FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Victor Piturca

«123»
mountytoma08.05.2008 18:58

la multi ani, superjucatorului Piturca! la...ce vrea el, antrenorului...

pe cat de mult mi-a placut ca jucator, pe atat nu pot sa-l sufar ca antrenor. in afara de incapatanare nu a aratat nimic ca antrenor.

ca fotbalist... a fost extraordinar. rar, extrem de rar, un varf de atac ajunge sa aiba 20 de ocazii de gol pe meci. pitzi avea si mai multe cateodata. ghinionul lui s-a numit Mircea Lucescu, un dobitoc care tinea titular la nationala un camiloi care nu ajungea nici de 3 ori la poarta pe meci! e adevarat ca rata enorm, dar si dadea goluri multe. cum reusea, numai el stie. e adevarat ca avea pasatori ca Tudorel Stoica (dupa mine CEL MAI COMPLET FOTBALIST PE CARE L-A AVUT TARA ASTA), Boloni, Majearu, Lacatus, Balint, Hagi. dar ajungea al dracului de-atatea ori in pozitie de a finaliza! ma uit in zilele astea la meciurile Stelei si am impresia ca vad acum in 10 meciuri cat vedeam atunci intr-unul singur!

cristian01408.05.2008 19:03

La multi ani Piti !

Sunt curios ce ti-a luat Banel. Sper ca nu portofelu'.

1on08.05.2008 20:16
in afara de incapatanare nu a aratat nimic ca antrenor.

Ba da. A arãtat cã poate sã dea afarã un superatacant ca Dãnciulescu. Care la 31 de ani a ajuns golgeter și care ne-a marcat atâtea goluri. Totdeauna vei sughița, "nea piți", pentru încãpãțânarea prosteascã de odorel, încãpãțânare pentru care noi plãtim și acum. Cât de prost și de neprofesionist sã fii sã dai afarã un jucãtor pentru cã nu-ți place de impresarul lui?

mountytoma23.06.2008 14:31

inainte de euro eram sigur ca nationala noastra nu va marca nici un gol si nu va scoate nici un punct in grupa aia. am gresit cu doua puncte si un gol... Piturca si-a dovedit limitele, e bun pentru o campanie de calificare, dar la turneul final teama lui de a nu pierde s-a transmis jucatorilor, astfel ca puteam juca si 10 ore cu olanda ca noi tot nu marcam, am fi plimbat mingea in continuare sperand sa si-o bage olandezii singuri in poarta. insa cel mai dureros este ca suspiciunile legate de comisioanele pe care si le ia din transferul jucatorilor promovati de el la nationala sunt parca tot mai credibile. la fel de dureros este sa vezi ca se asteapta totul de la un singur jucator (mu(is)tu), care vamuieste toate mingile, si care in momentele critice se da la fund. tare mi-e teama ca penalty-ul cu italia a fost ratat intentionat!

discovery_schnell06.09.2008 21:39
de ce nu i-a chemat pe Vlad Munteanu, Sergiu Radu si altii chiar daca erau titulari si ii cheama pe Banel, Florentin Petre sau Gigel Bucur.

Vlad Munteanu si Sergiu Radu nu sunt titulari in Germania (Sergiu zice chiar ca vrea sa plece la alta echipa din iarna)... Banel, fie ca vrem sau nu, este titular la Steaua, Fl.Petre nu a fost initial convocat (doar suspendarile aducandu-l la nationala), iar Gigel bucur parca e golgeter, nu?

P.S.: Piti e mare daca ne-a calificat cu 2 etape mai devreme... nu stiu daca e cel mai mare, dar oricum e acolo, sus de tot!

pe mine ma enerveaza rau fata lui .. in rest n-am nimic cu omul :steagcruce::steag_cruce_invers:fular-campionii:steag_sah_mic::hai_steaua:

redondo06.09.2008 21:57

Un om duplicitar,un antrenor slab si ma voi justifica daca cineva mi-o va cere

WhiteSnake09.09.2008 01:53

"Nema fotbalu Piturca"

Va mai amintiti cum comentau sarbii la meciul cu Galatasaray? :-)

Ca antrenor nu prea am de spus multe. Doar am vazut si la Steaua de ce a fost in stare.

