La noi pb e pregatirea fizica proasta din vara.
De fapt nu doar cea din vara ci pregatirea fizica in general
Nu imi pot explica cum naiba jucatorii din Anglia pot sa joace tot la 2-3 zile si joaca frumos(ca nu fac antijoc) si nici nu se accidenteaza ca cei de la noi.
Care sunt motivele pentru care jucatorii romani sunt asa de obositi si se accidenteaza atat de mult?
Ar fi terenurile grele sau lipsa de fair-play a adversarilor din campionat dar cea mai mare "vina" o are pregatirea fizica proasta.
Inca de la nivel de copii si juniori noi stam prost cu pregatirea atat fizica cat si tactica.
Juniorii se pregatesc pe suprafete dure(asfalt,ciment,zgura) iar asta inseamna ca pe la 20 de ani,cand fac pasul la echipa mare, articulatiile,gleznele,tendoanele lor sunt deja varza.
Daca faci antrenamente pe suprafete dure, vibratiile la care sunt supuse oasele si tendoanele sunt mult mai puternice decat daca te-ai antrena pe un teren cu iarba.Astfel oasele si ligamentele sunt tot mai slabite iar riscul de accidentare e mai mare si accidentarile sunt mai serioase.
Pe langa pregatirea fizica mai e si problema alimentatiei.
Dieta fotbalistilor romani e diferita fata de cea a fotbalistilor straini.
Imi aduc aminte ca acum cativa ani, Eto'o a jucat 2 meciuri in 2 zile.A jucat un meci pentru nationala Camerunului iar la nici 24 de ore a jucat pentru Mallorca in cupa mi se pare.Si a jucat si bine.
Jucatorii nostri nu ar putea sa faca asa ceva.
Nu sunt pregatiti destul de bine.Ba nu pot juca din cauza ca sunt obositi ba din cauza ca sunt accidentati.
Iar in ceea ce priveste pregatirea tactica....noi stam foarte foarte slab la acest capitol!!!!!!!!!!!
Aveam 1-0 cu Slavia.Puteam sa ii batem daca am fi gandit bine meciul.Daca am fi jucat tactic bine.
A iesit Lovin ACCIDENTAT si a intrat Bicfalvi si astfel am pierdut mijlocul.
pentru ca e clar ca tanarul Bicfalvi nu e la fel de pregatit tactic ca si Lovin.
Citeam ultimul numar al revistei Suporter Steaua.Acolo era un interviu cu unul din juniorii in care cei de la Steaua isi pun mari sperante, Alexandru Lazar.
Antrenorii il laudau ca e tehnic,rapid,ca are sut bun,etc, dar in interviu chiar juniorul a recunoscut ce ii lipseste(sau lipsea).A ZIS CA PANA SA VINA LA Steaua EL NU A FACUT DELOC ANTRENAMENT TACTIC.
Cam asa e jucatorul roman.Stie cu mingea dar nu prea stie sa stea pe teren.(bineinteles, sunt si exceptii.de obicei acei jucatori ajung mari)
Pana la urma cred ca faptul ca nu mai jucam in primavara europeana e benefic.Jucatorii nu vor mai fi asa obositi ca pana acum.
Sper ca in aceasta iarna jucatorii Stelei sa faca o pregatire fizica care sa ii ajute in retur.Sa fie mai proaspeti,mai puternici,mai rezistenti.Avem un lot destul de bun, iar daca jucatorii vor putea sa joace la 100% si vor fi si feriti de accidentari sunt sigur ca vom putea sa ne revenim in retur si de ce nu, sa luam chiar si campionatul.
p.s.
As vrea sa zic 2 lucruri si despre Surdu.Stateam si ma gandeam in ultimele zile cum naiba se face ca un jucator care atunci cand juca la CFR era cel mai bun din echipa, acum e 0.Pe langa faptul ca joaca pe un post total diferit la Steaua(mijlocas de banda-la CFR juca atacant sau extrema), mai e un lucru la Surdu care ar trebui sa fie luat in considerare: BAIATUL NU A FACUT PREGATIREA DE VARA CU CFR!
pentru ca nu a vrut sa isi prelungeasca contractul care se termina in 2008, Surdu a fost scos in afara lotului si a fost lasat sa se antreneze singur.Aceasta ar putea sa fie o explicatie pentru jocul slab al lui Surdu.