home
10-07-10

Ziua Z. Finala mica. FINALA

Uruguay - Germania 2-3

Finala mica a Mondialului african a fost o adevarata incantare! Un meci deschis intre doua echipe care, in ciuda deziluziei suferite in semifinale, chiar si-au dorit sa isi agate la gat bronzul simbolic al Mondialului. Daca nemtii au inceput mai bine si au controlat prima repriza, a doua repriza a apartinut, dupa parerea mea, Uruguayului. Celestii si-au creat ocazii mai multe si mai clare, reusind in numeroase randuri sa surprinda apararea destul de greoaie a nemtilor.

Sud-americanii au fost tradati insa de propriul portar, autor al unei greseli la primul gol si de-a dreptul coautor la cel de-al doilea, al lui Jansen. Golul deosebit al lui Forlan n-a fost suficient...i-ar mai fi trebuit vreo 5 centimetri in minutul 92. Asa - transversala lui Butt inca mai vibreaza, in timp ce Germania cucereste al doilea bronz consecutiv la un turneu final.

Ce ramane in urma acestei finale mici? In primul rand, se impamanteneste in mod vadit noul concept de natiune, o natiune bazata nu pe etnie, ci pe cetatenie. Germania lui Boateng, Khedira, Ozil, Cacau, Aogo, Gomez, Podolski si Klose a impresionat, printre altele, si prin exotism. Conceptul de "german" pare sa anunte o mutatie genetica in corpul natiunilor moderne. Boateng va fi la fel de german ca Schweinsteigger si nimeni nu va avea curajul sa sustina altceva in lumea corecta in care vom trai.

Apoi, ramane un fotbalist mare de tot - si-o sa-l numesc aici pe Forlan. Care, prin alura lui de factotum mi-a adus aminte de Gica Hagi din SUA '94, chiar daca Gica n-a avut sansa unui secund atat de stralucitor precum Suarez. Forlan a marcat, a pasat, a centrat, a executat cornere direct pe poarta si a lovit bara - dar cel mai important si-a condus echipa intre primele patru echipe ale lumii. Ceea ce nu era un pariu tocmai sigur acum 25 de zile.

In fine, la categoria "tinere sperante", trebuie amintit acest Mueller care, in ciuda aparentei sale stangacii, are un simt al golului cum nu multi jucatori nemti au. Si cu precadere trebuie amintit Suarez, care sunt sigur ca ne va incanta cu tehnica, rapiditatea si executiile sale si in anii care vor urma.

Sa mai spunem si ca, dupa un deceniu palid (eliminare in sferturi in fata Bulgariei in 94, eliminare in fata Croatiei in 98, eliminare din grupe la EURO 2000, intre care s-a intercalat titlul european din 1996), Germania revine temeinic in prim-planul fotbalului mondial: argint la CM 2002, bronz in 2006 si 2010, argint la EURO 2004. Seriozitatea nemteasca pare ca nu are limite.

Ce urmeaza?

SPANIA - OLANDA


Un meci care, in ciuda caracatitei Paul, este deschis oricarui rezultat. Chiar daca Spania pare invincibila prin acea tesatura de pase cu care anihileaza orice adversar, Olanda este cu siguranta o echipa care, daca a "prins mingea", din 3 pase poate ajunge in situatie iminenta de gol.

In plus, clubul select al campioanelor mondiale (7 la numar, 4 din Europa si 3 din America de Sud), se va imbogati in mod cert cu un nou nume. Olanda are sansa sa razbune finalele pierdute in deceniul 8 al secolului trecut, Spania are sansa sa demonstreze fara tagada ca fotbalul ultimilor 4 ani este dominat, inainte de toate, de "modelul spaniol". Fie ca cel mai bun sa castige.

Ovidiu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Olympiakos Pireu

STEAUA

Vineri, 9 iuliehttps://fcsteaua.ro:/
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ 035 https://fcsteaua.ro:/ 548 https://fcsteaua.ro:/ 021 https://fcsteaua.ro:/ 874 https://fcsteaua.ro:/ 333 https://fcsteaua.ro:/ 022 https://fcsteaua.ro:/ 698 https://fcsteaua.ro:/ mn https://fcsteaua.ro:/ FCSB https://fcsteaua.ro:/ Inima ros-albastra https://fcsteaua.ro:/ 1989_iulie-La varsta de o_luna_01 https://fcsteaua.ro:/ 1989_iulie-La varsta de o_luna_2 https://fcsteaua.ro:/ Acab https://fcsteaua.ro:/ 1992_Finala_Cupa_Steaua_Timisoara_pe Sportu https://fcsteaua.ro:/ 1991_ Sportul Studentesc- Steaua 1-2 https://fcsteaua.ro:/ 31 https://fcsteaua.ro:/ STEAUA INSEAMNA CSA https://fcsteaua.ro:/ 87 https://fcsteaua.ro:/ pol https://fcsteaua.ro:/ steaua https://fcsteaua.ro:/ The Beast https://fcsteaua.ro:/ -7- https://fcsteaua.ro:/ 032 https://fcsteaua.ro:/ 589 https://fcsteaua.ro:/ Kape https://fcsteaua.ro:/ 12 https://fcsteaua.ro:/ Radoi https://fcsteaua.ro:/ Vaduva https://fcsteaua.ro:/ Onicas https://fcsteaua.ro:/ Toja

Legendele Stelei, reunite!
Fanii au ingenuncheat in fata lui Lacatus! - VIDEO (update)

Anul 63 Steliştii vor sărbători pe 7 iunie 63 de ani de la înfiinţarea clubului din Ghencea. https://fcsteaua.ro:/ Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a marcat evenimentul printr-o petrecere la care au par