FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Eroi si Erori

«123»
fcsteaua.ro14.05.2007 01:22

Milan - Liverpool, finala UEFA Champions League, sezonul 2006/2007. Cred ca suntem cu totii de acord ca este meciul sezonului in Europa. Hai sa ne uitam putin la aceste doua echipe. Nu erau cele mai bine cotate echipe din competitie dar cu toate astea joaca finala. Milan era sa nici nu participe dupa scandalul Mogiopoli din Italia, iar Liverpool nu mai parea capabila sa tina pasul cu mai bogatele si mai puternicele Man United si Liverpool. Ba, mai mult, Milan si-a piedut si golgheterul, in persoana lui Andrey Shevchenko. Si cu toate astea joaca finala. Cea mai batrana echipa din Cupele Europene impotriva celei care o invinsese acum doi ani. Dar ce legatura are toata povestea asta cu Steaua? Pai are, pentru ca asemenea Stelei ( pastrand proportiile ), aceste doua echipe au doua elemente fundamentale in patrimoniu: traditie si suporteri. Milan a ales sa-si pastreze campionii sai veterani, dandu-le incredere nelimitata acelor jucatori care le-au adus atatea succese de-a lungul vremii, in timp ce Liverpool stie ca fanii sai pe Anfield creeaza un infern pentru adversari, asa cum faceam si noi in Ghencea...

De ce faceam? Pentru ca acum, Steaua s-a lepadat atat de spiritul sau cat si de suporterii sai. La Milan au ramas Maldini, Costacurta, Gattuso sau Seedorf sa transmita celor noi mentalitatea, traditia si SPIRITUL lui Milan. La noi jucatorii cu personalitate, cei care ar trebui sa fie Maldini sau Seedorf ai Stelei sunt facuti comunisti ( Dica ) sau nu indraznesc sa comenteze ( Radoi ) in fata "liderului unic". Antrenorul lui Liverpool spunea ca pe Anfield poate bate pe oricine, pentru ca ii are pe fani in spate, iar in timpul asta, antrenorul Stelei fuge primul la vestiare cand se joaca cu spectatori, refuzand sa dea ochii cu noi. Probabil ca cel mai bine se simte cand se joaca cu portile inchise, asa cum era el obisnuit la FC National. La noi se prefera nu jucatorii sau antrenorii cu personalitate ( Zenga, Protasov, Lacatus) ci sclavii, executantii care fac sa comenteze. Ei sunt fericiti ca-si iau argintii si pleaca acasa, nepasandu-le de "huliganii" si "vagabozii" care isi striga dreptul de a avea o echipa demna, curajoasa si orgolioasa. Ei vor ca spectatori milogii care intind mana pentru biletele gratis ale lui Becali, ei vor ca spectatoti cetatenii care se uita in tacere la meci si nu vad mai departe decat terenul de joc, ca si cum Steaua ar insemna o victorie si-atat.

Aseara in Cotroceni, am auzit scandandu-se "Romania, Romania, Romania nu te vrea", catre patronul Stelei. Insa cei care scandau asta nu cred sa fi fost mai mult de 1000. Restul, majoritatea, priveau in tacere, parca nedorind sa ia o pozitie clara, pentru a nu cumva sa fie in tabara care nu trebuie.Din pacate, asta nu confirma decat tristul adevar care spune ca Romania are ce merita.

In incheiere vreau sa remarc jocul "extraordinar" prestat de echipa noastra, care pana la intrarea lui Dica si Elton, a jucat "fenomenal", iar meritul ii revine acestui mare strateg, pe numele sau Cosmin Olaroiu. Acesta a intuit pericolul ce putea veni de la ocupanta locului 18 si a introdus al treilea inchizator in teren, pentru a apara rezultatul ... Numai rautaciosii pot spune ca rezultatul de 1-0 a fost pastrat de interventiile eroice ale lui Cernea in fata "celebrilor" atacanti ai echipei gazda. Se pare ca Oli isi va mai trece atat de familiarul si merituosul loc 2 in clasament, inca o data. Multumim Oli!