.Ax3L.15.09.2008 20:49

asi vrea sa fie antrenorul meu dar nu la fotbal la POKER =))

Marian-Steaua21.09.2008 18:58
:)) tare asta ... si eu as vrea sa joc un poker cu el ..
Lari10.10.2008 13:35

"Pițurcã este încã apreciat în țara sa pentru performanțele obținute ca jucãtor. Însã selecționerul a depãșit jucãtorul. Cu el antrenor, românii au ținut în șah Franța și Italia la Euro. I se reproșeazã însã caracterul impenetrabil, faptul cã e schimbãtor și înșelãtor. Pițurcã este un jucãtor formidabil de poker, cu o privire rece, îmbrãcat numai în negru când este în afara gazonului. Porecla sa? Satana! Pițurcã acceptã rolul de Satana. Numãrul mașinii sale este 666, simbol mistic al diavolului. ªi numãrul sãu de telefon include aceastã combinație numericã. S-a descoperit cã unchiul selecționerului a locuit mult timp într-un cimitir. Apoi, o casetã de supraveghere de la un cazino a arãtat cã Pițurcã trișa. Pentru a încorona totul, Pițurcã va fi acuzat de DNA în zilele de dupã meci în cazul în care este implicat controversatul patron de la Steaua, Gigi Becali. Un plan diabolic pentru a pregãti încrezãtor meciul cu Franța!", a scris France-Football inaintea meciului Romania-Franta.

mountytoma19.10.2008 13:12
"Pițurcã este încã apreciat în țara sa pentru performanțele obținute ca jucãtor. Însã selecționerul a depãșit jucãtorul. Cu el antrenor, românii au ținut în șah Franța și Italia la Euro. I se reproșeazã însã caracterul impenetrabil, faptul cã e schimbãtor și înșelãtor. Pițurcã este un jucãtor formidabil de poker, cu o privire rece, îmbrãcat numai în negru când este în afara gazonului. Porecla sa? Satana! Pițurcã acceptã rolul de Satana. Numãrul mașinii sale este 666, simbol mistic al diavolului. ªi numãrul sãu de telefon include aceastã combinație numericã. S-a descoperit cã unchiul selecționerului a locuit mult timp într-un cimitir. Apoi, o casetã de supraveghere de la un cazino a arãtat cã Pițurcã trișa. Pentru a încorona totul, Pițurcã va fi acuzat de DNA în zilele de dupã meci în cazul în care este implicat controversatul patron de la Steaua, Gigi Becali. Un plan diabolic pentru a pregãti încrezãtor meciul cu Franța!", a scris France-Football inaintea meciului Romania-Franta.

din cate stiu eu numerele de la masina la noi nu au trei cifre, ci doar doua. asa ca probabil Piturca are GGG la masina, si nu 666. satana era ca jucator, cand avea 20 de ratari pe meci, cat alti atacanti (de exemplu camiloiul camataru) in trei sezoane! acum ca antrenor este doar regele nesimtirii... nu spun ca ziaristii si multi suporteri nu l-ar merita asa!

MoWeed19.10.2008 13:13
din cate stiu eu numerele de la masina la noi nu au trei cifre, ci doar doua. asa ca probabil Piturca are GGG la masina, si nu 666.

Are numar de Germania la masina, nu de Romania. Masina e luata pe numele lui Marica, daca nu ma insel

Lari23.10.2008 18:21

"In proportie de 95%-98% nu vreau sa ma intorc la Steaua ca antrenor. Las doua/trei procente pentru ca, poate, in cinci ani, Steaua retrogradeaza si as fi obligat s-o fac. Pentru ca eu tin la Steaua!"

Sursa: Pro TV

Blackzie24.10.2008 16:44
"In proportie de 95%-98% nu vreau sa ma intorc la Steaua ca antrenor. Las doua/trei procente pentru ca, poate, in cinci ani, Steaua retrogradeaza si as fi obligat s-o fac. Pentru ca eu tin la Steaua!"

Sursa: Pro TV

Pai de ce s-ar intoarce? Cand Steaua are asa un prost patron care distruge echipa..

danimarcu09.02.2009 22:27

Piturca are multe defecte,dar are o calitate pe care nu o poate contesta nimeni:e un mare stelist.

Pt asta merita respectat.

