FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

De ce nu vom prinde locul 2

«12345»
Leon_ktp04.11.2007 23:26

daca imi permiteti domnul meu...

nu cred ca Steaua a vut vreodata un mijlocas stanga-de banda stanga veritabil,poate nici macar un fundas stanga redutabil,ce-i drept de-a lungul timpului au fost destui,in ambele cazuri dar numai pe dreapta,nu stiu ce ar fi de zis,oricum mie unuia de exemplu echipa mi se pare ca a vrut,poate a putut doar 50%

nu asta este problema...parerea mea este ca nu exista coeziune intre mijloc si atac...nu spun noutati...insa asat este situatia....offffff si pe mine m-a durut infrangerea,insa m-a bucurat atitudinea,...

oricum sper sa auzim si sa vedem numai de bine caci

'la sfarsit campionii se-ntalnesc'....

inima de stelist05.11.2007 01:13

Timpul ne-a demonstrat ca vinovati nu au fost nici Carlos ,poate nici Olaraiu si nici Hagi .Vinovat este ciobanul care nu a facut decat circ la echipa si care nu a investit in nici un jucator .

Nu a stiut decat sa urle in stanga si in dreapta ,ba la antrenor ,ba la anumiti jucatori .Si la toate astea daca mai adaugam si lipsa de valoare sau de motivatie a multor jucatori ,iata rezultatele .

In rimtul acesta nu prindem nici macar locul 1.

Haideti sa ne uitam putin la CFR : de cate ori apare in presa patronul echipei ?Foarte rar .Ce a facut cand Andone&company au luat bataie de la ciprioti cu 3-1 ? A concediat antrenorul ,a trimis jucatorii in divizia B? Iata ceea ce inseamna oameni seriosi .Cineva imi spunea la inceputul campionatului ca ei vor iesi pe locul 1 pentru ca sunt seriosi ,pentru au facut investitii importante si pentru ca au un antrenor bun .Atunci nici nu puteam concepe ca ar putea fi adevarat .Credeam cu tarie in Steaua noastra .Dar Steaua noastra a incaput pe maini gresite ,ca si celelalte echipe din Bucuresti ,unde finantatori sunt niste hoti ,niste mafioti care nu investesc nimic si fac doar circ .

Astfel nu vom ajunge niciunde .

Pana cand ciobanul nu va pleca ,nici Lacatus ,nici Hagi ,nici nea Imi ,nici toti impreuna nu vor putea resuscita Steaua .Ciobanul este raul .

Sa continuam protestul pana cand va pleca .Si va rog : nici un vot ciobanului .

Mereu cu Inima de Stelist

dee05.11.2007 04:15

Acuma nu exagerati, hai sa nu cadem in butoiul cu melancolie dupa un prim esec in 'era Lacatus'. Cineva radea de mine cand am spus ca 'U' a batut pe Steaua, dar ma indoiesc ca va castiga meciul cu Ceahlaul . Toate echipele cand joaca impotriva Stelei se ambitioneaza si au o motivatie in plus. Nivelul de concentrare creste simtitor, 'elanul' jucatorilor e altul, iar partida este pregatita in mod special. De ce? Pentru ca Steaua e Campioana,e privita ca o echipa de top, iar o victorie ar insemna o satisfactie in plus ,o bucurie interioara greu de descris. "I-am batut cu acelasi scor ca si Sevilla, este extraordinar" (Dorin Goga, U Cluj)

