FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Stirile zilei

«1629630631632633689»
vlad20.06.2013 05:25
Doar il stii pe Vadim. Cand nu vorbeste cu ducele de Wellington pentru a-l sfatui cum sa-l bata pe Napoleon, cand nu se cearta cu Zavoranca live si in reluare si cand nu il mediteaza pe tanarul Decebal, doar cu fotbalul e.

Prin aceasta mutarea stelistii ar avea parte de un electrosoc puternic.

GRYG20.06.2013 12:25

Asta mai trebuia acum Vadim :wall:

Joga Bonito21.06.2013 10:49

Reghe cred ca este primul antrenor din istoria recenta a Stelei care le arata paula ziaristilor.

Adrian21.06.2013 15:55
Stelistul caruia multă lume ii atribuie foarte multe merite pentru titlul cu numarul 24, Thomas Neubert, a intrat in gura lui Victor Becali.

Impresarul s-a aratat extrem de deranjat atunci cind neamtul a declarat că Steaua ar fi trebuit să incaseze pe Raul Rusescu cel putin 20 de milioane de euro, după ce Bayern a dat 30 de milioane de euro pentru Mario Gomez.

Abia acum am inteles de ce a activat in cariera lui doar la Bistrita si la Chiajna, pină să vină la Steaua. După rationamentul asta, Neubert trebuia să antreneze si el macar la Koln sau la Frankfurt, ca să nu vorbesc de Bayern sau Dormund! Deci in Germania, nu la Bistrita sau Chiajna", a spus impresarul la DigiSport.

Becali spune că nu vrea să intre in conflict cu staff-ul Stelei si recunoaste meritele preparatorului.

Trebuie să recunoastem că Neubert e bun ca preparator, iar Steaua a ajuns unde a ajuns si datorită lui. Să-și vadă insă doar de treaba lui si să nu mai vorbească de lucruri pe care nu le stapineste.

Nu mi-e teamă de o eventuală replică din partea lui Reghecampf pentru că nu cred că am deranjat pe cineva, si oricum nu are de ce să-mi fie teamă de cineva , a mai spus Becali.

Saracu' Thommy. Nu stie inca dar si-a dat demisia de la Steaua.

Empyro23.06.2013 15:36

"Clubul nu mai există asa cum il stiati", a anuntat Hristo Stoicikov, care le-a transmis jurnalistilor bulgari că stau de vorbă cu "patronul noii echipe". Stoicikov intentionează să creeze o nouă echipa una "fară datorii", care să fuzioneze cu o formatie din prima ligă Bulgara pentru a putea continua la cel mai inalt nivel.

Fostul mare international bulgar a precizat că nu mai exista nicio solutie pentru platirea datoriilor acumulate de vechea societate, care a fost declarată falimentara

"Începand de astazi, toate actiunile clubului sunt la mine. Puteti considera că vorbiti cu noul conducator al echipei.

Clubul e in faliment si va fi greu să pastram jucatorii [...]. Vom face o nouă companie si am vorbit cu mai multi oameni care vor să ajute echipa. Am vorbit cu prietenii mei care o sustin pe ȚSKA si care iși doresc să formam o echipă puternica Nu exista o altă solutie.... Sunt convins insă că vom putea asigura un buget suficient pentru a avea performante.

Vreau ca noul club să fie curat si să existe transparență. Ar fi trebuit să platim 20 de milioane de euro pentru a acoperi datoriile din trecut si era imposibil", a declarat Stoicikov, citat de sportal.bg." - prosport

Se pare ca falimentul face ravagii prin zona asta a Europei. Palmares TSKA : 31 campionate, 10 cupe, 2 semifinale CCE.

Adrian23.06.2013 23:23

Asta patea si Steaua daca nu il bagau astia pe jeg la racoare acum.

Empyro24.06.2013 04:46
Asta patea si Steaua daca nu il bagau astia pe jeg la racoare acum.

Apropo de chestia asta. Stiam ca aceasta echipa era detinuta de un mare magnat bulgar, cu firma de gunoi care monopolizase toata Bulgaria. Facea transferuri multe si platea salarii mari, totodata avand si o gura foarte mare. Ceva imi spune ca si intrerlopul asta o fi afirmat ca CSKA nu are datorii la stat.

