INTERVIU / Cosmin Olaroiu Tehnicianul a vorbit cu ProSport dupa o perioada în care a refuzat dialogul cu presa si spune ca Steaua va aborda altfel Liga Campionilor.
Olaroiu recunoaste ca Steaua "are nevoie de calitate de la mijloc în sus" si spune ca îsi doreste un jucator în linia mediana de profilul lui Pirlo sau Pizzaro.
Tot timpul ati spus ca sezonul 2006-2007 a fost un sezon pregatitor. Va fi Steaua mai buna în 2007-2008?
Experienta din Champions League ne va ajuta. Ghinionul a fost ca am întâlnit echipe de talia lui Real Madrid sau Lyon. Am spus tot timpul ca daca ne vom mai întâlni cu Real Madrid la Bucuresti, nu va mai fi la fel. In meciurile urmatoare nu am mai avut aceleasi evolutii pentru ca nu am mai avut nimic de pierdut, au disparut emotiile.
Ce masuri veti lua pentru a nu va confrunta din nou cu aceste probleme?
Sezonul trecut am încercat sa schimb doi-trei jucatori de la un meci de Liga la un meci de campionat. Oboseala si-a spus cuvântul. Nu spun asta ca o scuza, dar vom lua masuri pentru a echilibra lotul, astfel încât, numeric si valoric, sa facem fata pe toate planurile. Vom aduce noi jucatori.
E o problema la mijlocul terenului?
Avem nevoie de mai multa calitate tehnica de la mijloc în sus. E importanta si viteza jucatorilor în anumite situatii, dar mingea se deplaseaza, nu jucatorul. Viteza de joc este data de calitatea tehnica. Echipele care practica jocul rapid, gen Barcelona, au jucatori cu o calitate tehnica deosebita. Indemânare în regim de viteza. Dica este un jucator, de exemplu, care a decis multe jocuri de unul singur, doar prin calitatea lui tehnica, un lucru care nu are a face cu tactica de joc.
Spectatorii Stelei considera sistemul cu doi închizatori ca fiind unul defensiv.
E o problema inventata, Steaua joaca asa dinainte sa ajung eu aici. Eu am încercat doar sa mentin acest mecanism, care functiona deja, si sa ajustez anumite lucruri, astfel încât sa functioneze si mai bine. Ca si cum ti-ai cumpara un ceas elvetian si ai încerca sa umbli tu în el, sa vezi ce are înauntru. Profilul jucatorilor de la Steaua se potriveste acestui sistem, pentru ca îi avem pe Lovin, Paraschiv, Ovidiu Petre si Radoi.
Si nu doriti sa aduceti un jucator de profil diferit?
Cum sa nu? Am vrea un jucator ca Pizzaro (AS Roma) sau Pirlo (AC Milan), un fotbalist de calitate tehnica formidabila, care sa joace jos. Sus îi avem pe Neaga si pe Dica. S-a spus ca am fost în Italia sa îmi serbez ziua. Nu am fost de-aia, ci am fost sa caut jucatori de acest profil. Sunt greu de gasit, si atunci când îi gasesti, pretul si salariul sunt foarte mari. Exemplul cel mai bun este Belluschi, de care noi am fost interesati.
Ne puteti spune câtiva jucatori de care Steaua e interesata?
Floro Flores, atacantul lui Arezzo, a fost contactat de noi. Abbiati, Amelia, Carizzo. Noi încercam sa luam, dar sunt foarte scumpi. Carizzo a fost ofertat de Inter, care a vrut sa plateasca opt milioane.
Se intoarce Massimo Pedrazzini!
Fostul secund al lui Zenga va asigura legatura dintre echipele 1 si 2 ale Stelei.
Va veti implica si la echipa a doua a clubului?
La formatia a doua folosim numai jucatori nascuti în perioada '88-'90. In ultima parte a campionatului, am avut un jucator nascut în '92, ca un stimulent. Am stabilit un program de pregatire si pentru echipa a doua. Va fi un antrenor care va tine legatura între echipa întâi si echipa a doua. Va spun în premiera, acest tehnician va fi Massimo Pedrazzini (foto)! Inainte de a se termina campionatul, am încheiat un acord cu el.
Credeti ca se investeste mai mult în fotbalul românesc?
E evident ca a început sa se investeasca mult în fotbalul românesc. Multe echipe merg în cupele europene, si asta aduce o emulatie în investitie. Din pacate, de multe ori facem aceste investitii numai la suprafata, la nivelul primei echipe. Important e sa cream si o infrastructura solida, pentru ca degeaba avem jucatori buni daca nu avem unde sa îi pregatim.
Relatia Stelei cu presa s-a depreciat. De ce s-a întâmplat lucrul acesta?
De multe ori, presa trunchiaza sau inventeaza. Eu am spus ceva si în ziare a aparut altceva. Gigi Becali a spus: "Eu am încredere în Gigel Coman", iar eu i-am spus: "Nu mai am nevoie de Gigel Coman". Presa a modificat lucrul acesta si a aparut cu totul altceva. Sunt prea multe lucruri inventate. Realmente, inventate. Eu sunt deschis oricaror subiecte, atât timp cât ele sunt redate cu acuratete.
Planurile ros-albastrilor pentru sezonul viitor ?