60 de ani de glorie… 60 de ani de la înființarea Stelei.
Azi trebuie sã ne bucurãm cu toții. ªi dacã se poate, sã stãm și sã încercãm sã ne închipuim. Sã ne închipuim cum a fost ziua de 7 iunie 1947. Sã ne închipuim cã am fi putut trãi în vremuri în care "Steaua", așa cum o știm noi azi, nu ar fi existat.
Sã facem un salt în deceniul al șaselea, al secolului trecut. « Marele CCA »…ce poveste ! Pentru cei mai mulți dintre noi, CCA-ul, marea echipã care a subjugat ani la rând fotbalul românesc, este doar un concept abstract. Suntem convinși cã a existat, dar n-am fost acolo, nu știm cum a fost. Am mai citit, ni s-a povestit, am auzit lumea vorbind. ªi ni i-am închipuit…imaginația fiecãruia și-a croit chipuri și siluete, a plãsmuit goluri și trofee.
Am fi putut trãi în anii de dinainte de 1974. Ghencea n-ar fi însemnat nimic, "Templul Fotbalului Românesc" ar fi fost o sintagmã golitã de sens. Am fi mers la meciuri pe "Republicii", fãrã sã ne închipuim cã în locul stadionului peste ani va apãrea un colos arhitectonic, în timp ce echipa noastrã se va muta în Drumul Taberei.
Iar în 1985 n-am fi avut curajul sã sperãm vreodatã cã o echipã româneascã va triumfa în fața tuturor echipelor de pe bãtrânul continent, devenind cea mai strãlucitoare Stea a galaxiei. Am fi rãmas cu încleștãrile interne, fãrã sã știm cã vom gusta peste puțin timp dulceața unor victorii cu Anderlecht sau Barcelona.
Ajunși în 1992, am simți cã istoria Stelei este o poveste de neegalat. Si totuși, n-am ști cã încã nu ne-am dat dreptul la un Simbol, la cel care se va plia perfect pe trecutul nostru și care va personifica prin temperamentul și fidelitatea sa tot ce iubim la acest club. Abia în urmãtorii șase ani îl vom transforma pe Lãcãtuș în cel mai titrat jucãtor român, iar Lãcãtuș ne va rãsplãti cu vârf și îndesat în fiecare zi a anilor ce vor urma.
Astãzi se împlinesc 60 de ani de stelism. Avem onoarea, datoria și plãcerea sã mulțumim Stelei cã existã și sã ne închipuim doar cât de sãracã ar fi fost viața noastrã în lipsa ei.
La mulți ani, Steaua !
Ovidiu