FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Toamna de la Bucuresti

«123»
fcsteaua.ro28.11.2007 09:41

"Un antrenor mare se vede la pauza sau la schimbari" - o veche zicala fotbalistica

Sincer, mi-a placut mult cum am evoluat in prima repriza a meciului de aseara. Motivati, incisivi, increzatori, mereu dornici sa ne impunem propriul joc, nu sa ni-l modelam in functie de cel al adversarilor. A rezultat astfel un joc ofensiv articulat, verticalizat in multe momente, dublat de o prestatie defensiva laudabila, care nu a lasat cehilor nici o marja de manevra in ultimii 30 de metri ai terenului nostru. Brusc, cuprins parca de o revelatie, mi-am sunat un bun prieten, spunandu-i cu franchete ca este foarte posibil sa ma fi inselat in privinta calitatilor de antrenor ale lui Marius Lacatus.

Din pacate, pe cat de euforic am fost la sfarsitul primelor 45 de minute, pe atat de rapid m-a adus cu picioarele pe pamant evolutia Stelei din al doilea mitan. A fost practic cam acelasi deja-vu/deja-connu/deja-vecu in ceea ce priveste fotbalul practicat in acest sezon. Joc tarat de o retragere prematura in propriul teren, retragere marcata de greseli elementare de interpretare a jocului (golul cehilor s-a nascut dintr-o astfel de eroare), frica inexplicabila in a impune acelasi ritm ca in prima repriza, schimbari aiuritoare dictate de banca tehnica.

Dincolo de calitatea indoielnica a multora dintre fotbalisti (de pilda Vali Badea, care pentru mine este o imensa deziluzie, are nevoie cam de 3 miscari, in medie, pentru a prelua o minge simpla), mutarile bancii tehnice au fost, indraznesc sa afirm, absurde si nu au reprezentat decat bomboana de pe coliva contraperformantei europene inregistrate de echipa noastra in acest sezon. Nu inteleg de ce a fost introdus Surdu, nu pricep care a fost ratiunea pentru care in ultimele minute, cand aveam nevoie de un varf de careu cu gabarit, fiind limpede ca ar fi urmat o ploaie de centrari in careul Slaviei, este introdus Cristocea si nu Zaharia! Schimbari de neinteles, ca si in meciul cu Dinamo, cand, in loc sa fie introdus fostul bistritean, pentru a da lovitura de gratie cainilor si pentru a le tine fundasii ocupati in propriul teren, a intrat Baciu, permitand echipei din groapa sa ne atace cu toate liniile si facandu-ne sa ne uitam la ceas, numarand secundele si asteptand infrigurati finalul.

In fine, pentru mine ramane un mister neconvocarea constanta a lui Badoi, un metronom la Rapid, lasarea in afara lotului a lui Golanski, international polonez, in conditiile in care pare evident faptul ca Emeghara este mult mai potrivit pe stanga, in locul bezmeticului Nesu, decat pe partea dreapta, unde avem mai multe solutii viabile. Toate acestea, coroborate utilizarii rarisime a lui Cristocea, un fotbalist de ultima pasa prin excelenta, sunt de natura a ma determina sa ma indoiesc si mai mult de posibilitatile reale ale bancii noastre tehnice. Nu te poti plange de oboseala cand ai solutii la indemana si tu nu le folosesti, dand mereu credit aceluiasi grup de jucatori!

Lasand la o parte amaraciunea ratarii unei a patra prezente consecutive in primavara europeana, a cam venit timpul ca factorii de decizie din Ghencea sa traga invatamintele necesare, macar in ceasul al 12-lea. Ce gluma buna, nu?...

Forza Steaua! Intotdeauna Superiori!

Alex (Piece)

Mihai Somanescu28.11.2007 09:53

Ai pus punctele pe i, ca sa zic asa. O radiografie excelenta a celor doua meciuri, din punct de vedere tactic.

leech28.11.2007 09:54

sunt absolut de acord cu tine...totusi poate se va indrepta ceva in curand

georgecristian28.11.2007 10:07

Ai uitat de deceptia numita Bicfalvi, o alta introducere neinspirata in repriza a doua. Cum naiba risti introducerea unui pusti neexperimentat intr-un moment decisiv, mai ales dupa o lunga absenta de accidentare?? Practic, Laca a gresit toate cele 3 schimbari efectuate.

