VINOVAT Gigi Becali si-a asumat raspunderea pentru criza prin care trec ros-albastrii.Gigi BECALI Pentru prima data de când finanteaza Steaua, latifundiarul a admis ca a facut greseli mari de strategie din cauza carora echipa este afectata.
Desi a recunoscut mereu ca la Steaua el ia toate deciziile, Gigi Becali se obisnuise sa-si atribuie doar succesele echipei, aruncând vina esecurilor pe umerii altora. Din fericire pentru fanii ros-albastrilor, latifundiarul da semne ca s-ar fi trezit la realitate dupa esecul cu Sevilla.
Domnule Becali, Steaua nu are niciun punct în Liga...
Intr-adevar, anul trecut jucam de la egal la egal cu Real Madrid sau cu Lyon. Pe "Santiago Bernabeu", am facut un joc bun, însa anul acesta am pierdut patru meciuri din patru! Oricum, sunt mai suparat pe ce se întâmpla în campionat decât pe ce se întâmpla în Champions League.
Ce masuri veti lua?
Va spun doar atât: voi face mare curatenie la iarna! Mai multe nu vreau sa zic acum. Astept finalul anului.
Sa întelegem ca se vor produce schimbari masive...
In iarna o sa iau trei jucatori: un mijlocas stânga, un mijlocas central si un atacant. Nu am început cautarile, dar înainte sa ma hotarasc, o sa merg personal sa-i urmaresc, nu mai vreau casete! 15 milioane de euro o sa cheltui pentru ei!
Cine poate fi considerat vinovat pentru criza din acest sezon?
Eu am mentalitate capitalista, iar când nu merge ceva, e de vina numarul unu, adica în cazul Stelei, Becali! Eu sunt vinovat! E vina mea ca a plecat Olaroiu! Dar cea mai mare vina este ca am gândit cu sufletul dupa ce a plecat Olaroiu si l-am adus pe Hagi. Nu trebuia sa ma iau dupa Teia Sponte. La Steaua, ruptura s-a produs atunci când a plecat Oli. Oricum, repet, eu am gresit, eu o voi scoate la capat!
Ce i-ati spus lui Olaroiu dupa meciul cu Sevilla?
I-am zis: "Pacat c-ai plecat, ca m-ai nenorocit" (râde). Oli a avut rezultate formidabile la Steaua, dar publicul îl cerea pe Hagi si eu l-am ascultat. Nu trebuia sa judec cu inima.
Despre Lacatus ce puteti spune?
Pe Marius am vrut sa-l aduc înca de la începutul campionatului, dar atunci am judecat cu inima si l-am adus pe Hagi! Acum s-a întâmplat ca Pedrazzini sa piarda la Cluj si a fost un moment bun ca sa vina Lacatus. Nu are voie sa faca niciun pas gresit, ca se duce si campionatul.
Ati fost nemultumit de prestatia arbitrilor dupa partida de la Timisoara...
Arbitrii români sa fie delegati doar la Liga a II-a, la a III-a sau la a IV-a! Eu o sa fac cerere sa fim arbitrati numai de straini, ca asa nu se mai poate!
CFR Cluj merge foarte bine în acest sezon. Credeti ca îi mai puteti ajunge din urma?
Eu nu voi renunta, o sa lupt cu toate fortele ca sa câstigam titlul. Dar ar fi cea mai mare rusine a României daca CFR-ul ar câstiga campionatul!