Sunt curios daca noi avem. Nu de alta, dar in cazul falimentului, chiar si daca infiintezi o societate noua nu poti sa preiei activele vechii societati (palmares, culori, emblema, etc) fara sa preiei si pasivul. Sa nu ne trezim cu vreo noua echipa Steaua Tunarul Pipera, care joaca "desaturat" in dungi (ca tot ne plac de cativa ani incoace) alb-negru precum un anume tip de "pijama".

Adrian24.06.2013 08:13

Tot ce se poate. Necuratii astia stii foarte bine ca nu fac nimic normal, asa cum cere legea, corect.

Din pacate lumea nu a inteles ca noi vorbeam si despre aspectul asta cand ceream inlaturarea jegului de la echipa. Si romanii, in general, nu prea dau 2 bani daca sunt platite sau nu taxele. Dar e important.

Cand ai un club de fotbal, nu e destul sa transferi si sa joci in cupe europene. Trebuie sa mai ai grija si de el.

De Steaua poti avea grija foarte usor. Ca acest brand functioneaza singur. Tu, ca sef al echipei, ar fi trebuit doar sa faci mici modificari, investitii in lucruri necesare. In rest puteai lasa echipa sa mearga singura. Antrenorul antrena, jucatorii jucau, marketingul vindea produse, tu stateai si priveai cum faci performanta si cum vin banii.

Insa un om ca ciobanul nu poate sa fie un conducator de succes. Nu doar in fotbal, ci si in afaceri. Si asta s-a vazut, ca doar afacerile lui sunt in pamant. El e prea lacom. El nu se multumeste cu un profit de 1 milion pe an. Desi a avea profit, in 2013, in Romania, e foarte mult. A avea profit un milion de euro e enorm pentru oricine.

Pentru cei care poate nu inteleg, profitul e ceea ce rezulta cand scazi cheltuielile din venituri. Asta inseamna doar plus, plus, plus.

Ciobanul ar fi vrut, insa, ca profitul sa fie egal cu venitul(asta nu se poate nicaieri) si sunt sigur ca a facut tot ce a putut ca sa obtina asta. A eliminat marketingul, scoala de fotbal, a dat afara jucatori, a bagat plafon salarial, etc. - toate masuri de reducere a cheltuielilor, toate masuri proaste. Nu m-ar suprinde daca ar aparea niste hartii care sa spuna ca Steaua are nu stiu cate datorii la stat.

V-am zis, arestarea jegului e un cadou divin. Ar fi un PACAT sa nu ne bucuram de acest lucru si sa nu multumim divinitatii.

El e disperat in puscarie. Face orice ca sa scape si macar pentru o zi si sa fuga din tara. Asta nu se va intampla. Nu il va elibera nimeni pentru 24 de ore doar ca sa isi petreaca ziua de nastere in familie sau ca sa se uite la fundurile colegelor fiicei lui. Mai ales ca se stie ca omul a incercat sa fuga din tara.

Rusescu a plecat desi era vital pentru performanta, pentru intrarea in CL.

O sa plece si Chiriches pentru ca, desi incearca sa para optimisti, baietii stiu ca UEFA nu le va mai permite sa joace anu' asta in Cupe Europene. Si atunci 0 bani CL.

Asta inseamna ca nea puscariasul trebuie sa faca ceva ca sa faca bani.

Steaua nu va mai lua campionatul anul urmator. Nimeni nu va mai blatui nici un meci cu noi pentru ca toti vor fi cu morcovu' in fund sa nu fie prinsi. Asta inseamna viata grea si rezultatul final e tot 0 CL.

Deci jegul va vinde Steaua!

Daca ciorile si-au tras om nou, cred ca poate si Steaua.

Voi ce ziceti?

Adrian24.06.2013 08:20
Domnule Bodu, notele acide de pe blogul dumneavoastră la adresa lui Ciobanul v-au adus iar in atentia presei...

Nu asta a fost intentia mea, pur si simplu a fost o postare pe care am facut-o cand am observat oameni de o anumită calitate care cred că se aflau intr-o stare confuza din moment ce ii plangeau de milă lui Ciobanul si ii ridicau osanale. Atentie, nu vorbesc de fanii lui Becali, ci de oameni cu pretentii intelectuale.

