FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua Bucuresti - Olympique Lyon 0-3(0-1)

«18910»
forever_STEAUA29.09.2006 11:05
Notă maximă

Răzvan Rotaru, Dan Udrea

Trimişii UEFA la meciul Steaua - Lyon au acordat cel mai bun calificativ organizării meciului de marţi seara. Cum după o pauză de 10 ani, Steaua a disputat din nou marţi seară un meci de Champions League, UEFA a acordat atenţie maximă acestei partide. Dacă atunci cînd se dispută meciuri pe terenurile lui Barcelona, Milan sau Chelsea, echipe cu state vechi în această competiţii, UEFA nu monitorizează îndeaproape organizarea deoarece în mod normal nu apar probleme, în Ghencea forul de la Nyon şi-a trimis o echipă de aproape 50 de inspectori. Scopul era clar, să vadă dacă Steaua poate sau nu organiza la nivel înalt un astfel de joc.  

De ce au fost mulţumiţi

Chiar a doua zi după meci, UEFA a transmis raportul său. "Notă maximă pentru organizare. Felicităm Steaua pentru modul extraordinar în care s-a desfăşurat meciul cu Lyon", a sunat verdictul UEFA. Ce anume i-a impresionat cel mai mult? "Aţi reuşit să aduceţi la standarde occidentale un stadion pe care l-am vizitat în urmă cu o lună şi de care, sincer, ne-am îndoit că va putea fi apt de Liga Campionilor, cu atît mai mult cu cît timpul a fost foarte scurt. În plus, echipa noastră de specialişti a colaborat perfect cu echipa Stelei", stă scris în raport. În plus, UEFA a apreciat calitatea gazonului, sportivitatea extraordinară a spectatorilor şi modul în care s-au făcut intrarea şi ieşirea fanilor de pe stadion, neînregistrîndu-se nici măcar un incident. La raportul favorabil au contribuit şi declaraţiile francezilor, care au fost chestionaţi de UEFA în legătură cu organizarea partidei din Ghencea.

De ce au fost nemulţumiţi

Totuşi, elveţienii au avut şi nemulţumiri, enumerarea acestora demonstrînd clar că în Liga Campionilor organizarea e numai de 5 stele. A existat reproşul că s-a întîrziat cu 15-20 de secunde intrarea echipelor pe teren la începutul celor două reprize şi că intensitatea luminii de la nocturnă n-a fost la parametrii maximi încă de la începutul mişcărilor de încălzire ale celor două echipe. A treia nemulţumire s-a legat de copiatorul de la stadion, care nu are o capacitate foarte mare de a scoate copii de pe foaia oficială, cu echipele, care să fie oferite ziariştilor.

sursa: gsp

Virgil29.09.2006 11:46

Am citit articolul citat mai sus,in Gazeta.Ce bine e când te lauda lumea pentru lucrul exemplar facut.Numai un club serios cum e Steaua putea sa organizeze atat de bine un meci in UEFA CL.In comparatie cu echipele din tara.

Gaby30.09.2006 10:18

Cred ca putine procente au adus si surprinzatorul gest de fair-play al galeriei Stelei dupa golul de 0-3. Indirect, asta sigur a influentat macar raportul facut de francezi.

lew01.10.2006 22:49

eu sunt un permanent contestatar al lui Carlos;

"poate ca sunt mai batran si am vazut mai multe"

Nemultumirea privind politica de transferuri mi-a

adus critici si mesaje sterse de catre moderatori...

Problema cu Carlos este ca :

- a luat gol cand "NU TREBUIA" intr-un mod aiurea

- nici aparatorii nu au incredere in el daca il dubleaza luindu-i fata

- i-as fi reprosat si "golurile" salvate pentru ca

suturile au fost centrale deci parabile ..(sutul lui

juninho a fost relativ central si nu paianjen sub transversala si langa bara)

- nu-i reprosez golurile 2 si exclus golul 3

Revenind la problematica jocului, trebuia sa

MARCAM 1-2 goluri in prima repriza si poate sa luam

3-4 in a doua repriza .. cand O.Lyon ar fi jucat

altceva cu noi cu siguranta..