Absolut de acord cu argumentul Golanski, un jucator cu valente tehnice si motivatie peste multi colegi de lot!

makaan28.11.2007 10:08

N-o fi Laca un antrenor mare inca,dar trebuie sa-l lasam sa devina,doar la Steaua poate deveni un la fel de bun antrenor cum a fost si jucatorul Lacatus...si asa sezonul e compromis,si asta inainte sa vina el la Steaua...doar nu vreti sa plece deja?

Joint28.11.2007 10:11

Excelent articol.

nu mai speram de mult timp la o calificare din grupa asta, nici in UCL, nici in UEFA. As fi vrut doar sa iesim cu capul sus, cu o victorie frumoasa in ultimul meci pe teren propriu. Degeaba faci si dregi o repriza daca in a doua nu mai stii ce se intampla in jurul tau. Acelasi episod "middlesbrough", varianta 2007. Cat despre Lacatus, incep si eu sa iti dau dreptate. Schimbarile pe care le face sunt halucinante iar faptul ca este autor sau complice la distrugerea a doi fotbalisti de valoare (Badoi si Golanski), ma face sa-mi Para rau pentru Thereau, in situatia in care va alege sa se intoarca la noi si sa-l bag pe Marius in aceeasi oala cu Jiji.

akebono28.11.2007 10:22

Nu ai dreptate in totalitate. De exemplu Nesu a jucat chiar bine aseara. Badea si Neaga ar fi trebui sa transeze meciul din prima repriza dar deh...rateaza Badea cum nici nu-ti poti imagina...asta e...cu Surdu si trezitul in al 12-lea ceas ai dreptate

Nu cred ca o sa se schimbe ceva la nivel de conducere...

In Laca am incredere si cred ca se vad deja trasee, scheme pe faza ofensiva in zona de 16-20 de m acolo unde am suferit mult...Ne se poate face cu o floare primavara dar sunt convins ca in timp(poate pana la primavara) Steaua va juca ce reusea sezonul trecut in vreo 2 meciuri, acum doua sezoane in vreo 4 si tot asa.

Poate are si Adi Ilie mai multa inspiratie la transferuri. Sa se consulte si cu Lacatus si mai putin cu Gigi

Hai ca e mai bine asa. Cupa UEFA nu o puteam castiga sezonul asta. Sa ne concentram la campionat si poate luam campionatul asa cum numai Lacatus ne-a adus satisfactie in sezoane de lupta pana in ultimile etape cu National sau rapid

nemilosul28.11.2007 10:38

super!!!!

ai pus punctul pe i ,ai spus exact ce am eu pe suflet

poate multi o sa imi sara in cap,dar parere personala-Hagi mi s-a parut mai antrenor ca Lacatus

grizzly28.11.2007 10:54

un articol foarte bun. ne-am batut singuri.

Marcu^28.11.2007 11:04

In cea mai mare parte de acord cu tine. Din pacate....

CNCT28.11.2007 11:07

Foarte bun articolul, unul dintre cele mai bune puse pe site in ultimul timp.Nici eu nu inteleg de ce nu i sa da credit lui Golanski!!1Pentru mine o mare necunoscuta nici faptul ca Badoi nu este folosit deloc desi centrarile lui sunt letale!Bicfalvi nu este folosit deloc in campionat ( unde ar trebui) in schimb este introdus intr-un meci de Liga.Foarte ciudat.Am sperat ca o data cu venirea lui Laca se va schimba ceva, vom juca mai ofensiv, se pare ca nu este cazul.Parerea mea este ca potential exista la nivelul lotului , este vorba doar de motivatie si de mana antrenorului, care mana am impresia ca nu exista si spun asta cu mare parere de rau.

andyro28.11.2007 11:19
Ai uitat de deceptia numita Bicfalvi, o alta introducere neinspirata in repriza a doua. Cum naiba risti introducerea unui pusti neexperimentat intr-un moment decisiv, mai ales dupa o lunga absenta de accidentare?? Practic, Laca a gresit toate cele 3 schimbari efectuate.

Nu stiu daca avea alta solutie, din cate am inteles Lovin a iesit accidentat.

In rest, de acord cu articolul.

Virgil28.11.2007 11:23

Punctul pe "i" nu punctele pe i, despre care facea vorbire Mihai, este desigur acel motto fixat in capul articolului. " Un mare antrenor se vede la pauza sau la schimbari" Continutul sustine ideea ca Lacatus nu ar fi un antrenor mare. "Atac la antrenor" cred ca era mai potrivit sa sune titlul articolului, insa Alex a dorit sa fie subtil.