Steaua e interesantă ca business si imagine

ProSport a scris că Hrebenciuc deja se ingrijeste de Steaua, chiar credeti că ii va fura clubul lui Becali?

Nu stiu ce va fi, dar poate el sau poate altii ii vor lua echipa! Hrebenciuc a fost mereu apropiat de Steaua, nu cunosc gradul de implicare. Steaua e interesantă si ca business pentru că are palmares, dar si ca modalitate de a-ți face imagine. Iar acest lucru, asociat cu politica, iți conferă o mare influență. Nu mai vorbesc de banii pe care ii atrage, fie din bilete, drepturi TV sau competitii europene. Nu am informatii in plus că Steaua va intra pe mana lui Hrebenciuc, am facut doar o deductie logica Apoi, stiti de ce vrea Ciobanul să iasă fie si pentru cateva zile din inchisoare?

De ce?

Doreste să-și treacă actiunile de la Steaua inapoi pe numele lui! Alt motiv nu are! Cu terenurile... piata e moarta echipa e cel mai important activ al sau. El trebuia să dovedească motivele pentru care vrea să fie eliberat. Asta cu afacerile nu tine, de ce? Trebuia să demonstreze că intre data condamnarii si data cererii de eliberare a intervenit un eveniment economic care necesită prezenta personală a condamnatului. Nu s-a intamplat un astfel de eveniment, iar actiunile Stelei nu sunt ale lui, deci nu putea să invoce nimic legat de club. Finantator nu e o calitate juridica

Oare ii mai dau nepotii actiunile inapoi?

Dar de ce nu ar putea să-și treacă actiunile si din inchisoare, e vorba numai de o semnatura nu?

E mai greu pentru că nu sunt acte pe care le-ai negociat inainte. Presupune persuasiune, problema e că acei nepoti pot vinde acele actiuni că sunt ale lor si, cand cineva iți pune niste milioane in brate, nu stii cum reactionezi. De asta ii e frică lui Ciobanul.

În 2005 s-a constatat o datorie totală a cluburilor de fotbal din Liga 1 in valoare de 19,6 milioane de euro, s-a recuperat ceva in mandatul dumneavoastra

O parte da, dar nu mai stiu acum exact cat. Țin minte că Dinamo si-a recunoscut datoria si a inceput să plateasca apoi Rapid a pierdut in instanță si a fost nevoit clubul să contribuie, astea asa să vă dau două nume de cluburi mai importante...

Steaua avea atunci o datorie de 11 milioane de dolari, nu ati câștigat procesul pentru recuperarea acestor bani...

Asa e, dar modul in care am pierdut a fost hilar. Cu Steaua am pierdut in instanță nu pe existenta datoriilor, ci pe atragerea raspunderii solidare. Judecatorul a decis să respecte litera si nu spiritul legii. În codul de procedură fiscală se spune să nu mai aibă bunuri urmaribile, ori atunci Steaua mai avea pe vechea societate un calculator si o imprimanta Lucruri pe care functionarii de la Fisc nu le-au mai notat in procesul verbal de insolvabilitate. Dacă i-ar fi dus capul si ar fi facut corect acest proces verbal, atunci aș fi câștigat. Au zis, eh un calculator si o imprimantă nu conteaza.. si au scris acolo 0 bunuri urmaribile. Acum datoria s-a prescris, au trecut cinci ani! A platit-o poporul!

Nu era cunoscut in Parlamentul European

Cum era perceput Ciobanul in Parlamentul European? Ati fost colegi, v-ati intalnit acolo?

Eh, colegi... L-am vazut de trei ori, nu prea venea pe acolo. Nu le e cunoscut personajul oamenilor de acolo. Pai, ce eu cunosc vreun patron al nu stiu carui club din Lituania? Am interactionat parca dar nu am nimic cu el... nu stiu dacă imi poartă pica Nu eu vreau să-i fur clubul!

