Mihai, cu riscul de a parea Gica Contra al forumului, da-mi voie sa spun ca eu nu regret demisia/demiterea (cititi cum va place) lui Stoica. Sa nu se creada cumva ca l-as sustine pe razboinicul luminii electrice din Ferentari. Il detest si de-abia astept ziua in care se va cara de la Steaua impreuna cu sleahta sa de lingai/nepoti. Desi plecarea lui Stoica putea sa astepte pana la vara, era cam inevitabila.
Mai sa fie, era sa-mi dea si mie lacrimile cand am citit randurile despre demisia "marelui stelist" Mihai Stoica. Atata se plange pe umarul lui de zici ca gata, se desfiinteaza echipa fiindca a plecat Stoica. Din pacate asa e romanul .... mioritic (ca tot o dam cu ciobanii), telenovelistic, reactioneaza la melodrama, la partide de plans in direct, etc. Munca serioasa dar monotona, aia facuta constiincios zi de zi .. sau absenta ei, nu ne impresioneaza.
Stoica era MANAGER, nu ? De ce nu i se masoara activitatea dupa norma input/output, ca la orice activitate ? Verificati si apoi dati-va cu parerea despre cat de "indispensabil" sau cum "tempera excesele ciobanului" MM-ul.
Nu afirm ca Mihai Stoica nu a facut si lucruri bune. Are meritele sale in privinta celor 2 titluri, performantelor europene, aducerii lui Zenga si Protasov (despre jucatori nu ma pronunt, ca-i teren minat). Dar a si gresit. In primul rand, aroganta si atitudinea sa ne-au facut o echipa certata cu toata lumea, cu nasul pe sus, cu care mai toata lumea joaca de doua ori mai tare decat cu altii. Sub conducerea sa Steaua era angajata intr-un "razboi permanent", de tipul "singuri contra tuturor", ceea ce era profund eronat. Nici o tara, nici o organizatie, nici un club nu poate fi permament certata cu toata lumea - poti castiga la inceput, dar incet-incet te erodezi, te macini, pierzi forta de la inceput. Exact cum a patit Steaua. In al doilea rand, prea i-a tinut in brate pe unii jucatori, de parca nu mai existau altii pe lumea asta decat Stancu, Saban, Coman, Carlitos, etc. In al treilea rand, prea se batea cu toata lumea ... in declaratii. Momentul cand l-a jignit pe Lita Dumitru, indiferent ce ar fi zis acesta, a fost pentru mine picatura ce a umplut paharul. Gargara la TV, zi de zi, nu face parte din atributiile unui conducator de club profesionist, indiferent cat de tare tipa MM ca "apara Steaua", de parca fara Stoica s-ar fi prabusit totul.
Tineti totusi cont ca Steaua exista mult inainte de Stoica si va continua sa existe si dupa despartirea de domnia sa.
Personal, tin sa-i multumesc lui Stoica pentru lucrurile bune si sa-i urez bafta in urmatoarea sa activitate. Oricare ar fi aceasta.