Marius Lacatus la Steaua. Atatia ani am asteptat sa-l revedem in culorile ros-albastre, iata ca visul s-a implinit... Din pacate este doar un vis urat! Nu acesta este acel Lacatus pe care il vroiam si il asteptam. Stiu ca multi spun ca era o oferta pe care nu o putea refuza. Eu spun ca dimpotriva, se putea si trebuia s-o refuze. In numele sansei de a antrena Steaua, a acceptat compromisul. Pana la urma asta nu e asa de grav, insa faptul ca a acceptat compromisul cu un astfel de personaj sinistru precum Becali, e foarte grav!
Lacatus nu va rezolva problemele Stelei, acestea vor fi eventual fardate.Steaua nu va progresa in veci, atata vreme cat e condusa de un om care ii e strain. Acceptand sa lucrezi cu un om care a spus: " sa-si ia simbolurile acasa, ca n-am nevoie de ele", automat inseamna ca nu te consideri un simbol nu? Ma intreb ce caracter poate avea un om care accepta sa lucreze cu zambetul pe buze pentru cineva, care a improscat cu noroi in oameni cu care ai impartit atatea? Laca, ai impartit cu Hagi sau Balint vestiarul, ati plans si v-ati bucurat impreuna, cum poti sa accepti sa lucrezi acum cu omul care i-a jignit asa? Si macar de-ar fi vorba doar de ei...
Laca, stii prea bine ce reprezenti in inimile noastre. Nu stiu cat esti sau nu de bun antrenor. Nu asta conteaza acum. Stiind ce reprezinti ma asteptam ca tu sa fii cel care sa fie emblema vocilor noastre si sa-l refuzi categoric pe cioban.N-ai facut-o... Laca, acceptand sa lucrezi cu el,inseamna ca nu dai doi bani pe cei care au fost jigniti de acest om si care in acelasi timp te idolatrizau.
Imi pare rau. Imi pare rau pentru ce esti si mai ales pentru ce puteai sa fii. Ai ales sa fii ultimul cartus al ciobanului( si nici macar al lui) in lupta acestuia cu cei care te iubesc si nu te-au uitat niciodata. Din dragoste pentru Steaua, spui ca ai acceptat imediat. Dar noi nu suntem Steaua, draga Marius? Noi cat reprezentam din Steaua ta, daca nici macar pe ganduri nu ai stat? Noi te vom ajuta, vom continua sa te incurajam, atat pe tine cat si pe jucatorii tai, iti vom acorda creditul pe care noua nu ni l-ai dat, dar pe care l-ai acordat unui om pentru care esti doar publicitate electorala pentru cateva voturi in plus! Cand nu va mai avea nevoie de tine, te va arunca asa cum a facut si pana acum. Dar noi vom fi mereu aici si te vom ierta... Sa nu uiti asta Marius!
Imi pare inca o data rau, speram sa nu fie asa, dar m-ai dezamagit. Ti-o spune baiatul care mai poarta si acum tricoul cu numarul 7, in onoarea idolului sau, Marius Lacatus.
Mihai Somanescu