"Nu am avut parte de amenin­țări din partea oamenilor de fotbal in perioada respectiva Injurii da, dar le-am luat ca atare. Nu am avut teamă că mi s-ar putea intampla ceva", Sebastian Bodu, parlamentar european

"Îmi place fotbalul, dar nu voi spune niciodată cu ce echipă tin. Nu am mers incă pe National Arena. Prefer comodi­tatea de a sta cu o bere in brate, in fata televizo­rului, decat să fiu impins, scuipat etc", Sebastian Bodu, parlamentar european

Actionarii Stelei

56% Constantin Geambazi

37% Vasile Geambazi

3% Marius Ianuli

4% Tomaida Badescu

În acte, Becali nu are nici o calitate la Steaua, dar controlează clubul prin faptul că l-a imprumutat pe unul dintre actionari (Vasile), are legaturi de rudenie cu altul (Constantin cumnatul sau) si de prietenie (Ianuli, zis Mache)

Vrea să fie liber, maine, de ziua lui!

Noul avocat al lui Ciobanul, Pavel Abraham, a anuntat in urmă cu putin timp că patronul Stelei ar putea fi eliberat pentru 24 de ore pe data de 25 iunie. Fostul sef al Politiei Romane sustine că a depus deja o cerere in acest sens si e convins că demersul sau are mari sanse de reusita Ciobanul va implini maine 55 de ani, iar noul sau aparator sustine că patronul Stelei iși doreste să-și petreacă ziua de nastere in sanul familiei. Legea permite asa ceva, pentru maxim 15 zile pe an. Este legal si cred că sunt sanse ca cererea să fie acceptată , a declarat Pavel Abraham la Antena 3.

Empyro24.06.2013 10:20
De Steaua poti avea grija foarte usor. Ca acest brand functioneaza singur. Tu, ca sef al echipei, ar fi trebuit doar sa faci mici modificari, investitii in lucruri necesare. In rest puteai lasa echipa sa mearga singura. Antrenorul antrena, jucatorii jucau, marketingul vindea produse, tu stateai si priveai cum faci performanta si cum vin banii.

Aici vorbesti de mult prea multi factori. Eu am facut un calcul si sa stii ca nu prea iese socoteala. In primul rand pentru faptul ca o echipa care vrea sa joace in Champions League intr-un sezon si sa castige campionatul, are nevoie in medie un buget de 20 mil. euro. Din banii astia, jumatate trebuie sa mearga pe transferuri (ca sa eviti plafonarea unor jucatori) si cealalta jumatate in cheltuielile uzuale (salarii, chirii, facturi, etc).

Intr-un caz fericit din Romania, doar Steaua poate scoate undeva intre 20 si 30 de mil. Si aici trebuie sa pretinzi o medie mare de spectatori pe NA, insotita si de niste rezultate cat de cat bune, care sa aduca lumea la stadion si sa-ti confere bonusuri de la UEFA.

Daca sezonul 06-07 (primul dupa 10 ani de lipsa) a fost un succes, urmatoarele doua n-au mai trezit acelasi interes datorita lipsei de rezultate si a preturilor foarte piperate (a se vedea meciuri cu doar 15.000 de spectatori pe Ghencea).

Acum lucrurile stau diferit fiindca avem o arena moderna si incapatoare, care justifica impunerea unor tarife mai mici. Aceasta conditie impreuna cu obtinerea unor rezultate vor duce la o medie de spectatori de 45-50 de mii.

Bun, dar ce te faci cand nu reusesti sa castigi campionatul si sa accezi in C1. De unde iti mai faci bugetul de 20 mil. necesar unei echipe competitive ?

Exista varianta dramuirii inteligente a banilor obtinuti din sezonul anterior, precum si eventuale reusite pe piata transferurilor. Din pacate, nu ploua cu ChiriCash-i in fiecare an si chiar si cu ceva bani ramasi din participarea anterioara tot s-ar putea sa ai nevoie de jucatori noi, cand lotul incepe sa se plafoneze.

Marketing-ul la romani este o adevarata nebuloasa. Chiar daca oferi pe piata o gama larga de produse, mentalitatea romanului de mocagiu nu-ti va aduce prea multe incasari (eu estimez in jur de 1 mil eur/sezon). De ce ? fiindca la noi unii chiar nu au de unde, iar altii nu sunt dispusi sa dea 10 euro pentru o esarfa/fular/steag, 20 - 50 euro pentru un tricou sau 30 de euro pentru un bilet la peluza.

Imi plac discutiile astea pe care le consider foarte constructive, dar de cele mai multe ori intram in chestiuni utopice si mult prea relative.

Legat de aceasta treaba cu auto-finantare, cine este curios sa-si faca propriul calcul va observa ca socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa.