Mihai Somanescu

steven_gerrard14.05.2007 02:57

mda asa e booon articol

Portaru' lu **** tim Popa e aproape de Ghencea, sursa www.fanatik.ro s-a ziss pe gsp park ak 2 zile ca Hagi i-ar vrea pe Pantilimon (portar),Izvoranu,Emeghara (toti Poli) asta Izvoranu si dinamu il vrea,yo sincer l-as lua p Bratu e bun are 27 ani pacat ca ajunge la caini crek ii mai bun ca si Neaga sper sa ma insel HAY Steaua,dak jucam tot asa CL e departe tre skimbat cewa in joc,Antrenoru Oli 1 soc la echipa batem de 6 meciuri da nu convingem ne tre 1 ora sa dam 2 goluri sau cel putin pan icepe a 2 repriza, hai Steaua fular-campioniifularsteaua2 steagcruce2 steagsimplu forzateaua steaua_ro

SSK14.05.2007 03:47

De acord cu prima parte a articolului. Cat despre meci, eu cred ca Steaua a jucat nu bine, ci foarte bine in repriza a doua. Pana la pauza, desi era 1-0, am jucat intr-adevar slab, cu greseli mari in aparare. Insa si Steaua din repriza a doua tot a lui Olaroiu e, sa stii. Iar Elton si Dica au intrat cand deja era 3-0. Cred deci ca esti prea dur cu Olaroiu in ce priveste acest meci.

dankressman114.05.2007 04:54

Parca mi-as dori un meci nebun. Hagi ar fi in stare! Sa-i vad in teren in acelasi timp pe Neaga, Dica, Elton si Badea...dupa 3 luni jucate impreuna.

leynad7214.05.2007 05:26

Sesizez cã de-acum obișnuita introducere a lui Elton pe final de partidã e folositã pentru a "anestezia" reacțiile suporterilor și nu ca o convingere de ordin fotbalistic a cuplului "Frumoasa și Bestia".

Elton e osul ãla pe care-l primea Pluto ca sã nu mai latre.

Pe la "vecini" mergem cu euroii, la noi îl bãgãm pe Elton vreo 15-20 de minute, și gata...

Toatã lumea a tãcut.

Trãiascã circul !

cristinelly14.05.2007 06:01

Mda.... Daca si la 3-0 pentru Steaua il cristicati pe Oli...atunci... ar trebui sa va duceti undeva in padure sa faceti un tratamen. Voi trebuie sa intelegeti ca nu poate Steaua sa iasa mereu campioana, ca doar nu joaca singura. Mai iese si pe doi. Asta e soarta. In viata unei echipe sunt si momente d-astea. In legatura cu Becali...incep sa ii dau dreptate cand zice ca nu vrea sa mai elibereze abonamente la peluze, sau cand vrea sa inchida peluzele. Voi spuneti ca aveti dreptul la exprimare. Dar Becali nu are dreptul la exprimare??? NU are dreptu sa fie liber sa faca ce vrea si unde vrea??? Mai ales ca a facuto din interes pentru Steaua. Nu cred ca a castigat Becali ceva ca a fluturat fularu lu Dinamo. Singura care a avut de castigat a fost Steaua. Unii dintre voi nu vreti sa intelegiti asta. Si mai e ceva. Becali, asa cum il credeti voi cioban, incult...etc, are si el familie, are copii (fete). Va dati seama ce zic fetele alea cand aud la TV "M**e Becali. Ar fi bine sa o lasati mai moale cu criticile. Cand ajunsesem pe locu 4 si echipa nu juca nimic, ati fi vrut sa fie pe 2, acum cand e pe 2....

Si inca ceva. Degeaba il criticati atat pe Becali si il injurati, pentru ca oricum el nu o sa plece de la Steaua.

fedora14.05.2007 06:20

Cristinelly, tu esti din aia care i-au cerut autografe lui Becali aseara?

Becali nu poate avea libertatea de a actiona bezmetic atata timp cat lumea il asociaza cu Steaua.

Cand n-o mai fi la Steaua poate sa se dea si peste cap, nu o sa aiba nimeni nimic de obiectat.

Mafia14.05.2007 06:25

Pana la urma ceea ce conteza e ca Steaua a invins.Oricum sunt de parere ca Elton ar trebui sa joace mai mult pentru ca odata cu revenirea lui Dica ar avea cu cine sa se inteleaga la joc(s-a vazut si aseara in

unele faze).Cat dsepre Oli nu cred ca ar mai trebui criticat deoarece echipa si-a revenit si spre ca totul sa mearga bine in continuare

Forza Steaua!!!!!!

