Acum o saptamana scriam un soi de scrisoare deschisa, o pleodoarie pentru intoarcerea lui Walter Zenga la echipa noastra. Nu neaparat acum cand Gica Hagi are nevoie de sustinerea noastra, ci intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, in ideea repararii nedreptatii care i s-a facut( cel putin in opinia mea ). Iata ca Walter s-a intors in fotbalul romanesc, dar la echipa din Stefan cel Mare. Asemenea multora dintre voi, revenirea lui mi-a lasat un gust amar, nevenindu-mi sa cred ca acum poarta aceeasi sapca nike rosie, numai ca in loc de Steaua stralucitoare, pe ea sta desenat un articol grafic in forma de vaza.
Si ca totul sa fie si mai "spectaculos", cireasa de pe tort a venit odata cu transferul lui Gabriel Bostina, la aceeasi echipa bucuresteana, ingrosind numarul celor carora odata le scandam numele: intai Danciulescu, apoi Catalin Munteanu , iar acum Gabi Bostina si Oprita. Lasandu-i pe ceilalti trei la o parte vreau sa ma concentrez asupra legaturii dintre Zenga si Bostina. Daca la primul, deja aproape exista o aproape unanimitate in ceea ce-l priveste, in sensul ca este considerat mercenar, tradator, ipocrit, fals, mincinos, trebuie sa recunoastem ca plecarea lui Bostina tocmai acolo nu ne-a picat tocmai bine. De ce? Pentru ca majoritatea dintre noi il consideram pe Gabi un stelist. Si stiti ceva? Chiar e! Daca pe Walter nu am avut ocazia sa-l cunosc, nu acelasi lucru pot spune despre mehedintean. Vorbind cu el, nu-ti trebuie mult sa realizezi ce e in sufletul lui, pentru ca este un om deschis si binecrescut. L-am intrebat, cu ce echipa tinea cand era mic: n-a vrut sa-mi spuna. Mi-a spus doar asa: am fost pe multe stadioane, dar va aud pe Ghencea cum cantati, doar atunci simt ca traiesc! N-ai idee ce inseamna asta pentru mine!
Poate ca Zenga e mercenar, ceva asemanator a zis si el despre Steaua, dar pe Bostina nu-l voi suspecta vreodata de asa ceva. In schimb, pe amandoi ii pot suspecta ca odata goniti si terfeliti de la casa lor, doresc sa arate ca meritau mai mult. Mai mult decat suturi in fund dupa goluri marcate si primaveri valenciene.Pe Ghencea cand vor veni, eu unul, nu-i voi injura.
P.S. Vad ca acum se pregateste Petre Marin...
Mihai Somanescu