Da,mult bulan!Dar am tinut cu voi ieri,decat mercenarii de la Chelsky...
Cu riscul de a parea fan Chelsea,ce crezi,ca la Manchester sunt niste baieti care muncesc pentru "emblema clubului"? Muncesc pe foarte multi bani,la fel ca cei de la Chelsea,doar ca chelski nu are traditia de partea ei,atata tot. 90% din jucatori sunt mercenari si joaca pentru echipele care dau salarii mari,mai rar vezi jucatori atasati de culori cum e del piero,raul,totti,maldini etc.
Disparitia jucatorilor emblema e inca "avantaj" al fotbalului industrializat,al fotbalului "modern",ca si prostia asta cu nspe mii de jucatori straini in campionatele tari ale Europei. Daca nu ma insel,din 22 de jucatori in teren ieri,10 au fost englezi si aceasta finala a avut chiar un raport foarte bun,dupa standardele actuale,de jucatori locali/straini,sunt multe echipe in care abia vezi 1-2 jucatori din tara lor natala.
Off-topic:Respect calitatea fotbalului din CL,mult peste orice competitie fotbalistica,insa e o competite construita intr-un mod jegos,dupa interesele celor mari,facuta sa filtreze repede echipele "amarastene" ca sa-si continue ei joaca. Degeaba vor ei G-14,deja il au de atatia ani.
CCE era singura competite adevarata,alaturi de Cupa UEFA(cupa cupelor) pentru ca atunci participau campioanele,se juca tur-retur si puteai iesi in orice moment si nefiind permisa intrarea atator straini in primul 11(parca aveai voie doar cu 2-3 pe teren) atunci era o competitie cat de cat egala,chiar daca atunci tot echipele din Spania,Anglia,Germania,Italia aveau bugete muuuullltttt mai mari decat romanasii nostri.
Ce iti trebuie ca sa ajungi mereu in fazele superioare ale CL? E simplu,ai nevoie de BANI,nu ii ai nu te califici. Nici macar nu e vorba de valoare aici,pentru ca marile echipe,cu bugete de 200-300 de milioane nu mai sunt simple echipe,ci multinationale,cu posibilitati nelimitate in ceea ce priveste transferurile. Scotand elementul hazardului dat de o mansa tur-retur bogatii si-au asigurat mai mereu prezenta in fazele superioare ale CL,si ar fi si greu sa nu o faca,cum sa te compari cu asemenea colosi cand tu ai buget de 10 milioane. Nu vorbesc neaparat de Steaua,ci de majoritatea echipelor din centrul si Estul Europei,ba chiar si unele din vest. Daca cumva reusesti sa castigi un meci in grupe impotriva acestor mari echipe,e un mic miracol.
ca sa argumentez validitatea ideii mele spuneti-mi va rog o echipa cu buget mic(sa zicem pana in 30-40 milioane buget de transferuri) care se califica in mod regulat in,sa zicem sferturile CL?
Nu prea exista nu-i asa? E ca si cum ai compara o firma de cartier cu o multinationala,cine credeti ca va domina piata?
G-14 se va forma si in mod oficial mai mult ca sigur pentru ca sunt prea multe meciuri pentru echipe,mai ales pentru alea mari care nu-si permit ca super-jucatorii lor sa-si rupa picioarele cu toti "descultii" Europei. Dupa mine,cel mai realist mod de a privi fotbalul in viitor ar fi stabilirea a 3 competitii,dupa buget:
1)competitia super-elitelor,in care trebuie sa ai traditie si un buget foarte mare
2)CL,in care sa participe doar campioanele
3)Cupa UEFA,in care sa participe castigatoarele cupelor din tarile respective.
Astfel s-ar mai aerisi putin programul competitional,ar intra in Europa doar echipele care au castigat ceva in acel an si ca efect secundar cred ca si nationalele ar avea de beneficiat avand jucatori mai odihniti la turneele finale,nu ca astazi cand unii joaca 70 si ceva de meciuri pe sezon,pai te plictisesti tu ca spectator d-apoi oamenii aia care joaca pe teren.
Sorry pentru lungul meu off-topic.
CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.