Lasarea papagalului de Marius Nicolae acasa,pe motiv ca a injurat Steaua m-a uns la inima...Ca si cea de anul trecut a lui trica.

danimarcu08.05.2009 05:47

La multi ani,Piti! :steag_cruce_invers:

bodanelu08.05.2009 06:09

Piti, Piti, Piti lasssssaaa..ups :blush: .. LA multi ani! :)

john_8608.05.2009 06:15

La multi ani, Piti!

MoWeed08.05.2009 06:17

La multi ani Piti! Respect pentru ce ai facut ca jucator in Ghencea

Robinson Rufay Zapata08.05.2009 13:26

La multi ani Piti!!! Nu uitam ce ai facut pentru Steaua...ca jucator

KERATOCONUS08.05.2009 14:10

La multi ani Victor Piturca!...sper sa te intorci in Ghencea pentru a forma din nou o echipa de pitici! :D

Moskopole27.05.2010 10:55

In elaborarea portretelor unor figuri cunoscute, pe mine mai mult ma intereseaza marturiile directe, oneste, subiective(fireste), ale celor din preajma lor.

Ma intereseaza micile amanunte. Chestiuni poate nesemnificative pentru unii, dar care mie imi dau o perceptie mai apropriata de realitate despre persoana respectiva. Nu interviuri ale colegilor, antrenorilor, adversarilor, biografii romantate, sau statistica ( care este ca bikiny, mai mult ascunde decat arata).

Astfel de marturii autentice si relevante sunt rare, si trebuie identificate si analizate corect, pentru a vedea daca, intr-adevar, pot ajuta cazul.

Dar cand le gasesti, atunci ti se bucura inima. Ai desoperit omul!

Pe blogul lui Tolontan, la un editorial cu privire la Piturca, unul dintre cei care au postat, a avut urmatorul comentariu:

"Felicitari din partea mea pentru Victor Piturca , pentru tot ce a facut pentru echipa nationala si pentru Steaua , atat ca fotbalist cat si ca antrenor .

Am avut sansa sa-l cunosc personal , a fost in anul 1989 , am fost soldatul care eram ajutorul magazionerului cu echipamentul la echipa de fotbal .Asa erau vremurile atunci . Erau soldati care ajutau magazionerul , bucatarul , medicul, fochistul , mai era unul care raspundea la telefon , altul care traducea articolele din revistele de fotbal staine D-lui Topescu Cristian , nimeni ltul decat Victor Bonifaciu cel care comenteaza la TVR F1.

Am stat zi de zi timp de un an alaturi de echipa de fotbal Steaua , am vazut si am auzit multe in acea perioada . Am avut sansa sa-i cunosc pe majoritatea baietilor care jucau in acea perioada la Steaua . Cine isi aduce aminte de numele si de valoarea lor stie despre cine vorbesc . Vreau sa spun doar atat , dintre toti fotbalistii din acea perioada , prin ochii mei de soldat de 19 ani , un singur fotbalist ma uimit ca si caracter , acesta a fost Victor Piturca . Desi eram un copil pe atnci , nu am putut sa uit nici pana acum felul cum s-a comportat cu mine , cu colegii lui mai tineri sau cum s-a comportat in afara terenui .Victor Piturca nu a venit cu femei in club , nu a baut si nu l-am auzit vorbind de mersul la curve si de nopti pirdute aiurea. Daca il intrebam diverse lucruri imi raspundea civilizat , ca un om normal . Altii , de exemplu M.L. (Mircea Lucescu n.n. :D )pe care nu am sa-l uit niciodata pentru injuraturile pe care le-am luat de la el aiurea doar sa iasa el in evidenta doar pentru ca era numit fiara . Nu ma injurase nimeni niciodata pana atunci si nici de la el incoace pana in ziua de astazi .Oare mai stie el de cate ori a spart usa si geamurile de la vestiar !?

Pentru mine Victor Piturca a fost un exemplu de comportament civilizat .Va avea respectul meu pentru viata toata . Am sa fiu un fan al lui acum cand este antrenor la fel cum o faceam cand juca fotbal .

Victore , te-am admirat ca fotbalist si te respect ca OM ."

