FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Moartea unui idol

«123»
fcsteaua.ro05.09.2007 19:40

Mai tineti minte blocajul psihic al stelistilor cu trei etape inainte de sfarsitul campionatului cand pe banca tehnica se afla Walter Zenga? Un time out al fotbalului veritabil vitezist. Sunt curios daca si la Dinamo se va repeta acest episod. Daca nu, atunci se va demonstra inca o data ca nu antrenorii au fost cei care i-au "scapat" pe jucatori in aceasta stare, ci totul a fost declansat de atmosfera creata de zeul latifundiar din Ghencea. Clasica povestea cu depersonalizarea Stelei pe fondul intretinerii cultului personalitatii, a schimbarii filosofiei si a uciderii unui spirit stelist veritabil. Mai ales ca impotenta fotbalistica a continuat si la tehnicienii Olaroiu si Hagi.

Revenind asupra subiectului fierbinte, ne vine greu sa acceptam imaginea ex goalkeeperului interist cu bluza de training colorata in rosu si alb, inscriptionata cu blasfemia sovietelor, "Dinamo". Artizanul eliminarii Valenciei si creatorul unei echipe cu mentalitate de invingatoare a ales sa sarute acolo unde a scuipat. Zenga s-a lepadat de Steaua la prima oferta serioasa, stergand cu repeziciune auto angajamentele luate cu cateva luni inainte. "Fiecare pasare, pe limba ei moare" spune o vorba din popor. Macar daca ar fi tacut.

Cum o dai, imaginea lui Walter va avea de suferit, iar atasamentul stelistilor s-a diminuat zdravan. Daca va esua cu echipa spurcata, atunci ar fi o dubla infrangere pentru italian pentru ca e greu de crezut ca va mai fi primit cu bratele deschise in Ghencea vreodata, iar daca va reusi - fapt concretizat cu suferinta pentru Steaua - va fi urat de cealalta parte a suporterilor stelisti, aceea "vopsiti pentru victorii", incapabili de respect pentru calitate si profesionalism.

Diferente dintre Hagi si Zenga? Unul e bun antrenor, celalalt mai are pana ce va deveni. Primul a fost ofertat de Dinamo si a refuzat motivand ca este un stelist autentic ramanand ferm pe pozitie, iar cel de-al doilea a raspuns pozitiv si in graba primei oferte dinamoviste dupa ce tocmai declarase ca "se va intoarce in Romania doar pentru Steaua si echipa Nationala". Un Oprita reloaded, blestemata definitie moderna "profesionistului" dispus sa "faca bine oriunde se duce", motiv de greata pentru suporterii care raman fideli culorilor si amintirilor.

Poate nu esti ceea ce ne dorim Gica Hagi, dar in aceste clipe trebuie sa imi declar respectul si dragostea pentru tine indiferent daca ne vei face fericiti sau daca vei deveni inca un pres pentru talpile pantofilor calcatori ai pedalelor de Maybach.

Roxana_2305.09.2007 20:10

Hmm .. da' oare dc si Oprita si Zenga si, se pare, si Bostina se duc la Dinamo, oare doar ei sunt vinovati ? Pana la urma Steaua a avut posibilitatea sa'l readuca langa echipa, dar a fost preferat Hagi .. trebuia sa stea sa astepte toata viata o oferta de la Steaua ? Cel blamat ar trebui sa fie Becali, pentru ca el e vinovat.. nu Zenga. Dragostea pentru Steaua nu trece asa rpd si cu siguranta Zenga o va simtii toata viata, dar nu se traieste din asta.. din pacate !

shack3r05.09.2007 20:12

Nu o sa faca treaba buna la Dinamo . Actionarii nu il vor sustine in totalitate, poate nici jucatorii,de suporteri ce sa mai vorbim . Mai bine unul si prost mar decat 9 si prostuti.

