FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Victor Piturca

«123»
Virgil12.01.2007 09:03

ttpzixn0.th.jpg

Victor Pițurcã,1,85 m si 78 kg,s-a nãscut la 8 mai 1956,în localitatea Orodel, judetul Dolj.A fost un mare atacant.

A jucat la Universitatea Craiova, intre anii 1970-1974 si intre 1975-1977, FC Dinamo Slatina, in perioada 1974-1975, Pandurii Targu Jiu (1977-1979), FC Olt Scornicesti (1979-1983), Steaua (1983-1989) si Racing Club Lens (1989-1990).

In Divizia A a jucat 301 meciuri si a marcat 165 de goluri.

In perioada in care a evoluat la Steaua, a castigat Cupa Campionilor Europeni (1986), Supercupa Europei (1987), 5 Campionate si 3 Cupe ale Romaniei. In sezonul 1987-1988, a castigat "Gheata de Bronz" a Europei, cu 39 de goluri. Pentru echipa nationala a Romaniei a jucat 13 meciuri, si a marcat 6 goluri.

Privind clasamentul golgheterilor Stelei din toate timpurile,Piturca ocupa locul 3 cu 138 de goluri marcate în doar 6 sezoane,fata de Iordanescu,locul 1 cu 146 de goluri în 14 campionate si Gheorghe Constantin,locul 2 cu 145 de goluri în 13 campionate.

La eficienta/sezon,ierarhia s-ar rasturna :

1.Piturca cu o medie de 23 de goluri pe sezon

2.Constantin zis si Profesorul,cu o medie de 11,15 goluri pe sezon

3.Iordanescu cu 10,42 goluri/sezon

In prezent este selectionerul echipei nationale.

radical12.01.2007 14:52

Super Jucator, slab antrenor!

Virgil13.01.2007 08:04

Nu e slab deloc. Un antrenor slab nu poate fi o solutie pentru echipa reprezentativa a tarii.

Alin_H13.01.2007 08:07

De unde si pana unde e o solutie pentru echipa nationala?

c.ronaldo1724.01.2007 19:03

Nu pot sa inteleg ce are Piturca cu George Ogararu de nu-l cheama la nationala. E titular la Ajax, joaca bine, ce vrea mai mult?

Bogdan4Steaua25.01.2007 13:39

Pe marginea subiectului Ogararu discutati in topic-ul dedicat nationalei Romaniei.

1on12.08.2007 18:03
Nu e slab deloc.Un antrenor slab nu poate fi o solutie pentru echipa reprezentativa a tarii.

Un antrenor care ia un singur trofeu cu Steaua în 5 sezoane ori e slab, ori e pus special de cineva ca sã antreneze prost echipa. Doar a avut tot ce-i trebuie. Gigi i-a adus ce jucãtori a vrut. ªi bretonul a tocat banii de pomanã.

RaDoooI19.08.2007 16:53

Cel mai plictisitor antrenor in ce priveste jocul, dar super atacant.

alexynho21.08.2007 10:03
Nu pot sa inteleg ce are Piturca cu George Ogararu de nu-l cheama la nationala. E titular la Ajax, joaca bine, ce vrea mai mult???

Cred ca vrea sa ajunga la Inter Milano si sa ia Balonul de Aur... ca altfel nu are valoare! :rolleyes:

1on21.08.2007 13:08
Nu pot sa inteleg ce are Piturca cu George Ogararu de nu-l cheama la nationala. E titular la Ajax, joaca bine, ce vrea mai mult?

Pentru cã el e selecționerul și face echipa cum vrea el și cheamã ce jucãtori vrea el. Mã mir cum de nu l-a chemat iar pe Dorel Stoica.

Wally21.08.2007 14:32

Nu l-a chemat pe Dorel Stoica pentru ca nu a jucat in ultimul meci de campionat, iar mai apoi a fost exclus din lot. Oricum ori cu el, ori fara el e acelasi lucru...

1on21.08.2007 15:48

@Wally: ªtiu. Era doar o ironie la adresa Selecționerului Unic al II-lea.

alexynho22.08.2007 17:57

Bat la pariu cu oricine... ca atunci cand marele fundas roman (Dorel Stoica) va reveni la echipa nationala, imediat ce va fi reprimit la antrenamentele Craiovei... tin minte ca atunci cand mi-a spus cineva convocatii la nationala (nu mai stiu in ce meci era, dar debuta Stoica), si mi-a zis ca D.Stoica e la nationala... am stat mult si bine si m-am gandit... asta la ce echipa joaca?

E in Rusia, Turcia sau Ucraina... va dati seama... daca eu nu l-am cunoscut (si de obicei imi cam ies in evidenta jucatorii buni de la adversare), va dati seama ce mare fotbalist e... asta e... Pitzi e oltean, si in curand vom fi nevoiti sa suportam cat mai multi olteni in echipa... (m-am mirat in dubla cu Slovenia ca numai Stoica si Bornescu au fost convocati)... incep sa cred ca fotbalul romanesc e din ce in ce mai corupt!

Wally22.08.2007 18:56

Bine ca nu-l mai convoaca pe Soava. Dar convoaca alta feblete de a sa care e cel mai praf din lotul echipei nationale si care NU JOACA la echipa de club: Fl. Petre.

fansteaua09.09.2007 11:05

Este un antrenor foarte bun.

mariushca21.09.2007 15:19

Da, un antrenor foarte bun! forzateauafular-campionii steagro

radustar18.10.2007 08:57

Piturca, dorit de elvetieni!