Comentariu facut de "rares", pe data de 1 mai, 2009, ora 4:52 pm, la editorialul " Alt Piturcă sau acelasi. Un motiv nestiut pină azi pentru care selectionerul nu renunță la contract

Moskopole28.05.2010 06:06

Exact in acelasi sens pe care l-am exprimat eu, cei de la gsp, arata ca nu sunt chiar atat de prosti pe cat par, si dupa numai o zi, publica urmatorul material:

GSP reface portretul de antrenor al lui Piturcă prin intermediul a cinci jucatori

Cealaltă față a lui Piti: ce reguli impunea in cabina cum se comporta in pauzele meciurilor, ce il enerva la antrenamente si cum pregatea meciurile

GSP reface portretul de antrenor al lui Piturcă prin intermediul unora dintre fostii sai jucatori: Trica Neaga, Paraschiv, Marius Baciu si Miu

Șase ani. Atit au trecut de cind Victor Piturcă a plecat din Ghencea. Din lotul de atunci a rezistat doar Petre Marin. În rest, Piti e o necunoscută pentru jucatori, conducatori, membri ai staff-ului tehnic si medical, poate si pentru multi dintre suporteri. Gsp reface azi portretul tehnicianului dincolo de ceea ce se vedea la meciuri. Cei care au alcatuit puzzle-ul sunt 5 fosti fotbalisti din mandatul precedent al lui Piti.

VESTIAR

Legea pe perete, amenda platită imediat

Cit de dur e Piturca Povesteste Eugen Trică: "Scria regulile pe o foaie de hirtie pe care o lipea apoi in vestiar. Acele principii nu se negociau, el le decidea si tot el le punea in aplicare. Cind cineva calca strimb, era imediat amendat! Și nu mergea să-i zici că platesti cind iei un salariu sau o prima Pe loc sau a doua zi trebuia să aduci banii, altfel nu mai aveai voie la antrenament! Credeti că mai avea cineva curaj să nu respecte regulile?".

"Nici Messi dacă ar fi elevul lui Piturcă n-ar indrazni să comenteze ceva la antrenamente"

Eugen Trică

Întotdeauna echilibrat in pauză

Cum se comporta Piturcă intre cele două reprize ale jocului in momentul in care echipa ajungea in cabina Dezvaluie Sorin Paraschiv, cel pe care Piti l-a promovat de la echipa de juniori a Stelei si i-a oferit debutul in Ghencea: "Intra intotdeauna calm si nu sarea calul in ceea ce priveste reprosurile. Te certa pe un ton civilizat, zicea că nu are rost să mai pună si el presiune atunci cind jocul nu ne iesea sau rezultatul nu ne era favorabil".

ANTRENAMENTE

Toanele, cu nume si prenume

Cum aratau sedintele de pregatire sub comanda lui Piti? Rememorează Rică Neaga, pe care Piturcă l-a adus la Steaua de la FC Argeș chiar peste capul fratilor Becali: "Știam cum trebuie să ne comportam la antrenamente in functie de cum ni se adresa, atit de multă disciplină exista! De exemplu, Aliuță mai facea una-alta pe la antrenament. Cind il striga pe numele mic, <Mariene, Mariene!>, atunci toti stiam că e in toane bune si ne mai permiteam <floricele>. Cind tipa la el <Aliuță, Aliuță!>, stiam că e foarte nervos si că nimeni nu trebuie să miste in front. Nimeni nu-și mai permitea să scoată o vorbă in acel moment".

"În Ghencea va fi ordine si disciplina Nea Piti nu e genul de antrenor care să umble cu jumatăți de masura La el e alb sau negru, nu există gri. Nu miscă nici un jucator in fata lui la antrenament"

Iulian Miu

Alunecari, sacrificiu, titularizare

Marius Baciu, fost fundaș central in perioada in care Piti a antrenat in Ghencea, povesteste cum iși cîștigau stelistii postul de titular: "Juca doar cine demonstra la antrenamente. Nu mergea cu interventii de la patron sau de la altcineva. Vă dau si un exemplu. Era atit de mare concurenta că dacă un coleg baga o alunecare, ceilalti intram prin acelasi procedeu de trei ori, doar din Dorinta de a demonstra că meritam să evoluam la Steaua!". În ultimii ani, multi jucatori ai Stelei s-au plins că desi se pregateau exemplar si demonstrau la antrenamente că iși merită locul de titular, imixtiunea lui Becali a schimbat deseori componenta primul "11".

