FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

4 transferuri

«123»
fcsteaua.ro30.05.2007 22:57

S-ar putea spune ca Steaua a debutat puternic în campania de transferuri din vara 2007. Nu voi face referire la "transferurile" iminente ale lui Thereau și Elton, întrucât nu vreau sã transform și acest articol într-unul anti-Becali. Voi vorbi strict despre cele 4 achiziții reușite pânã acum.

1502926753_gurita.jpgMihai Gurițã este un atacant de 34 de ani, cu o mare experiențã în Divizia A, care însã n-a depãșit niciodatã un anumit nivel. Avantajele sale sunt viteza, simțul golului precum și dorința puternicã de a demonstra, la final de carierã, cã Steaua nu este o pãlãrie prea mare pentru el. Optimiștii se vor gândi desigur la precedente celebre precum Larsson sau mai autohtonii Ganea (la Dinamo) și Viorel Moldovan (la Rapid). Chiar și-așa, Mihai nu cred cã poate spera, cel puțin pentru început la un post de titular într-un compartiment unde mai activeazã Vali Badea, Iacob sau Dicã. De asemenea, el poate fi paratrãsnetul nevinovat al furiei suporterilor pentru plecarea lui Thereau, întrucât vine oarecum pe postul francezului. Deși mi-aș dori-o, mã îndoiesc sincer cã Gurițã se va dovedi mai bun ca Cyril. Dincolo de asta însã, eu cred cã el reprezintã un transfer util, pentru cã poate fi o rezervã capabilã sã însuflețeascã atacul Stelei. Campania 2007-2008 poate fi lungã, iar numãrul jucãtorilor cu care Steaua va aborda competițiile este la rândul lui foarte important.

760238548_Eric%20Bicfalvi.jpgEric Bicfalvi vine sã confirme o mai veche tendințã a Stelei de a cumpãra fotbaliști de perspectivã, ce au confirmat la reprezentativele naționale de juniori. Sãtmãreanul le calcã pe urme unor Tudose, Enescu sau deja celebrului Ochiroșii. Rãmâne de vãzut dacã i se vor acorda șanse sã joace (mai ales cã este mijloc ofensiv, post pe care nu se pune prea mare preț la Steaua) sau dacã va fi doar o rezervã eternã, bunã sã completeze foia de joc la partidele roș-albaștrilor. Eric, este șansa ta !

1476160206_badoi_valentin.jpgValentin Bãdoi este în mod cert cel mai controversat transfer din ultimii ani. Asta în condițiile în care Steaua n-a mai cumpãrat de mult un fotbalist de la rivalele bucureștene, deși nu s-a sfiit sã le cedeze acestora mai mulți jucãtori. Personal nu-l consider pe Bãdoi unul dintre fotbaliștii care n-ar merita sã joace la Steaua doar pentru cã a jucat la Rapid. Nu l-am urmãrit îndeaproape, însã din ce am vãzut mi-a lãsat impresia unui tip de bun-simț, care n-a fãcut excese cât a stat în Giulești. Desigur, în mãsura în care poți sã nu faci excese în fotbalul românesc de astãzi. Ca valoare, consider ca este peste ce avem în acest moment pe banda dreaptã. Din cauza trecutului vișiniu însã, Bãdoi va trebui sã joace foarte bine ca sã fie acceptat de publicul din Ghencea, iar el trebuie sã fie primul conștient de asta ! Nu-i prevãd un debut ușor.

24255266_52814_ilie.jpgCea din urmã achiziție este ... Adrian Ilie. "Cobra" vine sã acopere golul lãsat de plecarea lui Mihai Stoica. Ce știm sigur este cã Adi Ilie este stelist și cã este un tânãr umblat prin Occident, care probabil cã nu se va limita la ceea ce fac bãștinașii ce ocupã posturi similare pe la echipele românești. Ce nu știm, dar vom afla, este cât de pregãtit este Adi pentru managerierea unei echipe de talia Stelei și "mai ales" cum va gestiona relația cu Becali și cum va reacționa la implicãrile adeseori brutale ale acestuia în mersul echipei. Adi, nu putem decât sã-ți ținem pumnii și sã sperãm cã ai venit animat de un singur obiectiv : binele Stelei !

Ovidiu

Kristy_Cj31.05.2007 00:00

2 bune,2 la plesneala deci 50% eficacitate.Cel mai bun transfer e Adi Ilie care va aduce un plus de seriozitate si de organizare,desi eu sunt de parere ca si MM a facut foarte multe pentru club si fara el nu am fi ajuns sa eliminam Valencia,sa jucam semifinala,sau in grupe Ch. League...dar timpul lui a apus

Eric Bicfalvi un jucator de perpectiva care daca va avea sanse cred ca va demonstra ca valoare se creste in spiritul stelist si nu prin mercenari

Mihai Gurițã un elefant batran adus sa "moara" la o echipa mare...cel mult un an o sa ramana la Steaua

Valentin Bãdoi ce sa zis sper sa ajute,dar nu-l vad prea iubind blazonul

strike31.05.2007 02:28

mie mi se par transferuri bune paan acuma..daca mai vine si Neaga e si mai bine....trebui sa ii primim vine si sa le uram bafta...si sa arate ca joaca pentru Steaua...si nu contaeza de la ce echiap vin nu trebui huiduti....ca asta e fobalu..isi fac datoria pentru clubu care joaca!!!!uni sunt cu suflet uni nu..!!!MANDRU CA SUNT STELIST!!!

