FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua si imnul ei (peste o vreme) celebru

«123»
Florin_SteauaOnline01.08.2007 21:38

Felicitari, domnule Ardeleanu.

Imi plac foarte mult versurile acestui imn, l-am ascultat intonat chiar de dvs. la petrecerea organizata de AISS si nu pot decat sa va felicit pentru aceasta initiativa.

Sa speram doar ca va avea si succes in randul suporterilor.

Va multumim!

capone01.08.2007 23:53

Sincer mie imi place acest imn/cantec, cum vreti voi sa ii spuneti, ar fi foarte frumos ca sa incepem sa il cantam la stadion. Trebuie sa o ajungem si noi pe drumul cel bun, sa aratam ca un club european . . . dar cum sa facem asta cu Gigi la conducere??? offf, oare de ce trebuie sa il suportam noi pasta???? steaua_ro

udaradu02.08.2007 05:00

cred ca un imn frumos si mobilizator ar fi; PUI DE LEI are tot ce vreti: Eroi au fost ,eroi sunt inca si-or fi in neamul rominesc, Caci rupti sunt ca din tare stinca romani orsiunde cresc

E vita noastra faurita de doi barbati cu brate tari

Si cu vointa otelita cu minti destepte inimi mari

Si unu-i Decebal cel harnic iar celalalt Traian cel derpt

Ce pentru vita lor amarnic au dat cu mii de dusmani piept....cintecul este unul patriotic si este

foarte vechi...cred ca sar potrivi(este parerea mea).....sunt de acord cu initierea unui sondaj de opinie dar ...mai intii propunerile facute de o comisie de oameni competenti.

Astristul02.08.2007 07:22

Ala cu PUI DE LEI, era cel mai bun imn pentru echipa nationala. Imnul de acum e cam varza. Nu inteleg de ce l-au schimbat....

FORZA Steaua !!! steag2

JDERUL02.08.2007 07:44

@

Daca,pe muzica marsului,,EROI AU FOST"in loc de versurile poeziei,,PUI DE LEI"am pune urmatoarele versuri:

Venitzi de va-nchinatzi popoare

In Templul fotbalului,sfant

La Steaua cea stralucitoare

Si unica pe-acest pamant !

Noi suntem zeii Romaniei

Cei mai iubitzi ca fotbalisti,

Magicienii jongleriei,

Cei mai razboinici vitezisti !

Increzatori in orice lupta,

Pasim mereu cu fruntea sus

Iar adversarii ne respecta

Si fanii ne iubesc nespus.

N-avem in lume-asemanare,

Nici o echipa nu-i ca noi,

Steaua mereu invingatoare

Castiga orisice razboi !

Oriunde-n lume ros-albastrii

Sunt veneratzi si sunt iubitzi

Si,maiestuos ,ca niste astrii

In orice casa sunt primitzi.

Cu Steaua-n suflet totzi romanii

Vin meci de meci la stadion,

Mai bucurosi s-arate lumii

Ca-n fotbal Steaua-i etalon !

Ar fi mobilizator si totodata usor de intonat

ne_faci_un_gol02.08.2007 07:57

@JDERUL: felicitari pentru initiativa, se vede ca idei se gasesc destule.. raman totusi la parerea ca trebuie intai compusa o melodie si apoi facute versurile. Nu mi se pare potrivit un mars ca si melodie de imn de echipa.. trebuie ceva mai emotionant ;) uite de exemplu mie mi se pare imnul barcelonei simpatic, totusi nu se compara ca emotie cu imnul ROmei sau al lui Liverpool. daca tot facem ceva, sa facem ceva frumos. NUMAI DE AM FACE!

inca o data il felicit pe d-l Ardeleanu pentru. articol si sper sa nu se supere pe cei care nu vad cantecul sau ca pe un imn adevarat. Repet, poate fi un cantec de galerie, pe alta linie melodica si cu mai putine strofe :D

potra02.08.2007 08:02
Daca,pe muzica marsului,,EROI AU FOST"in loc de versurile poeziei,,PUI DE LEI"am pune urmatoarele versuri:

Venitzi de va-nchinatzi popoare

In Templul fotbalului,sfant

La Steaua cea stralucitoare

Si unica pe-acest pamant !

Noi suntem zeii Romaniei

Cei mai iubitzi ca fotbalisti,

Magicienii jongleriei,

Cei mai razboinici vitezisti !

Increzatori in orice lupta,

Pasim mereu cu fruntea sus

Iar adversarii ne respecta

Si fanii ne iubesc nespus.

N-avem in lume-asemanare,

Nici o echipa nu-i ca noi,

Steaua mereu invingatoare

Castiga orisice razboi !

Oriunde-n lume ros-albastrii

Sunt veneratzi si sunt iubitzi

Si,maiestuos ,ca niste astrii

In orice casa sunt primitzi.

Cu Steaua-n suflet totzi romanii

Vin meci de meci la stadion,

Mai bucurosi s-arate lumii

Ca-n fotbal Steaua-i etalon !

frumos rau cantecul asta, e chiar smecher!

