FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

O bruma de speranta

«123»
fcsteaua.ro28.09.2007 04:00

Meciul de Cupa de la Bacau ne-a adus o bruma de speranta in privinta fazei atat de deficitare pana dupa meciul cu Aradul, faza de atac. Am vazut un conducator de joc (Neaga) ale carui pase printre fundasii adversi (filtrante, cum le numea Andrei Vochin comentatorul meciului) l-au pus pe super Zaharia in pozitii ideale de gol, fructificate de altfel.

Odata cu numirea lui Pedrazzini, chiar daca nu din primul sau meci ca antrenor principal la Steaua, in al doilea, atacul ros-albastru nu s-a mai incurcat in fata portii adverse, ci a combinat frumos, a creat numeroase ocazii de a marca si a inscris 4 goluri. Aproape ca niciodata 3 dintre ele au fost inscrise din actiune, stergand pentru prima oara in acest sezon impresia ca nu am putea marca decat din faze fixe.

Explicatia ar fi ca Steaua a purtat actiunile de atac in viteza, mai putin previzibile pentru fundasii adversi. S-a jucat cu doua varfuri (Badea, Zaharia), cu Neaga in spatele lor, cu doi mijlocasi de banda(Badoi, Surdu), alcatuire care s-a dovedit "letala" pentru tanara si mai putin experimentata linie de fund moldava.

Am castigat in acel meci, zic eu, un jucator cu intuitia jocului, cu simtul golului, modest, serios, un adevarat golgheter. Zaharia pe numele lui. L-am castigat si pe Surdu, care ne-a aratat ca dribleaza cu usurinta, intra in combinatii si creaza situatii favorabile pentru a marca, ca e bataios.

Badea, revenit cu gol dupa o lunga perioada, m-a impresionat prin executia de exceptie a penalty-ului. Sut sigur si bine plasat sub bara portii, gol imparabil.

Am jucat cu o echipa tanara, dintr-o Liga inferioara. Totusi intentiile antrenorului de a juca mai ofensiv decat in trecutul foarte apropiat se vad si daca se va continua in acelasi fel, in mod cert victoriile vor veni mai usor si mai des. Moralul intregului lot a avut de castigat.

Dupa cativa ani in care in aceeasi faza a competitiei eram stopati de U Cluj de pilda, iata ca sperantele noastre de a castiga Cupa renasc. E adevarat ca avem un lot superior numeric si valoric fata de anii precedenti, dar lotul are si un nou suflu prin numirea italianului la conducerea tehnica. Se pare ca si Conducerea clubului si-a schimbat in bine optica privind cucerirea acestui important trofeu.

Nu suntem inca la potenta maxima. Jucatori de mare valoare precum Radoi, Ghionea, Plesan, se afla in recuperare post operatorie dupa accidentari grave. In mod evident cu ei am fi mai aproape de adevarata formula de joc, dar pana atunci Steaua se poate mentine chiar in absenta lor acolo sus.

In campionat urmeaza jocul contra Vasluiului, una dintre fruntasele campionatului. Daca vom juca la fel de bine in atac Victoria ne va surade mult mai usor decat am putea crede. Team-ul lui Dorinel a fost invins clar la Timisoara, iar U Cluj l-a "desfiintat" cu un sec 3-0 in Cupa. Noi cate le vom da?

Marti 2 octombrie Steaua primeste vizita finalistei de acum doi ani a UEFA Champions League, Arsenal Londra, care vine cu un moral foarte bun dupa ce a invins Sevilla cu 3-0.

Hmm, avem si noi moralul nostru! Va fi care pe care!

Optimist ca intotdeauna, spun ca Arsenal, monsieur Arsene Wenger insusi, se vor simti ca in Infern in Ghencea. Veni, vidi, vici s-ar putea intui ca e sloganul lor pentru meciul cu Steaua. Vor avea insa o mare surpriza, pentru ca nu vor intalni acea Steaua pe care se asteapta sa o invinga usor. Vor intalni o Steaua cu o forta de atac pe care sigur nu au pus-o in calcul dupa doar cele 3 goluri marcate in campionat dupa 8 etape.

