"Galeria l-a cerut pe Lacatus, iar eu l-am adus pe Lacatus, numai sa nu ma mai injure. Vedeti ca acum nu ma mai injura?" - George Becali, Creditorul clubului Steaua Bucuresti
M-am amuzat copios in vara cand, dupa ultra mediatizata campanie de transferuri a ardelenilor, CFR Cluj capota lamentabil in fata reprezentatilor fotbalului din tara Afroditei. Am ras cu lacrimi la diversele ironii referitoare la ceea ce oficialii celor din Gruia sustineau a fi achizitia anului, trecerea lui Fabbiani de la Lanus la echipa din Cluj, apreciata de mucaliti ca s-ar fi efectuat avandu-se in vedere un pret echivalent cu 20.000 euro/kg "in viu". Am zambit condescendent in fata prestatiei neputincioase a clujenilor din meciurile cu contracandidatele sale la titlu, Poli si Steaua, echipe ciuntite in partidele respective de absenta unui jucator, minute bune din cele 90 regulamentare. Mi-am frecat mainile de bucurie in septembrie, cand Rapid si Dinamo au parasit cupele europene in genunchi, spunandu-mi trufas ca doar noi suntem cei predestinati a tine sus stindardul fotbalului romanesc in Europa. Oh, cat m-am inselat!
In timp ce Creditorul nostru izbucnea dement la adresa lui Hagi in cadrul emisiunilor TV, subminandu-i acestuia din urma orice farama de autoritate, atat in fata vestiarului, cat si in cadrul clubului, dinspre Cluj degaja un iz de cumpatare, antrenorului CFR-ului permitandu-i-se sa lucreze in liniste, in ciuda dezastrului numit Anorthosis, avand sprijinul total al conducerii.
In timp ce Creditorul nostru visa 12 puncte in Liga, CFR-ul, pregatind revansa dupa umilinta din Cupa UEFA, incepea sa urce pas cu pas muntele performantei sportive interne.
In timp ce Creditorul nostru clama sus si tare teoreticele noastre superioritati declarative, traind din amintiri, Andone cristaliza o formula de joc eficienta, iar CFR-ul mai castiga un meci.
In timp ce Creditorul nostru se lauda ca a marit contractele anumitor fotbalisti, dupa evolutia penibila de la Sevilla, cand in loc de 8 am luat doar doua goluri, Thereau declara din Belgia ca inca nu isi incasase ultimele doua rate contractuale, iar Paszkany platea prime consistente si celor care nu prindeau nici macar lotul de 18, pentru a evita orice potentiale disensiuni in cadrul lotului.
In timp ce managerul nostru, mereu trendy in ceea ce priveste vestimentatia, dar intotdeauna complet paralel cu atributele functiei pe care o ocupa la Steaua, batea campii referindu-se la ghinionul sau la oboseala echipei in argumentatia esecului, Iuliu Muresan finaliza cu succes tratativele cu Mickael Dorsin, international suedez in varsta de 25 de ani, titular la Rosenborg, echipa aflata deja la a 11-a participare consecutiva in Liga, daca nu ma insel.
In timp ce Creditorul nostru mai dadea o lovitura de imagine, la sugestia bunului sau amic Viorel Hrebegiuc, numindu-l pe Lacatus antrenor in Ghencea, dupa principiul vechilor imperatori romani, potrivit caruia daca dai multimii paine si circ, ai parte de liniste, George Copos taia in carne vie la Rapid, numind un antrenor consacrat, care, iata, dupa cateva etape, bate pe Dinamo in groapa, anticipand o revenire spectaculoasa a echipei sale in lupta pentru titlu.
In loc de o analiza rationala a actualei stari de lucruri din Ghencea, Creditorul nostru forteaza o impacare istorica cu varul sau, fostul bisnitar din fata Scalei urmand a gera interesele Stelei, deocamdata doar in materie de transferuri, spun unii...
Am ajuns, vorba ganditorului de la Rasinari, pe culmile disperarii, si o parte din vina trebuie sa ne-o asumam si noi, suporterii, pentru ca ne-am lasat prea usor cumparati afectiv de catre Creditor, o data cu instalarea lui Hagi sau Lacatus pe banca tehnica, renuntand astfel la protestele adresate acestuia, care ar fi trebuit sa-l convinga, o data pentru totdeauna, ca locul lui este la groapa de gunoi a istoriei Stelei, alaturi de cei care i-au permis sa preia abuziv clubul, recte fratii Paunescu.
Sper din tot sufletul sa nu vina ziua in care vom scormoni cu totii site-ul You Tube, in cautarea amintirilor performantelor Stelei, devenite intre timp adevarate relicve...
Gigi, Creditorule, AFARA DIN Ghencea!
Forza Steaua! Intotdeauna Superiori!
Alex (Piece)