În articolele mele nu folosesc un ton sentențios, pentru cã știu cã pãrerile sunt mereu împãrțite, iar adevãrul este relativ. De data aceasta o voi face, cu amendamentul cã nu am pretenția sã emit un adevãr absolut, ci niște opinii în care cred cu tãrie.
Punctul nr. 1: Mihai Stoica nu este un înger! Nu m-aș hazarda sã spun nici mãcar cã e un președinte potrivit pentru Steaua! Manifestãrile de bruscã admirație fațã de Meme dupã plecarea acestuia sunt, din punctul meu de vedere, disproporționate. Stoica a fãcut lucruri la Steaua pe care n-ar trebui sã le uitãm prea curând: a lovit un suporter (pseudo sau nu), sub protecția bodiguarzilor. A pus umãrul la desființarea Peluzei Sud, când aceasta a avut curajul sã-l conteste. A ajutat la cultivarea cultului personalitãții lui Gigi Becali. A târât Steaua în numeroase scandaluri mediatice, uneori nejustificate, de multe ori disproporționate. Recent, a încercat sã învrãjbeascã suporterii Stelei din cele douã peluze și l-a convins pe Becali sã facã același lucru. Sã uitãm toate acestea?
Punctul nr. 2: cu toate acestea, plecarea lui Mihai Stoica nu este un lucru bun. Dar asta DOAR prin comparație, uitându-ne cine a rãmas și cine va veni în locul lui. Stoica a avut performanțe la Steaua, acesta este un fapt incontestabil. A venit la Steaua cu o experiențã în fotbal. Pe perioada lui, s-au obținut 2 titluri de campioanã, o Supercupã, trei primãveri europene, o calificare in Champions League. A transferat mulți jucãtori: cu unii a greșit, însã i-a adus în Ghencea pe Ghionea, Boștinã, Thereau, Elton, Ochiroșii.
Punctul nr. 3: persoanele ce se anunțã în locul lui Stoica sunt fie nepotrivite, fie nedemne de aceastã poziție! Nepotrivit, mã refer la Valeriu Argãsealã, care pare comeptent pe aspecte organizatorice, însã n-a dat niciodatã dovadã de alte calitãți, strict fotbalistice. Tot nepotrivit - Gabi Popescu. Trecutul sãu nu-l recomandã cu nimic. Ce a fãcut el ca sã ajungã în echipa de conducere a Stelei? Nedemni: Gino Iorgulescu sau Constantin Zotta. Primul, un blatist notoriu, expert în tot ce înseamnã aranjamente în fotbalul românesc. Al doilea, omul Rapidului, poziție din care ne-a atacat în multe rânduri.
Punctul nr. 4: Cosmin Olãroiu este bun de politician. A adulmecat rapid cum bate vântul și a sãrit în barca învingãtorului. L-a pãrãsit pe cel care l-a sprijinit necondiționat ("Olãroiu nu pleacã de la Steaua, decât dacã plec și eu!", remember?), pentru cel care-i putea garanta postul. Ce conteazã cã acum trebuie sã bage jucãtorii patronului? Ce conteazã cã trebuie sã-i lase pe alții pe banca, deși nu meritã? (sau poate mã înșel eu și Lovin a jucat mai bine decât Elton în meciul cu Dinamo) Ce conteazã toate acestea, când ești încã antrenorul Stelei? Sincer, Oli, cu toate performanțele tale (care sunt!), cred cã vei pãrãsi Steaua cu capul jos! Vei fi huiduit, așa cum sunt toți cei care țin cu orice preț de scaun! Jocul practicat de Steaua sub "bagheta ta" s-ar putea sã fie uitat de suporteri, dar "piruetele tale" mai greu.…
Punctul nr. 5: ultimul și cel mai de seama: rãul cel mare vine de la Becali! Asta sã fie clar! De la omul care crede cã Steaua își trage popularitatea din popularitatea lui! (el, un NIMENI pânã sã vinã-n Ghencea) De la omul care îndeamnã adversarii Stelei sã "o lase mai moale". De la cel care crede cã a cumpãra un meci n-ar fi un blat, ci o "reparație moralã" pentru el. De la cel fãrã de care știri din sport nu mai existã în aceastã țarã. De la cel care și-a numit nepoții și apropiații (niște afoni în materie de fotbal) în consiliul de administrație al Stelei. Care a declarat cã mai bine joacã fãrã suporteri și cã pãrerea lor oricum nu conteazã, din moment ce el dã milioanele. De la Gigi Becali pleacã rãul la Steaua și cât timp el va rãmâne în fruntea Stelei nu existã șanse ca acest club sã construiascã ceva temeinic. Performanțe, posibil sã mai existe, ca și pânã acum. Totul însã cu prețul pierderii identitãții Stelei și al alienãrii adevãraților suporteri ai acesteia. Un preț care nu meritã plãtit pentru toate trofeele din lume!
Dumnealui îi prevãd un sfârșit apoteotic la Steaua. Nu știu când va fi, știu doar cã ziua aceea va veni. Iar revãrsarea de urã îl va trimite pe Becali în istorie, la locul pe care îl meritã.
Cu Steaua pânã la moarte!
Ovidiu
P.S. În sfârșit, lucrurile sunt așa cum trebuie sã fie! Rivalii noștri vor intra în Liga Campionilor pe punctele și priceperea lor, nu pe punctele și gloria noastrã! Dacã o vor face.