FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Dupã meciul de ieri

«123»
fcsteaua.ro04.07.2007 21:29

Cam multã agitație și cam multe lamentãri pe forum dupã meciul de ieri, daca e sã mã întrebați pe mine. Dacã primul a mai fost cum a mai fost, al doilea amical al Stelei din "era Hagi" a adus cu sine nu doar a doua înfrângere, ci și un val cam mare de nemulțumiți.

Cernea - Petre Marin, Ovidiu Petre, Eugen Baciu, Emeghara - Bãdoi, Lovin, Boștinã, Neaga - Dicã, Iacob. Aceasta a fost formația de start de ieri. Daca stãm strâmb și judecãm drept, din cei 11 titulari, în echipa lui Olãroiu jucau în mod curent doar 5, și îi numesc aici pe Cernea, Petre Marin, Lovin, Dicã și Iacob. Ovidiu Petre juca, dar nu fundaș central, ci mijlocaș defensiv. Boștinã nu prea mai prinsese de multicel primul unsprezece și oricum, n-o fãcea ca mijlocaș central. În fine, eternei rezerve Baciu i se alãturã cele 3 achiziții: Bãdoi, Emeghara și Neaga.

Așadar, un meci cu doar jumãtate din vechea echipã. Lipsesc Goian, Ghionea, Neșu, Nicolițã, Rãdoi, Paraschiv, Cristocea și Vali Badea, absolut toți piese de bazã în construcția lui Cosmin Olãroiu. Dincolo de aceste absențe (notabile, veți fi de acord cu mine), Steaua nu s-a mișcat atât de rãu în prima reprizã, dar a lãsat impresia unei echipe neînchegate (cum altfel?) și a luat douã goluri pe final de reprizã, din care unul demn de cascadorii râsului. Ocazii au fost puține, trioul Neaga, Dicã, Iacob nereușind prea multe în atac.

Un suflu nou în joc l-au adus jucãtorii din primul val de schimbãri, din care trebuie remarcați Croitoru (autorul unui gol, dar și a douã incursiuni foarte periculoase), tinerii Ochiroșii (pasã de gol, dupã o acțiune excelentã) și Bicfalvi (barã), precum și bãtrânul Gurițã (marcator la rândul lui). Jocul Stelei a fost mult mai ofensiv, pe lângã cele 2 goluri, roș-albaștrii mai ratând cel puțin alte trei mari ocazii, prin Petre Marin, Bicfalvi și Rãdoi.

Concluziile acestui meci ar fi:

- Cernea trebuie sã aibã un contracandidat serios pentru postul sãu, altfel pãțania de ieri s-ar putea repeta (oricum nu înțeleg de ce Hagi nu l-a testat și pe Vâtcã).

- pe dreapta Petre Marin parcã nu mai e cel din trecut, dar sã admitem cã acest post poate fi acoperit și de alți jucãtori (Bãdoi, Emeghara, Nicolițã)

- în centrul apãrãrii stãm catastrofal, înfrângerea de azi putând fi pusã mai ales pe seama acestui compartiment. Ovidiu Petre nu e de meserie, iar Baciu nu e fãcut sã fie titular la Steaua. Avem nevoie URGENTÃ de cel puțin un fundaș central (dacã Goian își revine) de valoare și se pare cã Steaua l-a transferat pe Golanski.

- pe stânga, Emeghara este un cert câștig, însã doar în faza defensivã (unde pare destul de sigur). Ofensiv, Neșu ar putea fi o soluție mai bunã, însã postul pare oricum acoperit.

- la mijloc pe dreapta, Croitoru și Bãdoi promit un duel pe cinste, driblingurile primului concurând cu centrãrile celui de-al doilea. Lupta va fi și mai aprigã o datã cu revenirea lui Nicolițã. Îi revine lui Hagi sarcinã sã-l aleagã pe cel mai bun.

