FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Bine ai venit Adrian Ilie !

«123»
fcsteaua.ro01.06.2007 03:07

Incepând de astazi 1 iunie 2007, fosta glorie a clubului Stelar, Adrian Ilie, va fi noul manager general al FC Steaua Bucuresti.

Alegerea mi se pare a fi perfecta, pentru ca Ilie este un tip deosebit de inteligent, de serios, si de o modestie cuceritoare.

A început fotbalul de jos, de la echipele de copii si a ajuns sa joace, prin talent, munca si seriozitate, la mari cluburi europene si la echipa nationala. A avut o cariera frumoasa, presarata din pacate cu numeroase accidentari, care l-au tinut timp îndelungat departe de gazon. Ultima accidentare, la genunchi, în 2005, pe timpul când era echipierul lui FC Zurich, a însemnat sfârsitul carierei de jucator.

Fire activa si intreprinzatoare, Ilie a continuat sa fie alaturi de fenomenul care l-a consacrat, devenind ulterior momentului retragerii, impresar. Aceasta noua cariera va înceta (temporar probabil) începând de azi. Gigi Becali l-a convins sa accepte o colaborare cu Steaua, oferindu-i posibilitatea sa creeze o echipa puternica, care sa treaca-eventual-de grupele Ligii Campionilor si sa ajunga cel putin în optimi. Sa câstige campionatul si cupa României.

Dupa relatarile presei, bugetul Stelei pentru sezonul 2007/2008 s-ar putea cifra pe undeva pe la 27 milioane euro, din care 15 milioane ar fi destinate transferurilor. Cu specificatia ca marile transferuri se vor face în pauza dintre tur si retur, daca echipa va prinde primavara europeana în Champions League

Cum vi s-ar parea o echipa de start a Stelei în formula : Cernea - Contra, Goian, Ghionea, Emeghara - Nicolita, Radoi, Dica - Badoi, Badea, Neaga ? Eu zic ca ar fi super tare.

Momentan acest "11" nu este decât un vis frumos, pentru ca Neaga, Emeghara si Contra nu se afla înca în curtea Stelei, ci doar pe agenda conducatorilor. Dar nimeni si nimic nu ne poate opri sa speram ca Emeghara si Contra vor fi de acord în cele din urma cu propunerile Conducerii si vor completa lotul ros-albastru.

Neaga se pare ca este cu un pas în Ghencea, pentru transferul lui clubul urmând sa plateasca 615.000 euro. Cel putin asa se vehiculeaza prin gazetele de sport.

Adrian Ilie, spun din auzite, va primi o prima de instalare de 700.000 euro si un salariu de 180.000 euro/sezon. Un salariu suficient de bun pentru un manager general, si nu stiu daca mai exista un al doilea salariu identic pentru functia respectiva în Liga 1. In mod sigur nici MM nu s-a bucurat de o asemenea apreciere din partea boss-ului.

Steaua îsi propune pentru sezonul care urmeaza lucruri mari si mi se pare de bun augur ca Becali a înteles foarte bine, ca nu poti avea performante de prestigiu fara o serioasa infuzie de capital. Acum, poate mai mult decât în trecut, se poate baza pe un om, care asa cum au scris si ziarele la vremea primei stiri privind transferul Cobrei la Steaua, cunoaste foarte bine fenomenul, este independent financiar, are o imagine buna, nu a fost implicat vreodata în scandaluri.

In calitate de suporter al Stelei, sunt convins ca alegându-l pe Adi Ilie pentru functia de manager general, clubul a câstigat enorm la imagine. Nu ma îndoiesc ca sub Ilie clubul va progresa pe toate planurile, inclusiv pe cel al relatiei club-suporteri, în prezent încordata.

Adi Ilie fii binevenit la clubul la care ai cunoscut celebritatea !

Virgil

Post scriptum

Date biografice : Adrian Bucurel Ilie, s-a nascut la 20 aprilie 1974, la Craiova. A fost component al echipei nationale de fotbal a României pentru o perioadã de aproximativ 10 ani.

La nivel de club, Ilie a jucat pentru Electroputere Craiova (1992-93), Steaua Bucuresti (1993-96), Galatasaray (1996-98), Valencia (1998-2002), Alaves (2002-03), Besiktas (2004) si FC Zurich (2004-2005).

In echipa nationala de fotbal a României, Ilie a fost selectionat de 55 de ori, înscriind 13 goluri. A jucat la Campionatul European de Fotbal 1996, la Campionatul Mondial de Fotbal 1998 si la Campionatul European de Fotbal 2000.

diego_cj01.06.2007 04:26

Cel mai bun transfer... sa speram ca va mai frana din nebunia ciobanului.. sa speram ca va fi lasat de El Ciobandante sa-si faca treaba pentru care a venit... daca nu, parca vad ca nu-l prinde Mos Craciun in Ghencea..