- dar altfel era abordata discutia daca lua un gol

si noi marcam si noi unu

Aceasta echipa(O.L) atunci cand nu mai are nimic de pierdut foloseste TEHNICA individuala (acest lucru

este valabil cand conduc confortabil in deplasare

sau atunci cand nu le merge jocul contra apararilor

bine organizate acasa)

Noi ce folosim impotriva unei defensive bine organi-

zate domnule Olaroiu?

Armele de folosit sunt:

-intrari individuale nesprijinite de mijlocasi cu

fortare de penalty(Badea-----asta merge)sau fortare

de lovituri libere din apropierea careului

-devieri la joasa inaltime prin atacant retras (Dica)

catre varfuri (tot Badea)

-contraatac(Cristocea,Nicolita, Petre m, nesu) urmat de centrare catre Dica sau alt jucator care a reusit sa ajunga in careul advers,sut direct sau deviere pentrusut

Ce nu putem folosi?

-atac sustinut pentru ca momentan nu merge linia de

mijloc ca real compartiment de atac ci numai pentru

aparare.

-suturi de la distanta pentru ca nici nu prea stim ,

mijlocul sta mai pe langa centrul terenului....

se preteaza pt portari mai slabi sau careuri aglome-

rate

-centrari catre varfuri inalte ,solide,la cap(inca nu

avem acele varfuri)

Dar ce folosim noi?

Centrari fara destinatie precisa catre un atacant

mobil uneori sprijinit de altul mai retras...?!!

Din care 10 centrari una ajunge la noi,7 la adversar

si 2 afara....

Oare suntem noi englezi ,oare inaintea centrarii

mergem in val catre careul advers realizind superio-

ritate numerica si in urmatoarele secunde ne retragem cu toate posturile? Nu tin minte sa fi

jucat asa si nu prea o sa o putem face prea curand...

SI apropo ... si W.BREMEN SI Barcelona , AMBELE

JOACA MULT MAI BINE DECAT Lyon......

Parerea mea pentru jocurile ulterioare este ca la

meciurile cu Real si O.L nu avem nimic de pierdut

trebuind abordate dezinvolt fara blocaj referitor

la valoarea sau numele jucatorilor....

Cu declaratia lui g.b ca nu dadeam gol in 100 de meciuri sau 100 de ani ---A FOST O DECLARATIE LA

CALD CARE CRED CA O REGRETA ---

DECLARATIA TREBUIA SA FIE """ O ECHIPA PUTERNICA,

COMPLETA ,IMPOSIBIL DE INVINS ASTAZI """

Sau poate prin declaratii curtenitoare a dorit sa:

minimalizeze esecul Stelei ,sa spere intr-un meci

retur ...(cu ei este ultimul)cu comportament usor

preferential fata de noi ,sau chiar sa-i linistim

privind un retur in care noi vom muri pe teren pentru

victorie.(varianta a doua este valabila daca ei bat de 2 ori realul,noi pierdem in deplasare cu realul

dar batem acasa si bineinteles kievul pierde tot )

Si sa nu comenteze nimeni ca nu cred in Steaua dar

incerc sa privesc cu realism si usor optimist viitorul.

FORZA Steaua

HAKA02.10.2006 11:06

Am spus ca vom lua bataie cu 0-3 si exact asa a fost.....pe Carlos ori il dam la Rapid ori............

DorianS102.10.2006 15:29
Am spus ca vom lua bataie cu 0-3 si exact asa a fost.....pe Carlos ori il dam la Rapid ori............

Il dam pe Carlos + o caruta de bani la Rapid dar sa-l luam si pe Coman. Altfel ar fi fost meciul cu unul de talia lui Coman in poarta

bodanelu02.10.2006 15:31

ai vazut ce gol a luat Coman aseara de la Ganea?

_yang03.10.2006 06:36

Mai bine joaca Toma daca Oli n-are incredere in Cernea !

«18910»