@ apolo

fi sigur ca o sa se mai vb despre asta....s-a mai vb si o sa se mai vb in continuare pentru ca nu se ajunge la nici o concluzie. de fiecare data am auzit o gramada de propuneri, si bune si rele, dar niciodata nu s-a luat nici o hotarare. si sa nu se mai dea vina pe conducere momentan. ar trebui noi sa hotaram o lista cu 3-4 cantece cu care sa merem sa ne prezentam in fata conducerii si acolo sa se hotarasca pe care sa o avem ca imn. dar nici noi nu ne ocupam intens de chestia asta. se pune un articol pe site pe care il comenteaza lumea, dupa care lucrurile raman tot asa, pana la urmatorul articol....desi propunerile sunt cam aceleasi de fiecare data.

Wally02.08.2007 08:07

@Jderul sunt tari versurile si nu sunt greu de tinut minte. Acum mai trebuie sa gasim linia melodica potrivita si pe cineva sa-l cante sa vedem cum suna. Ar putea iesi ceva frumos...

ne_faci_un_gol02.08.2007 09:34

moaaama... ce idee mi-a venit asa la repezeala: cred ca ar fi frumos sa avem o melodie in genul "Vama Veche" (melodia)... poate chiar sa o folosim pe asta ! Avantajul ar fi ca e foarte cunoscuta si nu cred ca Tudor Chirila s-ar supara ;)

Cred ca e destul de armonioasa si plina de emotie. Versurile nu trebuie sa se lege neaparat de istoria clubului, de jucatori, si cu atat mai putin de adversari si de batai intre suporteri. Din nou, aintiti-va versurile celor de la Liverpool si Roma.. sunt mai mult declaratii de atasament fata de echipa.

Am stat si m-am gandit la niste versuri (vreo ora, asa ca poate e loc de mai bine), plecand chiar de la cele originale care chiar mi s-au parut potrivite (m-am gandit la viscolul din meciul cu Villareal :)

Ia imaginati-va un pic cum suna ceva de genul asta:

Se poate sa fie ziua,

Se poate sa fie noapte,

Se poate sa fie ploaie,

La fel cum soare poate fi,

Pe frigul cel mai cumplit

In sange avem ros-albastru

Vom sta neclintiti langa tine,

Caci tu ne veghezi ca un astru..

R:

Vom fi mereu cu tine,

Nimic nu ne tine departe,

Pe ploaie, vant sau ninsoare,

Suntem cu Steaua pana la moarte..

Purtam culorile-n suflet,

In rosu bate inima,

Si-albastru ca marea intinsa,

TU vei fi mereu, regina` stralucind : STEAUAAAAAAAAAA!!!!!!!!!

.. si ar mai merge o strofa zic eu. dar doar daca insistati :))

frumos rau cantecul asta, e chiar smecher!

@ apolo

fi sigur ca o sa se mai vb despre asta....s-a mai vb si o sa se mai vb in continuare pentru ca nu se ajunge la nici o concluzie. de fiecare data am auzit o gramada de propuneri, si bune si rele, dar niciodata nu s-a luat nici o hotarare. si sa nu se mai dea vina pe conducere momentan. ar trebui noi sa hotaram o lista cu 3-4 cantece cu care sa merem sa ne prezentam in fata conducerii si acolo sa se hotarasca pe care sa o avem ca imn. dar nici noi nu ne ocupam intens de chestia asta. se pune un articol pe site pe care il comenteaza lumea, dupa care lucrurile raman tot asa, pana la urmatorul articol....desi propunerile sunt cam aceleasi de fiecare data.

nu cred ca trebuie sa mergem noi la conducere la isi dea cu parerea asupra cantecului. trebuie sa ne punem noi de acord asupra unui cantec al suporterilor si sa incepem sa il si cantam eventual in galerie, pentru inceput. totul trebuie sa se hotarasca aici, daca stam dupa conducere.. mai greu. Am putea poate prin intermediul AISS sa il inregistram (gasim un interpret cunoscut) si abia apoi putem sa le propunem celor de la club sa il bage la statia stadionului.

dar repet, NOI trebuie sa organizam chestia, nu sa asteptam dupa Becali sau Argaseala

forever_STEAUA02.08.2007 10:11
nu cred ca Tudor Chirila s-ar supara ;)

Chirilã e cãțel declarat.

victor102.08.2007 10:22

Orice este mai bun decat porcaria aia de scooter maria...un imn ar trebui sa aibe niste versuri totusi..nu sunteti deacord?:)

ne_faci_un_gol02.08.2007 10:36
Chirilã e cãțel declarat.

da, si cu ce ne poate opri sa cantam? :))

cody02.08.2007 11:05

UITATZI frati MEI IMN AICI : . E stadionul plin de steaguri ros-albastre

In vitrina e Cupa Campionilor

Vezi mii de oameni aliniati pentru o oaste

Ce cred cu totii in Steaua lor.