Greseala lor!

Virgil

steauafan28.09.2007 04:48

Bai ce parodie de articol, cum naiba sa crezi ca avem vreo sansa cu Arsenal doar pentru ca i-am batut pe papagalii aia de la Bacau cu echipa a doua.

Eu stiu ca speranta moare ultima da nici chiar asa, am dat si noi niste goluri si acum brusc suntem iar spaima Europei. Adu-ti aminte ca in prima repriza n-am jucat nimic iar golul a fost impotriva jocului.

Nu mai vorbesc de golul 2, mare atacant Zaharia, pai p-aia o bagam si eu chiar de-aveam picioru drept in ghips si eram si fara ochelari. Dupa aia am fost echipa mare, Barcelona estului, cu calcaie si alte smecherii ieftine care nici macar nu ieseau ca lumea.

Unde mai pui ca alta o sa fie echipa cu Arsenal, intra iar Giginho peste Minimo si face echipa dupa cum i-a zis Parintele de la Muntele Athos...

Hai sa fim seriosi si realisti, noi o luam de la Urziceni si vrem sa batem Arsenal!

Virgil28.09.2007 04:58

Nu e deloc parodie. E un articol original. In privinta seriozitatii, hai sa o dam deoparte ca destul am fost seriosi degeaba, si sa visam putin. Nu foarte mult. Cu englezii am facut intotdeauna meciuri bune, iar visele uneori se realizeaza. Daca nu s-o realiza, asta e, dar macar am gandit pozitiv.

Iti propun un joc. Incearca tu sa parodiezi (daca stii ce inseamna) acest articol. Sa vedem ce iese. :biggrin:

Daca iese bine iti spun ca e parodie de articol, daca iese rau... te iert. :biggrin:

cristian8628.09.2007 05:19

Cam offtopic dar, iata ce declara Zapata :

"Îmi place sã dansez. Acasã o fac cu soția mea, cã în discoteci și cluburi nu calc. (spre deosebire de altii).

I-am învãțat cîteva mișcãri latino pe Baciu, Goian, Ovidiu Petre și Lovin și cred cã aș putea scoate din ei niște buni dansatori"

Deci daca se lasa de fotbal(mai putin Goian), pot sa se reprofileze linistiti.

endorama28.09.2007 05:20

eu zic ca e un articol binevenit. bineinteles ca victoria impotriva Bacaului n-are nici o relevanta pentru umilirea ce ne asteapta in meciul cu Arsenal, dar e bine ca am inregistrat deocamdata un rezultat pozitiv si treptat, treptat, sper sa revenim pe drumul cel bun. o victorie impotriva Vasluiului ar fi esentiala.

Living_Dead_Stripper28.09.2007 05:25

Comentariu optimist,ramane sa vedem marti pe la 11 jumate...

steauafan28.09.2007 05:53
Nu e deloc parodie. E un articol original.

Parodie are mai multe sensuri (http://dexonline.ro/search.php?cuv=parodie), mie personal mi s-a parut ilar ca iar facem din tantar armasar dupa un joc modest in fata si mai modestilor bizoni... Aaa, daca bateam etapa de etapa cu 4-0, faze clare, fara pase de la portarii adversi, atunci alta treaba, visam si eu cu tine; altminteri m-am cam saturat de visatul asta si de sperantele mari naruite a doua zi!

Iti propun un joc. Incearca tu sa parodiezi (daca stii ce inseamna) acest articol. Sa vedem ce iese. :biggrin:

Daca iese bine iti spun ca e parodie de articol, daca iese rau... te iert. :biggrin:

Din pacate articolul e comic fara sa mai incerc eu sa-l parodiez. Asta nu inseamna ca nu imi place de tine ca persoana sau contributor, ba din contra, esti unul dintre favoritii mei. Nu de putine ori am gandit ca tine insa nu si de data asta.

Haide Steaua!

