Meciul de Cupa de la Bacau ne-a adus o bruma de speranta in privinta fazei atat de deficitare pana dupa meciul cu Aradul, faza de atac. Am vazut un conducator de joc (Neaga) ale carui pase printre fundasii adversi (filtrante, cum le numea Andrei Vochin comentatorul meciului) l-au pus pe super Zaharia in pozitii ideale de gol, fructificate de altfel.
Odata cu numirea lui Pedrazzini, chiar daca nu din primul sau meci ca antrenor principal la Steaua, in al doilea, atacul ros-albastru nu s-a mai incurcat in fata portii adverse, ci a combinat frumos, a creat numeroase ocazii de a marca si a inscris 4 goluri. Aproape ca niciodata 3 dintre ele au fost inscrise din actiune, stergand pentru prima oara in acest sezon impresia ca nu am putea marca decat din faze fixe.
Explicatia ar fi ca Steaua a purtat actiunile de atac in viteza, mai putin previzibile pentru fundasii adversi. S-a jucat cu doua varfuri (Badea, Zaharia), cu Neaga in spatele lor, cu doi mijlocasi de banda(Badoi, Surdu), alcatuire care s-a dovedit "letala" pentru tanara si mai putin experimentata linie de fund moldava.
Am castigat in acel meci, zic eu, un jucator cu intuitia jocului, cu simtul golului, modest, serios, un adevarat golgheter. Zaharia pe numele lui. L-am castigat si pe Surdu, care ne-a aratat ca dribleaza cu usurinta, intra in combinatii si creaza situatii favorabile pentru a marca, ca e bataios.
Badea, revenit cu gol dupa o lunga perioada, m-a impresionat prin executia de exceptie a penalty-ului. Sut sigur si bine plasat sub bara portii, gol imparabil.
Am jucat cu o echipa tanara, dintr-o Liga inferioara. Totusi intentiile antrenorului de a juca mai ofensiv decat in trecutul foarte apropiat se vad si daca se va continua in acelasi fel, in mod cert victoriile vor veni mai usor si mai des. Moralul intregului lot a avut de castigat.
Dupa cativa ani in care in aceeasi faza a competitiei eram stopati de U Cluj de pilda, iata ca sperantele noastre de a castiga Cupa renasc. E adevarat ca avem un lot superior numeric si valoric fata de anii precedenti, dar lotul are si un nou suflu prin numirea italianului la conducerea tehnica. Se pare ca si Conducerea clubului si-a schimbat in bine optica privind cucerirea acestui important trofeu.
Nu suntem inca la potenta maxima. Jucatori de mare valoare precum Radoi, Ghionea, Plesan, se afla in recuperare post operatorie dupa accidentari grave. In mod evident cu ei am fi mai aproape de adevarata formula de joc, dar pana atunci Steaua se poate mentine chiar in absenta lor acolo sus.
In campionat urmeaza jocul contra Vasluiului, una dintre fruntasele campionatului. Daca vom juca la fel de bine in atac Victoria ne va surade mult mai usor decat am putea crede. Team-ul lui Dorinel a fost invins clar la Timisoara, iar U Cluj l-a "desfiintat" cu un sec 3-0 in Cupa. Noi cate le vom da?
Marti 2 octombrie Steaua primeste vizita finalistei de acum doi ani a UEFA Champions League, Arsenal Londra, care vine cu un moral foarte bun dupa ce a invins Sevilla cu 3-0.
Hmm, avem si noi moralul nostru! Va fi care pe care!
Optimist ca intotdeauna, spun ca Arsenal, monsieur Arsene Wenger insusi, se vor simti ca in Infern in Ghencea. Veni, vidi, vici s-ar putea intui ca e sloganul lor pentru meciul cu Steaua. Vor avea insa o mare surpriza, pentru ca nu vor intalni acea Steaua pe care se asteapta sa o invinga usor. Vor intalni o Steaua cu o forta de atac pe care sigur nu au pus-o in calcul dupa doar cele 3 goluri marcate in campionat dupa 8 etape.
Greseala lor!
Virgil