- în centru avem iarãși probleme. Pasatorul pe care ni-l dorim cu toții nu existã încã, ieri a fost destul de clar cã Boștinã nu poate juca acest rol. Pe lângã mijlocașul defensiv (unde ar fi de ales între Rãdoi, Ovidiu Petre și Lovin), avem deci nevoie de un om în stare sã dribleze și sã ofere acea ultimã pasã fãrã de care nimic nu iese. Un asemenea om nu cred cã existã în lotul Stelei, deci el trebuie transferat!

- pe stânga, inflație: Boștinã, Cristocea, Ochiroșii și chiar și Coman se bat pentru un post de titular. Sã zicem cã postul este acoperit, mai ales cã eu unul am mare încredere în seriozitatea și tupeul lui Rãzvan!

- în atac, Iacob n-a fãcut un meci strãlucit, Badea e accidentat (el fiind din punctul meu de vedere prima opțiune pentru postul de vârf), iar Gurițã nu este totuși vârf. E clar cã Neaga și Dicã se vor bate pentru postul de al doilea atacant, însã zic eu cã un atacant în plus n-ar strica deloc, mai ales dupã plecarea lui Thereau.

ªi o remarcã specialã pentru "Micul Blond" din curtea Stelei, Eric Bicfalvi - acest puști de 19 ani care are curajul sã poarte numãrul marelui Lãcãtuș și o face cu un tupeu și dezinvolturã ce amintește de Fiarã! Tot așa, Eric!

Iar ca sã închei, orice concluzii despre mandatul lui Hagi sunt inutile și teribil de premature. E adevãrat, am pierdut douã meciuri, dar în condițiile unui lot fãrã 6-7 titulari și care mai are oricum nevoie de 2-3 jucãtori ca sã fie ceea ce ne dorim cu toții! ªi ar mai fi nevoie de ceva...de timp.

Gicã, suntem cu tine!

Ovidiu

johngotti04.07.2007 21:44

Pentru desteptii care rad de Steaua: a fost doar un amical in care golurile s-au luat pe greselile celor 2 fundasi centrali + Cernea. U "amanunt" ar fii ca acestia nu sunt deloc titulari, Ov. Petre fiind mijlocas defensiv iar Baciu…….rezerva refuzata la export. Cernea e neaparat nevoie sa-si revina. Nu de alta dar Hagi l-a rechemat in lot pe Andrey care intre noi fie vorba este superportar

Si acum vestile proaste pentru dusmanii nostri: Golanski este al nostru de ieri dupaamiaza. Herea este ca si al Stelei. Iacov a scazut pretentiile la 1,7 mil., Gigi acceptand imediat. Deci problemele s-au rezolvat. Cu o linie de fund formata din Emeghara, Goian , Ghionea, Pawel Golanski, Petre Marin, Nesu, nu vad cine ar putea sa ne dea vreun gol in campionat.

La mijloc: Badoi, Croitoruu, Nicolita, Herea, Ov. Petre, Bostina, Cristocea, (fara Lovin), Bicfalvi si Radoi

Atac: Dica, Neaga, Iacob, Badea, Ochirosii

ECHIPA ASTA ESTE DE 5 STELE. Este cel mai bun lot avut de la generatia lui Adi Ilie, Dobos, Panduru, incoace. Suntem acoperiti pe toate posturile

Echipa ideala:

Andrey

P. Marin/Nicolita GOLANSKI/Goian Ghionea/fonte EMEGHARA/nesu

BADOI/Nicolita Radoi/Ov. Petre Herea/Bostina Croitoru/Cristocea

Dica/Iacob Neaga/Badea

papillon04.07.2007 22:11

Evident ca toti ne dorim sa castigam, indiferent daca-i amical sau nu. Mai ales ca CFR Cluj, cu o echipa (la fel) complet noua, cu antrenor (la fel) nou, au reusit un 1-1 cu campioana Austriei, iar noi cu vicecampioana...Cum spunea careva, blazonul trebuie respectat, indiferent cu cine joci.

