Douã lucruri mi-au plãcut la Gicã Hagi în ultima sãptãmânã. Primul a fost diplomația cu care a știut sã reziste atacurilor presei, aflatã într-o încercare ce nu mai mirã pe nimeni de a "zãmisli" un scandal la Steaua. Este limpede pentru oricine cã George Becali e un patron dificil (ca sã mã exprim eufemistic) și este la fel de sigur cã gestul sãu de la meciul cu Ceahlãul este condamnabil, inspirat probabil din experiența (bogatã) a noului sãu amic, George Copos. În același timp, e clar cã Hagi are o relație bunã și complexã cu Becali și e la fel de clar cã rudenia dintre cei doi este cea care cimenteazã aceastã relație. Nu știu cât va cântãri acest "detaliu" pe viitor, știu doar cã el își aratã importanța acum, la început. Iar acest lucru mi se pare, în fond, foarte bun, chiar dacã dupã o exigențã ne-contextualã situația ar trebui deplânsã.
(În parantezã fie spus, de dragul obiectivitãții, sã remarc și înțelepciunea lui Becali de a merge în Polonia ,,de ochii lumii", fapt care în mod cert ne-a scutit de numeroase articole care ar fi semnalat "ruptura ireversibilã de la Steaua" sau "totala incertitudine care planeazã asupra bãncii tehnice a roș-albaștrilor")
În fine, al doilea lucru care m-a impresionat "o spun clar și rãspicat" a fost prudența sa din meciul cu Zaglebie. Prudența de a nu se avânta, de a începe meciul cu doi mijlocași centrali defensivi, de a-l prefera pe mai defensivul Golanski mai avântatului Neșu. Nu spun asta pentru cã Steaua a învins, ci pentru cã chiar cred cã Hagi a ,,mutat" cu înțelepciune. Convins fiind cã eliminarea din acest tur ar reprezenta un dezastru și cunoscând cã adversarul este o echipã puternicã, de luptã, Gicã a optat pentru varianta mai sigurã, chiar dacã mai puțin spectaculoasã. Din punctul meu de vedere, alegerea sa trebuie aplaudatã și aș fi aplaudat-o și dacã n-am fi învins.
Asta desigur nu ne oprește sã ne dorim ca Steaua sã practice, într-un viitor apropiat, un joc superior celui de la Lubin, mai ofensiv și mai spectaculos. Cred cã revenirea lui Badea (într-o formã bunã) va fi primul pas spre atingerea acestui obiectiv. Celãlalt însã nu poate fi decât un mijlocaș central care știe sã dribleze și sã ofere ,,ultima pasã", capitol la care Steaua este restantã.
Peste toate însã, sã ne bucurãm de începutul promițãtor al lui Hagi la comanda roș-albaștrilor! Pânã mâine, când valoarea ne obligã la victorie!
Forza Steaua!
Ovidiu
P.S. In turul III, mi-aș dori sã cãdem cu învingãtoarea din meciul BATE Borisov (Belarus) / Hafnarfjordur (Islanda). Pentru ca de "norocul proverbial" al Stelei sã nu se mai indoiascã nimeni!