Cam multã agitație și cam multe lamentãri pe forum dupã meciul de ieri, daca e sã mã întrebați pe mine. Dacã primul a mai fost cum a mai fost, al doilea amical al Stelei din "era Hagi" a adus cu sine nu doar a doua înfrângere, ci și un val cam mare de nemulțumiți.
Cernea - Petre Marin, Ovidiu Petre, Eugen Baciu, Emeghara - Bãdoi, Lovin, Boștinã, Neaga - Dicã, Iacob. Aceasta a fost formația de start de ieri. Daca stãm strâmb și judecãm drept, din cei 11 titulari, în echipa lui Olãroiu jucau în mod curent doar 5, și îi numesc aici pe Cernea, Petre Marin, Lovin, Dicã și Iacob. Ovidiu Petre juca, dar nu fundaș central, ci mijlocaș defensiv. Boștinã nu prea mai prinsese de multicel primul unsprezece și oricum, n-o fãcea ca mijlocaș central. În fine, eternei rezerve Baciu i se alãturã cele 3 achiziții: Bãdoi, Emeghara și Neaga.
Așadar, un meci cu doar jumãtate din vechea echipã. Lipsesc Goian, Ghionea, Neșu, Nicolițã, Rãdoi, Paraschiv, Cristocea și Vali Badea, absolut toți piese de bazã în construcția lui Cosmin Olãroiu. Dincolo de aceste absențe (notabile, veți fi de acord cu mine), Steaua nu s-a mișcat atât de rãu în prima reprizã, dar a lãsat impresia unei echipe neînchegate (cum altfel?) și a luat douã goluri pe final de reprizã, din care unul demn de cascadorii râsului. Ocazii au fost puține, trioul Neaga, Dicã, Iacob nereușind prea multe în atac.
Un suflu nou în joc l-au adus jucãtorii din primul val de schimbãri, din care trebuie remarcați Croitoru (autorul unui gol, dar și a douã incursiuni foarte periculoase), tinerii Ochiroșii (pasã de gol, dupã o acțiune excelentã) și Bicfalvi (barã), precum și bãtrânul Gurițã (marcator la rândul lui). Jocul Stelei a fost mult mai ofensiv, pe lângã cele 2 goluri, roș-albaștrii mai ratând cel puțin alte trei mari ocazii, prin Petre Marin, Bicfalvi și Rãdoi.
Concluziile acestui meci ar fi:
- Cernea trebuie sã aibã un contracandidat serios pentru postul sãu, altfel pãțania de ieri s-ar putea repeta (oricum nu înțeleg de ce Hagi nu l-a testat și pe Vâtcã).
- pe dreapta Petre Marin parcã nu mai e cel din trecut, dar sã admitem cã acest post poate fi acoperit și de alți jucãtori (Bãdoi, Emeghara, Nicolițã)
- în centrul apãrãrii stãm catastrofal, înfrângerea de azi putând fi pusã mai ales pe seama acestui compartiment. Ovidiu Petre nu e de meserie, iar Baciu nu e fãcut sã fie titular la Steaua. Avem nevoie URGENTÃ de cel puțin un fundaș central (dacã Goian își revine) de valoare și se pare cã Steaua l-a transferat pe Golanski.
- pe stânga, Emeghara este un cert câștig, însã doar în faza defensivã (unde pare destul de sigur). Ofensiv, Neșu ar putea fi o soluție mai bunã, însã postul pare oricum acoperit.
- la mijloc pe dreapta, Croitoru și Bãdoi promit un duel pe cinste, driblingurile primului concurând cu centrãrile celui de-al doilea. Lupta va fi și mai aprigã o datã cu revenirea lui Nicolițã. Îi revine lui Hagi sarcinã sã-l aleagã pe cel mai bun.
- în centru avem iarãși probleme. Pasatorul pe care ni-l dorim cu toții nu existã încã, ieri a fost destul de clar cã Boștinã nu poate juca acest rol. Pe lângã mijlocașul defensiv (unde ar fi de ales între Rãdoi, Ovidiu Petre și Lovin), avem deci nevoie de un om în stare sã dribleze și sã ofere acea ultimã pasã fãrã de care nimic nu iese. Un asemenea om nu cred cã existã în lotul Stelei, deci el trebuie transferat!
- pe stânga, inflație: Boștinã, Cristocea, Ochiroșii și chiar și Coman se bat pentru un post de titular. Sã zicem cã postul este acoperit, mai ales cã eu unul am mare încredere în seriozitatea și tupeul lui Rãzvan!
- în atac, Iacob n-a fãcut un meci strãlucit, Badea e accidentat (el fiind din punctul meu de vedere prima opțiune pentru postul de vârf), iar Gurițã nu este totuși vârf. E clar cã Neaga și Dicã se vor bate pentru postul de al doilea atacant, însã zic eu cã un atacant în plus n-ar strica deloc, mai ales dupã plecarea lui Thereau.
ªi o remarcã specialã pentru "Micul Blond" din curtea Stelei, Eric Bicfalvi - acest puști de 19 ani care are curajul sã poarte numãrul marelui Lãcãtuș și o face cu un tupeu și dezinvolturã ce amintește de Fiarã! Tot așa, Eric!
Iar ca sã închei, orice concluzii despre mandatul lui Hagi sunt inutile și teribil de premature. E adevãrat, am pierdut douã meciuri, dar în condițiile unui lot fãrã 6-7 titulari și care mai are oricum nevoie de 2-3 jucãtori ca sã fie ceea ce ne dorim cu toții! ªi ar mai fi nevoie de ceva...de timp.
Gicã, suntem cu tine!
Ovidiu