Dar, cum spui si tu Ovidiu, este inoportun sa-l calificam in vreun fel pe Hagi prin prisma acestor doua partide. As vrea ca, incepand din Olanda, Hagi sa stabileasca primul 11 si sa incepem sa mai si castigam. Scorul in amicale nu-i asa important, intr-adevar, dar are mare influenta asupra psihicului. Nu cred ca ne putem prezenta zmei la inceputul campaniei de calificari in UCL (sau campionat) cand am fost ciuca batailor prin amicale.

blood_2_hot04.07.2007 22:19

Trebuie sa-i acordam incredere desigur lui Hagi, mai ales ca incearca sa-si cunoasca

jucatorii si ii testeaza. In plus, rezultatul amicalelor chiar nu conteaza. Mai rau e ca jucam

cu echipe de genul "Lubin" si se vede inca o data cat de grele vor fi cele 2 meciuri cu polonezii.

Totusi, sa remarcam cateva mari probleme la echipa si cateva mari semne de intrebare legat de Hagi

- Cernea este un portar slab, Hagi tb. sa fii observat asta. AVEM NEVOIE URGENTA de un portar

de valoare. O echipa buna se construieste incepand cu portarul, care sa dea siguranta, nu autogoluri.

Oare se fac demersuri pentru aducerea unui portar? Daca nu, mare problema pentru Hagi.

- Ov. Petre nu e fundas; el nu e nici mijlocas defensiv, poate ofensiv-dar cam slab. Ce cauta in echipa? De ce si la Galatasaray juca fundas (cu Hagi antrenor), avand pe constiinta destul infrangeri.

De ce la luat la Poli?, stiind cat de slab e. Oare Hagi nu si-a dat seama pana acum si nu-si da seama de toate astea?

-ce cauta P. Marin pe dreapta??. Oare Hagi nu a vazut meciurile in care Oli a facut uriasa greseala sa joace cu Petre pe dreapta? El nu urmareste echipa de mai mult timp - sau nu se pricepe? mi-e frica de asta un pic, sa nu avem un nou Olaroiu la echipa

-Lovin inchizator la Steaua? , da, doar pentru locurile 2-4 in campionat.

Aici s-a pierdut meciul de ieri : P Marin, Ov.Petre, Cernea, Lovin ! Ei nu pot fi titulari la Steaua.

- Baciu e un jucator OK, dar nu pentru Steaua. Emeghara a jucat slab. La fel si Badoi. Iacob pare sa nu mai poata.

- Ce cauta Gigel Coman in echipa? Ce cauta Gigel Coman in lot la Steaua? Ce cauta Gigel Coman in divizia A?

- Neaga NU POATE JUCA MIJLOCAS STANGA. Si nici central. Cum nu poate nici Dica. Neaga este atacant la sustinere, la fel ca si Dica; din pacate se cam bat pe acelasi post, in plus Dica poate juca si varf impins, pentru ca se descurca bine in careu.

Hagi pare sa nu fi observat inca asta; Neaga izolat pe stanga a fost un dezastru si n-a ajutat nici fundasul.

Poate ar trebui incercat un cuplu de atacanti Neaga-Dica; dar ramane Badea afara; complicat

La puncte de optimism putem pune: - Bicfalvi, Ochirosii, Croitoru si insistentele lui Hagi de a mai face achizitii. Sa vedem.

Oricum prima mea parere despre Hagi ca antrenor va fi cand acesta va trebui sa faca lotul final:

- daca-l pastreaza pe Bicfalvi si renunta la Gigel, e o speranta

- daca face invers, e o catastrofa

vanfootball04.07.2007 22:20

Golanski asta sigur poate juca si in centru apararii? Din ce am auzit, la nationala Poloniei joaca fundas dreapta. In orice caz, nu sunt sigur ca il vom transfera.

Daca ii luam pe Golanski, Dady si Herea avem un lot complet. Dar Dady se zvoneste ca ar costa 3 milioane iar Herea tot pe-atat. Nu cred ca ar da Gigi nici macar 3 milioane pe amandoi. Tare as vrea sa ma contrazica de data asta!