Miaus28.09.2007 06:09

Se mai intampla si minuni:)

Bravo Virgil, asta e un articol de care aveam nevoie.

Desi cred cu tarie ca si daca ne-ar antrena nu Jiji ci chiar Dumnezeu tot nu am putea sa batem pe Arsenal e bine sa mai si visam.Poate cu sustinerea unui stadion intreg, cu multa dorinta de victorie, o zi proasta scrisa de englezi si a faptului ca vom fi luati de sus vom obtine un rezultat pozitiv.

forever_STEAUA28.09.2007 06:44

Miaus, te credeam om serios :rolleyes:

Dupã meciul de la Bacãu o singurã concluzie: ne-am descurca excelent în Liga II.

mdionis28.09.2007 06:52

Despre meciul cu Bacaul: Steaua avea nevoie de o victorie categorica pentru moral si pentru a "demonstra" ca problema la echipa nu era echipa sau ciobanul ci antrenorul Hagi, juca cu Bacaul de Liga secunda al prietenului Seche, cu un arbitru din Bucuresti de a carui delegare nu s-a sinchisit nimeni... surpriza-surpriza: a obtinut tocmai victoria categorica de care ducea lipsa prin niste goluri care s-au marcat cu mult prea usor pentru a fi pe gustul meu... or fi coincidente simple insa care lasa loc de interpretari. Exaltarea acestei partide mi se pare imbatat cu apa rece.

Vor avea insa o mare surpriza, pentru ca nu vor intalni acea Steaua pe care se asteapta sa o invinga usor. Vor intalni o Steaua cu o forta de atac pe care sigur nu au pus-o in calcul dupa doar cele 3 goluri marcate in campionat dupa 8 etape.

Greseala lor!

Nu stiu la ce se asteapta englezii, din declaratii se desprinde altceva: we have never been to Bucharest and that's going to be a new challenge for us [...] They are all tough (Keith Edelman, Arsenal managing director) we play them in the first away game, so I will certainly have to analyse them and put them under scrutiny in the next couple of weeks (Arsène Wenger - antrenor-manager) Previous results recorded away to Steaua by their Premier League rivals suggest it could be a difficult night for Arsène Wenger's side. (www.UEFA.com).

Forta de atac a Stelei din acest moment nu este masurata de cele patru goluri din meciul cu Bacaul.

Cu englezii am facut intotdeauna meciuri bune, iar visele uneori se realizeaza.

Chestia asta sa le-o spunem si celor de la Boro, nu?! (ultima noastra intalnire cu englezii dupa ce am fost eliminati de Liverpool acum 4 ani).

E bine sa fim optimisti, sa gandim pozitiv si sa speram la un rezultat bun. Realist vorbind, probabilitatea unui rezultat bun (victorie) cu Arsenal este sub 10%.

alexynho28.09.2007 07:00

Fratele meu ... m-ai facut sa rad la urmatoarea propozitie "Noi cate le vom da?" ... pai .. hai sa iti spun ceva despre FC Vaslui , pe care tu consideri ca au fost "desfiintati" la Cluj . Bun , e adevarat .... dar Steaua cate infrangeri are ? ... Urziceni , Slavia Praga ... Vasluiul cate are ? Timisoara , "U" Cluj , in care meciul cu "U" am inteles ca au jucat numai rezervele (9 jucatori din 11 nu au evoluat niciun minut titular) ! ... ce a batut Vasluiul : pe Dinamo , si astfel a cauzat decaderea "imperiului spartan" , pe Gloria Bistrita "finalista Cupei UEFA Intertoto" , si egala lui Atletico Madrid , pe Otelul , castigatoarea Cupei UEFA Intertoto . Steaua pe cine a batut sezonul asta ? ... pe BATE Borisov ? ... sau Zaglebie Lubin ?? ... waw ce performanta ! .... In plus ... Vasluiul are 16 goluri marcate in acest campionat ... Steaua cate are ???? de 3 ori mai putin ... In timp ce Vasluiul marcheaza de rupe (2 goluri pe meci) , Steaua se chinuie sa ajunga la poarta , sau sa trimita un sut pe spatiul portii . Eu presimt un 2-0 pentru Vaslui ... sincer ... (si chiar voi tine cu Vasluiul avand in vedere faptul ca sunt din fanul echipei locale) . Steaua nu va face fata echipei vasluiene !!! atat am avut de spus !