Heart_For_Steaua14.05.2007 06:28

Vezi ca exista o greseala in articol , la inceput , ai scris ca " Liverpool nu paote tine pasul cu mai puternicilea Man . Unt si Liverpool"... In rest un articol bun ....

andr3y14.05.2007 06:39

vai draga mosului, cat de penibila esti! ce faci tu acum e ca si cum ai incerca sa ne spui noua ca ros-albastrul de pe emblema clubului ii verde-portocaliu.

cristinelly:

"Si inca ceva. Degeaba il criticati atat pe Becali si il injurati, pentru ca oricum el nu o sa plece de la Steaua." - asta e partea cea mai trista! :( iar daca nu reusim sa-l facem sa plece, macar o sa-l facem sa inteleaga ca nu este zeul nostru asa cum se crede el.

NU Becali! NU becalizare!

mandreu ca sunt Stelist

esi14.05.2007 06:41

Buna!...Am fost ieri in cotroceni si am fost foarte dezamagit ; nu de echipa , de o mare parte a "stelistilor" din tribuna.Trecand peste partea ca am stat langa un individ care tot injura echipa ca sa joace mai bine ; marea greseala s-a facut cand a venit Jiji , care a fost sfatuit bine de consilieri sa vina sa ne salute frumos sa zambeasca iar noi am reactionat cu M**E...din toate astea el o sa iasa invingator daca avem o asemena atitudine , trebuie sa dem ca suntem mai destepti decat el (lucru care nu e greu).Si inca ceva in timpul pauzei Gigi a sta langa galerie a zambit sa facut cu mana in timp ce pe oficiala 3 oameni cu camere mici portabile filmau galeria(pentru a vedea Jiji cine-l injura)...din pct meu de vedere Jiji a avut castig de cauza ieri nu NOI.

PS: As dori galeria sa vina la stadion sa strige Steaua nu Dinamo sau rapid!

nemilosul14.05.2007 06:48
Cristinelly, tu esti din aia care i-au cerut autografe lui Becali aseara?

Becali nu poate avea libertatea de a actiona bezmetic atata timp cat lumea il asociaza cu Steaua.

Cand n-o mai fi la Steaua poate sa se dea si peste cap, nu o sa aiba nimeni nimic de obiectat.

e unu din ala cu joben care 3/4 din meci isi face poze

asa e el oaie nu aveti ce ii face....trebuie ignorat

Miaus14.05.2007 07:04

Nici nu era nevoie sa citesc pana la final ca sa stiu cine a scris MIZERIA asta.

Acum serios Mihai tu ai vazut meciul sau aveai cronica scrisa de dinainte?

Greselile alea de care e Olaroiu "vinovat" ca au scapat aia unu la unu cu Cernea sunt.

1.Greseala personala Lovin

2.Greseala personala Goian

3.Greseala personala Baciu.

E chiar asa greu de priceput ca antrenorul NU ARE INFLUENTA asupra chestiilor de genul asta? Putea sa fie si Ferguson antrenor daca Goian dribleaza smechereste in pozitie de ultim aparator si pierde mingea nu mai conteaza nicio tactica.

Cate ocazii au avut cei de la National prin prisma jocului prestat? Dar la fazele fixe?

Dupa pauza de la 1 la 3-0 i-a antrenat bunica-mea pe jucatori si asa au reusit sa mai marcheze de doua ori nu Olaroiu.Referitor la Elton si Dica ca sa aiba amandoi loc in echipa trebuie schimbat sistemul sa jucam in 4-3-2-1 cu varf impins.Daca vine si Neaga cred ca o sa jucam 4-2-3-1 cu Dica in centru, Elton in stanga si Neaga in dreapta plus Badea/Thereau varf impins.

AndyQ14.05.2007 07:28
Vezi ca exista o greseala in articol , la inceput , ai scris ca " Liverpool nu paote tine pasul cu mai puternicilea Man . Unt si Liverpool"... In rest un articol bun ....

Mai e una pe langa aia.

vlazila14.05.2007 07:32
Mda.... Daca si la 3-0 pentru Steaua il cristicati pe Oli...atunci... ar trebui sa va duceti undeva in padure sa faceti un tratamen. Voi trebuie sa intelegeti ca nu poate Steaua sa iasa mereu campioana, ca doar nu joaca singura. Mai iese si pe doi. Asta e soarta. In viata unei echipe sunt si momente d-astea. In legatura cu Becali...incep sa ii dau dreptate cand zice ca nu vrea sa mai elibereze abonamente la peluze, sau cand vrea sa inchida peluzele. Voi spuneti ca aveti dreptul la exprimare. Dar Becali nu are dreptul la exprimare??? NU are dreptu sa fie liber sa faca ce vrea si unde vrea??? Mai ales ca a facuto din interes pentru Steaua. Nu cred ca a castigat Becali ceva ca a fluturat fularu lu Dinamo. Singura care a avut de castigat a fost Steaua. Unii dintre voi nu vreti sa intelegiti asta. Si mai e ceva. Becali, asa cum il credeti voi cioban, incult...etc, are si el familie, are copii (fete). Va dati seama ce zic fetele alea cand aud la TV "M**e Becali. Ar fi bine sa o lasati mai moale cu criticile. Cand ajunsesem pe locu 4 si echipa nu juca nimic, ati fi vrut sa fie pe 2, acum cand e pe 2....