SSK04.07.2007 22:26

Golanski se pare ca e deja transferat. Se zice ca poate juca atat fundas dreapta, cat si fundas central. Sa vedem...oricum, noi nu de fundas dreapta, ci de fundas central avem nevoie! Posibil chiar de 2!

De dady ala nu stiu nimic si sincer sa fiu, eu nici pe Herea nu l-am urmarit deloc si nu stiu ce-i poate pielea. Iar Becali ar fi prea prost sa dea 3 milioane pe el, eu n-as da 3 milioane pe toata echipa FC National. Oricum, avem nevoie de un mijlocas central ofensiv (poate fi Herea asa ceva?), un fundas central (cu sau fara Golanski) si poate chiar si de un atacant.

roby_spartacus04.07.2007 22:35

Nu trebui sa, sarim la gatul lui Hagi ... io cred ca o sa ne revenim si o sa castigam campionatul , si sper sa se mai aduca 3..4 jucatori ca in aparare e cam vraiste!!

ThereauRistul04.07.2007 22:44

- în centru avem iarãși probleme. Pasatorul pe care ni-l dorim cu toții nu existã încã, ieri a fost destul de clar cã Boștinã nu poate juca acest rol. Pe lângã mijlocașul defensiv (unde ar fi de ales între Rãdoi, Ovidiu Petre și Lovin), avem deci nevoie de un om în stare sã dribleze și sã ofere acea ultimã pasã fãrã de care nimic nu iese. Un asemenea om nu cred cã existã în lotul Stelei, deci el trebuie transferat!

- Pasatorul pe care ni-l dorim cu totii,exista:dar joaca la Al Nassr....

-mijlocas defensiv avem si-n plus sa nu-l uitam pe Eric Bicfalvi....

-cred ca Cernea si vatca nu au valoare de Steaua si nu ii sunt superiori cu nimic lui Andrey..

-Croitoru nu va putea face niciodata fata concurentei cu Vali badoi sau Nico

-Dica nu se va lupta cu Neaga pentru titularizare ci vor juca impreuna...

ThereauRistul04.07.2007 22:52

echipa Stelei pentru sezonul viitor ar suna asa: incepem cu Elton.....restu nu mai conteaza.....

vanfootball04.07.2007 23:06
Golanski se pare ca e deja transferat. Se zice ca poate juca atat fundas dreapta, cat si fundas central. Sa vedem...oricum, noi nu de fundas dreapta, ci de fundas central avem nevoie! Posibil chiar de 2!

De dady ala nu stiu nimic si sincer sa fiu, eu nici pe Herea nu l-am urmarit deloc si nu stiu ce-i poate pielea. Iar Becali ar fi prea prost sa dea 3 milioane pe el, eu n-as da 3 milioane pe toata echipa FC National. Oricum, avem nevoie de un mijlocas central ofensiv (poate fi Herea asa ceva?), un fundas central (cu sau fara Golanski) si poate chiar si de un atacant.

Nici eu nu-l stiu pe Dady, dar e in vizorul unor echipe ca Sevilla, Betis sau Rennes. A dat 15 goluri sezonul trecut in Portugalia - pare sa fie un jucator foarte bun. De-asta nu cred ca il luam noi cu cateva sute de mii de euro.

Intr-adevar, nu merita un jucator din Liga a II-a 3 mil, asta e clar. GSP-ul spune ca Iacov ar accepta pana la urma oferta de 1,7 mil a Stelei. Herea e un fel de Gerrard sau Ballack (asta ca profil, nu ca valoare...inca), poate juca si mijlocas defensiv si ofensiv. Are tehnica, pasa, sut...E exact ce ne trebuie, dupa parerea mea.

Dar sa nu ne entuziasmam din nou, ca s-ar putea sa ne readuca Gigi cu picioarele pe pamant cu o declaratie de genul "lotul e valoros si complet, nu mai aducem pe nimeni".