DONNATELO31.05.2007 03:09

bine asa Jiji inca 2 jucatori peste 30 de ani si transformi staua in azil de batrani !!!!!!!!

diego_cj31.05.2007 04:36
bine asa Jiji inca 2 jucatori peste 30 de ani si transformi staua in azil de batrani !!!!!!!!

azil de batrani ca Milan, nu? :))))

Mafia31.05.2007 05:31

mie imi pare bine ca a venit Adi Iilie si Badoi.Gurita mi se pare prea batran ;)

cristinelly31.05.2007 06:19

Deocamdata transferuri bune. Sa speram ca o sa vina si Neaga, Contra, si altii. Si daca o sa fie asa cum am auzit, adica buget de 15 mil de euro pentru transferuri, o sa fie si mai bine. Steaua trebuie sa se intareasca pe benzi in special. Si nu numai pe banda dreapta, ci si pe cea stanga.

Si inca ceva: ma bucur Ovidiu ca nu lai criticat si tu pe Badoi ca celalalt coleg al tau. Trebuie sa il lasam pe Badoi sa joace. Daca o sa joace bine, Bine. Daca o sa joace prost, atunci puteti sa il huiduiti. Eu zic ca trebuie sa il primim ca un actual jucator al Stelei. Sper sa nu existe suporteri care sa il huidui la primu meci a lui Badoi la Steaua.

adi_steaua31.05.2007 07:18

hai..lasati-ma cu transferurile astea...

Cred ca cea mai mare pierdere a Stelei este plecarea MM-ului si ramanerea olaZOIULUI. Lui Olaroiu pot sa il aduci si pe Ronaldinio...ca tot rezerva va fi..de, nu face faza defensiva.

Sunt curios daca dispar de la echipa Coman si Stancu.

Deci...am inteles ca pe Cristocea l-a dat ciobanul afara, pe Elton vrea sa-l dea...iar Bostina are oferte. Spuneti-mi un jucator, altul decat Dica, din actualul lot care stie sa drebleze? ? ?

Despre Becali..acelasi dezgust...face stadion de 60 mii de locuri...apoi isi cumpara avion...apoi face o baza de pregatire si clinica de recuperare de 70 mil...acum ca Steaua va avea un buget de 30...cine naiba il mai crede? Il despretuiesc!

Despre Adrian Ilie...numai de bine, sper sa reuseasca !

zloty31.05.2007 07:32

Bun venit bicfalvi si Adi Ilie , ceilaltzi doi sunt mosi adusi pentru 1 2 sezoane , despre badoi trebuie spus ca e singuru fotbalist din tara bun pe postu de fundas dreapta ,cred ca va fi huiduit la debut , dar depinde de el daca le va schimba parereaa suporterilor

bodanelu31.05.2007 07:51

va aud pe toti zicand ca Badoi e fundas dreapta... NU, NU E FUNDAS DREAPTA. El vine dintr-un sistem 3-4-3 foarte ofensiv, intr-un 4-4-2 foarte defensiv. Nu stiu cum se va integra...

valdrag31.05.2007 08:03

Ai dreptate! Sper intr-o falimentare a lui Becali. Poate-l prinde DNA-ul si-l rade !

AndreyCor31.05.2007 08:08

stiti ceva de Neaga....mai vine????

Virgil31.05.2007 08:11

Vine,vine.Aducerea lui va costa clubul 615.000 euro.

@ bodanelu

In viitorul sezon Steaua va juca un 4-3-3,cu Badoi mijlocas de banda.Ceea ce îi va veni ca o manusa exrapidistului.

Gurita si Bicfalvi vor lustrui banca de rezerve.

bodanelu31.05.2007 08:54

@Virgil nu o sa jucam 4-3-3 pentru ca nu au unde juca cei 2 mijlocasi la inchidere :D

poate un 4-2-3-1 cu 2 inchizatori, 2 wings, un central ofensiv si un atacant de careu...

daca se trece pe un 4-3-3, destul de ofensiv, e o realizare, dar nu il vad pe Oli sa joace asa, nu acopera bine partea defensiva :D

eddie N31.05.2007 09:08

Din nefericire transferurile cu adevarat utile nu au aparut si nici nu vor apare. Badoi intr-adevar mi se pare peste ce avem in momentul de fatza insa nu reprezinta o solutie de viitor din cauza varstei. Gurita ramane de vazut si Bicfalvi de confirmat. La cat e de idiot olarroiu nu ar fi de mirare sa nu prinda lotul... Parerea mea e ca la lotul din momentul de fatza avem nevioe de mare noroc sa intram in Liga...

