Nu, finala Cupei dintre "țigani" și frații lor albi nu este cel mai important meci al secolului, așa cum încearcã sã prezinte lucrurile trustul de presã al oligarhului Dan Voiculescu. Cred cã de multã vreme nu s-a fãcut atâta tam-tam în jurul unui eveniment care pune fațã în fațã douã formații ce nu au strãlucit prin nimic în ultimul an. ªi totuși...
Conform statisticii, Steaua București a câștigat de 20 de ori acest trofeu, de 7 ori fiind eliminatã în ultimul act. Nu trebuie sã uitãm cã o a 21-a Cupã a poposit în Bulevardul Ghencea dupã ce s-a fãcut dreptate în urma unui grav abuz al clubului securist Dinamo, însã aceasta a fost returnatã tocmai pentru a evita orice fel de acuzații pline de venin ale dușmanilor clubului nostru. Cum am putea uita vreodatã finala din 1970, câștigatã în fața eternei rivale prin hat-trick-ul regretatului Tãtaru ? Cum am putea sã ignorãm faptul cã în perioada dintre generațiile de aur din anii '50 și '80, lipsa de strãlucire din Campionat a fost rãzbunatã cu vârf și îndesat în Cupã, acolo unde jocurile de culise nu conteazã ?
Personal, nu dau 2 bani pe o nouã participare în Champions League în urma cãreia sã plecãm cu traista plinã de goluri iar banii sã fie investiți în terenuri intravilane, palate și posturi TV de propagandã. Au fost vremuri mai bune pentru Steaua. Exista respect fațã de noi înșine și fațã de competiția sportivã în general. Sezonul începea printr-o afirmație tranșantã: "Obiectivele Stelei sunt CUPA și CAMPIONATUL". Parcursul european ? Cireașa de pe tort...
În anul care vine, cuceriți Cupa sau cãutați-vã echipã !
greco