Daca ciorile si-au tras om nou, cred ca poate si Steaua.

Voi ce ziceti?

Si-or fi tras, dar cand ma uit la mosia boierului Nea-Guita care vrea sa faca performanta cu 1000-2000 pe luna, imi cam piere entuziasmul.
eMagic24.06.2013 11:21

Steaua - Vardar Skopje in preliminariile Ligii Campionilor (oare?)

Alex88pl24.06.2013 11:34

Pe playstation..

Adrian24.06.2013 16:27
Aici vorbesti de mult prea multi factori. Eu am facut un calcul si sa stii ca nu prea iese socoteala. In primul rand pentru faptul ca o echipa care vrea sa joace in Champions League intr-un sezon si sa castige campionatul, are nevoie in medie un buget de 20 mil. euro. Din banii astia, jumatate trebuie sa mearga pe transferuri (ca sa eviti plafonarea unor jucatori) si cealalta jumatate in cheltuielile uzuale (salarii, chirii, facturi, etc).

Arata-ne aceste calcule si explica-ne cum ai gandit. Ca 20 de milioane mi se pare enorm. Ciobanul nu a investit atat in Steaua in 5 ani. Nici nu se pune problema ca el sa fi facut vreodata intr-un singur an asa investitie/imprumut. NICIODATA!

Daca sezonul 06-07 (primul dupa 10 ani de lipsa) a fost un succes, urmatoarele doua n-au mai trezit acelasi interes datorita lipsei de rezultate si a preturilor foarte piperate (a se vedea meciuri cu doar 15.000 de spectatori pe Ghencea).

Normal ca lumea nu a venit cand pretul unui pachet(3 meciuri) era vreo 4 milioane. Lacomia jegului i-a indepartat atunci pe oameni, nu lipsa rezultatelor. Cand joci cu Arsenal, Real, Lyon, Bayern, etc. e greu de crezut ca poti scoate ceva rezultate bune.

Bun, dar ce te faci cand nu reusesti sa castigi campionatul si sa accezi in C1. De unde iti mai faci bugetul de 20 mil. necesar unei echipe competitive ?

Din nou, suma e prea mare.

In rest: marketing, vanzari de jucatori, etc. Cum se descurca alte echipe, poate si Steaua.

Numai ca e nevoie de profesionisti la ehcipa, nu veri si nepoti. Ca verii si nepotii nu inteleg ce trebuie sa faca, nu pricep ce e aia marketing. Profesionistii inteleg. Profesionistii iti descopera jucatori ieftini, iti vand jucatorii bun la preturi bune.

Nu-i vorba de nimic special aici. Doar profesionalism!

Lucru care la Steaua nu a existat in ultimii 10 ani.

Marketing-ul la romani este o adevarata nebuloasa. Chiar daca oferi pe piata o gama larga de produse, mentalitatea romanului de mocagiu nu-ti va aduce prea multe incasari (eu estimez in jur de 1 mil eur/sezon). De ce ? fiindca la noi unii chiar nu au de unde, iar altii nu sunt dispusi sa dea 10 euro pentru o esarfa/fular/steag, 20 - 50 euro pentru un tricou sau 30 de euro pentru un bilet la peluza.

In ultimul an de existenta, departamentul de marketing al clubului Steaua a adus 3 mil euro in vistieria clublui.

Si-or fi tras, dar cand ma uit la mosia boierului Nea-Guita care vrea sa faca performanta cu 1000-2000 pe luna, imi cam piere entuziasmul.

Nu trebuie neaparat sa fie unu' singur. Pot fi si mai multi investitori. Care e problema?

Marius24.06.2013 17:11
Eu am facut un calcul si sa stii ca nu prea iese socoteala. In primul rand pentru faptul ca o echipa care vrea sa joace in Champions League intr-un sezon si sa castige campionatul, are nevoie in medie un buget de 20 mil. euro. Din banii astia, jumatate trebuie sa mearga pe transferuri (ca sa eviti plafonarea unor jucatori) si cealalta jumatate in cheltuielile uzuale (salarii, chirii, facturi, etc).

Aiurea. In Liga 1 o echipa care se bate la evitarea retrogradarii are ca buget doar banii din drepturile TV, un meleon de euroi. Echipele care se bat la cupe europene/ titlu nu au buget mai mare de 4-5 meleoane de euroi pe an. Restul sunt povesti spuse de infractori pe la diverse emisiuni de susa sportiva.

