Ma voi referi strict la toamna lui 2006 - pentru ca despre primavara s-a cam spus la timpul potrivit tot ce era de spus.
Turul acestui campionat mi-a lasat impresii foarte diferite. De la un inceput bun, calificare in CL si victorii pe linie in campionat, am terminat cu un egal la Craiova, echipa slaba rau. Si macar de-ar fi fost singurul ! Asa ca impresia mea per total ar fi un +-- .
Sa enumeram lucrurile bune :
- ne-am calificat dupa 10 ani in grupele CL ;
- am avut in general o prestatie multumitoare in grupe, minus cele doua jocuri de pe teren propriu cu Real si OL ;
- vom primi in jur de 9 milioane de euro (minus circa 3 milioane cheltuieli, dar contrar tuturor aiuritilor din presa, banii din CL vin de-abia in primavara daca nu ma insel).
- am castigat 2 atacanti buni : Thereau si Badea.
Din pacate, ajungem si la partile proaste :
- am ramas la 13 puncte in spatele lui Dinamo. Asta e un esec major, indiferent ce ecran de fum incearca marele manager Stoica sa ne arunce in fata, sau ce scuze jalnice mai nascoceste Oli, gen "toti sunt de vina in afara de noi" ;
- strategia gandita pentru sezonul de toamna a fost gresita si ne-a costat rau de tot in campionat. S-a pus atat de mult accentul pe intrarea in grupele CL, incat dupa ce s-a reusit acest lucru, unii din jucatori au dat impresia ca si-au indeplinit obiectivul din toamna asta. Au intrat in urmatoarele etape din campionat fara sa se concentreze suficient, ceea ce s-a vazut. In loc sa ne concentram pe imbunatatirea jocului si a lotului, toata lumea a inceput sa numere de zor $$$ ce urma sa-i primim, de parca numai asta conta.
-politica de transferuri a fost haotica si/sau gandita la mica plesneala. Nu se poate sa ai pretentii de CL si sa faci transferuri in ultima zi posibila, aducand 2 jucatori refuzati de altii : Stancu (bunicel de altfel) si Ov. Petre. Faptul ca s-a asteptat pana dupa ce ne-am calificat, da de gandit. Daca ratam calificarea, mai venea cineva ?
- domnul Olaroiu si-a aratat limitele. Oricat va incerca el sa pretinda contrariul, este un antrenor defensiv. Asta in sine n-ar fi cine stie ce tragedie. Insa pe langa faptul ca nu-i place atacul ci nu stiu ce mare tactica, Oli este un antrenor mediocru. Asta s-a vazut, o data si inca o data, in toate meciurile din deplasare in care echipa nu juca nimic, iar Oli n-a reusit sa faca nimic pentru a schimba situatia. Si mai rau e faptul ca a adus 2 jucatori de la Poli Timisoara pe sume uriase pentru campionatul nostru (1.2 milioane euro pentru Ov. Petre ??? 700.000, sau Cristea + 200.000 euro pentru Coman), pe posturi unde nu se prea simtea lipsa. Asta ca sa nu spunem direct ca respectivii au fost adusi ... pe "pile", pe post de jucarii preferate ale marelui antrenor. Dovada de profesionism indiscutabil.
- jucatori care erau in mod evident total iesiti din forma sau pur si simplu nu aveau valoarea necesara au jucat meci de meci sau mult prea multe meciuri : da, ma refer la Nicolita (imi pare rau sa o spun, nu e vorba de autogol ci de tot sezonul de toamna) care a mers din slab in jalnic, Carlos (pana l-a dat Gigi afara), Lovin (e la maximumul posibilitatilor sale), Coman (nu mai e nimic de zis, toti suntem de acord aici cred), Oprita (ne rugam de el de vreo 2 ani sa-si revina, eu zic ca ajunge). Daca nu existau alte optiuni, e vina marelui manager Stoica. A avut luni de zile la dispozitie pentru a remedia situatia. Dinamo a adus 2 jucatori buni cu bani extrem de putini : Kalanga si Ganea. Asa ca lipsa banilor nu e o scuza.
- in campionat ne-am scufundat iarasi in scandaluri, certuri, injurii, etc. Toate astea prin gurile mult prea slobode ale lui Gigi si Stoica, care se pare ca-si inchipuie ca a rezolvat toate problemele din ograda proprie si nu i-a ramas altceva de facut decat sa se certe cu toata lumea, sub pretextul stupid ca "apara echipa". Aiurea, echipa in realitate a suferit din cauza aceasta, fiind luati la tinta din toate partile.Din pacate si Radoi a cazut in aceeasi greseala, vorbind prea mult prin ziare in loc sa vorbeasca pe teren.
Pacat ca lista aceasta cu partile negative e asa de lunga ... depinde de onor. conducere, si poate si de suporteri sa o scurteze cat mai repede.