SSK04.07.2007 23:36

Pai bun, atunci Herea sa fie! Si sa fie si Dady! Si un fundas central, daca se poate :D

Serios, avem nevoie de 2 din aceste trei transferuri, iar prioritatea ar fi totusi mijlocasul si fundasul.

w3bmaster04.07.2007 23:49

Cand vad atitudini de genu Vine pocalipsa

Oameni buni sunt meciuri amicale se formeaza relatii vede si Hagi care cum ce etc plus vb autorului fara 5-6 juc + noi veniti nu se fac minuni peste noapte

grizonatu05.07.2007 01:23

A inceput ERA Hagi!Doua jucate ZERO cistigate DOUA PIERDUTE.Frumos inceput.Au inceput sa se vada gaurile din echipa iar Hagi nu poate sau nu stie cum sa le astupe.

Este adevarat ca sunt probleme in aparare si la mijloc se cauta un pasator,unde esti tu Elton,iar in atac se cauta solutii cu mos Gurita.Daca nu se pune piciorul in prag si nu se aduc mai repede jucatorii dupa care se alearga cu limba de un cot scoasa,s-ar putea ca la toamna sa nu jucam in CL, ci pe la ceva nuntii si botezuri pe melodia preferata a lui Giginhio, Suparat sunt doamne,suparat. :rolleyes:forzateaua :biggrin:

colaps05.07.2007 04:56

inca mai astept sa-l vad pe Hagi ce va face cand va aavea toata echipa valida plus transferurile pe care si le doreste... atata vreme cat joaca cu rezervele nu putem spune decat ca nu avem rezerve de nivel de Liga, nici macar de nivel de top in Liga lui mitica... ce poti sa ceri cand tot centrul apararii si al mijlocului e improvizat? cea mai buna dovada ca atacantii iti aduc spectacol dar fundasii iti castiga meciuri..

razvan_steaua05.07.2007 05:49

In sufletul meu eu simt ca Gica Hagi poate face ceva bun, cu mintea mea gandesc cat mai obiectiv si deocamdata nu vad prea multe motive de ingrijorare. Poate doar lipsa unor jucatori importanti (buni) si faptul ca daca mijlocul va deveni mai ofensiv, atunci presiunea pe fundasi va deveni mai mare si "apararea" va lua mai multe goluri. Important e sa si marcheze multe si am rezolvat situatia. A nu avea prospetime nu inseamna a fi obosit ci a nu fi inca in forma maxima.

toti simtiti asta in sufletul vostru,dar sunteti prea slabi sa o spuneti.
DanStan05.07.2007 05:51

Pana in momentul de fata lui Hagi nu i se poate reprosa nimic. Face exact ceea ce trebuie sa faca.

Verifica toti jucatorii din lot. Incearca diverse asezari tactice. Verifica posibilitatea de a reprofila unii jucatori pe posturile deficitare. Cand trebuia sa faca toate astea ? In preliminariile Ligii ?

Sau poate era mai bine sa jucam ultradefensiv, sa nu pierdem nici un amical si sa ne-o traga polonezii, nu ? Sa constatam de-abia atunci care-s problemele la echipa, deci intr-un moment in care mare lucru n-ar mai fi de facut.

grizzly05.07.2007 06:13

tot vad pe aici comentarii ca n-am jucat cu titularii obisnuiti, ca am incercat scheme si posturi noi, ca se umbla la relatiile de joc... pai ce mah, adversarii nostri au jucat numai cu titularii? ei nu umbla la relatiile de joc? nu incearca jucatori noi sau juniori? la ei nu se implementeaza scheme noi?

legionnaire05.07.2007 06:17

Deci, chiar nu-i inteleg pe acesti carcotasi! Oameni buni de ce nu aveti rabdare? Cum vreti sa se reconstruiasca o echipa, altfel decat prin incercari. De cand amicalele conteaza ca palmares? Vorba cuiva de mai sus...Ce vreti sa jucam defensiv cu o facea varza de Olaraiu? Lasati omul sa-si vada de treaba si sa caute formula ideala pentru campionat si CL. Spurcatii daca nu ma insel au pierdut vreo 4 meciuri consecutiv in pregatiri, inainte de a ne umili in campionatul trecut.