Chiar si CFR Cluj intra aici, ei o ard un an cu buget de 6-7-8 milioane de euro, cand castiga trofee, si anul urmator isi vand sau isi dau afara toti jucatorii cu salarii mari si o ard la locul 8 cu 3 milioane buget.

De ce crezi tu ca niciun patronas d-asta de club nu face public bugetul anual, documentat, si toti dau din colt in colt cand se face vreun audit financiar?

vlad24.06.2013 18:59

Stiu ca ar fi trebuit sa postez pe topicul cu probleme legate de calculator si internet

dar intreb aici. E posibil sa fie de la adobe flash media faptul ca nu vad emblema Stelei pe site-ul UEFA?

A mai patit cineva asa ceva?

vevebr24.06.2013 19:22
Stiu ca ar fi trebuit sa postez pe topicul cu probleme legate de calculator si internet

dar intreb aici. E posibil sa fie de la adobe flash media faptul ca nu vad emblema Stelei pe site-ul UEFA?

Nu e de la adobe, e de la Ciobanul ;)

vlad24.06.2013 19:32
Nu e de la adobe, e de la Ciobanul ;)

Gata! S-a rezolvat. O vad.

Cat pe ce sa-l injur pe Nea Gigi cel Milostiv.

Am vazut un sondaj acum pe un post TV "Cine credeti ca este vinovat pentru suspendarea Stelei? (asta in eventualitatea unei suspendari) si au votat si cei care cred in Mos Craciun: Cica coruptii aia de FRF , nicidecum nen'tu Gigi.

Astia de la UEFA vor sa-i Steaua lu' Nea Gigi. L-au bagat la racoare ( ce noroc are Nea Gigi pe caldurile astea) ca sa-l lucreze la ce iubeste el mai mult. :yawn:

Stie finul Mirel ceva. Fortele oculte, mama ma-sii!

Empyro24.06.2013 19:51
Arata-ne aceste calcule si explica-ne cum ai gandit. Ca 20 de milioane mi se pare enorm. Ciobanul nu a investit atat in Steaua in 5 ani. Nici nu se pune problema ca el sa fi facut vreodata intr-un singur an asa investitie/imprumut. NICIODATA!

Pai salariile (staff si jucatori) plus celelalte cheltuieli se-nvart in jurul a 3,5 - 4 mil. Inca 6 trebuie investiti in transferuri (an de an). Si asta in situatia unei performante reusite cu bani putini, jucatori platiti cu o medie de 120.000, antrenor cu o medie de 200.000. Daca am vorbit in alta de parte si de straini cu cifre, ce te faci cand trebuie sa platesti jucatori cu 400.000 si antrenori cu 500.000 (CFR-ul a facut-o si pe-asta).

Au fost campanii de achizitii in care s-au cheltuit bani buni, intre 07-09 , inainte de criza si aici ma refer atat la sume date pe un singur jucator (Alvaro Pereira 2.5 mil eur, Dayro Moreno 2 mil usd), cat si la valoarea totala de bani cheltuita in perioada de transferuri. Pe undeva prin 2008, daca imi aduc bine aminte, "specialistii" au estimat bugetul CFR-ului la 18 mil. si al Stelei la vreo 15 mil.

Sunt multe exagerari in presa, dar daca tot v-ati referit multi la performanta, am facut calculul intr-un caz ideal, dar plauzibil pentru un club romanesc.

Normal ca lumea nu a venit cand pretul unui pachet(3 meciuri) era vreo 4 milioane. Lacomia jegului i-a indepartat atunci pe oameni, nu lipsa rezultatelor. Cand joci cu Arsenal, Real, Lyon, Bayern, etc. e greu de crezut ca poti scoate ceva rezultate bune.

Ba da, se poate vorbi si de lipsa de rezultate, in momentul in care esti umilit in halul ala acasa. Si se poate si altfel totusi, vezi Bate Borisov, Apoel Nicosia, etc.

Din nou, suma e prea mare.

In rest: marketing, vanzari de jucatori, etc. Cum se descurca alte echipe, poate si Steaua.

Care alte echipe ?

In ultimul an de existenta, departamentul de marketing al clubului Steaua a adus 3 mil euro in vistieria clublui.