Din punctul asta de vedere, toate meciurile Stelei din campionat sunt si vor fi grele, iar daca jucatorii trateaza cu superficialitate partidele, sansele de castig sunt nule. De asemenea daca se lanseaza in acuzatii la adresa arbitrului, mai ales in timpul meciului, sansele de castig sunt nule. Nu le-a validat un gol,bun, nu vocifera, lupta mai departe, care-i problema? Daca ai dat un gol, inseamna ca poti foarte bine sa mai dai si altul. Am citit postarile anterioare si majoritatea va legati de 'valoarea' jucatorilor. Hai sa fim seriosi, ce valoare au jucatorii clujeni de i-au invins pe stelisti? Trebuie gasita solutia pentru gasirea unei formule de baza si a unor relatii de optime de joc. Doi stoperi, un inchizator, un nr. 10, doi atacanti si doua extreme ofensive, la asta trebuie sa se gandeasca Lacatus.Nu inteleg ce s-a intamplat cu Romeo Surdu, e clar ca nu s-a acomodat si nu si-a gasit locul in echipa. In perioada cand acesta juca la CFR, era preferatul lui Bergodi si-si facea constiincios 'treaba'. Surdu a dat randament la CFR pe pozitia de atacant de careu si nu mijlocas dreapta. Normal ca nu face nimic la Steaua in situatia asta. Atactul Stelei e deficitar, doar Farul Constanta are mai putine goluri marcate decat Steaua. Nici linia mediana nu e buna, nu exista consistenta la mijlocul terenului. Daca joci cu Surdu si Nicolita foarte avansati, normal ca ramane o intreaga zona neacoperita in spatele lor. Nu ma mir ca Petre Marin nu poate face fata. N-ar strica intarirea lotului din iarna cu 2, 3 jucatori, in special jucatori de picior stang. N-am nimic cu Surdu, cred ca inca mai poate fi recuperat, insa trebuie folosit pe postul care i se potriveste.

Sansele la castigarea campionatului sunt pur teoretice, doar o minune ar putea schimba ceva, insa daca se vor castiga partidele restante, ar mai fi sanse la locul 2. Totul depinde insa de jucatori, de ambtia lor, de motivatie,concentrare si nu in ultimul rand daruire.

P.S.

striker :CFR-ul, daca o sa ia campionatul o sa faca doar un simplu act de prezenta in UCL ...
comentariul tau mi se pare putin deplasat tinand cont de 'performantele' Stelei de anul acesta in UCL. Orice echipa care castiga campionatul merita sa aiba sansa sa joace in UCL. Doar nu vrei sa cedeze locul altei echipe?! :) CFR-ul, in cazul in care ia campionatul va profita de sansa oferita de Steaua si Rapid si anume calificarea directa in grupele UCL. Stii vorba "cand doi se bat al treilea castiga".
Kappon05.11.2007 05:00

Aseara, la Timisoara, Ovidiu Petre a atins mingea de vreo doua-trei ori. Iacob a fost penibil iar Romeo Surdu a fost Romeo "Orbu". Lui Coritoru, nu ai ce sa ii ceri. Nu poti sa ii ceri omului ce nu are.

Articolul este corect. Lipsa de valori ne trage in jos.

Tifosii Stelei ar putea scoate bannere cu Thereau si Elton la meciuri ca sa il scoata din sarite pe oier.

Dan Petrescu este antrenorul momentului, iar Paszkany este propietarul momentului. A cheltuit de 10 ori mai mult decit miliardarul nostru oier si rezultatele se vad.

Regret sa spun, prezenta lui Lacatus la Steaua nu va schimba nimic.

Ne asteapta zile negre.

Apolo05.11.2007 05:50
Nu prindem locul 2 pentru ca o sa prindemlocul 1,iar la Neaga pana la sfarsitul campionatului daca va fi bagat mai mult de 10 minute o sa-i faci statuie

TOT RESPECTUL!!!! fular-campionii

Fan_Piturca05.11.2007 06:13
Ai uitat ceva. Si pentru ca pe banca trebuie sa fie un ANTRENOR, nu doar un simbol!

Hai sa fim seriosi! Ai si inceput? Lasa-l in pace sa vadem ce antrenor e !

Golanski e clar in primii 2 fundasi dreapta, iar cu el in teren si cu Emeghara pe stanga am rezolvat problema.

Ovidiu Petre are si meciuri foarte bune si e nevoie de jucatori ca el.

Dupa ce vor reveni Plesan si Radoi alta va fi situatia!

