[...]!
Editat de Moderatori
Fara remarci de genul aceleia.
[...]!
Editat de Moderatori
Fara remarci de genul aceleia.
Cea mai boschetara echipa! 3 suturi la poarta venite din 3 greseli le-au adus 3 goluri ![]()
![]()
P.S. La Kazim a fost penalty ![]()
![]()
Marius,
de ce nu suntem si noi la fel de "boschetari" ca nemtii?
:laugh:
Marius,
de ce nu suntem si noi la fel de "boschetari" ca nemtii?
:laugh:
In finala cu rusii n-o sa le mai mearga. Aia joaca fotbal , nu bambiliciul prestat de nazisti.
Ar fi tare cand se restabileste legatura sa vedem ca sunt nemtii in avantaj... nu de alta dar UEFA cenzureaza fazele dubioase...
Intr-adevar,transmisia a fost intrerupta de mai multe ori pe toate televiziunile.Totusi,la faza nemtilor din min 79,cand pe tvr s-a intrerupt,am comutat pe programul portughez,iar aici legatura a fost imediat restabilita,astfel ca am vazut golul lui Klose.O centrare in careu,de unde Klose reia cu capul in plasa,profitand si de iesirea aiurea a lui Rustu.Nimic dubios,din pacate...
Germania nu a jucat nimic si au ajuns in finala.Sper sa le-o traga spaniolii(sau rusii)!Ar fi pacat ca una dintre echipele cu jocul cel mai urat sa castige Campionatul!
Iar se adevereste kktul de proverb cum ca atunci cand Germania joaca prost merge in finala, iar daca joaca bine o si castiga. Incredibil cum au ajuns in ultimul act fara a juca mare lucru. Incredibil cat de sadici pot fi...
cea mai adevarata vorba din fotbal : fotbalul se joaca pe goluri...imi pare rau de turci , cu spania sau rusia in finala...oricare ar fi ii mananca pe nemti
S-a facut dreptate. Viva España!
Bravo Spania!
Ati batut pe cotonagarii Europei,cea mai kkcioasa echipa de la Euro.
S-a facut dreptate!Fotbalul a castigat! ![]()
Spania este o echipa incantatoare...Germania fada,fara stralucire,dar organizata ca intotdeauna!Era timpul sa castige si spaniolii ceva...masinaria de pase iberica a invins masinaria de faze fixe si bulan a nemtilor...
Super Spania!
Apropo, sunt singurul caruia i se pare ca David Silva aduce mult cu Florentin Dumitru? Si nu, nu ma refer la inaltime.
Daca cineva mai are indoieli...
Statistici UEFA EURO 2008
Golgheterul: David Villa (4 goluri)
Echipa cu cel mai bun atac: Spania (11 goluri)
Echipa cu cele mai multe suturi: Spania (104 suturi)
Echipa cu cele mai multe suturi pe poarta: Spania (44 suturi)
Echipa cu cele mai multe cornere: Rusia (41 cornere)
Echipa aflata de cele mai multe ori in ofsaid: Portugalia (de 17 ori)
Echipa care a atacat cel mai mult: Spania (101 atacuri)
Echipa care a faultat cel mai mult: Turcia (102 faulturi)
Echipa cea mai faultata: Spania (de 95 ori)
Echipa cu cele mai multe cartonase galbene: Turcia (16 cartonase)
Echipa care a pasat cel mai mult: Spania (3415 pase)
Echipa cu cea mai buna posesie: Spania (53,67%)
Spania a fost clar cea mai buna!Marius,da,si eu cred ca se asemana nitel cei doi,desigur,la un alt nivel...si la inaltime se aseamana...
