Era evident ca va pleca,de cand a zis Jiji ca nu mai are nevoie de straini si MM a plecat francezul doar la plecare s-a gandit,macar asta e clar. Oricat credem noi ca l-ar fi intors Jiji sau Hagi asta nu s-ar fi intamplat.
Dupa parerea mea,Cyril nu s-a gandit la plecare,cel putin nu imediata,cat era MM la Steaua,MM are destule defecte insa una dintre calitatile sale era ca tinea jucatorii aproape,se interesa de ei,lucru f important mai ales pentru jucatorii straini. Am vazut ca au aparut unii care il contesta pe om,de ce a plecat. Hai sa gandim putin cu capul si nu cu inima. Eu as fi vrut sa ramana la Steaua,insa datorita lucrurilor intamplate in ultimele 2 luni acest lucru era aproape imposibil,doar daca Thereau ar fi facut un compromis. Luati-o logic,el a mers la anderlecht,echipa cu care eu zic ca stam cel putin pe picior de egalitate. Ia analizati la rece avantajele si dezavantajele:
-Steaua: joci in campionatul romanesc plin de tiganii(gen eliminarea sa la Vaslui),nu stii limba romana,conducerea nu te mai sustine(cel putin asta a afirmat jijel timp de o luna si ceva),ai salariu bun,fanii te iubesc si poti juca in CL.
-Anderlecht:joci in Belgia,un campionat nu f puternic dar lipsit de tigania celui romanesc,comunicarea e mai usoara datorita limbii,esti mai aproape de cei iubiti belgia fiind aproape de franta,banuiesc ca va avea un salariu mai mare ca la Steaua daca s-au dat 3 milioane pe el si probabil fanii il vor iubi daca va juca bine. Plus ca si la anderlecht are o mare posibilitate de a juca in CL.
Daca as fi un jucator francez care a jucat intr-un campionat romanesc,a plecat omul care m-a adus la echipa si ar veni o oferta ca a celor de la anderlecht as prefera belgienii,pentru ca ofera 2 mari plusuri fata de Steaua de acum:apropierea de cei dragi si sustinerea conducerii neconditionate(nu ca Jiji,ba te vreau,ba nu te vreau). Dar multi dintre noi acum o vor da in romanescul "da-l in ma-sa ca nu ne mai vrea",de parca el are ceva cu suporterii Stelei,Thereau e un jucator profesionist,credeti ca el a apucat sa invete ceva de Steaua cat a stat aici,poate doar MM sa-i fi zis cate ceva cand a semnat. Jucatorii din ziua de azi iau in calcul toate avantajele si dezavantajele cand pleaca sau vin la o anumita echipa,conteaza f mult si renumele echipei insa doar daca iti asigura posibilitatea participarii in cupe europene si daca vei juca intr-un campionat puternic. Si sheffield united e o echipa de mare traditie in anglia,si totusi cati jucatori fug la aceasta echipa doar pentru renumele sau? Destul de putini.
Daca as fi rautacios as spune ca e pacat ca nu putem sa dam de anderlecht in turul 3,sa vedem care echipa e mai tare.
Iti urez numai bine Cyril,pacat ca n-ai stat mai mult,sa stii ca suporterii Stelei te-au sustinut.
Multumim Thereau!!!
FORZA Steaua
Intotdeauna superiori.