Bine ai revenit Adi Ilie!!! steagsahmic

zloty01.06.2007 05:04

Ciobanu sa dea 30 milioane ?? cand o sa vad atuncea o sa cred , sa vedem acuma cat o sa stea Ilie la club , dupa cum il stiu pe miezul de Becali nu va putea rezista mult fara sa se bage .

Iar echipa pe care ai "vazut-o'" virgile e utopica pentru ca presuletzul de Oli niciodata nu va avea tupeu sa joace 4-3-3 , cu un singur mijl defensiv ,iar nicolitza nu era nici el in echipa , doamne doar el e pilonul Stelei :))

daniel_mititelu01.06.2007 05:17

Da venirea Cobrei ca manager la Steaua este un plus.Dar cu bugete de 27 milioane asta sunt doar aiureli marca Gigi sau minciuni marca presa di Romania.Si nu va asteptati la atransferuri bomba pentru ca ele nu vor fi!Mereu au fost anuntate transferuri bomba la Steaua si mereu am luat ceva gratis sau ieftin.

The_Foxes01.06.2007 05:19

Sper ca Adi sa fie lasat o vreme in pace si mai sper sa reziste pentru ca e un stelist adevarat, are foarte multe relatii in afara(poate aduce jucatori f promitatori spre deosebire de MM ) si e foarte pasnic (il vedeti pe laporta cum sare din oficiala la tribuna 0?).m-am bucurat cand a plecat caricatura de MM dar acum sunt de 2 ori mai bucuros pentru ca vine o adevarata legenda pot spune.

o rectificare in articol.....nu Adi Ilie primeste 700.000 prima de instalare si 180.000 pe sezon (ci contra)..e chiar absurd prima de instalare pentru un manager.

onlySteaua01.06.2007 05:25

"marile transferuri se vor face în pauza dintre tur si retur,daca echipa va prinde primavara europeana în Champions League"

este adevarat? mi-a scapat mie ceva?

nu de alta, dar asta suna cam ca si propunerea de nerefuzat a lui Copos. asa si eu le dau 100.000.000 euro daca castiga cl. si le mai dau si cate un milion tuturor userilor de pe site-ul asta. :mrgreen:

axl2301.06.2007 05:44

pe cati ani a semnat Adi Ilie? din cate stiu eu, dpdv legal, prima de instalare se primeste la primul contract incheiat pe minim 3 ani.

sanbk200201.06.2007 05:57
"marile transferuri se vor face în pauza dintre tur si retur,daca echipa va prinde primavara europeana în Champions League"

este adevarat? mi-a scapat mie ceva?

nu de alta, dar asta suna cam ca si propunerea de nerefuzat a lui Copos. asa si eu le dau 100.000.000 euro daca castiga cl. si le mai dau si cate un milion tuturor userilor de pe site-ul asta. :mrgreen:

o sa te tin minte!!!

ssinpadureacualune01.06.2007 06:09

Sincer in locul lui Emeghara il vad pe Petre Marin,iar Badoi la mijloc in locul lui Nicolita(de care m-am saturat),iar in locul lui Badoi din atac sa fie Gurita.Ar fi superb!

In rest...bun venit Adi,impreuna spre 24!

bodanelu01.06.2007 06:48

@Virgil, doua chesti legate de articol:

1) nu cred ca primeste el 700.000 la instalare si 180.000 pe sezon. E foarte foarte mult pentru un conducator

2) Ti-am dat un PM!

axl2301.06.2007 06:51

oricum cred ca primeste mai mult decat aia 5000 de euro pe care se pare ca-i lua MM.

Virgil01.06.2007 07:47

Timisoara a anuntat ieri ca Emeghara va pleca si a confirmat ca a primit o oferta din partea Stelei. Poli si Steaua sunt foarte aproape de a bate palma pentru un nou transfer.

Pretul cerut este de 1 milion euro.

"Lui Oli îi place mult de Emeghara, am vrut sa-l luam si în iarna, vrem sa-l luam si acum daca e de vânzare"

Gigi Becali

85.000 de euro este salariul anual pe care Emeghara îl are la Poli Timișoara.

Sursa acestor stiri este Gazeta Sporturilor.

n_am_kef01.06.2007 07:59

Bine ai venit Adi! Supoerterii si-au pus deja mari sperante in tine. Bafta maxima!

ariell01.06.2007 08:36

Imi doresc sa fie de bun augur venirea Cobrei in Ghencea, iar daca va fi lasat sa isi faca treaba cred ca o va face cu profesionalism.

As avea si eu unele doleante la adresa actualului manager al Stelei :

_ sa aiba ochi la fel de buni daca se poate si mai buni decat ai predecesorului sau pentru aducerea de jucatori valorosi la echipa, faptul ca este impresar dar si fost fotbalist de marca imi da speranta ca va face transferuri de calitate care sa readuca Steaua acolo unde ii este locul nu numai in inimile noastre dar si in Europa.

