FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Despre transferuri

«123»
fcsteaua.ro13.06.2007 05:32

In ultimii ani, aceasta perioada pre-competitionala a reusit sa ne infierbante mintile in ceea ce priveste transferurile pe care urmeaza sa le facem pentru sezonul care vine. Dinspre Ghencea ni se servesc, de ani buni, promisiuni "incendiare" in materie de nou veniti, adevarate "bombe" al caror efect tot intarzie insa sa apara, trimitandu-ne cu gandul la proiectilele neexplodate din al doilea razboi mondial, despre a caror descoperire accidentala aflam, cand si cand, in jurnalele televiziunilor. In toata aceasta nebunie si nebuloasa, ce ne-ar mai ramane de facut? Ca fiecare dintre noi, in functie de locatia geografica, sa se plaseze langa un curs de apa si sa se roage sa apara "pestisorul de aur", care sa ne indeplineasca vreo dorinta arzatoare in materie de transferuri?

Lasand gluma la o parte, din punctul meu de vedere, cand vine vorba de transferuri, suporterii Stelei se pot imparti in mai multe categorii, si anume: (i) entuziastii, putini si mai slabi de inger, care viseaza inca la jucatori gen Belluschi, Carrizo, Abbiati sau Elmander, (ii) rationalii, care s-ar multumi, de pilda, ca Thereau sa ramana in Ghencea, in conditiile lotului actual si (iii) pesimistii, care intotdeauna se ghideaza dupa principiul potrivit caruia "nu vom reusi sa luam pe nimeni si oricum pe cine luam noi nu are valoare".Dar ce mutari a reusit Steaua pana in acest moment, cu 3 zile inaintea plecarii in primul stagiu de pregatire al verii?

Am reusit transferul a 3 jucatori buni, Badoi, Emeghara si Vatca, utili unor posturi deficitare, plus revenirea lui Neaga, despre a carui forma fotbalistica insa nu prea mai stim nimic de o buna bucata de timp. Pe langa acestia, au mai venit pustii de la Jiul Petrosani, Bicfalvi si Pintilii, echipieri in nationala Romaniei under 19, priviti mai curand ca niste sperante, decat ca niste certitudini si oricum prea putini caliti pentru bataliile europene si indigene care ne asteapta in viitorul extrem de apropiat. La o prima vedere, daca e sa facem o comparatie cu ceea ce se intampla in curtea rivalilor nostri din Stefan cel Mare, s-ar parea ca suntem pe minus, si de aici pana la o mini revolta "de internet" impotriva conducerii pe acest considerent nu mai e decat un mic pas. La o analiza mai atenta, eu cred ca lucrurile pot fi totusi interpretate diferit. Cei trei fotbalisti adusi de dinamovisti nu au rupt nicaieri gura targului in ultimii ani, atat Bratu, cat si Zicu, fiind mereu imprumutati de la echipele la care se transferasera cu surle si trambite, iar Vali Nastase are totusi 33 de ani. Mai mult, trebuie sa remarcam ca, in timp ce transferurile Stelei au fost facute pe bani (multi, putini, in functie de perceptia fiecaruia), cele ale lui Dinamo au fost facute fie gratis, fie in baza anumitor jocuri si combinatii de culise, avandu-i in prim plan pe maestrii de ceremonie, fratii Ioan si Victor Becali, a caror plasare in cercul de influenta al clubului Ministerului de Interne este de notorietate.

Chiar si avand in vedere argumentele de mai sus, apreciez ca ar fi fost util sa ne fi miscat mai repede si mai consistent pe piata transferurilor, pentru ca prima etapa a pregatirilor noului sezon bate la usa si ar fi fost recomandabil sa o fi inceput cu un lot cat mai aproape de componenta pe care o va avea in sezionul viitor, pentru a facilita astfel omogenitatea intre jucatori. Mai mult, multi jucatori par a suferi de o anumita blazare, astfel incat o infuzie de sange proaspat intr-o proportie ceva mai mare nu ar fi fost rea. In fine, judecand obiectiv si fara patima, este absolut evident ca lotul actual nu poate face fata unei prezente pe "trei fronturi", Liga Campionilor, campionat si Cupa Romaniei si mi se pare bizar ca nu reusim sa tragem invatamintele sezonului precedent.