Si inca ceva. Degeaba il criticati atat pe Becali si il injurati, pentru ca oricum el nu o sa plece de la Steaua.

tu nu esti stelist!

AndyQ14.05.2007 07:34
Sesizez cã de-acum obișnuita introducere a lui Elton pe final de partidã e folositã pentru a "anestezia" reacțiile suporterilor și nu ca o convingere de ordin fotbalistic a cuplului "Frumoasa și Bestia".

Elton e osul ãla pe care-l primea Pluto ca sã nu mai latre.

Pe la "vecini" mergem cu euroii, la noi îl bãgãm pe Elton vreo 15-20 de minute, și gata...

Toatã lumea a tãcut.

Trãiascã circul !

Beton comparatia cu Pluto. Ma gandeam la ceva de genul ala.

E clar, nimeni nu intelege de unde pana unde incapatanarea lui Oli de a juca cu codasele clasamentului cu Elton si Dica pe banca, cand in doua meciuri (pardon doua "reprize" de 10-10 minute), Elton si Dica au demonstrat, nu numai lui, ci unui stadion intreg ca impreuna merge treaba struna. Parca s-au nascut pentru a juca impreuna. Eu n-am vazut atata precizie la Steaua de mult, cred ca niciodata. Pase din prima, un-doi-uri intre cei doi protagonisti, deposedari urmate de pase perfecte.

Totusi ciobanu` si strategu` se incapataneaza cu titularizarea altora.

Cred ca nu o sa inteleg niciodata, de ce?

bobo14.05.2007 07:43

eu consider ca in momentul de fata Iacob e mai in forma decat Thereau.e in revenire de forma.Sanu uitam ca a dat 3 goluri in 2 etape.Thereau de cand nu a mai dat 2 goluri intr-un meci

AndyQ14.05.2007 07:50
eu consider ca in momentul de fata Iacob e mai in forma decat Thereau.e in revenire de forma.Sanu uitam ca a dat 3 goluri in 2 etape.Thereau de cand nu a mai dat 2 goluri intr-un meci

Thereau a mai fost si eliminat, suspendat. Sa nu uitam ca in meciul cu Dinamo si Cluj a jucat accidentat. Iacob e in revenire dar parca ii lipseste viteza. La faze fixe e letal, mai trebuie lucrat la viteza.

andyro14.05.2007 07:58

Imi plac suporterii "de rezultate", care apar doar atunci cand castigam in fata ultimei clasate, si isi dau seama de fapt jucam excelent.

Imi plac suporterii "fara memorie", care uita toate rezultatele penibile din ultimul an pentru milogeala unui os aruncat de Borcea.

Imi plac suporterii "de televizor", care scriu cu Caps Lock ca galeria a fost penibila, dar nu au facut vreodata efortul de a veni pe stadion, ce sa mai zic de o deplasare.

Imi plac suporterii "penegisti", platiti sa intre si sa posteze pe site, care isi dovedesc "calitatile" de analfabeti si aliterati prin fiecare postare despre "'nea Gigi"

Imi plac suporterii "europeni", care compara campionatul nostru cu cele din Anglia, Italia si Spania, fara sa vada diferenta de zeci de ani in organizare, mentalitate si atitudine a conducerii si multe, multe, multe altele.

Sa traiti prieteni !

Kekea14.05.2007 08:01

Poftim???Jocul lui Thereau nici nu se compara cu a lui Iacob.Iacob e atacant de careu pe cand Thereau vine in spate, combina, centreaza.

danielcristian14.05.2007 08:14

@cristinelly Ce bucuros trebuie sa fi fost ieri, tu si altii ca tine ,cand v-a cumparat Jiji bilete ca sa-l sustineti!Voi sunteti cei din cauza carora lucrurile merg prost in tara asta.Va vindeti sufletele pentru nimic, va duceti dupa cel ce va da mai mult.Sunteti o rusine,nu aveti onoare si demnitate.