BICFALVI05.11.2007 06:15

Steaua va prinde locu 7 la sfarsitu campionaltului si daka Becali vinde jucatorii care crede el ca nu is buni adik toata echipa inafara de zapata rada si Dica cum sa faci echipa cu 3 jucatori daka Becali face asta la sfarsitu campionatului Steaua va fi tot pe 7 si sau dus cupele europeneeeeee

Kiti18405.11.2007 06:19

Da..un articol scris oarecum la nervi!Poli Tmisioara nu mai e o echipa slaba,CFR Cluj nu mai e o echipa slaba,Unirea Urziceni nu mai e o echipa slaba...Ultima echipa din clasament este echivalentul unei echipe de pe locul 9 10 de acum 5 6 7 ani.Campionatul Romanesc s a intarit foarte mult valoric in comparatie cu anii trecuti.Exista un mai mare echilibru.Dar deocamdata acest campionat duce lipsa acuta de patroni competenti, inteligenti,etc,de conduceri profesioniste,de un LPF care sa stie sa conduca ,sa inteleaga,sa aplice legi ale fotbalului care sa ne duca cat mai sus.LPF este de fapt nucleul coruptiei si dak stau mai bine sa ma gandesc LPF impreuna cu baietii in negru de la FRF ,conducatorii de cluburi,plus oamenii in umbra formeaza un adevarat cancer.Ducem o lipsa mare de arbitrii(este normal atata timp ca majoritatea arbitrilor sunt instruiti intr un mod mai mult decat dezinteresat,este normal atata timp cat arbitrii sunt indrumati inca din primii ani cum sa fure un meci sau cum sa avantajeze un club sau altul,este normal atata timp cat sunt trimisi cu masini personale prin toate gropile si toate noroaiele si sunt platiti prost,si nu in ultimul rand este normal ca atata timp cat sunt obligati de sefii lor,de mafia din fotbalul romanesc sa arbitreze intr un fel sau altul,si lista poate continua).Cateodata am impresia ca inca se mai dicteaza campioana inca dinainte de campionat,inca am impresia ca noi romanii in loc sa ne civilizam ca am intrat si noi in UE parca ne afundam cat mai mult in lacomie,furt,nebunie,etc.Mirajul CL a inebunit multe minti care erau si asa demult bolnave.Cred ca sunte singurul campionat cat de cat puternic care schimba antrenorii de la o zii la alta...LOL..si vrem performanta.Este advearat ca Steaua duce o lipsa acuta de atacanti de valoare.Un Zaharia sub mediocru care nu degeaba a stat pana la o varsta inaintata in divizia B.Un Victoras Iacob in care inca am incredere si in care sper sa isi revina.un Neagaputuros,dezinteresat,fara orizont care dak nu va incerca din rasputeri sa isi revina nu va prinde returul la Steaua.Un Banel care trebuie sa intelegem ca nu e un jucator ofensiv de nota 10,Banel este un fel de Gatusso.Ub Valentin Badea foarte oportunist dar in nici un caz tehnic,de viteza,etc.Un Croitoru care e egalul lui Banel cred ca numai culoarea ii deosebeste.Un Petre Marin imbatranit care e la final de cariera.Un Nesu muncitor dar fara rezultate.Totul este adevarat dar sa nu uitam ca aceasta echipa a ajuns in CL si facut furri in UEFA.Deci performantele ii arata ca fiind cei mai buni.Steaua nu duce lipsa de multi jucatori dar o echipa completa:Radoi,Ochirosii,Golanski,Ghionea,doi atacanti de valoare si un mijlocas de creatie..

neli05.11.2007 06:28

pentru. ca ne fura toti, chiar si unii suporteri de fura linistea, ciobanul ne ataca, arbitrii sunt platiti sa nu ne mai lase sa castigam sa nu mai ia Jiji bani, etc

onlySteaua05.11.2007 06:39

@neli

Haide sa nu picam in cealalta extrema, tipica milogilor de sub pod.

