home
22-03-10

Cand s-a intalnit omul cu maimuta

Ceea ce se intampla de ceva vreme in randurile suporterilor (?) stelisti de la tribuna a 2-a bate nu doar filmul, bate si viata, bate tot... Ar trebui studiat de sociologi si scrise lucrari despre acest fenomen. Pe scurt: exista un grup de "suporteri" care se simt cel mai bine injurandu-i pe jucatorii Stelei. Ii poti intalni la fiecare meci, undeva pe la sectorul 24/25, langa gard (unde inainte de migratia Sudului stateau cei din AISS).

Trebuie sa recunosc ca ma fascineaza acesti oameni: au o energie teribila in a injura 90 de minute. Exista unul care efectiv nu tace din gura: le trage la foc automat. N-as putea sa-i descriu foarte exact, spre 30 de ani, cam 5-6 insi, romani/tigani (sau romani tiganizati), imbracati bine (deci nu genul boschetari). Nu toti injura, vreo 2-3 exceleaza (1 e campion absolut). Acum ceva vreme il luau in vizor pe Nicolita, si da-i si zi-i, si de mama, si de cioara, si de familie, ca la usa cortului. Evident, toate acestea cand Nicolita juca un balon fix in dreptul lor. Ocazional, se mai luau de Baciu (inca dinainte s-o comita), de Toja (barem nu intelegea), chiar si de Szekely (bozgor, evident). Bonus, sunt genul care il injura si pe Becali cand injura Sudul, deci nu-i putem taxa de "zabrauteni". Extra bonus: injura si arbitrii. Super bonus: injura si adversarii. In fine, hiper mega bonus: l-au injurat la o partida cu Ceahlaul (parca) pe medicul moldovenilor, cu de-alea clasice gen "f*(^#Q*Q()*W^$ de moldovean borat, ai venit in Bucuresti sa.....lua-mi-ai (*#&_@#" plus de familie, surora, mama, fiica. Omul s-a uitat la ei jenat si s-a crucit, habar n-avea de unde atata revarsare de laturi.

Azi, vinovatii au fost 2. Primul, un musteriu mai vechi: Cristi Tanase, vinovat din motive de Iulia, a.k.a. Bomba Sexy. Fiind un subiect larg apreciat de mase, nu au fost singurii care s-au pretat la astfel de "urari" (ditamai Peluza Nord scandand la un moment dat "Bomba sexy"). Totusi, cei de care vorbesc au facut-o mai constant, organizat si cu zel: de mama, de Iulia, de sora, cu felatii, cu sex, de Pitesti, de tarani, de Iulia (din nou). Urmatorul: Petre Marin. Se pare ca, pe langa ca era batran si nu se retrasese, Petre Marin gresise cu ceva fata de respectivii in deplasarea de la Urziceni. Deci zi-i: de cioara, de bosorog, de turnator, de mama, de sex, de familie, de morti.

Momentele care se nasc sunt de-a dreptul grotesti: inchipuiti-va ca sunteti jucator la Steaua, jucati in Ghencea si in timpul meciului auzi un "Marineeee!". Intorci capul, nu? Si-apoi revarsarea de injuraturi te loveste si ramai mut. Apoi, fii sigur ca vei deveni protagonist in bancul cu lupul, iepurasul si sapca: daca gresesti pasa, injuraturi de mama ca de ce-ai gresit-o, daca o dai bine, injuratura ca esti tigan si trebuie sa te pensionezi, daca bati aut, injuraturi de familie ca bati aut, daca o centrezi, de ce n-ai dat-o pe jos, daca ai dat-o pe jos, de ce n-ai schimbat partea. Daca i-o dai lui Tanase, injuraturi tie, mamei tale, lui Tanase, mamei lui Tanase si Iuliei. Apoi o invitatie la sex oral pentru toti, dar in special mamelor si Iuliei.

Treaba asta se intampla meci de meci de prin septembrie. Multi jucatori stelisti au trecut prin acest "purgatoriu", care in mod cert i-a facut sa se gandeasca de doua ori cand vine vorba sa ii respecte pe suporteri sau sa joace pentru ei. Una e critica, una e injuratura, dar ca om mi se pare degradant sa fii injurat 90 de minute de mama de unul care cica e suporterul echipei tale, iar tu la sfarsit sa declari ca dedici victoria suporterilor, ca suporterii au dreptul sa fie bla bla bla...

Si-aici intra in scena Petre Marin, pensionarul, cu mintea lui de 37 de ani. Si tigan pe deasupra. Dupa un meci de injuraturi, de mame violate si familii umplute de respect, ce face Petre Marin? In primul rand, venind spre tunel la finalul meciului, aplaudat fiind si scandandu-i-se numele de catre cei din Sud, pupa stema Stelei si arata cu degetul catre suporterii de la Sud, semn ca ei merita gestul, lor le e dedicat. Apoi, stie ca langa tunel are un "prieten" care a venit sa-i traga ultimele injuraturi inainte de plecare. Isi scoate tricoul si vine spre grupul cu pricina, si-i face semn individului ca vrea sa-i dea lui in mod special tricoul. Urmeaza un dialog pe care (din pacate) nu l-am putut descifra, in care Petre Marin, extrem de relaxat, cere sa vorbeasca numai cu tipul respectiv, le cere reporterilor sa se opreasca din filmat si discuta 30 de secunde cu cel care i-au luat in p*&^ mama, familia, sotia, l-a facut tigan, pensionar etc.

Nu vom sti niciodata ce-au discutat cei doi. Stim doar ca Petre Marin i-a dat tricoul "suporterului" respectiv si a plecat, tigan pensionar la 37 de ani, linistit catre vestiare... In urma lui, Templul fotbalului romanesc, siluit sistematic de ani de zile de cate-o primata care vine sa-si verse frustrarea asupra cui apuca, fusese innobilat de un gest cum vezi rar, rar de tot.

Si mai stim ca sa fii fotbalist la Steaua nu e doar greu, dar cateodata chiar nedrept si degradant pentru oricine se considera om.

Ovidiu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3