_ sa aiba o relatie mai stransa cu suporterii, in afara de faptul ca sustinem echipa neconditionat si din pasiune nu trebuie ignorat aportul nostru financiar la visteria clubului si cred ca meritam mai multa atentie si consideratie din partea conducerii, asa cum se intampla peste tot in lumea civilizata unde facem si noi incercari timide sa ajungem

_sa se implice in realizarea unui muzeu al echipei, este trist ca nici la ora actuala o castigatoare a cupei Campionilor si a Supercupei Europei nu are un muzeu asa cum iarasi ar fi normal pentru un club cu traditia, pretentiile si iubirea de care este inconjurata Steaua

_ sa aiba si pe viitor o atitudine discreta si bunul simt de care a dat dovada ca jucator si om de afaceri, consider ca iesirile lui MM chiar daca o facea pentru binele Stelei au facut mai mult rau decat bine fiind tot timpul in gura presei de scandal pardon sportive, nu de asta avem nevoie

_ ca fost stelist si din postura de manager m-ar bucura daca s-ar implica in actiuni de popularizare a brandului Steaua care in afara de onoare si pasiune reprezinta si un imens potential financiar valorificat foarte prost si foarte putin la ora actuala,

_ de asemenea ar fi un lucru extraordinar readucerea alaturi de echipa a fostelor glorii ale Stelei ar fi si un plus de imagine, dar si un lucru normal pentru un club de talia Stelei, este mare pacat ca o pleiada intreaga de stele ale Stelei sunt date uitarii si ajung sa treaca in nefiinta in singuratate si mizerie, nu mai vorbesc de generatia 86 care cred ca ar merita mult mai mult pentru ceea ce a facut pentru club, pentru suporteri, pentru toti romanii

Ar mai fi multe de zis, dar e de ajuns pentru prima zi de la instalare, iti urez bun venit Adi Ilie!

Sper din tot sufletul sa ai inteligenta si tactul necesar sa reusesti spun asta gandindu-ma ar mai fi o persoana care ar face mai bine sa isi vada de politica si de actiunile caritabile lasand in schimb profesionistii sa isi vada de treaba pentru ca fiecare raspunde pentru ceea ce face, se aude nea Gigi?

vanfootball01.06.2007 09:46

Ma indoiesc de faptul ca va fi lasat sa-si puna in aplicare planurile. Daca Gigi va avea alta opinie, tot ca el va ramane, si Gigi are muuuuulte opinii. Sper sa ma insel.

Bine ai venit, Adi! Te asteptam de cand ai plecat!

souljah01.06.2007 09:59

Noi suporterii avem de reparat o mare greseala a trecutului.Nu am uitat,si poate nici Adi, scandarile care i s-au adresat pe cand juca la Valencia impotriva Stelei.A fost printre putinele momente cand mi-a fost rusine de 'galerie'.

banderass01.06.2007 10:01

Degeaba avem un conducator ca Adrian Ilie si buget mare daca avem un antrenor de locul 10. A stricat o echipa sezonul trecut, deacum vine alta echipa si o va strica si pe asta. Asa poate Oli sa faca performanta (daca se poate spune asa) ori venind dupa un super antrenor si profitand de munca lui, ori schimband jucatorii in fiecare an (acestia care vin au pofta de afirmare) dar le va pieri pofta odata cu intrarea in metodele "super eficiente" de pregatire a lui Oli. Probabil se vor strica si astia si cand Becali isi va da seama va trebui sa mai cheltuie alte 10 milioane pe noi transferuri sau bineinteles ideea geniala de a schimba antrenorul care din nefericire pentru noi nu se ia in discutie deocamdata. Sper ca Adi Ilie sa aiba un cuvant de spus daca vine la Steaua si sa-si dea seama macar el (ca si toti oamenii de fotbal din Romania) ca Olaroiu nu are fata de Steaua. (mai fac o paranteza, nu vreau sa-l laud pe Borcea vreau doar sa zic ca a facut o afirmatie inteligenta la televizor acum ceva timp: "Dinamo ARE INTERES CA Olaroiu SA RAMANA LA Steaua SI SEZONUL VIITOR" am incheiat citatul. cred ca aceasta afirmatie spune multe.)

steag2

Azazello01.06.2007 10:04

Este o veste care nu poate decat sa bucure suflarea ros-albastra. Bine ai venit Adrian Ilie !

