FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua și taverna strâmbului

«123»
fcsteaua.ro19.06.2007 08:12

Polemica, fie și necordialã, reprezintã savoarea unei conversații, înlocuind mãcar pentru o vreme grobianismul înjurãturii de mahala. Nu numai spirit îți trebuie pentru asta, dar și argumente valabile. Acel "Mã doare-n pãlãrie" al lui don Miticã de Bãlcești e o substituire dibace a unei sintagme porcoase, dar în ciuda istețimii sale native, în orice "Chrystal Palace" ar locui, se vãd de la tribuna zero barat puținii ani de școalã, fãcuți târziu și la fãrã frecvențã. Pe când era gãlãțean trup și suflet, la un presupus henț al fundașului dreapta stelist în careu, neacordat, Meme e exclamat acid: "N-a fost henț, dar mingea era sã-i smulgã brațul sãrmanului Reghe". Sã admitem, humor de absolvent de facultate pe bune.

Folclorul fotbalistic e plin de ceea ce Traian Tomescu numea "miștocãrealã", aceastã pasã cu cãlcâiul a limbii române. "Lãsați-ne sã pregãtim în liniște de Champions League", refrenul exhibiționistului Shakira, s-a dovedit de o aroganțã puerilã odatã ce pentru echipa sa grupele prestigioasei competiții s-au dovedit un tãrâm interzis. Expresiile din mediul penitenciar ale lui Iancu de Banat, limbajul limitat de ospãtari al majoritãții conducãtorilor de club, de la Bela la Horoba, viclenia dulceagã a lui Gheorghe de Moldova, spovedaniile paroxistice ale unui Popa de Copou, formulãrile cu dicționarul în mânã ale Procurorului, micimile bâlbâite de Mititelu, dau un anume farmec ligii lui Miticã. Despre Sancho Panza din Pipera, no comment: omul e involuntar antologic.

Dar, în ultimul timp, în rãzboiul becalian(Gigi e cu Steaua, verișorii cu Dinamo, nici campionatul viitor nu se va juca pe teren, miza calificãrii direct în grupe fiind apocalipticã), rar mi-a fost dat sã aud o gogomãnie mai aberantã ca a acestui (nev)Rednic, clonã a lui Mircea cel îmbãtrânit în rele: "sã ne mai lase Steaua cu cucerirea Cupei Campionilor Europeni, numai dupã 9 meciuri, în care prima echipã adevãratã au întâlnit-o în semifinalã. În 1989, fãrã sã-și dea seama, s-au trezit în finalã !" Dacã auzeai aberația de la un consumator oarecare dintr-o tavernã, mai treacã meargã, dar din partea unui contemporan din iarbã al acelor fapte te uimește. O fi trãit Strâmbul în Belgia sau într-o altã ficțiune, Blegia ? Ia stai, meștere, poate niște scoruri te-or scoate din confuzie.

Ediția 1985/86: Steaua a câștigat la Sevilla, la 7.5.1986, Cupa Campionilor Europeni, dupã "doar 9 meciuri", în vreme ce Dinamo în Cupa Cupelor(2)-a nu se confunda cu Supercupa Europei- va fi eliminatã dupã un singur tur de Vardar Skopije(2-1; 0-1). Ediția 1986/87: Steaua va fi eliminatã în turul 2 de Anderlecht(0-3, 1-0) iar Dinamo va claca în primul tur, la mare luptã cu 17 Nentori Tirana(C2) cu 0-1 și 1-2. Ediția 1987/88: Steaua(C1) va ajunge în semifinalã cu anonima Benfica(0-0, 0-2), iar echipa fundașului Rednic va pãrãsi C2 cu 0-1, respectiv 0-2, cu superechipa K.V.Mechelen(mai jos de atâta se poate coborî doar în groapa funerarã). Ediția 1988/89, Steaua va mai juca o finalã a Cupei Campionilor Europeni, pierdutã cu un catastrofal 0-4 în fața necunoscutei A.C.Milan. ªi echipa lui nea Mircea ce-mi fãcea ? Pânã-n turul 3 progresa(3 victorii și 3 meciuri egale).

În epoca sugeratã de spartanul Rednic a fi oniricã(de vis pentru steliști, floare la ureche în viziunea Strâmbului), iatã bilanțul sumar european: Steaua 28 meciuri, 14 victorii, 6 egaluri, 8 înfrângeri, golaveraj 58-26. Pauvre Dinamo: 12 meciuri, 4v, 3 e, 5 î, 12-10. Douã cupe de rezonanțã europeanã versus douã cupe de bitter bãute de necaz. Așa cã Strâmbule, flamandule de glorie și valonule de sãpun, înainte de a emite aberații, încearcã a respecta evidența. Socotești a numãra pânã la 9 o nimica toatã, tu care pe atunci nu treceai de primul tur ? ªi dacã isprava Stelei ți se pare facilã, trezește-te și tu o datã mãcar în grupele Champions League. Nu mai departe, cã te apucã amețeala...