st_194705.09.2007 20:16

In-cre-di-bil..ma uit la fanatik si horia ivanovic zice ca Zenga i-a spus ca vine la Dinamo si pentru ca are cei mai patimasi suporteri din Romania..si azi dimineatza ma gandeam ca nu o sa pot sa ii urez ghinion la Dinamo pentru ce a facut la Steaua dar..Walter Zenga esti o mizerie..a uitat cand zicea in Romania voi antrena doar Steaua atat ..CE PATETIC steag3 steag3

lucvald-190205.09.2007 20:20
Hmm .. da' oare dc si Oprita si Zenga si, se pare, si Bostina se duc la Dinamo, oare doar ei sunt vinovati ? Pana la urma Steaua a avut posibilitatea sa'l readuca langa echipa, dar a fost preferat Hagi .. trebuia sa stea sa astepte toata viata o oferta de la Steaua ? Cel blamat ar trebui sa fie Becali, pentru ca el e vinovat.. nu Zenga. Dragostea pentru Steaua nu trece asa rpd si cu siguranta Zenga o va simtii toata viata, dar nu se traieste din asta.. din pacate !

uneori si stomacul mai vorbeste..si evident si dragostea tot pe acolo..sau poate evorba de foamea de a antrena ....raluca lui consuma si ea...si contul trebuie reincarcat.. :))

glumeam..

Nu a avut oferta de la JIJIgodie.....asa ca.....sa se duca la spurcati ;)

Astristul05.09.2007 20:21

Lasa mai bine ca nu l-a luat. Il regretam pe Zenga daca refuza acum javrele, asa cum a facut-o Hagi anul trecut, motivand, cum a precizat si Catalin, ca este STELIST si nu poate antrena la un club rival.

Sa lasam la o parte comentariile de genul "e profesionist domne'. Se poate duce oriunde" Hmm daca esti Stelist te poti duce oriunde, dar nu la un club rival! PUNCT!

forzateaua

Roxana_2305.09.2007 20:23
uneori si stomacul mai vorbeste..si evident si dragostea tot pe acolo..sau poate evorba de foamea de a antrena ....raluca lui consuma si ea...si contul trebuie reincarcat.. :))

glumeam..

Nu a avut oferta de la JIJIgodie.....asa ca.....sa se duca la spurcati ;)

Daca e adv ca acum s'a apucat sa'i laude pe catelusi .. nu are nici o scuza. Una e sa antrenezi o echipa si alta e sa'ti pierzi demnitatea.. e o maaare diferenta.

LeoKinG05.09.2007 20:29

Chiar daca a plecat la spurcati eu o sa continui sa il respect pe Walter Zenga pentru ca e antrenorul care a readus Steaua la viata si care a facut atatia stelisti sa planga de fericire la meciul cu valencia....asa ceva nu am cum sa uit si vreau sa ii multumesc lui Walter pentru ce a facut pentru Steaua!

alexmk1705.09.2007 20:29

BAI! Ori suntem stelisti, ori dam in smiorcaiala dinamorapidistilor???? Numai aia se plang de toate!

Fiti bai demni si ros-albastrii!

Din partea mea Zenga poate sa se prabuseasca cu tot avionul de dinamovisti!

Eu am spus mereu ca asta e un mascalzzone vero! E doar unu care se crede smecher si nu prea e!

Hai sa fim seriosi! Daca si asta care a stat vreo 8 luni la Steaua e mare stelist inseamna ca s-a intors totul pe dos si o sa ne apucam acum sa tinem cu Dinamo! Jignim glorii adevarate care chiar au insemnat ceva pentru clubul asta, alaturand numele unui smecheras! Asta, ca si toti italienii astia parveniti pe la noi, gen Landi sau Bergodi, doar cred ca sunt prea sus pentru niste milogi ai Europei estice! Chiar uitam cum ne trateaza italienii, francezii, spaniolii,vesticii in general??? Chiar credeti ca niste golani care au batut mingea prin iarba italiana sunt atat de politicosi??? Vai cum ne injura pe noi tiganii europei!

Fiti bai barbati adevarati si nu mai scrieti scrisori telenosveliste lacrimogene unora carora chiar nu le pasa de Steaua!

Nu ma intereseaza si nu cad in plasa pe care o intind unii parsivi, gen Meme sau Zenga!