Pana sa ne luam de altii ar trebui sa ne uitam mai intai in propria ograda. Nu de alta, dar sunt cam prea multe de vazut. Mult prea multe. Si in niciun caz nu-s de bine.

predatorpulse705.11.2007 07:50

Nu suntem noi prostii ligii 1,desi am facut mari eforturi in ultimii 2 ani pentru a capata acest titlu. Am mai spus-o,la lotul actual,cu managementul actual sa zicem mersi daca intram pe podium.

Daca CFR va face act de prezenta ramane de vazut,dar vorba altor useri de pe site,noi ce am facut anul trecut si acum? Anul trecut in Liga 1 si Liga Campionilor Steaua=apararea+Dica,iar anul asta Steaua=apararea. Eu ii dispretuiesc pe Cluj pentru politica lor nu pentru ca sunt pe primul loc,loc unde noi nu o sa mai poposim mult timp sub cioban. Mi se pare o politica cretina sa ai 90% jucatori straini si 10% romani cand joci in campionatul romanesc,desi la indifenta jucatorilor romani,vad ca acest lucru merge in Liga lui mitica. Daca asta e fotbalul modern,spalati-va pe cap cu el. Si asa nu era loc pentru juniorii nostri acum o sa vina toti strainii submediocri sa ne invadeze campionatul. In loc sa crestem niste jucatori viabili o sa hranim toti mediocri pentru ca noi o sa credem ca toti sunt mai profesionisti ca romanii. Eu zic sa-si schimbe numele in clujeiro si sa joace in portugalia,nu m-ar mira sa-si ia si antrenor portughez daca pleaca Andone.

Unde intr-adevar ne-au luat fata a fost la managament. Pazskany si Muresan sunt cu 2 clase peste cioban si argatii lui,altfel cum va explicati ca CFR si-a facut stadion de CL,au facut niste transferuri bune si unul f bun(dorsin) si au adus antrenor bun dar inainte i-au adus echipa buna.

Oamenii nu se baga peste echipa,cand au fost suspectati niste jucatori au fost dati afara,cand unora li s-au vazut limitele(surdu) au fost transferati si au fost adusi jucatori pe posturile care sufereau.

Si ar trebui sa ne punem intrebari pentru ca jucatori ca did,Semedo,dorsin au preferat sa semneze cu Cluj decat cu Steaua care vorba ciobanului,atunci era in CL. Oare de ce se intampla asta? Oare pentru ca jucatorii straini se feresc de noi,si in curand in afara de mercenarii mediocri nimeni nu se va mai apropia de aceasta echipa.

Frica mea cea mai mare este ca in curand vom fi cum sunt psg si olympique marseiile in franta,echipe cu nume si traditie care se uita la locul 1 de pe la mijlocul clasamentului.

Sa speram ca nu se va ajunge la asta.

Trebuie ca noi,suporterii,sa nu mai acceptam compromisuri si sa facem odata ceva. Minoritarii de sub pod intra la vestiare dupa 2-3 infrangeri,javrele nu vin la stadion,le vopsesc masinile etc.

Pe jucatorii nostri ii doare-n paispe de 2 ani incoace,Jiji umileste brandul Steaua si suporterii de vreo 5 ani,si noi tot nu facem nimic!!!??? Trebuie sa avem atitudine,fiecare dintre noi sa faca ceva care sa afecteze echipa lui Becali(asa am ajuns,echipa lui Becali),ori sa nu mearga la stadion,ori sa injure ciobanul iar momentul acesta as fi de acord si cu admonestarea fitosilor din echipa.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

blood_2_hot05.11.2007 07:52

Vom prinde locul 2 doar daca la echipa se va lucra de acum incolo cu inteligenta si realism. Dar din pacate nu sunt semne in acest sens....

Unul din motivele pentru care s-a pierdut la Timisoara este strategia aleasa de Lacatus in revigorarea

echipei. In opinia mea, Lacatus are o abordare gresita. El a presupus ca la Steaua sunt doar probleme de ordin psihic, jucatorii sunt buni, dar trec printr-o perioada proasta- iar el trebuie doar sa le redea placerea jocului.