Constantin Ardeleanu

bodanelu19.06.2007 08:30

Genial, dar totusi oameni ca Rednic, Lucescu nu merita nici macar atentia noastra!!!

Wally19.06.2007 08:44

Frustrarea celor ca Rednic, Lucescu, Borcea nu are limite...

daniel_mititelu19.06.2007 09:12

Vorbete invidia din ei!Nu vedeti si pe il luce cind il intrebi de Steaua parca ai torni cenusa in cap.Ei sunt invidosi ca nu au avut aceiasi performanta.Si nici nu cred ca vor avea.

ariell19.06.2007 09:39

Nu poti sa ai pretentii prea mari de la indivizi pentru care realizari majore sunt incendierea unei peluze, eventual cate o victorie impotriva Stelei.

De alde astia care sunt lei in campionat si pisici jigarite cum dau cu nasul de aerul mai tare din afara toata lumea e satula.

Frustrati exista si vor exista de cand lumea, exista o vorba "cainii latra ursul merge", sa ii lasam sa latre sau sa croncane, cu asta vor ramane.... :D

daniel_mititelu19.06.2007 09:43

voi mereu latrati la stele dar niciodata nu ati ajuns ca ele!

pentru nea Mircea il luce si borcika

bobochyka1719.06.2007 09:57

V-ati gandit vreodata sa scrieti la vreun ziar? Aveti niste articole senzationale.

axl2319.06.2007 10:00
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
George Stan19.06.2007 10:07
V-ati gandit vreodata sa scrieti la vreun ziar? Aveti niste articole senzationale.

Omule, Constantin Ardeleanu a scris cateva carti. Si sincer tu-l vezi impartind aceeasi redactie cu d-alde Buzarin si alti purtatori ilegali de condeie?

axl2319.06.2007 10:10
Omule

Cred ca e dama, dupa nick, asa ca exprimarea corecta ar fi "oamo".

In rest, domnul Ardeleanu continua pe linia bine stiuta. De inseninare a fruntilor.

bobochyka1719.06.2007 10:12

Cainii sunt niste frustrati, ce sa zica si ei, ca ar vrea sa fi fost in locul nostru? Noi stim ca toti ar vrea sa aiba o istorie ca a noastra. E adevarat ca inainte era mai simplu sistemul dar, asta nu le da dreptul sa ne desconsidere meritele in castigarea acestei cupe? De ce nu au ajuns ei macar pe aproape de noi? Sau de ce nu au castigat-o ei daca se cred si se credeau asa potenti? pentru ca nu sunt in stare si neputinta doare si creza frustrati.

E la fel de adevarat ca concurenta intre echipe nu era tocmai loiala dar, asta nu e vina noastra ci a regimului. De ce nu au avut ei norocul ala sa fie sustinuti de regim? Oricum indiferent de aceste aspecte, daca ar fi avut valoare (ca au fost jucatori buni pe vremea aia si la Dinamo) ar fi castigat. Dar de, am fost, suntem si intotdeauna vom fi mai buni indiferent daca prindem un an mai bun sau mai prost, si doareeeeeeeeee.

Forzza Steaua! Intotdeauna superiori in comparatie cu potaile si toti ceilalti!

Azzido19.06.2007 10:26

Mda, inca un articol reusit dintr-o serie mai lunga.

:happy:

Tupac Amaru19.06.2007 10:50

Foarte utile aceste precizari, domnule Ardeleanu!

Utile in primul rand pentru vesnicii frustrati, nu merita sa le pomenesc numele.

Dar si pentru suporterii nostri mai tineri, care trebuie sa inteleaga odata pentru totdeauna ca Steaua nu se raporteaza niciodata la micimea campionatului intern!

Noi avem o glorie, noi avem un nume in Europa, noi nu suntem oricine!

Forza Steaua!

Teoctist19.06.2007 10:54

Maestre, jos palaria! Ce ai scris dumneata acolo, se numeste arta.

SSK19.06.2007 11:32

Un articol foarte bun, ca de obicei! Si foarte bine documentat. Sunt unii care habar n-au de "ispravile" potailor din anii cand Steaua domina fotbalul european si e bine sa le afle! 17 Nentori, Mechelen, Vardar Skopje...preludii pentru Malines si desigur celebrii Knattspyrnufelag!