Mi se pare lipsa de fair-play aceasta atitudine, atat timp cat echipa a jucat foarte bine o prima repriza si nu a facut-o nici pe secunda mult mai slaba. Aceeasi lipsa de fair-play pe care a afisat-o si creditorul Stelei, care totusi a recunoscut ca echipa a jucat foarte bine in primele 45 de minute.

Jucatorii spun ca a fost ghinion si asta zic eu ca s-a vazut clar ca lumina reflectoarelor.

De ce a fost schimbat Croitoru? Fiindca nu mai putea! De ce tocmai cu Surdu? Pentru ca Banel era accidentat, iar Badoi, Dumnezeu stie cum de s-a ratacit la Steaua.

De ce nu a mai jucat Steaua in repriza secunda asa cum a facut-o in prima si s-a retras in aparare? Dumneata de ce crezi domnule creditor?

E adevarat ca schimbarile bine facute definesc inspiratia unui antrenor. Dar asta cand ai la dispozitie jucatorii potriviti. Pe cine a avut Steaua pe banca? Pe Cernea, Bicfalvi, Cristocea, Baciu, Marin, Zaharia, Surdu. Si atunci ce schimbari maestre ar fi trebuit sa faca Lacatus? Intreb nu dau cu parul.

Eu cred ca Steaua a aratat o alta fata de vreo doua meciuri incoace. Una evident superioara celei anterioare, de care se face "vinovat" Lacatus. Si inca nu e totul. Vor veni meciuri si mai bune cu mai multe goluri. Probabil ca daca Steaua ar mai fi marcat un gol valabil ieri seara, articolul lui Alex de azi s-ar fi amanat pentru o data ulterioara.

Sper ca Becali cel care crediteaza Steaua, sa pastreze Fiara si pentru a doua parte a competitiei interne. Ziua buna se cunoaste de dimineata si Lacatus, care se afla la momentul diminetii sale la Steaua, tocmai a dat semne ca ziua va fi buna.

84ava28.11.2007 11:27

Mai e un aspect la convocarea unora dintre jucatori: acela ca ciobanul vrea sa vanda pentru ca nu-i asa e pe locul 2 in topul averilor( e pe draq) si are nevoie de bani.Poate de asta surprinde titularizarea meci de meci a lui Nesu(monitorizat de cativa agenti) si schimbarea lui Eme pe dreapta,ca sa ii faca loc bisonului,un jucator de ale carui calitati nu ma indoiesc numai ca e bezmetic rau,eu i-as da de 3 ori rosu intr-un meci.Cum ar fi aratat un Eme pe stanga si Golanski pe dreapta dar probabil ca aici are un cuvant de spus si celalalt fecali...varul.

E incredibil cand faci atatia bani pe spatele clubului sa nu dai nici 1% inapoi,ba din contra,sa distrugi si sa calci in picioare.Asta e Becali,un cioban la propriu si la figurat.

PLEACA!!!

LARI28.11.2007 11:31

Nici eu n-am inteles intrarea lui Cristocea... Cu atat mai mult cu cat Laca a facut schimbarea prin minutul 89, parca. Eu l-as fi introdus pe Zaharia imediat dupa golul cehilor, fara sa stau pe ganduri.

Pe Bicfalvi l-a bagat pentru ca Lovin se accidentase si nu mai avea nici un mijlocas central pe banca, si, probabil, a gandit ca Eric poate alerga mai mult la recuperare decat Vasilica, nu stiu... Oricum, neintroducerea lui Zaharia mi se pare o tampenie, mai ales ca Badea era praf de prin minutul 60.

Alex, fara suparare, dar dai dintr-o extrema intr-alta. Ai inceput prin a scrie ca ti-a placut mult cum s-a desfasurat prima repriza si ai terminat prin a te indoi, inca o data, de calitatile de tehnician pe care (nu) le-ar avea Lacatus. Pai cine i-a pus sa joace asa in prima repriza? E vinovat Lacatus ca Badea si Neaga nu-s in stare sa bage mingea-n ate de la 6-7 metri? Ar fi trebuit sa avem vreo 3-0 la pauza si sa fi vazut atunci. Ma uit la celelalte meciuri din Liga si vad ca unele echipe castiga din executii personale formidabile, iar noi nu suntem in stare sa dam un gol din situatii rarissime.

Mi se pare corecta, insa, concluzia de final si, nu in ultimul rand, parerea ta referitoare la Badoi si Golanski.

Joint28.11.2007 11:36
Pe cine a avut Steaua pe banca? Pe Cernea, Bicfalvi, Cristocea, Baciu, Marin, Zaharia, Surdu. Si atunci ce schimbari maestre ar fi trebuit sa faca Lacatus? Intreb nu dau cu parul.