Eu nu am avut vreo cifra oficiala de pe undeva, daca ai impartaseste-o. Pur si simplu, m-am gandit la toti tartanii de pe NA care nu binevoiau sa-si cumpere o amarata de esarfa de la intrare.

Adrian24.06.2013 20:01

Hai mai ca esti rau. Glumele astea nu-s bune, ca strici majoratul fetei...

Empyro

Niciodata nu am crezut exagerarile ciobanului. Si vezi ca, doar pentru ca plafonul salarial e 120 de mii, nu inseamna ca toti au banii astia. Bugetul Stelei nu cred ca trece de 6 mil pe an. Mai ales ca toate transferurile sunt platite in rate, pe mai multi ani, iar salariile sunt platite cand are chef nea puscariasu.

Ba da, se poate vorbi si de lipsa de rezultate, in momentul in care esti umilit in halul ala acasa. Si se poate si altfel totusi, vezi Bate Borisov, Apoel Nicosia, etc.

Majoritatea celor care s-au dus pe stadion nu erau stelisti. Erau acolo pentru a vedea celelalte echipe. De aia nu s-au mai dus cand au vazut preturile imense.

Plus ca lumea s-a dus in primul sezon pentru ca era ceva nou, ceva despre care nimeni nu mai credea ca se va repeta. Cand au vazut deja ca se repeta, ca tot romanu', au zis "lasa ca mergem la anu'".

Care alte echipe ?

Alte echipe din strainatate. Nu trebuie doar din Romania.Sunt multe exemple. Uita-te la croati doar. Vand aia pe zeci de milioane, o duc bine.

Eu nu am avut vreo cifra oficiala de pe undeva, daca ai impartaseste-o.

Cifra mentionata vine din presa. Mi se pare ca i-au si luat un interviu cei de la GSP lui Bobby Durbac, fostul sef al mkt-ului Stelist, dupa ce acesta a fost dat afara.

Empyro24.06.2013 20:14
Niciodata nu am crezut exagerarile ciobanului. Si vezi ca, doar pentru ca plafonul salarial e 120 de mii, nu inseamna ca toti au banii astia. Bugetul Stelei nu cred ca trece de 6 mil pe an. Mai ales ca toate transferurile sunt platite in rate, pe mai multi ani, iar salariile sunt platite cand are chef nea puscariasu.

Multe sunt scoase si de presa. Eu estimarile le-am facut tot dupa ce-am citit. Nu inseamna ca toti jucatorii primesc 10.000 pe luna, sunt unii care au 7000 (cei tineri chiar mult mai putin), dar si altii care au 15.000 (vezi Tanase).

Plus ca lumea s-a dus in primul sezon pentru ca era ceva nou, ceva despre care nimeni nu mai credea ca se va repeta. Cand au vazut deja ca se repeta, ca tot romanu', au zis "lasa ca mergem la anu'".

Dar esti de acord cu mine ca poti totusi sa nu iei bataie in halul ala ? :clap: Si ca daca scoti un egal cu Real Madrid, in meciul urmator acasa cererea de bilete o sa fie mai mare ?

Alte echipe din strainatate. Nu trebuie doar din Romania.Sunt multe exemple. Uita-te la croati doar. Vand aia pe zeci de milioane, o duc bine.

Sa vedem ce vor face croatii, deocamdata abia reusesc de doi ani sa intre in grupe. Eu ma gandeam la alte cluburi spre care ar trebui sa tindem : Olympiacos, Dinamo Kiev, Lokomotiv (la inceputul anilor '00)...iar astia nu cred ca scad bugetul anual sub 30 mil.

Cifra mentionata vine din presa. Mi se pare ca i-au si luat un interviu cei de la GSP lui Bobby Durbac, fostul sef al mkt-ului Stelist, dupa ce acesta a fost dat afara.

Daca suma e reala...mi se pare ceva exceptional de stupid sa-ti inchizi departamentul si asta in sensul de exceptional chiar si pentru nivelul ciobanului.

Alexandru H.24.06.2013 20:23

Iar cu aberatiile lui Durbac? Va credeam oameni mai seriosi. Daca Jiji ar fi facut cu Steaua 3 milioane de euro din marketing, pai il facea pe Durbac presedinte, nu desfiinta departamentul. Ar trebui sa stiti mai bine ce inseamna "am facut 3 milioane de euro" in limbaj de marketer: nu inseamna nicidecum bani fizici, ci felul in care a fost valorificata notorietatea brandului Steaua.