Za Best31.05.2007 09:45

Eu am incredere in Adi Ilie!Are multe realtii si am putea vedea achiztii interesante...in rest,nu cred in Gurita!Badoi e bun,dar cam batran,Bicflavi e tanar,nu se stie...in rest,ar fi bine sa mai vina si Emeghara si sa ramana Elton si Thereau!ATAT!

Azazello31.05.2007 10:01

"Valentin B?doi este în mod cert cel mai controversat transfer din ultimii ani" spui tu... Ok , dar atunci ar trebui sa mentionezi ca din cei trei jucatori noi veniti este si cel mai valoros. Cat despre plecarile lui Thereau si Elton, e bine sa ne rezumam la stadiul de zvon deocamdata, pentru ca inca nu se stie nimic cu certitudine. Eu unul sper ca francezul sa ramana si chiar si micutul brazilian, cu conditia sa nu fie un factor de conflict intre echipa (si ma refer aici la tot de la jucatori la antrenori, mangeri si patron ) si suporteri.

Spre Champions League !

grizzly31.05.2007 10:14

@ virgil : Olaroiu nu joaca cu 3 atacanti nici in amicale. sezonul urmator o sa jucam 4-5-1. si sezonul celalalt un 5-5-0.

DonAndres31.05.2007 10:23

Am si eu o intrebare.Desi nicaieri nu se anunta..fanatik-ul spune ca Buga a semnat cu Steaua!!!!!E cumva o gluma proasta???Stie cineva ceva???

potra31.05.2007 10:28

pentru bicfalvi nush de ce dar prevad un debut ca al lui Croitoru....cate 5 min la final de meci si la vara il dam ca nu e bun, concluzia antrenorului. Gurita cred ca va intra in locul lui Iacob daca acesta pleaca...asta in caz ca nu intra Dica pe post de atacant, dar asta inseamna sa renuntam la monotonul 4-4-2 si sa fim putin mai tupeisti cu un 3-4-3 sau macar un 4-3-3. badoi are loc oricum pentru ca suntem praf, avem gol pe postul lui.

cat despre Adi Ilie, sper sa nu fie o alta papusa pe sfori a patronului si sa se impuna intr-un mod benefic Stelei.

le urez succes tuturor si sper sa faca totul pentru culori!!!

vanfootball31.05.2007 10:41
Am si eu o intrebare.Desi nicaieri nu se anunta..fanatik-ul spune ca Buga a semnat cu Steaua!!!!!E cumva o gluma proasta???Stie cineva ceva???

Un sfat: nu mai citi Fanatikul!

Eu chiar nu vreas savina si Buga. L-am luat pe Badoi, e bun, il accept. Dar nu vreau sa facem colonie de rapidisti, mai ales ca avem destui atacanti de valoarea lui Buga si chiar peste el.

cristi_mold31.05.2007 12:01

Se pare ca pana la urma vor fi mai multe transferuri. Prosport scrie ca Vatca este al Stelei, iar GSP si Prosport scriu ca Pintilii si Teusan ar fi ajuns la un acord cu gruparea din Ghencea. In plus am auzit de un tanar de la Alba -Iulia (Cristea parca il cheama daca poate sa imi dea cineva mai multe date despre el). Se spune ca mai vine Contra si Neaga.

Adi Ilie a declarat ca se va face o echipa fabuloasa la Steaua cu jucatori de 5 stele. Eu refuz sa comentez transferurile de pana acum, pana cand nu voi vedea sigur cine vine si cine pleaca!

Insa sper sa vina cat mai multi jucatori buni.

cosmin_20222231.05.2007 12:19

tare mi-e frica ca Bicfalvi nu este un jucator luat de Steaua doar pentru ca a confirmat la U19 ci o rasplata pentru Jiu.Au mai fost cazuri si anul trecut.Drida si Panait

Tupac Amaru31.05.2007 13:33
Se pare ca pana la urma vor fi mai multe transferuri. Prosport scrie ca Vatca este al Stelei, iar GSP si Prosport scriu ca Pintilii si Teusan ar fi ajuns la un acord cu gruparea din Ghencea. In plus am auzit de un tanar de la Alba -Iulia (Cristea parca il cheama daca poate sa imi dea cineva mai multe date despre el). Se spune ca mai vine Contra si Neaga.

Adi Ilie a declarat ca se va face o echipa fabuloasa la Steaua cu jucatori de 5 stele. Eu refuz sa comentez transferurile de pana acum, pana cand nu voi vedea sigur cine vine si cine pleaca!

Insa sper sa vina cat mai multi jucatori buni.

In primul rand ne trebuie un antrenor, nu un sclav fara creier si fara onoare!

Za Best31.05.2007 14:15

De acord cu tine Tupac!Din pacate,cred ca-l vom mai suporta pe ZER0li cel putrin inca un sezon...

«123»