FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Denumirile clubului si emblemele.

«123»
Le reseau pansant17.04.2009 19:00

Am vectorizat eu emblema misterioasa a Stelei, sper sa va placa, desi eu unul nu sunt multumit de cum a iesit.

Am vectorizat in Corel 11, sper sa nu fie probleme cu compatibilitatea fisierului pdf, acesta este versiunea 5, cea mai noua in care pot exporta pdf.

Daca cineva vrea fisierul corel, il dau cu mare placere.

emble.pdf

emblema_steaua61_75.jpg

Le reseau pansant17.04.2009 19:27

Prima emblema a Stelei, de asemenea vectorizate de subsemnatul.

PS: nu ma puneti sa le fac si pe celelalte ca nu stiu, de fapt nu stiu cum se face vulturul ala, este foarte complicat. Poate intr-o zi cu soare voi face emblema actuala.

emblema_steaua1948_2.jpg

emblema_steaua19482.pdf

dee17.04.2009 22:08

@reseau

foarte frumos le-ai lucrat. Am stat acuma si le-am analizat pe toate si am avut revelatia: cea mai buna emblema e 1, pentru ca sugereaza perfectiunea, din toate punctele de vedere.

1on17.04.2009 22:18

5737_view.jpg22365_view.jpg

22745_view.jpg22763_view.jpg

5740_view.jpg5742_view.jpg

5743_view.jpg

Le reseau pansant18.04.2009 11:59

Emblema vectorizata a Stelei pentru anii 1974-1991.

Doamne cat am muncit sa fac fontul asta, am stat 4 ore numai pentru asta.

Dee multumes pentru aprecieri, merci mult Ion pentru poze, mi-au fost de mare ajutor, sper ca in curand sa o fac si emblema actuala, dar nu promit nimic.

Ion ai celelalte embleme cea cu CCA; si cele 2 cu vultur mai mari? cele postate de tine sunt cam mici si nu imi dau seama bine cum vin anumite linii. Multumesc.

emblemaSteaua1974.pdf

emblemsteaua1991.JPG

Urli18.04.2009 12:22

astea ? ccabucuresti.png

steauat.jpg

1on18.04.2009 14:12

Apreciez efortul, dar nu te mai chinui pentru cã toate emblemele pe care le-am pus mai sus, în afarã de prima cu Steaua le am vectorizate în București, la dimensiuni apropiate de cele postate (în afarã de cea cu ASA care e mult mai mare). Acum nu sunt în București. Sãptãmâna viitoare ajung și o sã le postez pe alea (toate se gãsesc pe google, unele mai greu, altele mai ușor).

Le reseau pansant19.04.2009 17:54

Am vazut alte embleme sau medalioane ale echipei noastre asa ca am mai facut 2 dintre acestea, vor urma si altele tineti aproape.

Poza a doua am pus-o la 2 rezolutii, prima este putin peste marimea unei coli A4, a doua fiind ceva mai mare (6500/9900)

steaua1947_1967.pdfsteaua_aniv.pdf

steaua1947_rezolutie_mediu.jpgsteaua1947.jpg steaua_aniversare.JPG

Le reseau pansant19.04.2009 20:13

Si pentru ca tot suntem la capitolul vectorizari, pun si stema tarii tot vectorizata si tot in pdf, asa cum imi place mie.

sper sa nu supere pe nimeni, in fond stiu eu ca toti dupa fcsteaua suntem nationalisti si ne iubim tara.

stema Romaniei vectorizata

stema_romania.pdf

stema_romania.72.gif

1on19.04.2009 21:59

Îți rãmân profund recunoscãtor dacã le poți face pe astea 2:

Actual_Vrancea_county_CoA.png Pe banda din mijloc cred cã scrie "Unirea ªI PATRIA".

stema_romania2_vrancea2.PNG

Le reseau pansant20.04.2009 08:09

Ion iti trebuie urgent? eu nu o sa mai am timp de maine, asa ca nu o sa mai fac nimic, plus ca incep sesiunea, licenta, admitere etc. Daca iti trebuie doar asa ca simpla pasiune fiind stema judetului tau, ti le fac in timpul vacantei sau cand o sa am ceva mai mult timp liber.

Legat de poze, din stema judetului nu am inteles nimic, rezolutia este foarte proasta, trebuie sa fie imaginea foarte clara pentru ca altfel nu imi dau seama de constructia pozei, de cum vin liniile, unde se intersecteaza si mai ales de ce. Grafica vectoriala este foarte ciudata, gandeste-te ca fiecare linie (uneori si punct) este un obiect, ori la o constructie de complexitatea stemei nationale o intersectare aiurea iti strica toata poza.

1on20.04.2009 09:55

Nu-i nicio grabă.

N-am găsit poze la o calitate mai mare. Vulturul și bourul cred că le-ai putea importa din stema națională, unde le găsești mult mai detalitate. În parte de jos e un butoi de vin inconjurat de struguri (ăia galbeni) și frunze de viță-de-vie (cu verde). În mijloc scrie "Unirea ȘI PATRIA" cu un font inspirat din vechiul alfabet chirilic românesc.

Nu-i nicio grabă.

