îl voia mașină de goluri în scurt timp. Maicon a fost adus la insistența lui Teia Sponte, împrumut (200.000 euro) cu opțiune de cumpărare (600.000 euro). Atacantul brazilian a fost un jucător foarte bun (odihneasca-se in pace!), dar Becali, influențat de Cârțu, nu a mai vrut să plătească suma de transfer, in conditiile in care era un atacant mult peste media campionatului. Dovadă că apoi Maicon a devenit golgheter în Ucraina și în final a ajuns la Șahtior. Adi Rocha a fost un atacant decent, mult peste Tade, Golubovici sau Tudorie, avand in vedere că reușea totusi să bage mingea in ațe și să nu para caraghios.
- Leandro Tatu și Guilherme Sitya au jucat decent la Steaua. Tatu a avut ghinionul accidentărilor și al ratărilor. Ca Stanciu înainte de a da gol după gol. La un moment dat, Stanciu avea 7 bare la activ într-un sezon. Enache și Momcilovic par sub Guilherme până acum.
- Ricardo Gomes și Eder Bonfim erau buni, dar i-a dat afară că s-au îmbătat într-o zi. Mai apoi, Nikolic a vomat în taxi, iar apartamentul lui era depozit de sticle, foste pline cu licoare bahică, și nu i-a mai făcut nimic.
- Andrey Afonso a apărat bine până la acel 2-4 din Ghencea cu Dinamo (2007). Andrey a fost scos țap ispășitor, deși mai toate golurile au fost imparabile. Becali a renunțat apoi la el pentru că a făcut ruptură de ligamente și îl cumpărase în 2007 pe Zapata cu 1 milion de euro. Pe Andrey l-a cumpărat cu 400.000 euro și l-a vândut apoi la Cruseiro cu 100.000 euro.
- Andre Nunes nu a jucat, deci… A fost împrumutat în iarna anului 2008, cu opţiune de transfer, de la Zaglebie Lubin, campioana Poloniei. Vârful de 24 de ani a costat 100.000 de euro şi a fost ochit de roş-albaştri (Hagi) în dubla cu polonezii (1-0, 2-1), contând pentru turul doi preliminar al Champions League. Andre Nunes avea 4.000 de euro lunar din contract, plus prime de meci, fiind al şaptelea fotbalist din lotul Gloriei Buzău imprumutat de Steaua, după Tudose, Liţu, Simion, Ninu, Eze şi Bicfalvi. Practic Steaua l-a luat, Lăcătuș l-a ignorat și l-a trimis la Buzău.
- Singurul în discuție ar fi Gabriel Machado (3/0), adus să stingă o datorie cu Walter, dar nici ăsta nu putea să dea goluri de pe bancă.
Nu știu dacă De Amorim și Boldrin vor fi „țepe” gen Tade și Alcenat, dar este cert că Steaua își subțiase valoric lotul, până la limita unei echipe de pluton. Mai rău decât este acum nu poate fi. Să sperăm că prin venirea celor doi va fi mai bine. Și mă refer la acțiunile pe ultimii 30 de metri unde Steaua suferă. Totuși, De Amorim pare cam leneș. Trebuie să-și schimbe atitudinea și să ajute pe faza defensivă. Parcă joacă pe economic de o vreme și nu duce 90 de minute. Poate pe el îl verifică azi la inimă. Boldrin este un mijloș de travaliu și creație, însă îi trebuie o provocare și genunchii buni.
„Vineri dimineață trebuie să mai meargă să facă două controale, unul la inimă și unul la genunchi, apoi semnăm contractele! Și-au dorit să vină la Steaua, acum să dea drumul la treabă”, a declarat Gigi Becali pentru digisport.ro.
Dacă mai aduce un atacant, un fundaș dreapta și un central „de Steaua”, atunci și lotul va fi unul „Steaua”.
Am publicat acest articol pentru că o parte a suporterilor steliști sunt frământați de aceeași întrebare ca din titlu, iar unii poate sunt chiar tentați să facă o similitudine cu brazilienii trecuți prin curtea Stelei.
Apropo, brazilianul William De Amorim este și cetățean român din 27.05.2016.
X Ray
Sunt prea multe evenimente si prea puțin spațiu, așa că voi scrie aici știre,
01:25 România este campioană olimpică la scrimă – spadă pe echipe, feminin. România a învins China în marea finală cu 44-38, după o demonstraţie de forţă a sportivelor Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu.
România este în premieră campioană olimpică în proba de spadă pe echipe. Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop şi Loredana Dinu au reuşit să bată pentru a doua oară în istorie China (campioană mondială, în 2015 şi olimpică, în 2012) şi au cucerit aurul la Rio, scor 44-38.
La fix 60 de ani de la prima medalie olimpică obţinută de scrima românească (1956), cele patru fete din echipa de spadă au scris istorie în Brazilia. Celor cinci titluri europene şi două titluri mondiale din palmaresul româncelor li s-a adăugat şi cea mai de preţ medalie: aurul olimpic.
Echipa feminină de spadă, campioană olimpică după o finală MINUNATĂ! Este prima medalie a României la această ediţie a Jocurilor Olimpice.
Bravo, fetelor! Bravo, România!
Buna alegere xray :))
Avem un articol despre doi pacalici care nu au realizat mai nimic pana acum in viata si care nu vor face prea multi purici la echipa de fotbal si punem in comentariu un aur olimpic pentru Romania unic in istorie.
Daca ar fi fost invers nu facea rating la marea masa de useri ai site-ului, mare masa care habar nu are ca 3 dintre cele 4 componente ale echipei de scrima au ca echipa de club Steaua.