Da, corect doar pentru unii jucatori - gen Dica. In schimb marile probleme la Steaua (pe langa cretinatatea patronului si stupiditatea colaboratorilor sai, gen Ad.Ilie) sunt lipsa de motivatie a jucatorilor vechi, lipsa de valoare a majoritatii jucatorilor, modul in care este alcatuit primul 11 si MAI ALES modul in care sunt asezati in teren.

Partida de la Timisoara a mers pe aceeasi linie cu ceea ce am vazut la Hagi sau Massimo.

Este incredibil, antrenorii care vin la Steaua parca vin de undeva de la capatul pamantului si n-au vazut nici un meci de-al echipei Steaua in ultimii 2 ani.

Hagi, in meciurile de pregatire, il testa pe Gigel Coman!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Apoi testa apararea

cu Ov. Petre fundas central... Si atacul cu Dica si Neaga care se calcau in picioare. Hagi a pierdut toata perioada de pregatire aiurea, si la sfarsit tipa ca are nevoie de jucatori urgent! Va mai amintiti, nu?

Pai bine Gica, dar tu ai venit cu pluta la Steaua, nu-i stiai pe jucatorii aia???

Pentru mine, Lacatus este un zeu, omul pe care il respect si il iubesc cel mai mult din fotbalul

romanesc, dar asta nu ma impiedica sa-l critic - atunci cand merita.

Cum este posibil sa continui sa joci cu Surdu mijlocas stanga dupa tot ce s-a intamplat sezonul asta?

Mai ales cand stii ca Surdu este de meserie atacant central? Si din pacate unul modest.

Cum este posibil sa-l dispui pe Dica DIN NOU undeva la mijlocul terenului sa alerge dupa mingi??

Prin aceasta greseala, ce tine de abc-ul antrenorului, pierzi un atacant letal si castigi un mijlocas

sub-mediocru. Si ii ratezi si cariera lui Dica. E ILOGIC!!!! In loc sa ai un atacant in careu, care sa nu rateze din 2m precum Nicolita, ai un mijlocas prost, care da doar pase laterale si inapoi, si doi atacanti impotenti.

Cum este posibil sa joci cu P.Marin cand pe stanga, cand pe dreapta, cand acesta a dovedit

ca pe dreapta este o nulitate totala (si asta de 2 ani incoace, Oli gresea la fel cu el) iar pe stanga nu mai poate.

Cum este posibil sa-l lasi pe Nesu pe banca? cand Nesu e jucatorul cu cea mai mare vitalitate, si

care s-ar potrivi perfect pe banda stanga la mijloc (Protasov a simtit asta, dar ciobanul i-a

interzis sa-l lase acolo, deh... cioban prost)

Ce sens are sa tot incerci cu Croitoru si Zaharia, cand acestia au dovedit deja ca sunt doi jucatori

de valoare, dar nu de Steaua...

De ce joci cu nulitatea Ov. Petre? care a inceput sa-i pacaleasca pe toti cei ce se "pricep" la fotbal,

intr-un mod foarte siret. El fuge de minge!!! Uitati-va la meciuri! Ov. Petre n-a gresit, nu pentru

ca a jucat "ceas". El stie ca nu stie cu mingea si se duce tot timpul intr-o zona a terenului unde

mingea nu e. Genial, ce sa zic! Dar nu ajuta nici apararea, nici atacul. In schimb, lumea zice: da, meciul asta n-a gresit, el e defensiv, nu e treaba lui sa ajute atacu'.

BA DA, daca echipa adversa se apara cu 10 oameni, e si treaba lui sa ajute atacul!

Daca la asta se adauga si lipsa totala de valoare a lui Nicolita si Iacob, rezulta clar de ce am pierdut

la Timisoara, in fata unei echipe sub-mediocre, in care doar atacantul care a marcat si unul-doi fundasi

au ceva valoare.

SSK05.11.2007 08:15

Intr-adevar, cu Golanski pe dreapta si Emeghara pe stanga, mai rezolvam niste mici probleme. Cu Plesan, ramane sa vedem. Dar chiar si-asa, nu avem oameni care sa marcheze oricarei echipe. Nici titulari, nici pe banca de rezerve, nici in lot.