Pai aici e problema. De ce nu se regasesc macar pe banca Badoi si Golanski? Are altii mai buni ca ei? Eu zic ca ei, impreuna cu Zapata, Emeghara si eventual Neaga sunt cam singurii care ar mai trebui opriti la echipa. Restul ...out ! Aici e vine lui Lacatus, ca isi bate joc de niste oameni. De ce nu are oua ca s-al tina rezeva pe tiganel Nicolita ?

laurentiu196928.11.2007 11:43

Sa analizam la rece prestatia Stelei in acest an in CL. Personal, nu credeam ca voi mai vedea in urmatorii ani prestatia Stelei din prima repriza de aseara. Un 3-0 sec era mai conform cu realitatea, dar, daca la Kiev am dat 4 goluri cu 5 suturi, iata ca Slavia a dat, in dubla mansa, 3 goluri in 4 suturi.

Lasand scorul la o parte, prima repriza a fost cea mai buna a sezonului. De ce? Simplu, nu a fost Banel, care nu stie din prima, Dica a fost la nivelul pe care il stim, iar Nesu si Emeghara au hartuit permanent flancurile.

De ce nu am castigat?

1. Croitoru trebuia schimbat cu Badoi inca din min 2!

2. Lovin nu are ce sa caute intr-un joc din prima. Ori te aperi, gen Olaroiu (el a stricat jocul!!!) si atunci joci cu Lovin si Ov Petre, ori ataci si atunci Lovin nu are ce sa caute. Bickalvi mi-a placut. Nu face bine faza de aparare, dar, joaca din prima, verticalizeaza, gandeste si vede jocul.

3. Badea trebuia schimbat din min 60. Era terminat. Poate Zaharia era o solutie.

4. Goian nu avea voie sa-l piarda pe Senkerik la singura ocazie a cehilor. Ori esti jucator de valoare, ori...

5. Greseala lui Goian nu se vedea, daca aveam 2-0 la pauza. Am ratat prea usor. Badea si Neaga au simulat prea mult, iar Dica s-a tavalit pe jos, cand avea posibilitatea unui sut.

6. Nu-mi place Surdu, dar la cati nervi mi-a facut Croitoru, poate era o solutie mai buna.

Poate veti rade, dar, consider, in conditiile actuale, ca, Steaua a avut o prestatie mai demna in CL anul acesta decat anul trecut. Atunci am avut noroc, acum...nu.

Acum am avut aparare, atunci...numai frica, iar daca vom vedea Sevilla si Arsenal in semifinale (finala) sa nu se mire nimeni!

Piece of Mind28.11.2007 11:47
E adevarat ca schimbarile bine facute definesc inspiratia unui antrenor. Dar asta cand ai la dispozitie jucatorii potriviti. Pe cine a avut Steaua pe banca? Pe Cernea, Bicfalvi, Cristocea, Baciu, Marin, Zaharia, Surdu. Si atunci ce schimbari maestre ar fi trebuit sa faca Lacatus? Intreb nu dau cu parul.

Virgile, mi se pare mie sau cam iei la modul personal orice critica constructiva in ceea ce priveste realizarile/competentele bancii tehnice?

Legat de intrebarea ta, raspunsul e foarte simplu. Schimbarea lui Lovin cu Bicfalvi a fost una rationala, in contextul jocului. Surdu nu avea ce sa caute insa in teren, trebuiau introdusi Cristocea si Zaharia. Astfel, Neaga ar fi trecut in dreapta, Cristocea in stanga si Zaharia in centru. Mai mult, consider ca intrarea ex-bistriteanului ar fi fost o mutare logica, era evident ca in ultimele minute vom incerca sa aruncam balonul in careul lor, avand astfel nevoie de un atacant de gabarit, capabil sa joace un rol de pivot.

Pacat, am pierdut doua puncte aiurea, exclusiv pe mana noastra.

ariven2128.11.2007 11:48

Am o sugestie...

Emegahara si Badoi pe dreapta...de Badoi mai ales imi pare rau pentru ca uite...nu a jucat, probabil va pierde europeanul...pentru ca este preferat Nicolita...Personal cred ca Badoi este mult mai util decat Nicolita...Dar, nu-i asa, Badoi nu joaca...