Oare e atat de greu de observat de ce nu mai joaca Steaua in viteza??? Mijlocul terenului este ZERO! Nu cumva Lovin a venit pe vremea lui Zenga??? Si apoi Ov. Petre pe vremea lui Olaroiu!

Pe mine ma intereseaza Steaua si eu vreau mijloc! Vreau jucatori inteligenti cu mingea! Chiar putem sa-i comparam pe Banel, Lovin sau O.Petre cu alde Boloni, T. Stoica, Majearu, Rotariu, Ilie Dumitrescu, Dan Petrescu si nu in ultimul rand Hagi! Noi de aia nu avem viteza! Pai astia gandeau totul dinainte si cu Piturca, Lacatus sau Balint care erau pe aceeasi unda ERA VITEZA SI SPECTACOL! Pai Lovin, Ov. Petre sau Banel(respect efortul depus) trebuie sa faca 4 preluari pana sa controleze mingea! Na viteza si na varfuri si goluri! E cam slow-motion!

joitaru05.09.2007 20:32

Acum o saptamana aveam tupeu sa pun pariu ca Zenga sta pe bara stiind ca Hagi nu mai are mult de trait in Ghencea, si sincer nu cred ca mai are mult de trait datorita faptului ca Steaua pur sisimplu nu joaca nimic (cu o MARE PARERE DE RAU).

S-a dus la spurcati, asta e, duca-se invartindu-se, dar sincer ma doare cand imi aduc aminte de momentele traite cu el pe banca, cand dupa meciul cu Valencia un suporter ia pupat mana(in mintea aluia ce o fi acum).Pana mai ieri ma uitam dimineata inainte sa plec la munca la acel meci, si la bucuria care a reusit sa o aduca impreuna cu echipa.

FORZA Steaua

neaalecu05.09.2007 20:39

ma bucur ca mai vad si eu pe unul care e de aceiasi parere cu mine, Banel nu stie cu mingea! de restu' nu mai vorbesc, ma enerveaza presa care il pupa in fund pe tigan,e praf omu' si cu asta basta!

eddie the 'ead05.09.2007 20:42

Nu ma asteptam sa ajunga la Dinamo, dar daca s-a dus la javre, sa fie sanatos! Asta ma doare pe mine, cine antreneaza pe Dinamo... Pe mine ma doare de Steaua si de jocul ei. Si de unde atita dragoste pentru Zenga?! Da, a fost un om care si-a facut bine treaba, care a dat o nota de profesionalism, care ne-a dus in primavara dupa nu stiu cit timp. Dar nu tin minte ca echipa sa fi avut un car de accidentari sau ca maimuta Becali sa fi avut atita nevoie de medicamente ca acum, in acea perioada...

De cind e Zenga un simbol al Stelei?!? Tot vad de vreun an postari care ii regreta pe Protasov si pe Zenga, de ai spune ca sunt amandoi niste Juande Ramos, Murinho sau poate Mesia. Cred ca unii dintre noi au facut o mica fixatie, nascuta, e adevarat, din jocul echipei care, tot cam de un an, tinde spre ZERO...

Sincer, NU MA INTERESEAZA unde antreneaza Zenga.

Pe mine ma intereseaza cine si CUM antreneaza Steaua.

brav005.09.2007 20:43

mai exista valori si principii in fotbalul asta? sau s-a umplut numai cu jeguri profesioniste?

radutheodor05.09.2007 21:03

Auzi mai Cataline, tu defapt aici ai scris de moartea lui Zenga sau de atasamentul tau fata de Hagi? Ca nu prea inteleg.

Si inca ceva: Hagi deja este (a fost) presul pe care s-a sters Gigi. Nu mai trebuie sa asteptam sa devina.

Bafta domnule Cenaclul Flacara Reloaded.