De la Rednic oricum n-am pretentii. Un caine infect!

cristi_kidboy19.06.2007 11:43
fularsteaua2 Aveti rabdare ca Emeghara o sa semneze astazi cu Steaua, maine vom afla ca si Belluchi va semna cu Steaua(ca maine trebuie sa dea un ultim raspuns) si mai semneaza si Stankevicius de la Brescia. Si o sa vedeeti ca este bine . Vreau mai mult optimism pe site-ul asta ca normal ca dak voi nu credeti de ce sa se mai intample .Va dati seama ce frumos ar fi sa se realizeze transferurile mentionate mai sus???? pffffffaaaa. Va zic eu ca nu v-ati dori alti jucatori. Si sigur se vor mai lua jucatori pentru ca Adi Ilie e om de cuvant !!! O sa vedeti steagsimplu
leoc98019.06.2007 12:12

Pai si echipa aceea extraordinara a lui nea mucea unde e?

Mersi pentru informatii, uite ca nu stiam cand au avut sezonul acela senzational cu 17 Nentori :)))))))))))))) Si vad ca au mai avut unul.

Cred ca ar mai fi de completat ca Benfica a fost finalista in 88 piezind finala dupa 0-0 si penaltyuri. 

Tinind cont ca exact in anii lor mizeri in care Steaua facea performante in Europa ei, de emotii cred, se impiedicau de niste nume exotice, cum incearca sa explice castigarea pe banda a ghetelor si titluril

or de golgeter???????????????????????????????

joe2119.06.2007 12:15

Bravo dom'le bine i-ai spus-o pseudo spartanului, mai inainte un rapidist adevarat, maine poimaine farist, oltean si-asa mai departe...Doare mult succesul Stelei fie el si acum cativa ani, il inghit greu lingaii astia de tipul "vrednicului".Lasati-ma administratorilor sa-i spun si spun si eu 2 vorbe in limba lui Voltaire pe care se lauda ca o stie, "On baise ta gueule Monsieur salopard…"

forzateaua

florin_b_*19.06.2007 12:25
fularsteaua2 Aveti rabdare ca Emeghara o sa semneze astazi cu Steaua, maine vom afla ca si Belluchi va semna cu Steaua(ca maine trebuie sa dea un ultim raspuns) si mai semneaza si Stankevicius de la Brescia. Si o sa vedeeti ca este bine . Vreau mai mult optimism pe site-ul asta ca normal ca dak voi nu credeti de ce sa se mai intample .Va dati seama ce frumos ar fi sa se realizeze transferurile mentionate mai sus???? pffffffaaaa. Va zic eu ca nu v-ati dori alti jucatori. Si sigur se vor mai lua jucatori pentru ca Adi Ilie e om de cuvant !!! O sa vedeti steagsimplu

Daca azi pana la ora 17 nu dau un raspuns, Steaua il va pierde pe Emeghara.

Ceilalti 2 nu cred ca vor veni..pentru ca pe ala de la Brescia nu cred ca da 3 milioane(aia cer 3 jumate..GG a oferit 2 jumate)..iar argentinianul ala...ar fi frumos insa prea frumos;) Intelegi? 5 milioane plus 600.000..alea au fost zisa la vrajeala. GG va zice ca jucatorii au votat NU si atunci el respecta vointa jucatorilor..ca asa e in democratie:))

JDERUL19.06.2007 12:28

Pe Emeghara l-am mai vazut si noi.Nu este chiar de speriat.Pe Belluschi l-am urmarit in cateva meciuri transmise la TV.Dar pe Stanchevicius nu l-am vazut decat in vreo doua faze la rezumatele stirilor sportive.Aducere sud-americanului ar fi fost o mare realizare dar cum clubul nu-l da moca,jjjjjjjjj aspus foarte clar ca s-a renuntzat la negocieri.Poate ne dai si noua cateva relatzii despre letonian,ca prea esti entuziasmat in ceea cel priveste.Si fiindca veni vorba de vise: Ronaldinho a anuntzat ca va semna cu jjjjjjjj.Si Drogba asteapta sa fie ofertat de oier si Shevcenko si.....Mai bine ne ciupim de obraz si ne trezim la realitate!

ariell19.06.2007 12:34

Cu scuze ca e offtopic, maine se va anunta de asemenea ca s-a descoperit remediul pentru cancer si in doua-trei zile se va realiza si cel anti SIDA :laugh:

johngotti19.06.2007 12:47

Gigi a spus ca vor mai veni 4-5 jucatori de 5 stele. Acum doua zile, a declarat ca nu prea mai vede pe cine sa mai aduca la Steaua. Asta dupa ce nu a adus nici un jucator de 5 stele. Se pare ca nici pe Emeghara nu o sa-l vedem in ROSU-ALBASTRU. Si asta pentru ca miliardarul (in euro) nostru patron se caliceste la 15.000 de euro pe an. Asta este diferenta dintre salariul cerut de Emeghara (150.000 euro) si salariul pe care il ofera Gigi (135.000 euro). Este de necrezut ce se intampla. Cu ideile astea, nu prea vad echipa intreaga la sfarsitul turului. Bine asa Gigi. Daca ai nevoie te imprumuta peluzele. Dar sa ne dai restul, pentru ca daca fiecare suporter de pe Ghencea pune cate un euro se starng mult mai multi bani decat "chetrosenia" ta la 15.000 de euro

JDERUL19.06.2007 13:00
Pai si echipa aceea extraordinara a lui nea mucea unde e?