Virgil, echipa creionata de tine arata excelent si sper ca Emeghara sa ajunga la noi, cat despre Neaga eu cred ca el este 99 % rezolvat. Tinand cont ca avem acum rezerve de calitate si de faptul ca ca o mare echipa are nevoie si de o a doua garnitura cel putin de valoare apropiata, este bine ca putem conta si pe o "banca" solida". Ma gandesc ca un Nesu, un P Marin, Cristocea, Paraschiv, V. Iacob, Gurita, Ochirosii, chiar si Ov Petre, sunt rezerve de calibru. Si sa nu uitam de Bicfalvi...si Vatca. Iata 10 jucatori care pot oricand suplini in caz de nevoie sau pot fi chiar titulari, in functie de forma si pregatire. Lista poate continua in raport direct cu transferurile care se vor face.

Spre C L si speram catre 24 !

Kiti18401.06.2007 10:14

Adi Ilie ar putea fii de acum pilonul de sustinere al Stelei!Pentru ca nu poate sa tipe,sa il jigneasca,sa il ia la misto,sa ii spuna ce sa faca...nimeni din club nu poate comenta la Cobra!pentru mine e cel mai mare atacant roman si propobail va fii cred eu si un super meneger.In legatura cu acel transfer bomba de 16 milioane al lui Fernando Belluschi nu cred ca il vom lua decat in cazul in care echiplele mari nu ar avea ochi pentru el..dar ar insemna sa fie prea oarbe.Speculatiile din presa cred eu ca sunt doar sa isi vand tirajele,nu cred ca un jucator de talia lui Belluschi ar venii in Romania.

Forta MM!Forta Elton!Forta Dica!Forta Cobra!Forta Steaua!

Danny01.06.2007 10:41

Mie mi se pare ca Cobra e mult mai bun decat MM , pentru ca in primu rand Cobra nu se implica in scandaluri , parca se implica mai mult in echipa ... nuj da Forza Steaua

AndreyCor01.06.2007 11:14

echipa spusa de tine e buna doar ca in locul lui Nicolita eu il vad pe Croitoru asta in cazul in care Banel nusi va reveni din pasa proasta pe care o are....si Dica in locul lui badoi..

vanfootball01.06.2007 11:44

"Am sã-l aduc pe Belluschi la Steaua", a spus Gigi Becali. "De mult caut un jucãtor ca el. Chiar acum am sã mã uit la o casetã cu Belluschi". Patronul Stelei a spus cã va ajunge, în cele din urmã, la o înțelegere cu River Plate. "Mi-au trimis un fax cã Belluschi costã 25 de milioane de dolari, dar dupã ce am discutat cu ei au lãsat la 16 milioane. Voi mai vorbi și am sã dau 7-8 milioane și cred cã vom rezolva transferul", a declarat Becali, care este dispus sã-i ofere argentinianului un salariu de 600.000 de euro anual.

Gigi Becali vrea sã-l aducã și pe portarul lui River Plate, Juan Pablo Carrizo. Are 23 de ani, 1,87 m înãlțime și 87 de kilograme și este cãpitanul lui River Plate. A debutat în poarta Argentinei în meciul cu Chile, încheiat la egalitate, 0-0.

"Pînã acum se uita cancelarul (Virgil Becali - vãrul lui Gigi Becali) și MM Stoica pe casete și mi l-au adus pe Elton. De acum mã uit eu și cu Olãroiu. Am zis cã voi bãga 30 de milioane de euro în transfer și așa voi face", a spus Becali.

Hmm...Cateva obervatii:

- O sa-l aduca pe Belluschi cand o face plopu' mere si pe Carrizo cand o zbura porcu';

- Sa lase aia de la 25 de milioane la 7-8 milioane? Nu e cam mare diferenta?!

- Oare ce jucatori ar fi fost adusi de MM, daca ar fi avut un buget de 30 milioane de euro?

- Virgil "Cancelarul" Stelei? Doamne, ce vremuri tulburi traim!

- Unde e rolul lui Adi Ilie in toate POVESTILE astea? I-a cerut cineva parerea in legatura cu mutarile respective? Nu! Asa arata viitorul "Cobrei" la Steaua.

Kekea01.06.2007 12:15

@ vanfootball

Cand ii da 700.000 la instalare nici nu cred ca o sa isi dea cu parerea intr-un viitor apropiat...

vanfootball01.06.2007 12:29

Nu a primit 700.000,e o confuzie. Lui Contra i-a oferit 700.000 la instalare si 180.000 pe sezon.

In niciun caz nu vine Adrian Ilie pentru bani la Steaua. Omul a castigat foarte mult din fotbal si acum are afaceri importante, pe langa impresariat.

zloty01.06.2007 12:35

@van pari cam circumspect in privintza transferului lui beluschi la Steaua , de ce asea??? parca acum 1 an sau 2 Becali vroia sal transfere pe insua de la boca juniors , ce naiba ma cam multzi bani pe un jucator parrerea mea , de bani aia , facea o echipa de valoarea lu Steaua

«123»