O sa incerc sa ma bag si eu in seama un pic, ca nu prea am destul timp in perioada asta.
Deci, daca e sa ne luam dupa cele 4 competitii si obiectivele implinite, este destul de simplu de judecat:
Liga I : a fost adjudecata in sezonul precedent
Supercupa: a fost adjudecata
Grupele CL: s-a patruns acolo si au fost rezultate chiar decente pentru o prima participare dupa 10 ani, in grupa cu Lyon, Real si Kiev.
Cupa Romaniei: inca suntem prezenti.
Dar.
1) Am pierdut spectacolul. Fotbalul este de-a dreptul chinuitor, iar ultimul meci, de la Craiova, a fost pur si simplu o TORTURA pentru cineva care iubeste fotbalul si echipa Steaua. Este ca si cum ai avut un copil atlet si in urma unui accident de masina, te uiti acum la el cum merge in carucior cu @@@@ROTILE ca sa zic asa. Pur si simplu, sa ajungi sa vezi echipa ta jucand ca in meciurile de la Piatra Neamt, Pitesti, Craiova, Tg Jiu, cu Jiul acasa, cu Rapid prima repriza, cu Dinamo, un sigur sut pe si spre poarta, Badea in min 72, etc etc ...
2) Este vorba de doua entitati la mijloc: ECHIPA FC Steaua si CLUBUL profesionist de fotbal FC Steaua. Echipa este compusa din jucatori, antrenor si staff tehnic, clubul este compus din tot ceea ce tine de management, organizare, etc. Daca echipa mai e cum mai si din punctul acesta de vedere nu stiu ce jucatori ar exista in Romania peste ce avem la Steaua, CLUBUL, adica echipa manageriala, lasa rau de tot de dorit. Pana la urma, cu event Cupa / Campionat suntem obisnuiti, deci nu e ceva deosebit ca mai luam si noi campionatul, Supercupa, cupa Romaniei ... Acum, am scos nasul in Europa in 3 primaveri consecutive. Daca participarea in Cupa UEFA insemna mai multe cheltuieli decat castiguri, acum CL a insemnat un castig enorm, care din pacate nu este exploatat.
Din pacate, linia bunicica de rezultate este umbrita de doua aspecte majore (trei defapt):
1) este judecata prin faptul ca 10 ani a fost seceta. Cand vezi o picatura de apa, acum te bucuri. Dar cand te gandesti ca acum 10 ani, 20 de ani aveai rauri si lacuri de apa ... deci depinde la ce performante ne raportam: la castigarea CCE sau la lipsa din Europa 10 ani !?
2) Jocul foarte urat, haotic de multe ori
3) Prestanta conducerii
Din pacate, de 3 ani traim cu declaratiile electorale ale lui Gigi. Cu 2 zile inainte de inceperea campaniei de transferuri, Gigi incepe sa declare ca lotul este valoros, omogen, ca facem fata si ne putem bate cu oricine din lume. La 2 zile dupa inchiderea perioadei de transferuri, acelasi Gigi remarca totusi ca stam subtire rau de tot cu lotul, ca titularii nu au concurenta pe posturi si ca "LA ANUL" face el transferuri ...
De 3 ani ne amagim cu aceleasi basme, aceiasi jucatori "mistici" de milioane de euro, argentinieni, columbieni, francezi si italieni care refuza Steaua in ultimul moment si al caror nume nu poate fi divulgat. In realitate, Gigi nu investeste serios in Steaua si pot dovedi inca odata, matematic, ca a castigat mai mult decat a bagat + ca a ajuns de la 0% la 12% in ochii electoratului.
Lipsa scouterilor, lipsa oragnizarii pe departamente, lipsa unei transparente, nimeni nu stie ce se face la club, lipsa unei scoate pe piata bursiera a clubului, imposibilitatea de a achizitiona actiuni, imposibilitatea de a te implica, lipsa ideilor unor turnee amicale in tarile din Europa cu multi Romani, gen Spania, de unde s-ar lua si bani si imagine ... toate aceste aspecte umbresc performantele obtinute.
In concluzie, tin sa dau un minus acestei activitati, caci nu este pe drumul bun si nu se are in vedere o performanta pe nivel mediu si lung.
Nu in ultimul rand, de la venirea lui Oli, nici un jucator nu a fost castigat pentru echipa sau adus pe linia de plutire. Mai mult decat atat, Dica a pierdut din stralucire, au aparut in prima echipa Gigel Coman si Oprita, Bostina si Carlos au fost pierduti ...
Nu stiu de ce, dar ma gandesc la faptul ca acelasi Bostina, cu cluburi sau fara, stralucea in vremea Protasov. Si nu stiu de ce, cred ca sub comanda lui Protasov, Carlos ar fi fost un portar cu mult mai bun si cu o alta atitudine in teren. Si nu stiu de ce cred ca stilul lui Protasov de a tine mingea departe de careul nostru ar fi adus mai putine ocazii la poarta noastra si mai multe la poarta adversa. Mai putine goluri luate de noi TOCMAI din fazele fixe, care ar trebui sa intre in competenta matematicianului Oli.
Una peste alta, ma astept la mult mai mult de la viitor. Dar nu stiu daca el se va indrepta vreodata pe drumul cel bun. Nu atata timp cat transferi un portar din Brazilia dupa ce l-ai vazut in doua jocuri si pe 3 casete. Greselile trecutului nu se indreapta, semn ca nu se vrea mai bine ...