Mersi pentru informatii, uite ca nu stiam cand au avut sezonul acela senzational cu 17 Nentori :)))))))))))))) Si vad ca au mai avut unul.

Cred ca ar mai fi de completat ca Benfica a fost finalista in 88 piezind finala dupa 0-0 si penaltyuri. 

Tinind cont ca exact in anii lor mizeri in care Steaua facea performante in Europa ei, de emotii cred, se impiedicau de niste nume exotice, cum incearca sa explice castigarea pe banda a ghetelor si titluril

or de golgeter???????????????????????????????

Aveau albanezii un atacant Demollari care i-a innebunit pe catzei.Pana la urma l-au transferat la ei si au avut noroc ca el i-a mentzinut in A in vremurile tulburi de dupa revalutzie cand cerseau pe la diverse usi sa-si schimbe numele in F.C.Obor sau Unirea Tricolor,ca nu-i mai suporta lumea si cand numai geniul lui V.Ianul i-a scapat de la faliment.

In ceea ce priveste ,,Gheata de Aur",daca tot nu puteau emite pretentzii la campionat,s-au gandit ei ca ar fi bun si un titlu de golgeter al Europei si au inceput aranjamentele:-avetzi nevoie de puncte,ne batetzi pe noi cu 5-4 spre exemplu dar cand trage la poarta D.Georgescu sau dupa caz,Camataru sau Gabor portarul vostru are treaba cu cititul ziarului sau pleaca dupa tzigari.Dar spre ghinionul lor sau gandit si turcii sa aiba si ei un golgeter de talie europeana si au fabricat si ei unul(din pacate nu-i retzin numele) si care daduse vreo 68-70 golui si atunci s-au sesizat forurile europene,au facut cateva investigatzii,au retras unele trofee si, ca sa nu mai aiba surprize ,au decis ca nici un campionat din aceasta regiune sa nu mai conteze in competitzia respectiva.Oficial la noi s-a scris ca a fost desfiintzata competitzia respectiva.

milovan djilas19.06.2007 13:34

Articolul este foarte bine documentat, ca de obicei, dar trebuie sa precizez ceva: KV Mechelen este denumirea flamanda a lui FC Malines, echipa care, in acea editie, a castigat Cupa Cupelor, invingand in finala cu 1-0 pe Ajax. A marcat Den Boer, care in groapa i-a dat lui Moraru un gol cu capul demn de cascadorii rasului!

leoc98019.06.2007 14:09
Aveau albanezii un atacant Demollari care i-a innebunit pe catzei.Pana la urma l-au transferat la ei si au avut noroc ca el i-a mentzinut in A in vremurile tulburi de dupa revalutzie cand cerseau pe la diverse usi sa-si schimbe numele in F.C.Obor sau Unirea Tricolor,ca nu-i mai suporta lumea si cand numai geniul lui V.Ianul i-a scapat de la faliment.

In ceea ce priveste ,,Gheata de Aur",daca tot nu puteau emite pretentzii la campionat,s-au gandit ei ca ar fi bun si un titlu de golgeter al Europei si au inceput aranjamentele:-avetzi nevoie de puncte,ne batetzi pe noi cu 5-4 spre exemplu dar cand trage la poarta D.Georgescu sau dupa caz,Camataru sau Gabor portarul vostru are treaba cu cititul ziarului sau pleaca dupa tzigari.Dar spre ghinionul lor sau gandit si turcii sa aiba si ei un golgeter de talie europeana si au fabricat si ei unul(din pacate nu-i retzin numele) si care daduse vreo 68-70 golui si atunci s-au sesizat forurile europene,au facut cateva investigatzii,au retras unele trofee si, ca sa nu mai aiba surprize ,au decis ca nici un campionat din aceasta regiune sa nu mai conteze in competitzia respectiva.Oficial la noi s-a scris ca a fost desfiintzata competitzia respectiva.

Superatacantul turc mi se pare ca era chiar Tanju Çolak, de la Galatasaray. Insa nu cred ca daduse el 70 de goluri. Din ce tin minte ne-au dat aia afara de la Gheata de aur ca pe neamurile proaste in principal din cauza unui albanez parca. Insa si Dinamo a avut contributia ei importanta la acea decizie.

«123»