PREGÂTIREA MECIURILOR

Obsesii: studiul adversarului si discutiile individuale

Fostii sai elevi dezvaluie si cum pregatea Piti partidele, mai ales pe cele importante. "Cu o zi inainte de meci ne chema la el in birou, unul cite unul, post cu post, si discuta cu noi mult timp. Despre ce trebuie să facem, despre ce calități au jucatorii cu care ne vom afla față in față, despre tot. Ne spunea informatii atit de multe despre adversar, incit atunci cind intram pe teren ii cunosteam perfect", si-a adus aminte Sorin Paraschiv, care a jucat aproape 100 de meciuri oficiale sub comanda lui Piti.

RELAȚIA CU JUCĂ'TORII

"Salariul si prima intotdeauna in ziua stabilită"

Toti cei 5 sustin că Piturcă a fost foarte iubit de jucatori. Trică incearcă să ofere argumentul suprem: "El se batea in primul rind pentru fotbalisti si apoi pentru el. Nu admitea ca salariul să nu fie platit in ziua stabilita iar prima mai tirziu de a treia zi după o victorie. Știe să-și cîștige fotbalistii pentru că le apara interesele".

MINUSUL

Trică: "Relatia cu presa"

Într-un ocean de aprecieri, unul dintre cei 5 fosti elevi ai sai, Eugen Trica a numit si un minus al lui Piturca "Eu cind o să ajung antrenor o să fiu de tipul sau. Cu ideile lui, cu stilul lui, cu tot. Un singur lucru aș face altfel. Relatia cu presa. Aș fi deschis, aș fi altfel, el a fost intotdeauna rece si distant cu ziaristii si nu cred că e bine asa", a comentat Trica

"E singurul care poate schimba ceva la Steaua in acest moment. Nea Piti stie să tină vestiarul in mina nimeni nu suflă in fata lui"

Adrian Neaga

"Am lucrat cu foarte multi antrenori, romani si straini, dar personalitate mai mare ca a lui Victor Piturcă n-am vazut"

Eugen Trică

Pe podiumul all-time al antrenorilor stelisti

În 63 de ani de istorie, Steaua a avut 32 de antrenori, iar Piturcă e pe locul 3 din punct de vedere al numarului de meciuri in campionat, după Ienei si Iordanescu.

Antrenor Jocuri Liga I

1. Emeric Ienei 311 meciuri

2. Anghel Iordanescu 160 meciuri

3. Victor Piturcă 143 meciuri

4. Gheorghe Constantin 134 meciuri

5. Dumitru Dumitriu 105 meciuri

1,15 e cota pe care Piturcă o are la casa de pariuri Tobet pentru a deveni antrenorul Stelei. Cota a scazut in doar 4 zile de la 1,45, cit avea la inceputul saptaminii

Lari29.05.2010 15:22

Aproape inscaunat in Ghencea, Victor Piturcă l-a convins pe patronul Becali să nu mai dezvaluie in fata camerelor de luat vederi toate planurile stelistilor. Astfel, in ultimul timp, aparitiile latifundiarului pe la TV s-au rarit considerabil, iar declaratiile referitoare la subiectul Piturcă lipsesc aproape cu desavarsire.

Declaratiile vijelioase de la finalul jocului "Echipa a fost praf, suntem varză!" sau "O echipă de circari!" vor fi de-acum doar istorie! Ca si revenit in Ghencea, Piti i-a interzis latifundiarului să mai vorbească despre venirea sa la Steaua sau despre planurile pe care acesta vrea să le realizeze. Și asta nu e tot. Becali nu trebuie să mai critice nici jocul echipei: "Piti nu vrea să-l mai audă pe Gigi pe la televizor vorbind despre Steaua. Poate să vorbească despre orice, dar nu despre jocul echipei sau

despre el ori despre evolutia jucatorilor", au dezvaluit surse din cadrul conducerii.