Virgil28.09.2007 07:37

@ alexynho

E un articol scris de un suporter ca si tine. E un articol in care mi-am propus sa ofer destindere cititorului, buna dispozitie. Unii s-au amuzat, altii chiar au ras. E bine, mi-am atins scopul. Insasi moderatoarea a sesizat acest lucru atunci cand l-a intepat dragastos pe Miaus. O felicit. A luat ceea ce am scris ca atare.

Doresti un articol rece, dur, patruns de fiorul infrangerii care ne asteapta in viziunea ta? Nu pot. Cauta in alta parte. Eu voi fi mereu optimist si atat cat voi scrie pe acest site, voi incerca sa trezesc si in voi, cat se poate, incredere in echipa si optimism in general.

@ Miaus

Multumesc.

andyro28.09.2007 07:37

Bai, vazusem un comentariu al tau pe alt topic tot cam in nota articolului, si am crezut ca esti ironic. Spre uimirea mea, nu esti.

Pai am batut FCM Bacau, locul 10 in Liga a doua, cu o victorie din 6 meciuri. Formatie care in primele 30 de minute ne-a dominat ca ocazii, suturi la poarta, si posesie. Eu propun sa bagam o echipa de baieti luati de pe strada, sa le dam tricouri si sa le tragem vreo 5-0, si apoi sa laudam ca "am combinat frumos, am creat numeroase ocazii de a marca si am inscris 5 goluri"

Stii vechea vorba, joci cat de bine te lasa adversarul, adica echipa prietenului Seche(?). Daca in a doua repriza, adica dupa pauza (?), Bacaul abia a miscat, normal ca am avut combinatii in viteza. Daca portarul alora ii da pasa lui Badoi (?), normal ca avem goluri din actiune. Daca aia stau toti masati in 30 de metri, e si greu sa nu joci ofensiv. Daca ai un jucator care n-a vazut Liga I decat la televizor, e si normal ca pana si Surdu poate face un dribling.

Despre meciul cu Arsenal nici nu mai comentez. "Forta de atac pe care nu au anticipat-o"...tu chiar crezi ca poti compara FCM Bacau cu Arsenal, adica "forta de atac" impotriva unei echipe de copii si desculti cu "forta de atac" impotriva lui ...Arsenal ? Adica, ARSENAL ?. "Infernul din Templu", alcatuit din zgomotul semintelor care cad linistite pe scaune.

Hai sa nu cadem in penibil si sa inventam superjucatori cu superdriblinguri care sunt supergolgheteri in supermeciuri acolo unde nu sunt. Vasluiul va fi un dus rece, si o sa recitesc amuzat articolul dupa weekend.

Virgil28.09.2007 07:41

@ andyro

Acolo ai sesizat bine. Intre timp am devenit un pic mai optimist. Nu o mai lua mot a mot draga andyro, stiu ca poti fi subtil si poti sesiza anumite nuante de exagerare premeditata. Acum ce faci? O critica a articolului? Credeam ca vrei sa contribui cumva, nu sa pari mai bun cunoscator. In fine, asta vrei, asta dai.

alexmk1728.09.2007 07:44

Problema e ca dupa meciul de la Bacau am gasit mijlocasul de care aveam nevoie in momentul asta:

Neaga! Dar nu pe stanga ci in locul lui Ovidel "merge CEAS" Petre! Ce draq ne trebuie Ov.Petre- Lovin?? Mai bine merge Neaga in locul unuia si asa nici macar nu se mai calca pe picioare cu Dica!

Nu se vede clar ca asta e problema lui Neaga??? El e mereu unde e Dica si atunci nu mai ramane nimeni la combinatii si pase! Se incurca unul pe altul!