Sforza05.09.2007 21:05

Sa ne mai aducem aminde de Elton si de fotbalul spectacol chiar daca este dintr-un meci de trista amintire:

w3bmaster05.09.2007 21:06

Am de zis doar atat : Evoluati

Nu o dati cu tradari si etc este un PROFESIONIST luati si voi "lectii" de la oameni si suporteri de afara vezi acei suporteri din Anglia

Asa ca EVOLUATI nu o dati in "tradari si tragisme"

vlad_cj05.09.2007 21:10
In-cre-di-bil..ma uit la fanatik si horia ivanovic zice ca Zenga i-a spus ca vine la Dinamo si pentru ca are cei mai patimasi suporteri din Romania..si azi dimineatza ma gandeam ca nu o sa pot sa ii urez ghinion la Dinamo pentru ce a facut la Steaua dar..Walter Zenga esti o mizerie..a uitat cand zicea in Romania voi antrena doar Steaua atat ..CE PATETIC steag3 steag3

Tu dupa Ivanovici te iei? ala e cel mai mincinos si cel mai spagar om infect pe care l'am vazut...pai ala e jurnalist? un frustrat dat naibii...de cand l'am vazut prima data am stiut ca e un om de nimic...si mi s'a demonstrat dupa aceea cand s'a aflat ca a luat o gramada de bani de la Gigi Becali pentru a'i face publicitate...un lingusitor complexat, aia e.

Si si daca ar fi afirmat Zenga prin absurd, faza aceea cu cei mai patimasi suporteri, o face doar pentru a intra pe sub pielea lor, stiind ca are un trecut stelist in spate...si ce stelist mare se mai dadea el...

Iar in legatura cu cei care spun ca Zenga e un profesionist si de aceea a ales sa lucreze la spurcati, nu sunt de acord. Un adevarat profesionist nu face declaratii de dragoste unei formatii pe care o antreneaza, nu ii promite iubire eterna, nu afirma si la doi ani dupa ce a plecat de acolo ca daca va reveni vreodata in tara respectiva o face doar la ea...

Un adevarat profesionist a fost Protasov si pentru asta toata suflarea stelista l-a respectat si il respecta. Credeam sa si Walter era la fel, se pare ca ne-am inselat...Ghinion Walter, ghinion, asta iti doresc!

saphyrre05.09.2007 21:15
....

Sa lasam la o parte comentariile de genul "e profesionist domne'. Se poate duce oriunde" Hmm daca esti Stelist te poti duce oriunde, dar nu la un club rival! PUNCT!

forzateaua

Corect, mai bine de atat nici nu se putea spune...

ThereauRistul05.09.2007 21:28

ceea ce Walter a facut azi sau azinoapte prin acceptarea propunerii venite de la acea echipa spurcata nu se numeste profesionalism..nu poti fii profesionist cand vii si declari de buna voie si nesilit de nimeni" in Romania vin doar la Steaua".."in sufletul meu sunt doar inter milano si Steaua!''.....nu poti sa spui asta si apoi sa accepti sa antrenezi in groapa aceea mizerabila..mai ales cand aud ca Walter nu era tocmai pe drumuri si ca ar fi refuzat olympiakpos si levante...ma rog nu stiu cat e de adevarat,nu stiu daca se poate numi tradare...dar ceea ce Walter Zenga trebuie sa inteleaga (precum si fanii Stelei care il percep acum ca pe un 'profesionist') este ca dezamagirea noastra a majoritatii vis-a -vis de Zenga este legata de aprecierea si dragostea pe care i-o purtam..l-am iubit pe Walter si de asta reactionam asa..altfel nu ne-ar fi interesat....sincer,daca Stoichita alegea Dinamo nu era o tragedie...nu am cum sa-i doresc bafta ,pentru mine incepand de azi Walter Zenga nu mai e ce era...omul pe care l-am idolatrizat dupa acea seara magica de pe Ghencea in care l-aumilit tactic pe confratele ranieri si a scos valencia...omul care isi saruta cravata ros-albastra sau stema Stelei in fata galeriei.....oare cum poti face asta Walter???oare cati fani ai spurcatilor au fost langa tine la nunta ta cu "stelista" raluca desfasurata intr-un anonimat total,oare pentru cine au fost acele lacrimi de acolo pe care le-ai varsat...ai spus ca nu ne vei uita...dar .....pentru noi Walter esti de azi sau de maine...doar fostul mare portar al interului...grazie Walter pentru tot..dar adio!

amarel05.09.2007 21:28

Zenga e doar un mercenar,gata oricand sa preia orice echipa pentru o suma care sa-i permita s-o mai tina ceva timp in pufulet pe Raluca!!!! Alta....profitoare ......!!!