Parcursul aproape impecabil al nationalei tarii noastre in campania de calificarea pentru Euro 2008 i-a readus in prim-planul fotbalului de pe continent nu numai pe jucatori, ci si pe selectionerul Victor Piturca.

Multi ochi s-au atintit asupra lui Piti dupa performanta Romaniei, incununata cu victoria de prestigiu in fata Olandei. Insusi prese-dintele LPF si, in acelasi timp, vicele FRF, Dumitru Dragomir nu a ascuns interesul unui club din Franta pentru actualul antrenor al 'tricolorilor'. Se vorbeste si de o oferta sosita de la o grupare importanta din Anglia.

Fara doar si poate insa, cea mai interesanta intentie de a-si asigura serviciile lui Victor Piturca a venit din partea Federatiei de fotbal a Elvetiei, tara organizatoare a turneului final alaturi de Austria. 'In carti' se mai afla si Ottmar Hitzfeld de la Bayern M?nchen. Momentan, la carma 'nationalei' e, din 2001, Jakob Kuhn.

Surse demne de incredere din interiorul FRF au dezvaluit ca oficialii din patria cantoanelor incearca din rasputeri sa il convinga pe Piti sa devina tehnicianul lor. Ori inaintea Europenelor, ori, daca nu, dupa, Piturca urmand sa semneze insa, in prealabil, un precontract.

Merge la Euro si pleaca dupa?

Este stiut faptul ca, in cazul in care calificarea la Euro 2008 se solda cu un esec, selectionerul, al carui contract expira vara viitoare, urma sa fie demis. Cum nu s-a intamplat acest lucru, bosul FRF, Mircea Sandu, a pregatit deja o oferta interesanta pentru a continua colaborarea cu Piturca. Dar nu va fi deloc usor sa il convinga sa ramana, oferta elvetienilor, tinuta in mare secret, fiind una extrem de tentanta din punct de vedere financiar pentru selectionerul Romaniei.

Se fac pariuri pe seama demisiei lui Piti

Agentia de pariuri 'Interwetten' a introdus ieri un pariu special cu intrebarea: 'Va fi Victor Piturca antrenorul Romaniei si la primul meci de la Euro 2008?'. Cota pentru DA este de 1,10, in timp ce pentru NU este de 5,50. Acest pariu a fost creat in urma precedentului din 1999 cand, dupa ce i-a calificat pe 'tricolori' la Euro 2000, Piti a fost inlaturat de Mircea Sandu la initiativa 'cuplului' Hagi - Gica Popescu. 'Pariul s-a creat in urma unui precedent. Pare o cota prea mare, 1,10, dar bookmakerii s-au bazat si pe alte surse', a spus Irina Ciubotariu, director de marketing la 'Astra-Sport-Bets'.

Libertatea ONLINE

--------------------------------------

Super Jucator, slab antrenor!

FALS. E cel mai bun antrenor roman alaturi de Il Luce, sau chiar mai bun!

Evita postarile consecutive. Foloseste cu incredere comanda "edit".

cristi_mold18.10.2007 10:09
FALS. e cel mai bun antrenor roman alaturi de Il Luce , sau chiar mai bun

Daca a calificat Nationala la Euro nu inseamna ca este cel mai bun. Sa nu uitam de Ienei, Iordanescu si mai sunt destui. Si ca sa iti dau un exemplu: de ce l-a chemat abia acuma pe Ogararu, de ce nu i-a chemat pe Vlad Munteanu, Sergiu Radu si altii chiar daca erau titulari si ii cheama pe Banel, Florentin Petre sau Gigel Bucur.

Il felicit, ii strang mana oricand, dar dupa mine nu este printre marii antrenori ai Romaniei.

radustar18.10.2007 11:16

@Cristi mold - asa consider eu ca e cel mai bun, fiecare crede ce vrea, nu trebuie sa fiu de acord cu tine si nici tu cu mine ca de aia e democratie. Fiecare are cap sa gandeasca singur si sa judece cum vrea!

yo_marius_xxx18.10.2007 11:29
de ce nu i-a chemat pe Vlad Munteanu, Sergiu Radu si altii chiar daca erau titulari si ii cheama pe Banel, Florentin Petre sau Gigel Bucur.

Vlad Munteanu si Sergiu Radu nu sunt titulari in Germania (Sergiu zice chiar ca vrea sa plece la alta echipa din iarna)... Banel, fie ca vrem sau nu, este titular la Steaua, Fl.Petre nu a fost initial convocat (doar suspendarile aducandu-l la nationala), iar Gigel bucur parca e golgeter, nu?

P.S.: Piti e mare daca ne-a calificat cu 2 etape mai devreme... nu stiu daca e cel mai mare, dar oricum e acolo, sus de tot!

axl2318.10.2007 11:37
Victor Pițurcã,1,85 m si 78 kg,

O exagerare grosolana ce sare in ochi.

gaby_4steaua22.03.2008 08:24

Un antrenor destul de bun!! :steag_sah_mic:

weeezer30.03.2008 07:58

Desi nu a avut performantele asteptate la Steaua, il respect pentru faptul ca mereu l-a tinut in frau pe Becali.

stelistul stelist08.05.2008 10:06

LA MULTI ANI!!! bafta multa la EURO

MoWeed08.05.2008 10:47

La multi ani!

Daca reusesti la euro mai mult de 2 puncte cu Banel titular esti antrenor mare...

«123»