Iar Lacatus n-are nicio vina, el baga deocamdata ce are. Vinovat va fi daca nu-i va cere lui Becali sa ii aduca jucatori de valoare.

kop05.11.2007 08:38

Mie nu-mi iese din cap declaratia lui Hagi care spunea ca "intr-adevar i-am spus lui Gigi sa nu-l mai aduca si pe Ljubinkovic fiindca avem un lot complet".

In plus vorba cuiva aici, Hagi il incerca pe Gigel Coman in amicale si pe Ov Petre fundas.

Asta a fost un campionat ratat din start. Echipa trebuie restructurata si primii care trebuie sa zboare sunt Iacob si Neaga. Cred ca si mama alearga mai iute ca Iacob.

De la Lacatus acuma vreti numai victorii imediate? Nu se poate. Campionatul asta e terminat. Eu as schimba cat mai mult in iarna si as face o noua echipa pe scheletul a cativa jucatori pentru a ataca noul sezon. In plus m-as axa numai pe cupa si pe astea 3 meciuri care au mai ramas in LC si care sunt o sarbatoare. In plus daca invingem pe cehi chiar avem sanse de primavara in UEFA.

Echipa a ajuns intr-un regres datorita tampeniei lui Gigi ca antrenorii se schimba precum sosetele si pentru ca nu a bagat bani in jucatori de valoare.

Oricum, nu e nici o tragedie ca ne mai odihnim un sezon-doua. Lacatus este simbolul Stelei si are din partea mea 2 ani sa faca o echipa de LC cu bani seriosi bagati de la Gigi.

Eu mizez acum in iarna pe oftica lui Gigi sa se vada la jumatatea clasamentului si sa inceapa sa mai scoata bani pentru jucatori ca lumea. Putem castiga Cupa pe care n-am mai luat-o din secolul trecut.

Si nu uitati ca mergem cu Sevilla fiindca fiecare meci in Liga de elita e o sarbatoare a fotbalului, nu fiindca noi trebuie sa castigam de fiecare data.

FORZA Steaua!

Piece of Mind05.11.2007 08:45
Iar Lacatus n-are nicio vina, el baga deocamdata ce are. Vinovat va fi daca nu-i va cere lui Becali sa ii aduca jucatori de valoare.

Lacatus are vina de a nu-i fi citit in mod corect pe jucatori in ceea ce priveste posibilitatile lor reale, respectiv in a-i aseza in teren in functie de ceea ce pot ei sa joace cu adevarat!! Din ce cauza Badoi nu mai are loc nici in lot si de doua meciuri incoace e in tribuna? Cristocea e cumva sub Surdu ca valoare? De ce nu poate fi jucat Nega ca mijlocas dreapta sau coordonator? Chiar nu vede nimeni ca Dica pur si simplu nu e facut pentru a juca mijlocas, post care presupune determinare, dribling in regim de viteza, travaliu, etc?

Sa fim realisti si sa recunoastem ca atat Hagi, cat si Lacatus au fost adusi in special pe considerente de imagine...

AndyQ05.11.2007 08:45

Am citit cam tot ce era de citit pe aici si am ajuns la o concluzie: problema e mult mai complexa decat credem noi.

In primul rand cred ca e prematur sa ne dam cu parerea despre evolutia antrenorului Marius Lacatus la Steaua. Pan acum a marcat 3 goluri si a primit 3, a castigat si a pierdut un meci. E neutru, sa spun asa, nu? :) Asta ca sa rezolvam problema antrenorului.

Cred ca am spus-o de nenumarate ori, inca de pe vremea lui Olaroiu: nu antrenorul e reprezinta problema principala la Steaua, desi uneori si acestia au bagat echipa in deep sh|t. Cand m-am apucat de criticat evolutiile unor jucatori prin prisma evolutiilor in teren, am fost blamat pe motiv ca eram fan Olaroiu, ca eram pe statul lui de plata. Uite ca Olaroiu a plecat si Steaua joaca mai prost decat pe vremea lui. Motive?

