Suporterii Stelei traiesc vremuri tulburi. Dar acestea sunt efectele. Cauza e clara si unica in acelasi timp: nu-i mai dau numele, pentru ca il stim cu totii.Si se pare ca prea curand nu vom scapa de el. In acest caz, multi isi pun intrebarea ce jucatori si antrenori pot lucra cu el? La ce ne putem astepta? Avand in vedere ca Olaroiu a fost ca si confirmat pentru sezonul viitor, voi incerca sa explic ce fel de antrenor va avea Steaua anul care vine, mai ales ca sunt unii care considera ca a denumi pe cineva "sclav" este o jignire, o ofensa. Oare asa se simteau si cei care munceau acum sute de ani pe plantatii? Erau ei oare jigniti daca le spuneai pe fata ceea ce faceau? In fine.
De ce l-am considerat pe antrenorul Stelei "sclavul numarul 1" al oierului din Pipera? Pai sa vedem ce declara mai nou, despre Elton: "Ce mari realizãri a avut pînã acum? Am cîștigat doar un meci cu el, cu FC Argeș. Poftim, cu Dinamo a fost cel mai bun? Da? ªi am luat 4 goluri, a urmat apoi și partida de la Bistrița" ( sursa GSP).
Domnul antrenor spune ca Elton pe teren e un mare pericol pentru Steaua. Momentul acestor declaratii: dupa plecarea lui MM. Sa vedem ce declarase acum cateva luni, mai precis la sosirea lui Elton: "E un jucãtor de excepție. Ni l-am dorit foarte mult. Poate oferi spectacol, puțin sînt jucãtorii din fotbalul românesc care sînt în stare de așa ceva. Veți vedea cã este un jucãtor cu calitãți tehnice formidabile"
(sursa: CLICK AICI).
In acel moment, Mihai Stoica activa la club si era cel mai apropiat colaborator al antrenorului. Ce inseamna asta? Pai, domnule Olaroiu, de ce l-ai bagat in teren pe Elton daca pierdeai? De ce declarai ca ti l-ai dorit foarte mult? Nu cumva din dorinta ta de a-i face pe plac lui MM? Cum se face ca imediat dupa plecarea lui, ai avut "revelatia"? Nu cumva la momentul venirii lui Elton stiai ca MM era principala forta in cadrul clubului si te-ai gandit sa-i faci pe plac? Iar imediat cum raportul de putere s-a transferat in biroul patronului, te-ai conformat imediat! Cum se numeste asta? Unii ar zice diplomatie, dar eu o numesc slugarnicie!
Ma intreb cum de a avut tupeul sa apara la televizor si sa infiereze, sa critice, sa se laude, cand el nu inspira altceva decat ceea ce inspirau si barbatii si femeile de culoare, de acum o suta si ceva de ani: mila, multa mila dar in nici un caz incredere. Raspunsul il gasesc in personalitatea si atitudinea patronului sau, o personalitate care nu suporta si alte opinii, nu suporta PARERI, nu suporta ideea ca poate mai si greseste. Nu este de mirare ca oameni ca G.B. nu s-au inteles cu Walter Zenga, Oleg Protasov, Mihai Stoica sau Cyril Thereau. Acestia sunt caractere, au pareri si opinii, nivelul lor de toleranta fata de slugarnicie este sensibil mai mic decat cel al fostului mare jucator de la Carpati Nehoiu sau Girueta Bucuresti. Ca tot a venit vorba de jucatori, patronul Stelei a declarat in numeroase randuri ca vrea numai romani la echipa. Nu e de mirare. El stie ca numai jucatorii romani stapanesc arta lui" te rog nea' Gigi, da-mi si mie banii din contract, ca vreau sa-mi iau casa!" si ca un jucator cu o mentalitate profesionista nu va cersi niciodata ceea ce i se cuvine. Cu alte cuvinte, nu se va slugarnici.
Din pacate, asta se vede privind spre viitorul Stelei. Priveam deunazi pe youtube un filmulet cu salutul jucatorilor de la AS Roma catre batranul lor presedinte, Franco Sensi, dupa castigarea Cupei Italiei. Toti au venit pe rand si i-au strans mana si apoi l-au pupat pe acel om, un om care avea nevoie de ajutor pentru a putea sa stea in picioare.Desi batran si bolnav, acel om nu s-a gandit sa-si cheme jucatorii la vreun palat( desi avea tot dreptul sa o faca ) sa-i aduca ofrande si omagii, ci s-a comportat ca un barbat si un gentleman si a venit personal sa-i intampine la aeroport, salutandu-i in picioare si cu zambetul pe buze si in semn de respect, jucatorii(si nu erau DOAR italieni, ci si francezi si romani sau brazilieni) l-au pretuit asa cum un baiat isi pretuieste tatal. Iar ochii batranului Franco, straluceau de bucurie si mandrie. Ce poate fi mai frumos?
Mihai Somanescu