In incheiere, cateva cuvinte despre situatia lui Elton, a carui plecare iminenta din Ghencea continua sa suscite discutii aprinse intre suporterii stelisti. In planul imaginii clubului, inclin sa cred ca plecarea lui are un efect negativ, pentru ca nu mai prezentam nici un fel de credibilitate internationala din punct de vedere contractual, in conditiile in care parem a conditiona prezenta unui jucator in lot de ramanerea in cadrul conducerii clubului a managerului care l-a adus. In plan uman, e o mizerie, ce vina are fotbalistul ca, subit, patronul a fost brusc cuprins de o antipatie severa in ceea ce il priveste si vrea sa-l trimita sa joace la alte echipe, in pofida vointei lui? Din punct de vedere strict fotbalistic, se poate discuta. In opinia mea, Elton este un jucator foarte talentat, care ne-ar fi util in anumite momente ale jocului, dar are imensul handicap al staturii mult prea scunde, pentru a performa la un anumit nivel. In plus, e dificil sa tii pe banca de rezerve un fotbalist cu un salariu chiar mai mare decat al multor titulari sau care ar putea genera reactii ostile echipei/antrenorului din partea tribunei, in situatia in care este lasat pe banca. Trebuie sa fim rezonabili si sa admitem ca, din aceasta perspectiva, atat conducerea, cat si antrenorul, par a avea un punct de vedere rational. Una peste alta insa, tot acest circ, coroborat cu situatia lui Thereau, nu sunt decat efecte ale crizei profunde in care se afla astazi clubul, din punctul de vedere al profesionalizarii sale, dar despre asta vom mai avea prilejul sa vorbim.

Steaua suntem NOI! Intotdeauna superiori!

Al vostru "vagabond-internaut",

Alex (Piece)

axl2313.06.2007 05:57

veniri: Badoi, Emeghara, Vatca, Gurita, Bicfalvi, Pintilii.

Badoi: poate fi util, e un jucator bun, de calitate, smecheria e sa se acomodeze cu lotul Stelei.

Emeghara: jucator bunicel, cred ca ar face fata in cupele europene, cu atat mai mult in campionat. Din cate stiu eu nu s-a finalizat transferul, deci ramane un semn de intrebare.

Vatca: nu ma pot pronunta inca, din cate stiu eu e un portar bunicel.

Gurita: atacant de careu, vulpe batrana, muncitor, dar nu are experienta unor meciuri tari, presupun ca o sa fie rezerva lui Victoras si va intra in ultimele 20 de minute. Are o varsta inaintata dar la fel avea si Moldovan cand facea furori la Rapid, dar daca stau sa ma gandesc, il preferam in locul lui pe Anca.

Bicfalvi: nu cred ca va prinde echipa in primele 7,8 meciuri, apoi inca 3,4 rezerva si apoi poate ca va fi introdus pe final de meci, ceea ce imi pare firesc. Sper sa confirme la Steaua.

Pintilii: la fel ca Bicfalvi, dar recunosc ca nu cunosc fotbalistul asa ca mai bine nu ma pronunt.

Concluzia: transferuri cu grad ridicat de reusita, doar Badoi si Emeghara.

plecari: Thereau, Elton, si ma mai astept la cativa.

Thereau: o pierdere mare, pleaca un atacant foarte bun, vine Gurita.

Elton: nu ma pronunt.

Concluzia: daca pleaca NUMAI cei doi, e binisor spre bine.

In mare, prin venirea lui Badoi si a lui Emeghara am intarit mijlocul si defensiva. Pierdem un om important in atac, dar nu asta cred eu sa fie grija cea mare a lui Olaroiu.

Sa fim sobri, NU AVEM UN LOT DE CL. Si in campionat va fi greu.