Motive ar fi destule, in ceea ce priveste valoarea lotului. Avem in schelet destul de bun: Zapata, Rada, Goian, Emeghara, Golanski, Plesan... si cam atat. Din astia mai sunt si accidentati, deci sistemul scartaie, corect? In afara de Zapata, care da 100% intre buturile Stelei, ceilalti jucatori au evolutii oscilante, dupa cum bate vantu`. Posibil ca problema sa fie din cauza pozitiei planetelor, a prafului cosmic, faptul ca exista sau nu viata pe Marte si alte probleme religioase, amulete, pandantive s.a.m.d. Eu altfel nu-mi explic situatia.

Acum cateva saptamani spuneam ca Banel e folosit din cauza faptului ca nu exista inlocuitor, atat la nationala cat si la Steaua, nu prin prisma faptului ca ar fi un Roberto Carlos din Carpati. Se vede de la o posta ca in afara de atletism si unele centrari mai mult sau mai putin reusite, baiatu` nu poate mai mult. Toata lumea spunea ca are timp sa creasca, sa se maturizeze. Pai in 3 ani, de cand e la Steaua, nu s-a vazut nicio imbunatatire in jocul acestuia. Ar trebui sa-l ia careva sa-l trimita la echipele de juniori, unde se invata fotbalul, sa-si insuseasca si el ABC-ul.

Dica vrea afara. S-a saturat de Steaua, se pare. In aceiasi situatie ar fi si Goian.

Ok, pana la mijloc stam binisor. Problemele apar la constructie si finalizare. Nu avem un mijloc de creatie, jucatori cu viziune, buni tehnicieni, nimic. Atacantii au aratat ca pot da si goluri, ne-au demonstrat lucrul asta de multe ori, problema fiind in punerea acestora in valoare. Si aici problema e tot la mijloc.

Toata lumea ii baga carne in frigider lui Olaroiu din cauza faptului ca nu-l juca pe Croitoru. S-a vazut in ultimele meciuri care ar fi si motivul. Tehnica are, ceva, mai prost sta cu colaborarea cu celelalte compartimente ale echipei. Cat despre finalizare, o echipa de rugby ar fi mandra cu un asa transformeur precum Croitoru, sau Banel :)

Morala a dat-o Ioanitoaia prin articolul "Putin bagi, putini culegi" sau ceva de genu`. Toate ecipele ligii intai s-au intarit. S-a ajuns la un echilibru infrocosator: echipe care pot bate orice echipa sau care pot pierde cu oricare din echipe. Pana acum 3-4 ani doar Bucurestiul putea emite pretentii la titlu din cauza lipsei de implicare din provincie. Uite ca lucrurile s-au schimbat si provincia vine tare din urma iar 2007 poate fi anul in care provincia castiga titlul dupa o pauza de 16 ani, cred, ultima castigatoare fiind Craiova, prin 91, nu?

Ce e de facut? De bagat banii, de investit cu cap, de adus talente reale, adevarati fotbalisti nu doar sportivi jucatori de fotbal. Daca o sa se intample sau nu, vedem cu timpul.

Sanatate.

sadeyes05.11.2007 09:58

Surdu nici macar nu ar trebui sa intre intr-o asemenea analiza, pentru ca el nu e jucator, e laudator de fini. In rest destul de concreta si pertinenta analiza lotului, cu remarca ca la cei 4 ar mai trebui adaugati 2 care sunt momentan accidentati -Ghionea si Plesan. Te dezaprob intr-o singura chestiune, Emeghara este un jucator valoros care desi e fundas stanga de meserie el a jucat bine si pe dreapta. Sa fim seriosi, nici una din cele 3 bucurestene nu joaca mai nimic dar nici CFR-ul nu o face dar macar ei totusi inving. La Timisoara acelasi joc dezlanat, nu meritam sa castigam dar un egal era echitabil. Scuze am gasi, penalty-uri neacordate plus rupatorul Alexa eliminat in momentul cand l-a lovit cu cotul pe Croitoru, senzatia fiind oricum aceea de un joc practicat de o echipa fara busola, fara nerv. Sincer as prefera sa nu ne calificam in UEFA, asta daca vrem sa terminam macar pe locul 2.