Zenga n-a fost si n-o sa fie un simbol al Stelei, oricum a ratat sansa asta ,odata cu instalarea la echipa cu nume sovietic,acum nu stiu daca sa ma bucur cand ma gandesc ca v-a pleca la fel ca Andone si Rednic,.........mi-a placut de Andone care i-a refuzat scurt,oricum acolo la pro jigodii,nici un antrenor n-o sa aibe viata lunga, si nici performante externe, sunt prea legati de blaturi ,ce este insa ingrijorator, e ca mai trebuie putin si acolo e un fel de Steaua 2................Bostina, Danciulescu,Oprita.......

ThereauRistul05.09.2007 21:34

Nu o dati cu tradari si etc este un PROFESIONIST luati si voi "lectii" de la oameni si suporteri de afara vezi acei suporteri din Anglia

------------------------

crezi ca Zenga va fi profesionist si cand spurcatii din peluza aia mica il vor chema sa injure Steaua...eu nu cred...si stii ce mai cred Dumnezeu e sus...nu cred ca-l va ajuta sincer...milioane de oameni sunt acum tristi...de ce? raspunsul e la el,la fostul mare goalkeeper al interului...lectii de profesionism???/tu ai idee ce e aia? tu sjtii cum a fost intampinat capello pe san siro la primul meci contra milanului,el aflandu-se pe banca unei echipe pe care a jurat sa n-o antreneze,juventus??profesionismul e una,demnitatea e alta...Walter putea alege orice echipa,poate chiar rapid,dar niciodata asta pe care a ales-o...dar poate ne-am inselat poate nu am contat deloc pentru inima marelui portar italian.

amarel05.09.2007 21:40

SOMN USOR !!!!

AdrianUltras2505.09.2007 21:47

Walter al nostru va muri in momentul in care va semna cu spurcatii.acesta e adevarul!

Walter Stelistul si-a dat cuvantul ca in Romania va antrena doar la Steaua.

Daca semneaza cu catelandrii atunci e un mincinos si un mercenar si a nimerit bine la caini ca va putea acolo sa fie intre cei asemenea lui!

In momentul in care va semna cu Dinamo,Walter acela care ne saluta dupa fiecare meci si care pleca de la Steaua fara sa faca scandal(nu ca Rednic sau altii) si care ne declara ca vom fi mereu in inima lui va muri!

va aparea Walter mincinosul si tradatorul in locul lui.iar pentru acest Walter eu nu am nici respect si nici nu imi va fi mila de el cand va da gres.si va da gres.pentru ca Dumnezeu e sus si vede.si toti cei care nu au stiut sa aprecieze respectul nostru si iubirea noastra neconditionata si care ne-au tradat au avut parte numai de ghinion si au dat gres in tot ce au facut(Aliuta,Sabin Ilie,Curt,Oprita,Thereau si mai sunt multi)

in incheiere, eu zic ca daca acesta e adevaratul caracter al lui Walter(un mincinos si un tradator) si ca a refuzat pe Olympiacos sau Levante pentru Dinamo atunci nu se merita sa ne Para rau ca a ajuns unde a ajuns.Chiar nu se merita sa ne plangem ca am ratat un mercenar mincinos!!!

ThereauRistul05.09.2007 21:56

massimo pedrazzini:"ii doresc mult succes lui Walter ..nu se pune problema sa treca de la Steaua la Dinamo,eu iubesc Steaua si sunt sub contract cu Steaua!"

AdrianUltras2505.09.2007 21:58

Respect Massimo!!!

probabil ca dupa plecarea lui Hagi el va fi antrenor principal la Steaua.Eu zic ca ar face treaba buna!

«123»