ultras_stelist05.07.2007 06:36

mai ma lasati?Hagi a venit de doua saptamani la Steaua si voi vreti rezultate?in era Oli mergeam pe principiul defensiv iar Hagi este un antrenor care mizeaza pe ofensiva.....asa ca trebuie ceva timp

NicuVlad05.07.2007 06:45

Cred ca totusi dupa 2 meciuri ( mai ales ca sunt amicale) nu se pot trage concluzii referitoare la prestatia echipei sau la capacitatea antrenorului .... Sa ne amintim ca anul trecut Steaua a castigat toate amicalele sub comanda lui Olaroiu , pe cand Dinamo (avea antrenor nou ) era ciuca batailor in amicale ... . Ar trebui sa asteptam inceperea campinatului si sa acordam credibilitate staff -ului tehnic si jucatorilor . Hai Steaua !

PhutreGUy05.07.2007 07:02

Deocamdata e bine, avand in vedere ca titularii de drept din aparare nu au jucat.

In legatura cu faptul ca am pierdut si acest al doilea amical si unii incep sa se crizeze...sa va amintesc ca anul trecut Dinamo a pierdut aproape toate amicalele din Portugalia, si nu cu vicecampioane sau campioane, ci cu echipe de Liga a treia....si dupa aia in campionat, pe langa aranjamente, chiar au castigat...deci...sa asteptam sa se inchege echipa, si abia apoi daca nu merge sa aruncam cu pietre.

forever_STEAUA05.07.2007 07:06
tot vad pe aici comentarii ca n-am jucat cu titularii obisnuiti, ca am incercat scheme si posturi noi, ca se umbla la relatiile de joc... pai ce mah, adversarii nostri au jucat numai cu titularii? ei nu umbla la relatiile de joc? nu incearca jucatori noi sau juniori? la ei nu se implementeaza scheme noi?

Conform comentatorilor sportro cei de la Ried au jucat 5-6 meciuri amicale inaintea intalnirii cu Steaua...

Steaua jucase doar un meci... Dupa parerea ta e totuna?

grizzly05.07.2007 07:22

conform sport.ro Steaua are deja 3 transferuri pe ziua de azi. nu ma intelege gresit, il sustin neconditionat pe Hagi si imi dau seama ca dureaza pana se pune la punct o echipa competitiva. doar ca scuzele astea nu sunt prea grozave. cateva amicale prin diviziile inferioare nu motiveaza un succes in fata Stelei al unei echipe sub nivelul primelor locuri in div a. bineinteles ca rezultatele nu conteaza. doar ca nu se justifica cu scuzele astea.

Azazello05.07.2007 07:27

Excelenta analiza. Cat priveste lamentarile de pe site, e o vorba:"la fotbal si politica se pricep toti". O critica e binevenita daca e constructiva, dar nu e momentul pentru asa ceva. Echipa e la inceput de drum, sunt multe schimbari, Hagi tetesaza, vrea sa vada pe ce se poate baza.

O singura obsevatie mi-as permite: eu îi vad pe Neaga si Dica in teren simultan. Neaga lateral stanga, unde de alfel îi si place, pentru ca intra spre careu cu mingea la picior, are si viteza si poate elimina fundasii prin dirbling. Langa el, in fata, un varf de meserie, fie el Badea, Iacob sau Gurita (prima optiune ar fi un Badea apt 100 % si in forma). Iar Dicanul in spatele lor, responsabil si cu faza de creatie. Ar putea fi pasatorul de care este certa nevoie, daca stie Hagi ce sa-i ceara. Sieu cred ca stie.

Musai intarit axul central al apararii ! !! In rest, concentrare maxima, pentru ca meciul cu polonezii nu va fi usor.

andreich05.07.2007 07:40

Suntem VARZA. Cred ca nici de polonezi nu trecem. Aparare de cosmar iar atacul cu Gurita si Iacob doi pensionari prea lenti pentru a-si ridica pensia nici ca am vazut. Unde este Thereau?

«123»