steado05.11.2007 10:10

Motivele pentru care nu vom prinde nici macar locul doi :

1. Nu avem patron cu minte de locul doi (desi financiar e pe primul loc – de unde se confirma ca nu banul e totul)

2. Nu avem conducere manageriala de locul doi

3. Nu avem echipa de locul doi

4. Nu avem antrenor de locul doi

Toate aceste motive, exact in ordinea enumerata, ca importanta, au dus la situatia actuala a Stelei, dupa parerea mea.

Faptul ca unul sau altul dintre jucatori e sau nu cel mai bun, luat ca valoare individuala, pe postul sau, e mai putin important decat faptul de a avea o ECHIPA de valoare.Fotbalul nu e matematica iar suma valorilor individuale dintr-o echipa nu dau neaparat valoarea echipei.

Explicatiile trebuie cautate mult mai departe decat in analizarea si compararea valorilor individuale.

Practic trebuie luat totul de la zero.Trebuie regandit in primul rand modul de a conduce un club de fotbal care beneficiaza de o traditie de invidiat ca Steaua si care obliga la performante pe masura.

Si, oricat ar parea de ciudat, acest lucru e simplu de realizat, fiindca depinde de un singur om : ciobanul-patron.El trebuie "doar" sa inteleaga ca nu se pricepe la fotbal si sa aduca specialistii cei mai buni pe care ii poate aduce si pe care sa ii lase sa-si faca treaba.Fiindca, lucru foarte important, bani are cacalau ! Si, intr-un final, va trebui sa inteleaga fiindca legile economiei de piata sunt neiertatoare, ori le intelegi si castigi, ori nu si pierzi (te retragi).

O data cu "luminarea" mintii patronului se vor putea produce si celelalte schimbari care sa duca la anularea motivelor (enumerate mai sus) pentru care la ora actuala nu putem pretinde performante.

Desigur, exista si varianta extrema a indepartarii fortate a ciobanului de la clubul de fotbal Steaua, dupa ce a "reusit" manjirea acestui simbol, dar acest lucru este mult mai putin realizabil, daca e sa fim realisti.

Getodacu05.11.2007 10:40

Apropo, stiati ca asta a fost primul meci din acest campionat in care Timisoara n-a primit gol?Cam asta e valoarea atacului nostru...

AndyQ05.11.2007 11:01

@ getodacu

Si am mai facut una, mai tare: ne-a batut U Cluj... tot premiera.

axl2305.11.2007 11:04

Cred ca vom prinde cel putin locul doi, intr-o maniera sau alta. Si daca ar fi in alta atunci mi-ar fi rusine.

dee05.11.2007 11:18

tinand cont de cota Stelei de 3,45: 1 orice e posibil :)

Tocmai am citit un articol, i l-as recomanda lui Adi Ilie. Postez un fragment:

Mikael Dorsin-Contractul sau cu Rosenborg va expira in 31 decembrie, astfel ca 'feroviarii' nu au platit nimic pentru transfer.

AndyQ05.11.2007 11:31

@ Dee

Matale compari pe Dorsin, care vine gratis, cu Surdu, super Ronaldinho din Carpati? :)

axl2305.11.2007 11:32

Matale, mataluta, tanti, matusica. Hi hi hi.

dee05.11.2007 11:40

Andy, stii bine la ce m-am referit, campania de transferuri a Stelei a fost in mare parte deficitara. Adi Ilie ar face bine sa urmeze exemplul altora, daca nu, sa aiba bunul simt sa lase pe altii care se princep sa ocupe functia de manager sportiv in Ghencea.

am sesizat tenta usor peiorativa a lui "matale", dar de data asta te iert, mai Andy :)

«12345»