N-am găsit poze la o calitate mai mare. Vulturul și bourul cred că le-ai putea importa din stema națională, unde le găsești mult mai detalitate. În parte de jos e un butoi de vin inconjurat de struguri (ăia galbeni) și frunze de viță-de-vie (cu verde). În mijloc scrie "Unirea ȘI PATRIA" cu un font inspirat din vechiul alfabet chirilic românesc. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/1...om-chirilic.png

Le reseau pansant20.04.2009 16:19

Ion ti-am facut stema judetului, nu este chiar perfect dar a iesit cat de cat, nu prea mi-au iesit frunzele alea de vita, si scrisul acela, de fapt nu am vazut cum vine borderoul acela cu scris.

Emblema are o mare greseala, scrisul este putin mai in jos decat trebuie, pentru ca l-am pus la sfarsit cand deja pusesem in cartierele 1 si 2 vulturul si capul de bour, ori pentru a face ca textul sa vina unde trebuie insemna sa sterg tot ce facusem si sa incep de la zero, pentru ca nu puteam sa mut cele 2 obiecte.

Sper sa dai o galbena de odobesti sau dragasani cat de curand, vezi ca nu uit.

vrancea.pdf

stema_vrancea.jpg

1on20.04.2009 19:53

Săru-mâna!

Galbenă de Odobești n-am de unde, da' maică-mea e din Panciu, așa că am cu ce substitui. :D

PS: Drăgășanii is pe la olteni, după câte știu eu. :P

bodanelu20.04.2009 20:33

da.. dragasani e langa mine, la Valcea

Le reseau pansant20.04.2009 20:40
PS: Drăgășanii is pe la olteni, după câte știu eu. :P

nu conteaza bautura sa fie, eu nu sunt cu idei preconcepute despre regiunile tarii, din contra ii iubesc pe toti asa cum sunt, cu bune si rele.

Iti place cum a iesit? esti multumit?

1on20.04.2009 20:58

M�, sincer, originalu' e mai bombat �n laterale, iar �n�l�imea e mai mare raportat� la l��ime. Dac� te ui�i atent, curbura �ncepe de la baza aripii vulturului muntean, p�n� acolo marginea fiind dreapt�, vertical�. Tu i-ai curbat marginea de sus. Iar butoiul e vizibil descentrat spre st�nga dac� te ui�i la limita dintre cartierele superioare �i linia dintre doagele din mijloc. Faptul c� inscrip�ia e pus� mai jos nu mi se pare at�t de evident, dec�t c� "�I"-ul acoper� punctul de intersec�ie al liniilor pe original.

Am găsit o nouă versiune a emblemei din perioada CCA, mai aproape de cele care apar prin pozele vechi:

22365_view.jpg

1on22.04.2009 19:52

@ Reseau:

Sper că nu te-ai supărat...

1on22.04.2009 21:34

Am dat peste versiunea asta, care tind să cred că e cea mai apropiată de original, pentru că in pozele alb-negru in care apare, marginea pe care e scris numele echipei apare intr-o nuanță mai deschisă.

22385_view.jpg

1on26.04.2009 21:18

22476_view.jpg

Pe asta EU am vectorizat-o. :D Io zic c-a ieșit bine, în condițiile în care e prima datã când mã joc cu alde Corel.

Le reseau pansant29.04.2009 16:48

Ion,

ti-a iesit foarte bine (ai balbait-o putin la S), dar am 2 sugestii:

1 poti sa o exporti in format mai mare (peste 3500/2500) si in pdf? cred ca stii cum se face asta ca e simplu

2-poti sa imi trimiti si mie fisierul cdr? noroace

1on29.04.2009 19:06

Ai mesaj pe privat.

PDF-ul:

Sevilla.pdf

Le reseau pansant01.08.2009 18:17

Dupa o absenta indelungata revin si eu cu ceea ce ramasesem dator: emblemele Stelei in format vectorial.

Pentru fiecare am postat o imagine si varianta in pdf. Sper sa va placa.

PS: emblema cu vulturul nu respecta in tocmai proportiile, am mai latit-o eu putin ca era cam alungita.

emblema_steaua.jpgsteaua.jpg

emblema_steaua.pdf

Steaua.pdf

Le reseau pansant02.08.2009 08:47

Emblema dintre anii 1998 si 2003 postata in versiune jpg si pdf, a doua poza jpg este la o rezolutie mai mica.

PS: mai am una, stema CCA in petale.

steaua1998.jpgsteaua1998a.jpg

steaua1998.pdf

Le reseau pansant02.08.2009 11:12

Ultima emblema a Stelei vectorizata, emblema din perioada CCA-ului, aceasta a fost emblema clubului intre 1950 si 1961.

Asupra acestei embleme trebuie discutat putin fata de culorile utilizate, in versiunea oficiala, adica cea expusa in sectiunea embleme din muzeul clubului, emblema apare pe albastru. In alte versiuni am vazut ca este preferat rosul, de unde au aparut cele 2 versiuni nu stiu, eu personal inclin sa cred ca emblema normala este cea cu albastru intrucat albastru era in vremea respectiva culoare oficiala a echipamentului. Jucatorii CCA-ului aveau echipamentul in culorile steagului national in acea perioada.

Poate cineva mai avizat sa ne explice cum stau lucrurile, cred ca parerea lui Andrei Sava sau Virgil aduc lamuririle necesare.

CCA_albastru.jpgCCA_rosu.jpg

Mai jos este o varianta a emblemei din perioada 1974-1991

emb_steaua1974_varianta.jpg

«123»