Bunaoara, sa zicem ca Steaua a aparut in prime time de 100 de ori intr-un an, in termeni pozitivi (ca a castigat meciuri, ca are un miliard de suporteri, ca a dat Jiji bani la o familie nevoiasa etc.). Omul calcula cat i-ar fi costat publicitatea la acele televiziuni pentru acel interval de timp si venea la Jiji triumfator: anul trecut am castigat la Pro TV publicitate gratuita in valoare de 400.000 de euro. Si tot asa.

@ Empyro... mai taie si din bugetul ala de salarii. Sunt probabil vreo 2,5 milioane de euro, asta incluzand si taxele la stat (care sunt minuscule din moment ce fotbalistii semneaza contracte de prestari servicii). Marius are dreptate, probabil bugetul se misca undeva intre 4 si 5 milioane.

Marius24.06.2013 20:42
Pai salariile (staff si jucatori) plus celelalte cheltuieli se-nvart in jurul a 3,5 - 4 mil. Inca 6 trebuie investiti in transferuri (an de an). Si asta in situatia unei performante reusite cu bani putini, jucatori platiti cu o medie de 120.000, antrenor cu o medie de 200.000. Daca am vorbit in alta de parte si de straini cu cifre, ce te faci cand trebuie sa platesti jucatori cu 400.000 si antrenori cu 500.000 (CFR-ul a facut-o si pe-asta).

Jucatori platiti cu maxim 120.000, media fiind pe la 70.000. Antrenor platit cu maxim 200.000, daca faci media cu secunzii, preparatorii, medicii ajungi la 80.000.

Steaua plateste acum vreo 300.000 de euro lunar pt salarii. pentru toate salariile din club. Deci fa tu calculul bugetului.

Empyro24.06.2013 20:50
mai taie si din bugetul ala de salarii. Sunt probabil vreo 2,5 milioane de euro, asta incluzand si taxele la stat (care sunt minuscule din moment ce fotbalistii semneaza contracte de prestari servicii). Marius are dreptate, probabil bugetul se misca undeva intre 4 si 5 milioane.

Bine, bine , dar transferuri nu trebuie sa faci ? Daca ai 20 mil. iti mai pui problema sa intri in grupele Champions League sau sa iesi (si nu pe usa din dos) ?

Cu toate exagerarile din presa, eu sunt convins ca intre 07-09 bugetul, cel putin la CFR a depasit 12 mil.

L.E. : Am gasit un articol in care ciobanul face niste "divulgari". Se apropie de estimarea lui Marius.

"Pentru jucatori avem o suma neta lunara de 200.000 de euro, la care se mai adauga inca 100.000 de euro pentru salariile celorlalti angajati. Deci dam 300.000 de euro net, plus taxele, impozitele si celelalte contributii, care inseamna inca 200.000 de euro. In total, platesc jumatate de milion de euro pe luna la salarii", a dezvaluit Ciobanul la GSpTV, noiembrie 2012.

Asta inseamna 0.5 * 12 = 6 mil.

vlad25.06.2013 07:48

Tot soborul de calugari de pe Athos freaca parchetul la Cotroceni cu marea rugaminte de a-l elibera pe Milostivul Becali. Traian B. trebuie sa se grabeasca pentru ca timpul este foarte , foarte scurt si daca Steaua va fi exclusa ( lucru foarte probabil) , Milostivul trebuie sa obtina gratierea sau o zi libera la caldura pentru a-l convinge pe prietenul Condescu ca el este singurul din Galaxie care poate califica o echipa romaneasca in Sampion Lig.

Logic ca locul lasat liber de Steaua va reveni echipei din Targu Jiu.

E posibil ca Nea Gigi sa fie investitor( pardon!) - Creditor la Pandurii?

mountytoma25.06.2013 09:41

intre calugarii aia si curvele care sustin ca cel mai de treaba om din lume este clientul care tocmai le-a platit, nu e mare diferenta. la fel nu e mare diferenta intre gaozarul sef si jijilaba. poate ca astazi incepe curatenia la Steaua.

«1629630631632633689»