Cat despre Dinamo, nu ma incalzeste cu nimic ca au luat jucatori ieftini sau pe gratis. Zicu este un fotbalist extraordinar cand vrea el, Bratu are experienta si talentul necesar unor jocuri de CL. Plus ca in mare parte Dinamo are rezerve calitative pentru fiecare post, ceea ce la noi nu-i chiar asa.

ebonyc13.06.2007 06:18

mie situatia lui Elton incepe sa-mi devina din ce in ce mai clara: Becali vrea sa-l dea pentru ca "finul" (de fapt nici nu stiu de ce am scris in ghilimele pentru ca stiti la cine ma refer) ia spus: "bai Gigi ce face ma asta ne ia toti fanii? gata a venit asta si ii striga lumea numele? uc noi ce se intampla?". cam asa cred ca e situatia. declaratiile jucatorilor nostri atunci cand au fost intrebati de Elton au fost de genul:

da! e un fotnalist bun dar trebuie sa confirme". poate nu spune multe la vedere dar sunt multe dedesubturi. si e totusi suspect ca toti jucatorii intrebati au rostit aceeasi placa. acum 2-3 zile am scris un comentariu in care il blamam pe Becali ca isi bate joc de Elton si acum adaug si motivul pentru care o face. ati observat probabil ca si pe teren este ignorat de colagi in dese randuri asa cum s-a intamplat si cu Saban care daca ar fi folosit mijlocas si bagat mai mult inseamna ne-am dat seama ce jucator e. si inca un lucru: chestia cu insistatul lui Olaroiu pentru ramanerea lui Gigel Coman ma face sa cred ca si Olaroiu are influenta lui asupra plecarii lu Elton.

ariven2113.06.2007 06:20

Salutare natiune stelista

Astazi se implinesc 17 ani de la evenimentele din 13-15 Iunie 1990. Atunci, dupa cum bine stiti, manifestantii anticomunisti din Piata Universitatii au fost numiti "GOLANI" de catre conducerea de atunci, in speta FSN si Ion Iliescu doar pentru simplul fapt ca au vrut sa-si exprime dezacordul cu "presedentia" de atunci.

Ei bine, dupa 17 ani de la acele tragice incidente, dupa ceea ce s-a petrecut anul trecut in Stefan ce Mare, cand fortele de ordine au vrut sa re-aminteasca de zilele de teroare de mai sus, iata ca noi, suporterii Stelei, suntem numiti VAGABONZI si alte epitete "magulitoare' doar pentru ca avem dreptul la opinie publica!

Conducatorul de acum al clubului de fotbal Steaua Bucuresti uita ca din dragoste pentru echipa patronata de el, suporterii au incasat-o in halul cel mai brutal posibil, de la jandarmii care stiu atat! sa "munceasca" nu sa gandeasca! Mai mult acelasi luminat conducar instiga la violente din partea acestor brute fara minte, manate numai de ambitiile comandantilor de dizpozitiv, tocmai din acest motiv: Avem tupeul sa-i strigam in fata nemultumirea, avem curajul sa-i spunem ca nu ne merita, avem taria sa fim prezenti in fiecare deplasare a echipei, coplesind cu numarul nostru suporterii gazdelor. VAGABONZII asti au insotit echipa la Cluj, Bistrita, Petrosani, Constanta, Galati si pretutindeni, VAGABONZII astia au fost tot timpul in Europa cu echipa...VAGABONZII astia de suporteri au umplut stadionele , generand incasari record, de fiecare data cand s-a jucat in cupele europene. In urma evenimentelor descrise mai sus nu am auzit vreodata acuze din partea "conducatorului" la adresa jandarmeriei...

Acelasi drept la opinia publica a fost refuzat manifestantilor din acel Iunie incendiar 1990, cand inaintasii celor care au impartit legea pumnului pe Stefan cel Mare, au vrut sa aratei Europei cum stau de fapt lucrurile intr-o Romanie proaspat dezjugata de metehnele comuniste.