Acum, nu conteaza ce vedem noi, daca cel care trebuie sa vada asta, nu o vede, oricine e acela! In mod normal antrenorul, dar la noi nu stim care antreneaza!

Cu Vaslui nu vom avea probleme pentru ca echipa e mai odihnita! Desi ma gandesc ca iar intra un Ovidel si Nicolitel si ne strica toata faza ofensiva iar! Baga-l ba pe Nicolita fundas dreapta! La antrenor ma refer, oricare e el!

Apropo de Ovidel! Sa-l facem Huiduielu Ovidelu! Poate asa nu-l mai baga nimeni!

Quetzalcoatl28.09.2007 07:48

@ Virgil

" Cu englezii am facut intotdeauna meciuri bune"

Care englezii ? Arsenal, numai echipa englezeasca nu-i la lotul pe care-l dispune.

alexynho28.09.2007 07:50

@ Virgil

Ai dreptate ... astazi mi-a mers foarte prost , chiar daca e de-abia dimineata , si in clipa aceasta , chiar ma enervez din orice ... si mai ales cei care se iau de Vaslui . De obicei nu scriu asemenea comentarii (impotriva Stelei) , insa ... din cate se pare , e un inceput pentru toate !

Oricum , sa fie clar pentru toata lumea ... nu va luati dupa meciul de la Cluj , pentru ca acolo , Clujul practic a jucat cu FCM Husi ... Din toata acea echipa , un singur jucator este titular la echipa , insa nu a mai jucat de cateva etape , fiind accidentat , si un alt jucator care a jucat intr-un meci titular (Panait) .. in rest , pusti de 17-20 ani ! ... sau jucatori care nu au jucat deloc in acest sezon ! S-a aratat in acel meci , de ce rezervele sunt rezerve :P ... si toti spun (aproape toti) ca din cauza acelui meci , Vasluiul o va lua ! ... adevarul este total altul :)

Virgil28.09.2007 08:00
@ Virgil

" Cu englezii am facut intotdeauna meciuri bune"

Care englezii ? Arsenal, numai echipa englezeasca nu-i la lotul pe care-l dispune.

Echipa e englezeasca, jocul e englezesc, artistii sunt de alte nationalitati, antrenorul de asemenea. Ambalajul conteaza. Arsenal. 100% made in England.

MoRRano28.09.2007 08:05

Sper sa batem Vasluiul si sa nu fim umiliti cu Arsenal, sper sa pastreze mentalitatea asta la meciurile ce urmeaza sa nu mai jucam la conservarea scorului ca asa nu tine cu echipe de talia lui Arsenal trebuie sa jucam pe atac ca acum si o sa fie bine chiar daca pierdem ne jucam cartea fularsteau2

il_scorpio28.09.2007 08:27

Un pic de optimism nu strica niciodata, pentru ca sa recunoastem ca noi adevaratii suporteri ai Stelei suntem cu moralul la pamant. Modul in care ciobanul trateaza cea mai iubita echipa din Romania si rezultatele slabe( +jocul mizerabil) ne fac sa vedem situatia ca una in care nu exista solutii.

Si eu mi-am exprimat dezamagirea dupa jocurile slabe ale Stelei de pana acum, gandindu-ma ca intr-adevar nu vom avea sanse cu Arsenal.

Totusi acum in apropierea meciului ma gandesc ca un joc si un rezultat bun cu Vasluiul( si fara accidentari) pot da un moral bun jucatorilor pentru meciul cu Vaslui. O eventuala miraculoasa absenta a lui Ovidiu Petre in meciul cu tunarii ne poate da de asemenea o sansa in plus. Apoi pe partea stanga unde dupa parerea mea era o a doua gaura a echipei in acest moment mi-a placut destul de mult Emeghara. Acesta pare mai echilibrat decat haoticul Nesu si mai puternic si sigur decat Petre Marin.