LARI28.11.2007 11:56
Pai aici e problema. De ce nu se regasesc macar pe banca Badoi si Golanski? Are altii mai buni ca ei? Eu zic ca ei, impreuna cu Zapata, Emeghara si eventual Neaga sunt cam singurii care ar mai trebui opriti la echipa. Restul ...out ! Aici e vine lui Lacatus, ca isi bate joc de niste oameni. De ce nu are oua ca sa-l tina rezeva pe tiganel Nicolita ?

Man, nu flancurile au fost problema noastra aseara, da-o-n porumb! Nici eu nu pricep de ce nu au fost retinuti in lot Golanski si Badoi, dar, la acest meci, nu astea au fost problemele. Belelele noastre au fost asa: ratarile monumentale (alaturi de gafa lui Goian) si neintroducerea lui Zaharia. Consider ca Surdu nu a fost nici mai bun si nici mai slab decat Croitoru.

Piece of Mind28.11.2007 12:07
Alex, fara suparare, dar dai dintr-o extrema intr-alta. Ai inceput prin a scrie ca ti-a placut mult cum s-a desfasurat prima repriza si ai terminat prin a te indoi, inca o data, de calitatile de tehnician pe care (nu) le-ar avea Lacatus. Pai cine i-a pus sa joace asa in prima repriza? E vinovat Lacatus ca Badea si Neaga nu-s in stare sa bage mingea-n ate de la 6-7 metri? Ar fi trebuit sa avem vreo 3-0 la pauza si sa fi vazut atunci. Ma uit la celelalte meciuri din Liga si vad ca unele echipe castiga din executii personale formidabile, iar noi nu suntem in stare sa dam un gol din situatii rarissime.

Ai un punct de vedere rational, care merita retinut.

E greu sa-i reprosezi antrenorului ca Badea nu poate da gol din 6 metri cu toata poarta in fata, ca Petre balbaie aiurea o minge in marginea careului propriu, ca Senkerik se inalta imperial de langa Goian, mai inalt ca fotbalistul ceh cu mai mult de un cap, etc.

Raman la parerea ca, per ansamblu, tactica din a doua repriza a fost una falimentara, ca si schimbarile efectuate.

Oricum, jocurile care vor urma ne vor revela daca victoria cu Dinamo a fost rodul unui accident fericit sau, dimpotriva, daca suntem intr-adevar pe drumul cel bun.

alpopa28.11.2007 12:09

Perfect de acord cu tine Piece !

Se continua intoarcerea pe toate fetele a unor jucatori lipsiti de forma si care, pe deasupra, si-au atins deja limitele. Singurele motive par a fi :

- frica de schimbare

- dorinta "creditoratului" de a vinde un segment important din primul 11

In incheiere nu pot decat sa amintesc declaratia lui Becali, cum ca daca pana in 2009 nu ajunge la guvernare si nu devine presedintele Romaniei, se retrage "din viata publica". Daca asta inseamna sa se care si de la Steaua, Doamne ce bine ar fi ! Si totusi, inseamna sa mai asteptam 2 ani ! O ETERNITATE !

red_blue_ultras28.11.2007 12:14

Inafara de Radoi , Dica , Ghionea , Goian(in ciuda golului primit cu Slavia vina apartinandu-i categoric) si Zapata, restu sunt puskarie , jucatori de umplutura si cum zicea cineva , jucatori luati pe bani multi de la echipele care majoritatea au retrogradat sau nu au prins lotu . Nu dau vina pe nimeni , se stie f bine a cui e vina (a conducatorilor Stelei de la Jiji la Hagi , Adi Ilie , Argaseala, varasu lu Jiji si asa zisi scouteri ai Stelei) eu doar spun adevarul. app si Thereau tot puskarie este ;) sa vedem ce o fi de capu lu camus ala neavand nici o oferta decat cea a Stelei nu prea vad cine stie ce jucator .

dr.adrian928.11.2007 12:17

este penibil tot ce se intampla la Steaua. tot de la a la z

nimic nu e facut cu cap totul se intampla despotic fara nici un sens vizibil.

e pur si simplu incredibil cata prostie e la acel club.

si nu e numai Becali de vina ci toti toti. pana si noi. ati vazut ca daca le-am spus

ca le spargem masinile au batut pe Dinamo

e o problema de mentalitate la roman daca nu il pui in frau si il obligi te f.te

mie sila de Steaua in acest moment desi nu mai e Steaua ci afc Becali

androsteaua28.11.2007 12:26

offffffsi eu sunt suparat! dar hai sa nu ne mai amaram atat ca pana la urma am jucat bine si asta conteaza...ama vut msi mult ghinion fratilor! cand nu vrea sa intre nu intra

«123»