AndyQ14.05.2007 08:16
Imi plac suporterii "de rezultate", care apar doar atunci cand castigam in fata ultimei clasate, si isi dau seama de fapt jucam excelent.

Imi plac suporterii "fara memorie", care uita toate rezultatele penibile din ultimul an pentru milogeala unui os aruncat de Borcea.

Imi plac suporterii "de televizor", care scriu cu Caps Lock ca galeria a fost penibila, dar nu au facut vreodata efortul de a veni pe stadion, ce sa mai zic de o deplasare.

Imi plac suporterii "penegisti", platiti sa intre si sa posteze pe site, care isi dovedesc "calitatile" de analfabeti si aliterati prin fiecare postare despre "'nea Gigi"

Imi plac suporterii "europeni", care compara campionatul nostru cu cele din Anglia, Italia si Spania, fara sa vada diferenta de zeci de ani in organizare, mentalitate si atitudine a conducerii si multe, multe, multe altele.

Sa traiti prieteni !

O singura obiectie, daca-mi permiti :)

Daca eu sunt din provincie si nu puteam sa vad meciul asta decat la TV, pentru tine, sunt un suporter inexistent, nu? sau te-ai referit doar la Bucuresti?

:)

Hai sanatate.

andyro14.05.2007 08:55

Salut Andy :),

Nu e vorba de locul unde esti, ci de eforturile pe care le faci. Si eu sunt din provincie (inca), dar incerc sa ajung la meciurile Stelei care sunt "in zona", si la meciurile mai importante de la Bucuresti; asta e mai putin important, oricum.

Ce incercam sa spun e ca mi se pare penibil, sau macar incorect, ca cineva sa acuze "galeria" atat timp cat cei din galerie fac mult mai multe eforturi pentru Steaua decat orice suporter din provincie. Orice suporter e la fel de suporter, dar e mult mai usor sa iesi duminica seara la o bere si sa mai arunci o privire la un meci, si cu totul altceva sa fii acolo in fiecare duminica si sa iti scuipi plamanii 90 de minute, sa faci zeci si sute de km la fiecare 2 saptamani, sa te invoiesti de la serviciu ca sa vii la stadion, sa iti petreci sambata si/sau duminica facand bannere, fluturasi, steaguri, sa dai bani pe abonament si/sau bilete, sa faci eforturi destul de serioase pentru a merge in deplasarile din UEFA/CL. Cand o sa depun un efort cel putin la fel de mare ca cel pe care il fac ei, atunci o sa am dreptul sa ii critic si/sau sa ii condamn. Pana atunci, e alegerea lor sa nu il sustina pe Becali, pe care acum o consider corecta. Daca cineva are alta parere, e liber sa vina pe stadion si sa si-o expuna prin aceleasi metode (bannere, etc), fara a folosi la apelative gen "milogi mitici desfigurati de bautura" sau "masa manipulata si proasta".

un suporter14.05.2007 09:37

forzateaua Olaroiu ar trebui sai bage ca titulari pe Dica si Elton ca in meciul cu National ei au facut un joc de milioane si o echipa buna.Asa Steaua ar fi cea mai buna echipa din lume.

fularsteaua2

foreminescu2414.05.2007 09:53

Becali NU NE POTI CUMPARA!!!!!!!!!!

bun articol,intr-adevar Liverpool si Milan nu ar exista la nivelul asta fara fanii lor senzationali. si apropo, l-ati vazut pe "prietenul" lui Becali, berlusconi, intrand macar in contre verbale cu tifossi roso-neri?! eu nu... si de cate ori patronii americani ai "cormoranilor" au avut tupeu sa sufle in fata multimii rosii de pe anfield?! asta nu intelege acest iubitor de imagine, ca oamenii iubesc o istorie, un brand, un prezent, un perpetuum mobile de cea mai inalta speta, nu un asa-zis om al dreptatii, cum se autodefineste mister Gigi?! nu un om inseamna Steaua, poate singurul care ar face fata conceptului este Lacatus, in rest va faceti iluzii voi astia care credeti ca veti pune mana pe Steaua.

in rest forza Liverpool; nu are cum sa piarda finala, jocul, forma, determinarea, fanii, toate sunt de partea cormoranilor!!!

U'LL NEVER WALK ALONE!!!!!!!!!!

«123»