Steaua va fi monitorizată de catre UEFA timp de cinci ani si va fi sanctionată numai dacă va mai fi implicată in alte cazuri de coruptie. Asta inseamnă că excluderea de un an, pe care UEFA a amanat-o acum, nu va deveni "cu executare" in alte situatii, de genul incidentelor produse de catre suporteri, scrie GSP.
În schimb, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, sustine că Steaua poate fi exclusă si pentru rasism.
Turcii, nemultumiti ca Steaua a fost lasata in UCL:
""Decizie scandaloasa a UEFA. Faptul ca Comisia de Disciplina a UEFA, care le-a exclus pe Fenerbahce si Besiktas din cupele europene, nu a exclus-o si pe Steaua Bucuresti, desi presedintele Ciobanul a fost condamnat la trei ani de inchisoare, a uimit pe toata lumea" - haberdar.com.
http://www.realitatea.net/Steaua-cinci-ani...fa_1212599.html
Calificarile pentru grupele UCL sunt impartite in doua, league route si champions route. Steaua e in champions route, asa ca Basel e dupa coeficient cel mai tare adversar posibil. Dar si pe ei-i evita fiind capi de serie.
In Liga vor ajunge pana la urma 10 echipe, cate 5 din fiecare parte.
Poate gresesc, dar asa au fost si anul trecut califcarile.
In rest, nu vreau sa ma bag in aceleasi discutii, mi-a ajuns, nu mai am nervii necesari pentru asta. Parerea mea fata de Steaua actuala poate o stiti, daca nu oricum nu conteaza, ca doar o spun pe un forum, nu inseamna nimic.
Insa atat sa retineti, nu vrea nimeni raul Stelei din nici un punct de vedere. Nu ma incanta ca echipa sa fi fost exclusa din cupele europene, nu cred ca merita asta oricum. Dar daca asta era inca un pas facut sa scapam de cioban, cu bucurie primeam excluderea. Asa, acum cred ca totul e in zadar.
Ca de asta ne-am mai agatat si noi.
Bine, in alte conditii, cu cat mai multi suporteri constienti de ce insemna Steaua candva, fara o parte a galeriei aservita, probabil nu ar fi trebuit sa asteptam o decizie de la UEFA ca sa speram la ceva, ca sa scapam de cioban.
Probabil ca sa se fi intamplat asta trebuia ca Steaua sa fi fost o echipa din Serbia, Polonia, Grecia, ca tot mai pomeniti de ele p-aici...