Scrisoare catre Contra de la un suporter
Stimate Domnule Cosmin Contra,
Nu cunosc adresa dumneavoastra de email, asa ca scriu aceste randuri cu speranta ca Gazeta Sporturilor va avea bunavointa sa va aduca la cunostinta mesajul meu. Ca sa intelegeti mai bine ceea ce urmeaza sa va transmit, va rog sa luati la cunostinta faptul ca m-am decis in sfarsit sa va scriu dupa ce am vazut reactia dumneavoastra la adresa declaratiilor lui George Ogararu.
Asadar, stimate domn, iata cum arata situatia asta prin ochii unui suporter al echipei nationale, intr-o propozitie: nationala de fotbal a Romaniei, un bun afectiv al nostru in urma cu cativa ani, a devenit astazi proprietatea unei gasti. Antrenorul care a calificat-o ultima data la un turneu final este acelasi om care o transforma acum intr-o taraba. Niculescu este convocat la Reprezentativa de catre impresarul sau. Antrenorul probabil incaseaza. Jetoanele pentru fundasul-dreapta si pentru portar sunt la capitan in buzunar. Noi, suporterii, incasam. Si contabilizam. Necalificari. Acesta e, in cateva cuvinte, tabloul general.
As vrea sa retineti insa si cateva considerente care va privesc direct si personal.Prin ochii acelorasi suporteri, dumneavoastra aratati acum ca un fotbalist de mana a doua. Va rog sa nu va suparati, va rog sa cititi pana la capat. Unul dintre cei mai buni ai nostri, la un moment dat, ati ramas acum o imagine. O farsa ambulanta, agatata in mod opulent si patetic dupa umarul lui Ronaldinho. Dintosul probabil ca nu v-ar recunoaste pe strada. N-a avut ocazia sa va retina trasaturile fetei, pentru ca va depasea la pachet, impreuna cu ceilalti fundasi ai echipei mediocre la care jucati. Apropo, mai jucati? Ori s-au prins si ei din ce aluat sunteti facut?
Si acum Ogararu. Cate selectii are la Nationala? Mult mai putine decat ar fi avut intr-o tara cu oameni sanatosi. In Romania insa, in tara in care Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, familia Becali si Victor Piturca conduc fotbalul, aici Ogararu nu are prea multe sanse. De ce? Poate si pentru ca el e din alt film. Are o familie minunata, duce o viata exemplara, are cultura si bun simt. Pur si simplu nu se potriveste in tablou. Sper ca am raspuns intrebarii dumneavoastra.
Daca ati citit pana aici, va multumesc pentru rabdare si va astept sa reincepeti sa jucati fotbal.
Cu sinceritate,
Valentin Iliu