"Steaua a primit 4.366.707 de euro pentru participarea in editia trecuta a Ligii Europa, unde a ajuns pana in optimile de finala, dupa ce in sezonul 2011-2012 a incasat 3.136.783 de euro, informeaza UEFA.com.Steaua a ajuns pană in optimile de finala faza in care a fost eliminata de Chelsea. Suma primita de echipa din Bulevardul Ghencea este formata din 1.300.000 de euro bonus pentru calificarea in grupe (acelasi pentru toate echipele), 800.000 de euro bonus pentru rezultatele obtinute in Grupa E, 400.000 de euro bonus pentru accederea in 16-imi de pe primul loc al grupei, alt bonus de 200.000 de euro pentru calificarea 16-imi, 1.316.707 de euro "market-pool" si 350.000 de euro pentru calificarea in optimi." - prosport
Foarte ciudat ! Parca era vorba doar de 600.000 EUR. Devine din ce in ce mai interesant cum o echipa care are in cont 4.4 mil EUR + 2.5/3.3 mil EUR (din transferul lui Rusescu), adica 6.9/7.7 mil EUR si care pe deasupra are in fata grupele CL (de unde se incaseaza minim 15 mil), nu gaseste fonduri pentru transferuri.
Adica un buget de minim 23 de mil. EUR nu este suficient pentru a cumpara un atacant (om de gol, poate chiar doi), un fundas dreapta, fundas central (nu poti sta doar in Chiriches, Gardos si Szukala, pe Bratu nu-l pun la socoteala) si un mijlocas de creatie (un playmaker, un jucator cu viziune si calitati ofensive).
Ioi, da' suma ta e grav de tot gresita. Ai uitat sa pui acolo banii din televizari, din bilete si abonamente, banii primiti pentru castigarea campionatului(tot vreo 4 milioane si ceva).
Fara nici un daca, Steaua are sau ar trebui sa aiba in cont cel putin 15 milioane de euro. Bineinteles, suma e mai mare, pentru ca Steaua nu a platit salarii, are datorii la furnizori pe care le plateste foarte greu, daca le mai plateste, etc. Adica cheltuieli 0, venituri la greu.
Lumea a crezut ca am vorbit prostii atunci cand am zis ca echipa trebuia sa faca raiduri pe la celelalte echipe din Liga 1 ca sa le cumpere cei mai buni jucatori. Asa ceva e foarte posibil pentru Steaua. Echipa si-ar fi permis usor sa ofere 2 milioane de euro pe Bokila. Sau chiar 3 milioane. Ca sa nu mai vorbim de alti jucatori buni in atac, Budescu de exemplu, care costa mult mai putin. Bokila, Budescu, Hamza, Grozav, Matulevicius, Alexe - astia erau considerati cei mai buni din tara. Alegeti pe oricare 2 dintre ei, ca Steaua i-ar fi putut lua in sezonul asta fara probleme.
V-am mai zis. Pe vremuri jucatorii se inghesuiau sa vina la Steaua, se calcau in picioare, faceau greva. Acum nu mai e asa. Acum se trezeste Bokila nimeni in drum sa zica ca el nu vrea la Steaua. El, o cioara necunoscuta si cu valoare indoielnica, nu vrea la Steaua! Asa ceva era o gluma proasta acum 7-8 ani. Dar acum e ceva normal. Din moment ce Steaua e cunoscuta ca o echipa rasista, zgarcita, care nu plateste salariile, etc., e normal ca toti sa o refuze.
Nu mai faceti calcule si nu mai incercati sa vedeti cati bani are Steaua. Steaua n-are bani. Toti s-au dus in buzunarele albaneze.