Si sa ne mai gandim la un lucru: meciul Steaua-Valencia..si atunci eram destul de deprimati, pierdusem in tur, lumea nu ne dadea sanse si rezultatul a fost unul de exceptie. E drept ca Valencia era in picaj fata de ce echipa avusese sezonul anterior si ca pustii lui Arsenal sunt in continua ascensiune, dar vreau sa spun ca in Ghencea Steaua se poate bate de la egal la egal cu orice echipa din lume.

Forza Steaua!

DOUBLE28.09.2007 08:37

S-ar putea sa se supere multi, dar imi permit sa trag o concluzie: nu e nici o doferenta, dar asolut nici una, intre citeva persoane care posteza pe aici, pentru care nu exista decit pesimist, "asta nu mai e Staeua noastra", "Fc Steaua" si alte formulari in acaesta nota, si comentariile suporterilor altei echipe, echipa care nu sta deloc pe roze. Nu merita sa avansez mai multe detalii, dar "circotasii" nostri nu sunt cu nimic mai presus decit ai lor. E pacat ca este criticat atit articolul lui Virgil. A incercat sa ne mai lumineze putin ziua. Dar ce-a iesit de aici... Pacat !

Virgil28.09.2007 08:37

Respect Il scorpio, respect DOUBLE. Avem nevoie in Templu, la data meciului cu tunarii, de 25 000 de suporteri care gandesc ca voi. Cei care nu vor onora meciul cu prezenta, gandeasca asa cum vor. Fie ca-s din Satu Mare, Cluj sau de aiurea.

cristian8628.09.2007 08:39
Si sa ne mai gandim la un lucru: meciul Steaua-Valencia..si atunci eram destul de deprimati, pierdusem in tur, lumea nu ne dadea sanse si rezultatul a fost unul de exceptie. E drept ca Valencia era in picaj fata de ce echipa avusese sezonul anterior si ca pustii lui Arsenal sunt in continua ascensiune, dar vreau sa spun ca in Ghencea Steaua se poate bate de la egal la egal cu orice echipa din lume.

In mod normal as fi de acord cu ultima ta afirmatie, dar din pacate vremurile s-au schimbat, iar echipele romanesti au pierdut prea multi ani de CL pentru a putea dintr-odata sa se lupte cu echipe care joaca an de an.

Daca acest meci ar fi avut loc acum 10 ani, intr-adevar Steaua ar fi fost capabila sa se lupte de la egal la egal cu orice echipa in Ghencea, atunci Steaua era o mare echipa, poate nu avea jucatorii necesari pentru a putea invinge orice echipa, dar acea Steaua pastra, chiar si sub o forma recesiva genele Stelei de aur de la sfarsitul anilor '80 si sa nu uitam inca era dirijorul, realizatorul, tehnicianul , FIARA in teren.

Si inca ceva, inca mai era SUFLET.

LUPTA Steaua !

Miaus28.09.2007 08:47

Am avut destul timp sa ne lamentam ca nu ne ies toate cum vrem acum e timpul sa sustinem echipa!

Ne va fi foarte greu marti dar daca nici noi nu credem ca putem scoate un rezultat pozitiv atunci cine?

Sa trecem peste hopul Vaslui si vom vedea ce se mai intampla.

il_scorpio28.09.2007 08:50

@Cristian86

Este drept ca CL este o competitie cu totul speciala si in ultima vreme Cupa UEFA a decazut mult, cele 2 nemaiputandu-se compara din nici un punct de vedere.

Totusi sa nu uitam ca anul trecut am avut contact cu 2 superputeri si poate am mai invatat putintel din greselile de atunci(bineinteles avem si un portar sigur, nu ca anul trecut).

Pana la urma cred ca si norocul poate juca un rol determinant in fotbal si mai ales in aceste meciuri speciale din Liga Campionilor. Cu ceva noroc, cu putine greseli personale din partea jucatorilor nostri, cu o atmosfera incendiara in Ghencea, poate cu o zi mai nefasta a englezilor PUTEM SPERA!( si asta este cel mai important).

«123»