Ps: Daca ai tupeu fa-i vagabonzi pe cei 20 000 de romani de pe Santiago Bernabeu...

steagcruce2 steaua_ro steagsimplu

ebonyc13.06.2007 06:21

scuze de erorile gramaticale dar am avut o noapte alba

ebonyc13.06.2007 06:23
scuze de erorile gramaticale dar am avut o noapte alba

frumos p.s.

ariven2113.06.2007 06:23

Scuzati faptul ca sunt foarte offtopic dar totul a fost amorsat de Alex piece care a semnat cu Al vostru "vagabond-internaut",

daniel_mititelu13.06.2007 06:28

pesimistii, care intotdeauna se ghideaza dupa principiul potrivit caruia "nu vom reusi sa luam pe nimeni si oricum pe cine luam noi nu are valoare si intre rationalii cam aici ma aflu si eu.

pleaca Elton Thereau Paraschiv Bostina si ramine Gigel??????

Gigel Coman:- a jucat doar în 23 din cele 51 de meciuri oficiale ale Stelei

- a încasat nu mai puțin de 6 cartonașe galbene și unul roșu

- are cea mai proastã medie a notelor din întreg lotul, 5,50

- a avut 8 meciuri consecutive în 2007 în care n-a fost folosit nici un minut si Oli insista ca el sa ramina la Steaua as vrea o explicatie.

ariven2113.06.2007 06:35
pesimistii, care intotdeauna se ghideaza dupa principiul potrivit caruia "nu vom reusi sa luam pe nimeni si oricum pe cine luam noi nu are valoare si intre rationalii cam aici ma aflu si eu.

pleaca Elton Thereau Paraschiv Bostina si ramine Gigel??????

Gigel Coman:- a jucat doar în 23 din cele 51 de meciuri oficiale ale Stelei

- a încasat nu mai puțin de 6 cartonașe galbene și unul roșu

- are cea mai proastã medie a notelor din întreg lotul, 5,50

- a avut 8 meciuri consecutive în 2007 în care n-a fost folosit nici un minut si Oli insista ca el sa ramina la Steaua as vrea o explicatie.

cred ca fiecare antrenor are ciurucurile lui...totusi daca Gigel ar pleca raman vo 700 000 neacoperiti...

si daca ar pleca cred ca numai gratis pentru ca nu stiu si nu cred ca vreo echipa sa dea sa zicem 200 000 euro pentru el...poate in china sau coreea. Dar mai stii, poate ca acest jucator va exploda in sezonul viitor si va fi cel mai bun...

ariven2113.06.2007 06:39

Eu sper sa ramana Thereau...si sa se prezinte la reunire.

Avem nevoie de Thereau, de Iacob, de Vali Badea, de Neaga, de Gurita.

Avem nevoie de toti jucatori din lotul Stelei. Chiar si de Gigel Coman! :mrgreen:

mdionis13.06.2007 06:46

"In opinia mea, Elton este un jucator foarte talentat, care ne-ar fi util in anumite momente ale jocului, dar are imensul handicap al staturii mult prea scunde, pentru a performa la un anumit nivel."

Nu exista verbul "a performa" in limba romana. In ceea ce priveste nivelul la care poate ajunge Elton, probabil ca nu va depasi 1,58 m + 0,5 m (detenta). In ceea ce priveste nivelul competitiei la care Elton ar putea participa cu succes, nu inaltimea constituie un handicap ci incapacitatea antrenorului de a il folosi asa cum trebuie. Pus in valoare in mod corect, ar putea juca linistit in Liga Campionilor. Si ar fi util in momentele de joc premergatoare desprinderii echipei proprii la 3-4 goluri avans fata de adversar; apoi poate fi retras pe tusa si lasati maretii jucatori cu fizic impresionant sa pastreze rezultatul.

George Stan13.06.2007 06:53
mie situatia lui Elton incepe sa-mi devina din ce in ce mai clara: Becali vrea sa-l dea pentru ca "finul" ....

