home
05-05-11

Indemn la lupta

Ce ne sfasie sufletele mai mult, umilintele suferite de Steaua in ultimii ani in fata rivalelor traditionale sau mocirla in care se zbate clubul din 2003 si pana in prezent sub domnia Fariseului?

Probabil, unii veti spune ca esecurile din meciurile cu Dinamo si Rapid dor cel mai tare, pentru ca am fost raniti in orgoliu; pentru ca noi, suntem Steaua; pentru ca avem un palmares pe care nimeni, in Romania, nu il mai detine.
Dar, cum s-a ajuns la acest colaps total cand vine vorba de palmaresul inregistrat in ultimii ani in fata marilor rivale?
Raspunsul? In randurile de mai jos...

Din 2003, de cand Fariseul a pus mainile sale soioase pe Steaua, incet, dar sigur, clubul a coborat in prapastie. Fara a avea vreun sentiment pentru Steaua si tot ce inseamna ea, Dictatorul a venit in Ghencea doar pentru a face bani, doar pentru a se face cunoscut. A luat Steaua prin frauda (la baza acestei afirmatii stau chiar spusele clovnului suprem de la LPF, Dumitru Dragomir, in urma cu cativa ani, la OTV); si-a pus neamurile in functii de conducere, desi acestea nu au avut nicio legatura cu Steaua sau cu fotbalul; a calcat in picioare nume grele din istoria Stelei; a improscat cu noroi in antrenori, jucatori si suporteri; a dat din gura fara niciun sems; a mintit continuu etc.

Totusi, la acest declin al Stelei au contribuit si altii. Dezastrul produs in Ghencea de Fariseu a fost posibil si din cauza celor care puteau face ceva si nu au facut.
Dintre marile glorii ale clubului, putine au fost acelea care s-au ridicat impotriva Ciobanului. Tudorel Stoica, Gabi Balint si Gica Hagi au fost printre putinii care l-au criticat public pe El Ciobandante pentru modul in care domneste in Ghencea. Cu tot respectul, dar ultimul are si el partea lui de vina, pe care a recunoscut-o in momentul in care a plecat de la Steaua. Hagi este cel care i-a deschis usa in Ghencea becaliotului, undeva, pe la sfarsitul anilor '80.

Suporterii poarta si ei o parte insemnata din vina. In afara asa-zisilor "drogati" si "vagabonzi", majoritatea lor proveniti de la Peluza Sud, care au contestat modul draconic in care Dictatorul conduce clubul, restul s-au multumit sa strige din cand in cand si doar la infrangeri, "Becali, pleaca din Ghencea". Ba mai mult, unii, chiar lideri fiind, au preferat sa-si vanda sufletele si sa accepte "renta viagera" venita dinspre loja. Altii, s-au mintit singuri, spunand: "Steaua e Steaua, Becali e Becali. Noi cantam pentru echipa, nu pentru creditor". Ei au uitat ca, simpla lor prezenta la meciuri, ii baga in buzunare o gramada de bani Creditorului. Mai mult, unii l-au aclamat pe "Razboinicul Luminii" atunci cand se dadea in spectacol si se urca pe capotele limuzinelor sale luxoase, ca doar, vorba aia, "el baga bani la echipa".

MApN-ul a contribuit si el la decaderea Stelei. Desi aceasta institutie ar fi trebuit sa iasa in fata si sa-i puna pistolul la tampla Fariseului, coloneii si generalii au acceptat mizeria. In loc sa-l evacueze de urgenta pe Cioban din Ghencea; in loc sa-i retraga palmaresul imediat; in loc sa vina in sprijinul contestatarilor, mai marii de la MApN au preferat sa taca si sa se infruncte din delicioasele preparate pregatite la Hotel "Haiducului".

Chiar daca nu are nicio legatura cu spiritul Stelei, presa din Romania se face si ea vinovata de declinul actual al clubului. Oameni ca Felix Draghici (PRO TV si Sport.ro) si Cristian Cretu (Antena 1 si GSP TV) l-au promovat pe Dictator, i-au acceptat voit mitocania si au preferat ca acesta sa faca ce vrea din reporterii si cameramanii departamentelor pe care le conduc, in schimbul unei audiente de doi bani.

Acum, dupa toate aceste lamuriri pe care, mai mult ca sigur, le cunoasteati si voi, va veti intreba "ce este de facut"?
Tot ce pot sa spun e ca: "LUPTA TREBUIE SA MEARGA PANA LA CAPAT"!!!... Impreuna putem elibera Steaua! Insa, pentru a reusi acest lucru, este nevoie de rabdare, de tact, de perseverenta. Un mare Roman spunea candva: "Cel ce lupta, pentru Dumnezeu si neamul lui, nu va fi invins niciodata". Chiar daca acum ne simtim singuri in razboiul acesta, nu trebuie sa renuntam. Daca Sevilla '86 mai inseamna ceva pentru noi; daca Ion Alecsandrescu ne mai spune ceva; daca Valentin Ceausescu, cu voia voastra, a reprezentat ceva pentru Steaua; daca vrem sa mai traim vreo satisfactie in meciurile cu Dinamo si Rapid, atunci... trebuie sa luptam! Uniti, vom invinge! La lupta!


Cel ce a fost, cel ce este, cel ce va fi stelist

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
CSA Steaua Turabo-Asesoft Ploiesti, meci 4, 81-85 - OmBun

CSA Steaua Turabo-Asesoft Ploiesti, meci 4, atmosfera - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Deznodamant previzibil

Echipa familiei Becali continua sa distruga palmaresul fostei campioane a Europei in confruntarile directe cu rivalii din Stefan cel Mare, iar publicul de pe stadionul Ghencea scandeaza numele defunct