Ma bucur nespus pentru victoria de la Constanta. Ma bucur ca Hagi a aratat ca a devenit un antrenor matur, care stie ca titlurile nu se castiga cu declaratii sforaitoare despre jucatori de 27 de karate sau norme de trei goluri pe meci. Campionatele se castiga cu echipele mici, acolo unde adversarii fac egal, tu trebuie sa castigi. Chiar si cu un gol norocos.Multi sunt ingrijorati ca Steaua a marcat numai din faze fixe. Eu nu. Stiti de ce? Pentru ca inseamna ca acel meci s-a castigat la detalii, asa cum spune mereu Jose Mourinho. Ori cand un meci se castiga asa, atunci inseamna ca antrenorul nostru e mai bun ca al lor.Sigur, asta nu inseamna ca vom castiga toate meciurile sau ca Gheorghe Hagi va bate Barcelona la ea acasa cu 1-0, gol Goian din corner! Nu, pur si simplu e un semn ca antrenorul Stelei stie ca inceputurile sunt esentiale si ca acum e momentul sa strangem puncte si ca spectacolul va veni firesc.
Problema e alta: problema e ca acest conflict care ne roade din interior si-a consumat un nou episod. Pentru cei care nu stiu, conducerea Stelei a anuntat Farul ca nu vor fi stelisti in tribune, iar cand acestia s-au prezentat la intrare( vreo 2500 ) nu li s-au vandut bilete pe motiv ca nu sunt. Este evident ca nici conducerea Farului si nici o alta conducere nu-si va asuma riscul de a lasa stelisti in stadion, daca nu raspunde clubul pentru ei. Deci, cu aceasta ocazie, suporterilor Stelei li s-a luat si dreptul la deplasare.Ciudat, nu vad nici un ziarist oripilat de acest eveniment, nimanui nu pare sa-i pese. Normal, suporterii sunt niste criminali, ei nu pot fi DECAT agresori, NICIODATA victime. Doar asta ni s-a spune zi de zi in fiecare ziar, la fiecare jurnal...
Nu stiu unde se va ajunge, nu stiu cum se va termina toata povestea asta. Tot ce stiu e ca partea care are puterea face tot posibilul ca-si poarte razboaiele pana la capat, indiferent de victime.Insa, cel mai rau este ca nu realizeaza ca unica si principala sa victima este insasi echipa, adica tocmai cea pe care se tot lauda ca o protejeaza si pentru binele careia declara ca duce razboiul. Am emotii, cum n-am mai avut demult. Si aceste emotii sunt cauzate de incertitudine: ce vom face cu Zaglebie? Va juca Hagi ofensiv? Cum se vor comporta suporterii? Va pune bodyguarzi in tribune? Important e insa, sa fim acolo. Si sa fim uniti! Forza Steaua
Mihai Somanescu