Hai sa nu-l mai acuzam pe Radoi doar pentru ca este finul stim noi cui. De la Steaua de azi, singurul care ar fi in stare sa dea afara pe cineva din cauza popularitatii este chiar patronul. Am ajuns in situatia in care poate patronul nu-si mai doreste linistea echipa pentru ca nu mai are de ce sa iasa pe sticla, in care nu-si mai doreste sa aiba un jucator pe care sa-l ovationeze un intreg stadion pentru ca vrea (ar vrea el!) sa fie el iubit la scena deschisa. Da, il iubim, la nivel declarativ si vulgar, din toate pozitiile.

onlySteaua13.06.2007 07:06

raportat la performatele dorite, campania de pana acum e mai degraba slaba. in plus, postul de fundas dreapta e complet descoperit. iarasi vor fi improvizatii si iarasi se va plange olita ca nu are ce face deoarece nu dispune de un fundas dreapta de meserie.

ai dreptate cand afirmi ca transferurile maidanezilor s-au realizat gratis sau in urma unor jocuri de culise, dar asta prea putin conteaza sau cel putin nu ar trebui sa fie o scuza. uneori si la Steaua au ajuns foarte usor anumiti jucatori. referitor la calitatea transferurilor, ramane de vazut, desi chiar daca nu-mi place sa recunosc, zicu joaca cam prea bine.

din punctul meu de vedere nu cred ca exista jucatori buni, utili doar in anumite momente ale jocului. mai exact nu cred ca este corect sa-i catalogam asa. prin asta nu facem altceva decat sa alimentam conotatia de "circar" data de cioban. multi atacanti nu fac nimic tot meciul dar marcheaza un gol ce poate fi decisiv. la lotul pe care-l are momentan Steaua eu spun ca Elton ar putea fi fara probleme titular. normal, asta daca ar sti si antrenorul unde sa-l puna sa joace.

ariven2113.06.2007 07:07

Un lucru este Klarr..."conducatorul" s-a lins pe bot de presedintie...asta daca avea careva in minte un gand nastrusnic sa il voteze...Cred ca isi da seama de faptul ca pierde tot mai mult teren in sondaje si de aceea il ia gura pe dinainte...Oricum ar fi, nu cred ca in cazul unei viitoare calificari in grupele UCL se mai mai striga, cum de exemplu s-a strigat la Cluj, la statuia lui Avram Iancu, dupa "Vali Badea" si "Goian' si "Radoi" ..."Gigi Becali" si inca "presedinte"

ps: VAGABONZII DE SUPORTERI SUNT ADEVARATA Steaua steaua_ro

ariven2113.06.2007 07:11

Dreapta...evergreen-ul Petre Marin si poate Emeghara...sau Stancu sau Saban daca ar avea sanse sa joace...In ultimele meciuri Nicolita a fost folosit fundas dreapta...sa-l lasam acolo...Si as joace Croitoru la mijloc. Relatile de jos ar trebui imbunatatite rapid ca ...e jale.

onlySteaua13.06.2007 07:21

@ariven21

Petre Marin si emegara sunt polivalenti, dar postul lor de baza e cel de fundas stanga. e drept, Petre Marin (in ciuda varstei si inaltimii) joaca chiar bine si pe dreapta. de emegara inca nu ma pot pronunta. cel putin dupa declaratiile "voievodului", Saban si Stancu nu cred ca vor mai continua la Steaua.

AmuntBoy13.06.2007 07:56

Noi nu avem mijlocas ofensiv !!!!!

stelist43v3r13.06.2007 08:06

Probabil te referi la un om care sa lege mijlocul si atacul? Eu cred ca Dica e potrivit pentru asta.