Echipa cu cel mai bun atac: Spania (11 goluri)
Asta excluzand meciul de azi, nu? :wink:
Spania este de departe cea mai merituoasa echipa a acestei editii de Campionat european.A practicat un fotbal complet,tehnic si de angajament.Paradoxal,desi alcatuita din jucatori de prima mana,Spania a lasat impresia ca este o echipa fara vedete.Poate aici s-a facut diferenta intre ea si Portugalia(pe care eu o consider marea perdanta a acestei editii de CE) care a fost rupta in doua parca;pe de o parte C.Ronaldo-vedeta incontestabila si ceilalti care au jucat parca spre a demonstra ca se apropie si ei de valoarea lui.Despre nemti,ce sa spun? Chiar si atunci cand nu le merge jocul reusesc sa nu-si strice blazonul! Un loc doi in conditiile in care n-au facut decat un meci peste medie ,cel cu Polonia.As mai remarca Rusia care chiar si atunci cand a luat bataie a jucat frumos.Poate daca intalneau ei Germania in semifinala...cine stie? Dar Spania a stiut exact cat sa le permita sa joace!
Performera acestui turneu final insa este indubitabil Turcia.Ambitia si daruirea jucatorilor turci au fost sarea si piperul.Ei au reamintit tuturor ca un meci de fotbal nu se termina decat dupa ultimul fluier al arbitrului.Cate echipe ar mai fii revenit de la 0-2 in min 75,cum au facut-o ei cu cehii? Nu au acces in finala datorita si gafelor monumentale ale lui Rustu dar si datorita naivitatii lor.Sa ne amintim ca era min 92,un jucator turc se afla cazut pe gazon iar mingea era la coechipieri.Daca trimiteau mingea afara (cum ar fii facut 999/1000 echipe) pentru a permite intrarea echipei medicale,nu mai primeau golul trei si in prelungiri...nu se stie!
Si rusii si turcii,desi nu au castigat s-au intors acasa acoperiti de glorie,aclamati de zecile de milioane de concetateni si sute de milioane de sustinatori! Si totusi...,,imparatul Fatih Terim a anuntat ca se retrage din functie considerandpoate ca nu a facut totul! Noi am venit acasa cu doua puncte amarate obtinute in urma unor antijocuri oribile pe care oficialii le-au numit pompos ,,strategii"si Pitzi ramane pana in 2010! Deh...MENTALITATE si...mentalitati!
Spania e echipa care merita cel mai mult sa castige Euro....
Ma bucur ca nu au castigat nemtii, deja ajunsesera prea departe cu jocul ala slab...
Spania a dominat acest European cum putine echipe au facut-o vreodata si pentru acest lucru merita toate laudele noastre. Faptul ca Spania e lider la toate statisticile ofensive spune totul despre aceasta echipa. Spania nu numai ca ne-a aratat un fotbal spectaculos dar si un fotbal foarte inteligent si sunt de acord cu Hagi cand spune ca senna a fost jucatorul cheie al spanionilor. Cu exceptia lui puyol si poate a lui marchena,mai toti jucatorii spanioli stiu cu mingea dar senna a fost cel care a asigurat echilibrul la mijlocul terenului,asigurand spatele cand mai urcau colegii lui de la mijloc. Intr-un fel a jucat rolul pe care il avea makelele la madrid si s-a vazut mai apoi ce s-a ales de Real Madrid fara makelele la mijloc.
Sper ca in anii urmatori mai multe echipe sa invete din traseul Spaniei si sa incerce partituri mai ofensive ca ne-am saturat cu totii de "tactica". "Tactica" Spaniei a fost sa-i paseze pe nemti si sa duca mingea cat mai repede si mai des in careu si pana la urma le-a iesit,scorul de pe tabela fiind mult mai strans decat realitatea de pe teren. Cu exceptia primului sfert de ora,spaniolii i-au dominat pe nemti si au le-au aratat acestora ce inseamna fotbalul,si mi-a placut foarte mult ca in ultimul sfert de ora spaniolii se "aparau" in jumatatea germanilor,pasand fabulos,ba chiar la un moment dat iniesta sa xavi(nu mai tin minte care dintre ei),stopase mingea pe cap in mod spectaculos si o trecuse peste adversarul de langa el. Repet,asta se intampla in ultimul sfert de ora cand o echipa mai micuta ar fi strans din dintii si ar fi aparat rezultatul cu toate mijloacele posibile. Spaniolii au fost in schimb atat de dezinvolti incat cred ca i-au descurajat pe nemti si le-au aratat clar ca le sunt superiori.
