Un articol foarte bine scris ! Prin "condeiul" tau punctezi mereu intr-o maniera coerenta valorile in care crezi si expui obervatii bine conturate. Chiar daca nu-ti impartasesc toate ideile si opiniile, asta nu ma impiedica sa afirm cu tarie ca acesta e modul in care trebuie sa formulezi o parere: argumentat si pertinent. De cele mai ulte ori citesc atitudini anti-becaline care se incadreaza exact pe stilul pe care autorii il hulesc atat de mult, adica cel al finantatorului stelist - resentiment si jignire. Nu este insa si stilul tau. Si de aceea inainte de expunerea unei pareri opuse sau a unei contra argumentatii se cuvine sa subliniez respectul pentro o astfel de atitudine.
Ma numar printre cei care considera ca un patron de club si un om de afaceri nu trebuie sa faca parte din categoria eruditilor. Categoric, Becali nici macar nu se apropie de asa ceva... dar oare este cineva in fotbal care sa o faca ? Cel putin la noi, daca nu si prin alte locuri NU ! Sunt convins ca nu .... Diferenta este insa la stilul de a iesi in fata. Becali nu se va schimba niciodata ! Ca vrem sau nu, ca ne place sau nu, asa este el, asa cum fiecare dintre noi are o ampernta personala a comportamentului.
De fapt, de ce vorbim noi acum de raul Stelei? Pentru ca ne luptam doar pentru locul doi? Pentru ca a plecat MM? Pentru ca nu joaca Elton sau Andrey ? Pentru ca unora nu le place Paraschiv sau Nesu ? Pentru ca Becali declara ce declara ? Toate acestea sunt parte din fenomen! In viata unei echipe vin si pleaca jucatori, presedinti, antrenori; vor fi mereu favoriti ai suporterilor dar si huliti, marginalizati..., obiectivele se indeplinesc dar se mai si rateaza....e un perpetuum mobile cu o mare doza de fascinatie. De fapt asta este spectacolul in sine.
Cat depre imaginea Stelei, tocmai faptul ca Becali este in centrul discutiilor noastre dovedeste ca noi il facem un SUBIECT. Presa il face un subiect. Becali se vinde, el stie asta si declara ce declara. Chiar credeti ca cineva care face o afacere necurata se apuca sa o mediatizeze !!!!??? Credeti ca un meci aranjat se anunta dinainte....!!??? Daca ar fi fost ceva serios in tevatura cu Urziceniul, nici riul si nici ramul nu ar fi suflat nimic... E vorba doar de stratageme ieftine, de presiune "made in Romania". Poate ar fi bine sa "patentam' acest stil care ne reprezinta atat... (!?), atata vreme cat de cele mai mult ori i se raspunde cu aceeasi moneda.
Nu sunt e acord cu ceea ce ce spune Becali despre meciurile Stelei, dar nici nu vreau sa ma "incalzesc" la acest foc de paie, pa care il provoaca. Valvataia lui dureaza cateva zile, cateva numere de ziar....Sa nu uitam ca suntem subjugati de balcanism de sute de ani si nu stiu daca chestia asta are vreun leac. Ne extaziem la victorii si reusite, laudam pe toti si toate iar apoi ne lamentam si cautam vinovatii la orice pas gresit. La victorie suntem toti intr-o barca, la infrangeri, lasam totul in deriva...Deriva este chiar raul pe care vrem sa-l gasim cu orice pret.
De ce trebuie sa vorbim mereu de raul Stelei, fara a vorbi si de binele ei ?
- de ultimele doua titluri de campioni
- de trei primaveri europene la rand
- de seminfinala cu Boro, asa dureroasa cum a fost ea - dureros de frumoasa performanta
-de formidabilul meci cu Valencia
-de grupele ligii dupa 10 ani
- de pastratea jucatorilor
- de investitiile la stadion
Sunt lucruri care nu pot fi sterse cu buretele si, pe langa ceilalti, si Becali are merite ce trebuie recunoscute. Nu-l votati, putin imi pasa, criticati-i atitudinea pe forumuri, dar faceti-o ca Ovidiu, cu demnitate! Nu uitati tot binele pentru un "rau" de conjunctura ! Dar cand mergeti la stadion, incurajati echipa 90 de minute. Nu strigati altceva decat Steaua, faceti bannere cu Steaua, cantece cu Steaua !!! Nu-l aplaudati pe Becali dar nici nu-l huiduiti. Facand bannere si lozinci cu el drept subiect nu faceti altceva decat sa-i dati satisfactie. Imaginea si-a va face doar prin rezultate iar daca Steaua are rezultate....atunci noi ar trebui sa fim fericiti. Si mai este ceva ...traim intr-o post modernitate in care banul este un "factotum". Fara bani nici un club nu poate supravietui. Uitati-va la rivaliii nostri de-o viata cum o haita de actionari incearca sa faca ce a facut Becali de unul singur. Si atunci fara el ce am fi ? Ne putem auto-finanta? Sa zicem ca da. Prin prezenta constante in CL, prin drepturi TV, prin sponsori,... Dar astea vin doar la rezultate. Rezultaele vin doar cu jucatori, jucatorii stau cu bani ! Becali, rau sau bun, le da bani jucatorilor, îi ține. Stiu: eu un cerc vicios. Iubirea lui pentru Steaua e un business, asa cum e si Milanul pentru Berlusconi. Si cata notorietate i-a adus diavolul milanez politicianului iltalian ! Dar sa stai ani langa o echipa iti provoaca si sentimente...si eu cred ca undeva dincolo de zbuciumul politic, de valtoarea banilor, de inters si scandal, de goana dupa imagine, pana si Becali iubeste Steaua, si acolo undeva in sufletul sau exista si un sentiment ros -albastru. Toti cei care au avut de a face cu acest club de legenda ca au pastrat amintiri de neuitat si eu cred cu tarie ca daca stai langa Steaua
NU POTI SA NU TE INDRAGOSTESTI DE ACEASTA ECHIPA, ORICINE AI FI !!!
Mereu cu Steaua, mereu pentru Steaua !
Ca intotdeauna echipa are nevoie de noi ! steagcruce2