De ce suntem? Suntem in situatia de fata, tocmai pentru ca prea mult timp am acceptat compromisul. Si cand zic noi ma refer la ceea ce se numeste generic "Suporterii stelisti". Prea mult am acceptat ca printre noi sa-si gaseasca locul tot felul de frustrati care in lipsa oricaror succese in viata de zi cu zi, vin disperati sa ia parte din victoriile Stelei. Pe astfel de caractere si-a bazat George Becali ascensiunea si forta. Nu garzile de corp sau banii sunt principala sa forta, ci cei care in momentele in care Becali ne privea zelfemitor de sus pe noi in timp ce era injurat, stateau pasivi, mai mult injurandu-ne pe noi pentru ca astfel -vezi Doamne - faceam rau echipei...Si nu erai o suta, sau doua ci din pacate erau MAJORITATEA. De-aceea nu sunt de acord cu ceea ce se numeste rezistenta pasiva in cazul lui Becali. De ce? Pai atata vreme, cat si putinele voci care striga vor tacea, atunci nimic nu-l va mai opri sa creada ca EL ne-a convins ca vrea binele Stelei si nu al lui. Nu pot sa uit chipul sau inecat de panica in momentul in care "golanii" l-au inconjurat, in Ghencea, "acasa la el"( s-o crezi tu, Gigi!) si i-a cerut sa plece.Un astfel de om,lipsit de orice noima de cultura si de educatie, nu va intelege niciodata alta cale, decat calea agresiva. De-altfel o so dovedeste reactia sa la vehementa cu care suporterii l-au cerut pe Elton. Sigur, prin declaratia ca ii va pastra pe Elton si Cyril, nu a incercat decat sa ne mai arunce un os, poate, poate vom mai tacea...Ei bine, nu trebuie sa tacem! Dar cati dintre noi o vor face totusi? Mi-e teama ca multi.Mi-e teama ca cei mai multi se vor multumi cu osul asta, iar si mai mai multi vor accepta si osul care ar insemna demiterea Zeroului de pe banca Stelei.In aceste conditii, unde ne indreptam?
Interesant articol, citindu-l mi-am adus aminte de faza din Biblie in care se spune ca Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea sa.
Daca am analiza situatia ne-am da seama ca peste tot in lume de la inceputuri si pana in prezent toate personajele sinistre din istories-au bazat pe sprijinul celor " prosti dar multi" asa cum a spus Voda Lapusneanu.
Nu stiu cat de bun psiholog o fi actualul nostru finantator dar banuiesc ca are niste sfatuitori buni in spate, ca de banul e ochiul dracului, asa ca nu trebuie sa ne miram ca publicul tinta al lui GG nu o reprezinta intelectualitatea, sau ca sa nu fim asa rautaciosi oamenii care cat de cat gandesc.
Nicaieri in lume clasa politica nu isi doreste oameni care gandesc prea mult, pentru ca un om care are capul pe umeri nu crede toate tampeniile pe care i le torni cu seninatate la posturile TV sau la radio.
Coroborat cu situatia economica de la noi o sa mai avem de-a face cu specimene gen GG multi ani de acum incolo pentru ca sunt intrunite toate conditiile pentru aparitia si ascensiunea lor.
E mult mai simplu sa sucesti mintile unor specimene gen Zabrauti aruncandu-le cativa euro de pe Maybach decat sa le spui ca ar trebui sa se apuce de munca cinstita.
Problema este exclusiv de la noi pentru ca daca in tari precum Germania Japonia etc, exista respect si este cultivat aces respect pentru munca la noi si in special in randul generatiilor mai tinere este mai cool sa iti faci idoli din randul lui dealde 50cent si alte peronaje dubioase de facura autohtona sau straina si atunci de ce nu ar avea loc in inimile lor si un om precum Gigi Becali ?
Somnul ratiunii naste monstri stimabililor si din pacate multi dintre noi stam pasivi si facem recensamantul acestor personaje care umplu peisajul cotidian de ridicol si abject.
Multi dintre cei care va injurau Mihai nu aveau nimic in comun cu Steaua, maine vor fi la Dinamo, Rapid sau la orice alt club de fotbal unde prin absurd ar pleca Becali.
Este de datoria noastra sa incercam sa le limitam accesul in randul nostru sa incercam sa ii desteptam daca se poate pentru ca ceea ce ii aduce pe ei pe stadion nu sunt 11 baieti imbracati in tricouri ros-albastre ci hartiile fosnitoare din buzunarele lui Gigi.
Trebuie sa luam atitudine paentru ca acest stigmat numit becalizare va depasi in curand granitele stadionului riscand sa devina un flagel national, iar arma cea mai redutabila in aceasta batalie inegala cu euroii magnatului,este exact ceea ce Dumnezeu nu i-a dat si anume inteligenta .
Sa ii aratam ca avem un lucru pe care el il ignora, sa ii aratam ca avem puterea de a discerne intre bine si rau, iar el nu este o solutie pentru noi, suntem mai inteligenti ca el si cred ca a sosit timpul sa ii aratam asta, inchei prin a reproduce un citat folosit mult in ultima perioada fara a face nici o trimitere dar care mi-a placut foarte mult : " exista un lucru mai rau decat oamenii rai, indiferenta oamenilor buni"
Oameni buni ganditi-va la asta................
Scuze pentru dubla postare, am incurcat comenzile