Inca o data bravo Spania si vreau sa mai vad asemenea fotbal si pe viitor,indiferent de echipa care il practica.
Off-topic: Nu-i asa ca scuzele tricolorilor cum ca au fost obositi par perimate acum? Spania a jucat aproape toate meciurile in aceeasi formula si nu a fost obosita desi titularii ei au jucat cate 60-70 meciuri la echipe foarte tari din Europa(Liverpool,Valencia,Real Madrid,Barcelona etc.).
CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.
Faptul ca Spania e lider la toate statisticile ofensive spune totul despre aceasta echipa.
Intr-adevar, Spania a castigat pe merit, jucand bine si prestand fotbal.
O observatie: in ceea ce priveste statisticile cumulative (tip: numarul de actiuni de atac, numarul de suturi la poarta, etc.) Spania are avantajul deloc neglijabil de a fi jucat 6 partide (la fel cu Germania, echipa care insa a practicat un joc inferior de-a lungul turneului), de aceea o masura cantitativa mai adecvata a calitatilor echipelor s-ar obtine impartind parametrii cumulativi la numarul de jocuri. Fireste, Spania ar ramane probabil pe prima pozitie, insa decalajele nu ar fi atat de exagerate, cel putin Rusia si Turcia s-ar apropia oleaca.
exact ce am zis ca germanii nu vor avea nicio sansa cu spania...bravo spania
unicul campionat european care mia placut vreodata.....deoarece echgipa mea favorita a chistigat camp.,... in finala nu am avut nici un pic de emotii cu alte cuvinte siau batut joc de toate echipele cu care au jucat.Ma bucur pentru Balack sil felicit pentru cele patru finale pierdute in acest an.
Balack e un bulangiu.
Unde sunt golurile extraordinare ?! N_am vazut goluri care sa ma lase masca.
Mutu cu Italia, sub bara, imparabil ![]()
Campionat European cu 24 de echipe!!! (din Prosport)
Campionatul European din 2016 se va extinde de la 16 la 24 de echipe. Informația a fost dezvãluitã de Franz Beckenbauer, membru în Comitetul Executiv al FIFA. Vineri, 19 septembrie 2008, a avut loc la Bordeaux o întrunire a statelor membre UEFA, la care a participat și Beckenbauer, în cadrul cãreia s-a discutat și problema extinderii numãrului țãrilor participante.
Deși încã nu a existat o confirmare oficialã din partea UEFA, Beckenbauer a declarat cã varianta extinderii este certã, iar anunțul oficial ar urma sã survinã în zilele urmãtoare.
Formula de desfãșurare a Campionatului European a suferit mai multe modificãri de-a lungul istoriei, de la prima competiție care s-a desfãșurat în în 1960. La început au participat la CE doar patru echipe, apoi alte patru s-au adãugat la turneu în 1980. La Europeanul din 1996 au participat pentru prima datã 16 țãri, un numãr care a rãmas neschimbat pânã acum.
În luna august a acestui an, a devenit clar cã țãrile membre ale UEFA își doresc o extindere a numãrului de participante, în special pentru a preveni "accidentele" de care au mai avut parte marile forțe ale continentului, cum s-a întâmplat chiar și la ultimul European, când Anglia a ratat calificarea. Decizia extinderii va fi votatã de cãtre Comitetul Executiv al UEFA, format din 13 membri.
De cealaltã parte, președintele FIFA, Sepp Blatter, a fost principalul opozant al extinderii, pe motivul cã o astfel de acțiune ar reduce turneele preliminare de calificare la o simplã formalitate.
Cel mai probabil, extinderea de la 16 la 24 de țãri va avea însã loc. Președinții celor 54 de federații membre UEFA au susținut aceastã doleanțã în luna august, la o întâlnire informalã cu președintele Platini, înaintea finalei EURO 2008. Dacã expansiunea va avea loc, principalul avantaj al fanilor sportului-rege va fi acela cã vor putea vedea 51 de meciuri în loc de 31, pe o periodã de patru sãptãmâni, în loc de trei.
Þara gazdã a CE din 2016 va fi anunțatã în toamna lui 2011.