FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Lua-te-as la misto

«15135145155165171251»
axl02.02.2009 14:36

You're a picture of the Devil's Daughter,

I'm a picture of Holly Water.

Stanici02.02.2009 14:46
lasa ungurii in tara, nu le desfinta scolile, interzice doar predarea in limba maghiara, doar o vorbesc destul in viata de zi cu zi. Imi place ca nu o sa uiti de unde ai plecat si-ti vei ajuta concetadinii.

Lasa ungurii in tara - dar omoara-i!

axl02.02.2009 16:46

Va promit solemn ca daca ma intalnesc vreodata cu Larry Freddy ala sau cum il cheama il bat de se caca pe el.

AndyQ02.02.2009 16:57

@ Adrian

Nu ca as fi bagacios sau mare invatat, dar in contextul frazei tale "stii" se scrie cu un singur "i", ca e la viitor, nu?, nu cu doi, asta asa ca referire la stimabila gramatica a limbii romane.

Sanatate. :)

Stanici02.02.2009 17:08

Mai draga Andyq, vezi ca e la infinitiv si d-aia e cu un singur "i". In rest, ai dreptate.

AndyQ02.02.2009 17:12
Mai draga Andyq, vezi ca e la infinitiv si d-aia e cu un singur "i". In rest, ai dreptate.

Infinitivul e "a sti".

Viitorul... e cu eu voi, tu vei, el va, noi vom, voi veti, ei vor... sti :)

vlad7502.02.2009 17:15

Fight...Fight....Fight !!!

Imbarliga-i drace

Ca si mie-mi place!

AndyQ02.02.2009 17:23

Compot de piersici...

Prima chestie care mi-a trecut prin cap.

Stanici02.02.2009 17:26

Da, ma, si-a bagat dihonia coada:)).

Andyq, chiar nu m-ai convins, io stiam din bruma de carte pe care o am ca "vei putea" e la viitor. Chiar daca e la prezent, pot spune "poti sti" cu un singur "i".

vlad7502.02.2009 17:27

Tin Braila pe Stanici.

AndyQ02.02.2009 17:28
Da, ma, si-a bagat dihonia coada:)).

Andyq, chiar nu m-ai convins, io stiam din bruma de carte pe care o am ca "vei putea" e la viitor. Chiar daca e la prezent, pot spune "poti sti" cu un singur "i".

N-am zis ca nu poti spune si la prezent cu un singur "i". Eu ziceam doar ca Adrian a folosit "a sti" la viitor, nu la infinitiv, amandoua variante se scriu cu un singur "i".

Care-i cu coada?

:)

vlad7502.02.2009 17:34

Corect Andy!

@Stanici nimic de zis??? :ike:

floroflores02.02.2009 17:42
Va promit solemn ca daca ma intalnesc vreodata cu Larry Freddy ala sau cum il cheama il bat de se caca pe el.

de cine zici frate,ca n-am inteles ???

axl02.02.2009 17:50

Larry_Freddy1.jpg

de cine zici frate,ca n-am inteles ???

Stanici02.02.2009 18:01
N-am zis ca nu poti spune si la prezent cu un singur "i". Eu ziceam doar ca Adrian a folosit "a sti" la viitor, nu la infinitiv, amandoua variante se scriu cu un singur "i".

Care-i cu coada?

:)

Adrian a folosit verbul "a putea" la viitor + "a sti" la infinitiv. Adevarat ca si viitorul tot cu forma la infinitiv se construieste. Plm, io sunt sigur ca e ca mine, am luat ditamai sasele la teza la romana intr-a 7-a!

Aghiuta e cu coada!

Si daca ma mai contrazici mult, iti sau warn! N-ai citit ca moderatorii au intotdeauna dreptate? :bananadance:

vlad7502.02.2009 18:25

@Stanici

Eu vreau sa am ultimul cuvant: Ai dreptate!

Adrian02.02.2009 18:45
@ Adrian

Nu ca as fi bagacios sau mare invatat, dar in contextul frazei tale "stii" se scrie cu un singur "i", ca e la viitor, nu?, nu cu doi, asta asa ca referire la stimabila gramatica a limbii romane.

Sanatate. :)

Dragul meu,

Citeste din nou ce am scris si analizeaza bine.

Daca nu ma insel, fraza era asa:

"Asa vei putea stii cum se scrie corect limba romana"

Adica:

"Tu vei putea sa stii cum se scrie corect."

Tu vei putea-propozitie principala.

Ce vei putea?

Sa stii(conjunctiv) - completiva directa.(nu imi mai aduc aminte cum se numeste aceasta propozitie secundara. Daca am numit-o gresit, imi cer scuze. Cred totusi ca intelegeti.)

Acum te las pe tine sa imi zici cum se scrie verbul respectiv la conjunctiv. ;)

floroflores02.02.2009 18:55

Adrian a folosit verbul "a putea" la viitor + "a sti" la infinitiv. Adevarat ca si viitorul tot cu forma la infinitiv se construieste. Plm, io sunt sigur ca e ca mine, am luat ditamai sasele la teza la romana intr-a 7-a!

clar e la infinitiv...ai putea sti se poate inlocui cu conjunctivul sa sti...si e limpede... Bravo Stanici,o placere sa discuti cu intelectualii...

floroflores02.02.2009 19:07

clar e la infinitiv...ai putea sti se poate inlocui cu conjunctivul sa sti...si e limpede... Bravo Stanici,o placere sa discuti cu intelectualii...

desigur,glumeam,parerea mea (desi nu mi-a cerut-o nimeni e ca pana la urma e cu 2 i),desi in prima fazacredeam ca e cu 1-ul...Stanici te rog nu te supara...daca te mai superi si tu pe mine,nu mai vin la meciuri nici urmatorul sezon...

RaMs3s02.02.2009 19:54

zici ca suntem la scoala in ora de romana :mellow:

Gigi: " io citesc da' nu.....nu....asimilez nimic" :laugh:

micutZu' Deni02.02.2009 20:09

Chestia cu fabrica de pufarine si dulciuri si clanta ... ma refeream sa producem noi tot ce ne trebuie , nu sa importam ca dobitoci ... de ex nu se mai gasesc pe piata pufarine romanesti ... scrie pe ele ITALIENESTI !!!! CE MARE RAHATEALA SA FACEM NISTE RAHATURI DE PUFARINE ?!?!? CHIAR TREBUIE SA IMPORTAM SI DESTEA !!! O SA AJUNGEM SA IMPORTAM SI CUIE SAU COLACURI DE VECEU !!!! DAIA O SA JUNGA Romania GROAPA DE GUNOI A EUROPEI !!! :chair:

Asa ca atunci cand ma fac mare , si daca o sa candidez la presedintie , sa ma votati pe mine :D

Adriano , ziceai se mine ca sa invat sa scriu romaneste , si tu nu sti sa sctii 'stii' !!! :smartass:

Uitativa unde o sa ajungem : http://meatrolled.com/index.html

axl02.02.2009 20:12
si tu nu sti sa sctii 'stii' !!!

Of, Doamne...

Adrian02.02.2009 20:13

Vai de capul tau saracule!

Eu nu stiu cum sa scriu?

Nu mai pune botul la tot ce scriu oamenii care nu sunt atenti cand citesc. I-am explicat un pic mai sus lui AndyQ de ce el a gresit si de ce eu am dreptate.

Pune mana pe carte!

c.ronaldo1702.02.2009 20:34

Lasa Deni, nu te descuraja! Nici aia din parlament nu stiu sa scrie corect. :)

gio_stgloria02.02.2009 20:45

sunteti niste poponari :no:

«15135145155165171251»