AmuntBoy13.06.2007 08:23

ok

si cand lipseste ??

exemplu retur 2007

Sforza13.06.2007 08:28

Becali a anunțat ieri cã Steaua l-a ratat și pe ultimul fotbalist strãin pe care îl mai avea în vizor, lituanianul Marius Stankeviciu, de la Brescia. "Am oferit 2,5 milioane, dar ei cer 3,5 milioane. Dacã nu îl luãm pe ãsta, altul nu mã mai intereseazã. ªi așa am luat cam tot ce ne-am propus. Ãsta ar fi fost bun, avea salariul destul de mic, cam 250.000 de euro, juca și fundaș la marcaj și dreapta și în fața apãrãrii și mijlocaș dreapta. Înalt, blond, era pe stilul nostru", a dezvãluit ieri Becali.-GSP

Se pare ca marea revoluti de la Steaua s-a incheiat :)

Am reusit din nou o campanie de achizitii senzationala :)

Am sperat ca odata cu venirea lui Arian Ilie sa se miste lucrurile umpic altfel dar se pare ca atata timp cat acest cioban este patronul Stelei nu vom mai avea liniste.

ariell13.06.2007 08:46

Achizitiile de pana acum ne permit sa abordam cel mult campionatul si cupa, in nici un caz CL, daca anul trecut Steaua a fost oarecum o surpriza prin perspectiva meciului de la Kiev anul acesta si in cazul in care intram in grupe nu cred ca mai ajungem in primavara, iar cu echipa gen Dinamo Kiev si daca mai jucam de 10 ori nu mai reeditam surpriza de anul trecut.

Pentru campionat asa cum am mai spus ar fi bune aceste achizitii dar nu garanteaza locul 1 ci ne permit sa luptam pentru primele 4 pozitii, cu oarece sansa pentru locul doi.

Mi-ar placea sa cred altceva dar vazand lotul, posibilele plecari, actualele veniri, ipoteticele veniri basca faptul ca antrenorul nostru este sub Rednic si Andone ca valoare in conditiile in care loturile sunt in cel mai fericit caz echilibrate valoric, nu prea am motive sa fiu extaziat.

Cred ca intru si eu in categoria pesimistilor, :( , dea Domnu' sa ma insel..

ariven2113.06.2007 09:07
@ariven21

Petre Marin si emegara sunt polivalenti, dar postul lor de baza e cel de fundas stanga. e drept, Petre Marin (in ciuda varstei si inaltimii) joaca chiar bine si pe dreapta. de emegara inca nu ma pot pronunta. cel putin dupa declaratiile "voievodului", Saban si Stancu nu cred ca vor mai continua la Steaua.

Io eram u picronic, mai ales ca Petre Marin joaca de fapt stanga si are si 34 de ani, o fi el bun, dar viitoru'?

Matrixone13.06.2007 09:07

Cel mai bun transfer al Stelei, este ramanerea lui Gigel Coman!!!!!!!!!!!!!!

Pana la aflarea acestei vesti, am mai avut putina incredere in antrenorul Olaroiu, din acest moment, el nu mai exista pentru mine. Sa-l opresti pe Gigel si sa-l vinzi pe Elton, Thereau, Bostina este sinonim cu sinuciderea.

Am convingerea ca ZerOLI, vrea sa intre el in "gura vagabonzilor" si sa-l scape pe oier!!!!!!!

Ne asteapta vremuri intunecate.

FORZA Steaua

Unul dintre suporterii "vagabonzi".

ariell13.06.2007 09:13

Inclin sa cred ca transferul cel mai bun al Stelei ar fi ramanerea lui Thereau ( daca ar fi posibil asa ceva, sansele sunt mici), in conditiile in care jucatorii de 5 Stele se numesc pensionari gen Gurita si copii ca Bicfalvi ambii cu putine sanse de a duce un meci cap-coada, in acest caz Thereau este un jucator de 10 stele...

OTAKU13.06.2007 09:55

cred ca sunt singuru care crede intr o campanie reusita de transferuri

Neaga si Gurita sunt 2 jucatori de atac foarte buni (experimentati)

emeghara un fundas lateral valoros

badoi (pe care nu l suport din motive subiective) cel mai bun pasator anul trecut

vatca un portar talentat

cred totusi ca mai trebuie un fundas central in cazul despartirii de Baciu

putem juca in Champions League si cu jucatorii autohtoni

un jucator ca belluschi sau unul ca elmander sunt doar vise

«123»