Piti schimbă tot la Steaua

Tocmai pentru că si-l doreste extrem de mult pe banca Stelei, Becali vrea să-i facă pe plac fostului selectioner. Nu mai deschide deloc subiectul legat de noul antrenor, nu mai raspunde atat de des la telefon si acceptă foarte greu interventiile in direct la posturile TV. De fiecare data subiectul Piti este ocolit sau pus sub semnul intrebarii: "Nu stiu! Dacă nu stiu, ce să vă spun?! O să vedeti dacă vine Piturcă sau nu", asa sună de cele mai multe ori declaratia patronului cand este intrebat despre antrenor. Care, intre timp, a inceput să schiteze viitoarea organigramă a Stelei. Conform unor surse din apropierea fostului selectioner, se pare că acesta vrea să schimbe inclusiv bucatarul echipei.

"Nu mai plec din Ghencea"

După ce ProSport a dezvaluit in exclusivitate ieri că Victor Piturcă a rezolvat problema stadionului, Gigi Becali a confirmat că mutarea din Ghencea s-a anulat. Steaua va evolua si in sezonul viitor acasa urmand ca si chiria să fie scazuta

Steaua a rezolvat dintr-un foc două probleme majore! Prima a reprezentat-o numirea noului antrenor, care pare rezolvată prin instalarea lui Victor

Piturca iar cea de-a doua implica scandalul cu MApN-ul pentru stadion. Desi incă nu a semnat cu Steaua, Piturcă a mediat neintelegerile dintre armată si latifundiar. "Noi am trimis o scrisoare ieri catre MApN, prin care le-am cerut doar terenurile de antrenament, de stadion a zis că se ocupă Piti. Să ne facă o chirie doar pentru terenuri", au dezvaluit surse din cadrul clubului.

Contactat de ProSport, primarul din Buzau a confirmat faptul că transferul a cazut definitiv: "Steaua nu va mai veni la Buzau! De ce? Pai, trebuiau să vină la discutii saptamana trecută si nu au mai dat niciun semn de viață. Toată intelegerea a cazut", a dezvaluit primarul Boscodeala

CE VREA SĂ' SCHIMBE PIȚI LA Steaua

1. Bucatar nou in Ghencea

Gigi Becali a avut totusi o "scapare" ieri, dezvaluind că Victor Piturcă va schimba la Steaua pană si bucatarul echipei. "Eu am vorbit cu Piti mai multe. Pai dacă vine la noi, el vrea să schimbe tot. Am inteles că vrea să aducă si un alt bucatar. Cu Piti nu te joci, el e profesionist. Ă'sta vrea să controleze situatia foarte bine. O să-i fac toate poftele, că m-am saturat să nu cîștig nimic de patru ani ", a spus latifundiarul din Pipera.

2. Schimbă si magazionerul

Surse din anturajul lui Victor Piturcă ne-au dezvaluit că viitorul antrenor al Stelei vrea să schimbe chiar si magazionerul de la club. Chestionat asupra acestei probleme, Gigi Becali a fost foarte decis. "Da, tata nu v-am mai spus că el vrea să vină cu tot stafful lui? Dacă vrea să schimbe magazionerul, atunci poate să o faca Eu ii voi da mană liberă", a spus Becali.

3. Își pune om si la birouri

Aceleasi surse ne-au mai dezvaluit că fostul selectioner al Romanei vrea să-și aducă un om de incredere si in structura de conducere a clubului. "Piti e baiat destept si stie ce s-a intamplat pană acum la club. Mai mult ca sigur el vrea să aibă omul lui si la birourile din Ghencea. Nu o să mai meargă pe mana lui Valeriu Argaseala care in opinia mea nu va mai avea un cuvant important de spus la Steaua", a incheiat un apropiat al lui Piturca

"Probabil că voi aduce sase-șapte jucatori la Steaua. Oricum, să stati linistiti că el va avea un salariu mare, aproape cat câștigă Olaroiu la arabi", Gigi Becali, patron Steaua

"M-am saturat să tot termin campionatul pe locurile 4-5, tocmai de aceea il voi lasa pe Piturcă să facă la Steaua ce schimbari va vrea el", Gigi Becali, patron Steaua

"Nu o să mai plec din Ghencea! Eu am investit multi bani in acest stadion. Oricum, si Piti tot in Ghencea vrea să jucam", Gigi Becali, patron Steaua.

ProSport

piti_ah075.jpg

stelist si dupa moarte29.05.2010 16:35

Macar sa fie asa.Chiar daca nu pleaca ciobanila din Ghencea, sa vina Piturca sa-i inchida gura aia spurcata.

«123»