Cine este Ultras veritabil

Pana la moarte va ramane asa

E suporterul inegalabil

Ce striga : "Steaua ! Steaua ! Haide Steaua !

Refren: Este FORZA Steaua echipa nationala

Orice meci in Ghencea e o mare gala

Este FORZA Steaua campioana de elita

E in lumea asta echipa cea iubita.

2. Faza cu faza ,din bara in bara

Spectacol ,emotii in orice loc din tara

Om langa om striga in cor :

" Hai Steaua, vrem un gol ! "

Este FORZA Steaua echipa nationala

E in lumea asta echipa cea iubita.

3. Imi tot aduc aminte de Cupa unicat

A fost un vis pe care cu totii l-am visat

Speranta mai exista si ea nu va muri

Si toata lumea striga: "Steaua te vom iubi !"

Refren 2 : Este FORZA Steaua echipa nationala

Nu e-n lumea asta echipa mai iubïta !

:) CEL MAI POTRIVIT IMN pentru Steaua !!!

MANDRu ca sunt STelist !!!!

Mandru de Steaua !!!

gorun02.08.2007 11:17

cred ca e mai bine fara "allez" sau "forza". oare nu gasim cuvinte in limba romana?

MooxuLeTz`02.08.2007 13:24

@ Ia imaginati-va un pic cum suna ceva de genul asta:

Se poate sa fie ziua,

Se poate sa fie noapte,

Se poate sa fie ploaie,

La fel cum soare poate fi,

Pe frigul cel mai cumplit

In sange avem ros-albastru

Vom sta neclintiti langa tine,

Caci tu ne veghezi ca un astru..

R:

Vom fi mereu cu tine,

Nimic nu ne tine departe,

Pe ploaie, vant sau ninsoare,

Suntem cu Steaua pana la moarte..

In rosu bate inima,

Si-albastru ca marea intinsa,

TU vei fi mereu, regina` stralucind : STEAUAAAAAAAAAA!!!!!!!!!

SUPER ACESTA DAR AR MAI trebui O STROFA SI O MELODIE RITMATICA AR IESI "TALENT" BRAVO !!

vanfootball02.08.2007 21:42

Dintre toate propunerile, imi plac doua: "Pui de lei" (in varianta originala) si prelucrarea dupa Vama Veche.

ne_faci_un_gol02.08.2007 23:06
Dintre toate propunerile, imi plac doua: "Pui de lei" (in varianta originala) si prelucrarea dupa Vama Veche.

versurile se pot imbunatati (pe langa strofa care se poate adauga). de exemplu refrenul se poate termina asa:

In rosu bate inima,

Si-albastru ca cerul pe care,

TU vei fi straluci, regina` cu nume de STEAAAAA....

PS: din nou subliniez, imi place si propunerea d-lui Ardeleanu si cred ca ar suna bine in galerie, chiar daca modificata un pic (eu as renunta la strofa cu "hai de ne-arata" de exemplu). Ideea e ca orice propunere e binevenita, chiar daca suporta sau nu modificari. Important ar fi sa le si folosim si aici avem nevoie de organizare, de ajutor din partea AIIS, lideri de galerie etc. (nu mai vreau sa ma repet ca devin chiar insistent :)

Noapte buna!

Magotul03.08.2007 11:43

Sa visezi imposibilul vis,

Sa lupti cu-n dusman neivins,

Sa induri suferinta cea crunta ,

Sa alergi unde vitejii nu se-avanta ,

Sa-drepti un rau fara de moarte,

Sa iubesti pur si cast ,de departe

Sa-ncerci cand de puteri esti sleit

Sa atingi o stea din infinit.

Asta-i chemarea mea

Sa urmez acea stea

Oricat ar fi de zadarnic ,

Oricat ar fi de amarnic,

Sa lupti pentru dreptate , neintrerupt ,

Cu adaptarile de rigoare si necesare, se poate face un imn pe versurile astea (versuri din Don Quijote de la Mancha)

ne_faci_un_gol03.08.2007 15:07
Sa visezi imposibilul vis,

Sa lupti cu-n dusman neivins,

Sa induri suferinta cea crunta ,

Sa alergi unde vitejii nu se-avanta ,

Sa-drepti un rau fara de moarte,

Sa iubesti pur si cast ,de departe

Sa-ncerci cand de puteri esti sleit

Sa atingi o stea din infinit.

Asta-i chemarea mea

Sa urmez acea stea

Oricat ar fi de zadarnic ,

Oricat ar fi de amarnic,

Sa lupti pentru dreptate , neintrerupt ,

Cu adaptarile de rigoare si necesare, se poate face un imn pe versurile astea (versuri din Don Quijote de la Mancha)

:) tare idee, bravo! cand vom avea o melodie, vom tine cont de toate ideile, si vom face ceva frumos :D

axl2303.08.2007 17:15
cred ca un imn frumos si mobilizator ar fi; PUI DE LEI

Sunt de aceeasi parere, chiar am postat si eu mai de mult versurile. (Asta ca sa ma laud)

«123»