Domnule Bodu, notele acide de pe blogul dumneavoastră la adresa lui Ciobanul v-au adus iar in atentia presei...
Nu asta a fost intentia mea, pur si simplu a fost o postare pe care am facut-o cand am observat oameni de o anumită calitate care cred că se aflau intr-o stare confuza din moment ce ii plangeau de milă lui Ciobanul si ii ridicau osanale. Atentie, nu vorbesc de fanii lui Becali, ci de oameni cu pretentii intelectuale.
Steaua e interesantă ca business si imagine
ProSport a scris că Hrebenciuc deja se ingrijeste de Steaua, chiar credeti că ii va fura clubul lui Becali?
Nu stiu ce va fi, dar poate el sau poate altii ii vor lua echipa! Hrebenciuc a fost mereu apropiat de Steaua, nu cunosc gradul de implicare. Steaua e interesantă si ca business pentru că are palmares, dar si ca modalitate de a-ți face imagine. Iar acest lucru, asociat cu politica, iți conferă o mare influență. Nu mai vorbesc de banii pe care ii atrage, fie din bilete, drepturi TV sau competitii europene. Nu am informatii in plus că Steaua va intra pe mana lui Hrebenciuc, am facut doar o deductie logica Apoi, stiti de ce vrea Ciobanul să iasă fie si pentru cateva zile din inchisoare?
De ce?
Doreste să-și treacă actiunile de la Steaua inapoi pe numele lui! Alt motiv nu are! Cu terenurile... piata e moarta echipa e cel mai important activ al sau. El trebuia să dovedească motivele pentru care vrea să fie eliberat. Asta cu afacerile nu tine, de ce? Trebuia să demonstreze că intre data condamnarii si data cererii de eliberare a intervenit un eveniment economic care necesită prezenta personală a condamnatului. Nu s-a intamplat un astfel de eveniment, iar actiunile Stelei nu sunt ale lui, deci nu putea să invoce nimic legat de club. Finantator nu e o calitate juridica
Oare ii mai dau nepotii actiunile inapoi?
Dar de ce nu ar putea să-și treacă actiunile si din inchisoare, e vorba numai de o semnatura nu?
E mai greu pentru că nu sunt acte pe care le-ai negociat inainte. Presupune persuasiune, problema e că acei nepoti pot vinde acele actiuni că sunt ale lor si, cand cineva iți pune niste milioane in brate, nu stii cum reactionezi. De asta ii e frică lui Ciobanul.
În 2005 s-a constatat o datorie totală a cluburilor de fotbal din Liga 1 in valoare de 19,6 milioane de euro, s-a recuperat ceva in mandatul dumneavoastra
O parte da, dar nu mai stiu acum exact cat. Țin minte că Dinamo si-a recunoscut datoria si a inceput să plateasca apoi Rapid a pierdut in instanță si a fost nevoit clubul să contribuie, astea asa să vă dau două nume de cluburi mai importante...
Steaua avea atunci o datorie de 11 milioane de dolari, nu ati câștigat procesul pentru recuperarea acestor bani...
Asa e, dar modul in care am pierdut a fost hilar. Cu Steaua am pierdut in instanță nu pe existenta datoriilor, ci pe atragerea raspunderii solidare. Judecatorul a decis să respecte litera si nu spiritul legii. În codul de procedură fiscală se spune să nu mai aibă bunuri urmaribile, ori atunci Steaua mai avea pe vechea societate un calculator si o imprimanta Lucruri pe care functionarii de la Fisc nu le-au mai notat in procesul verbal de insolvabilitate. Dacă i-ar fi dus capul si ar fi facut corect acest proces verbal, atunci aș fi câștigat. Au zis, eh un calculator si o imprimantă nu conteaza.. si au scris acolo 0 bunuri urmaribile. Acum datoria s-a prescris, au trecut cinci ani! A platit-o poporul!
Nu era cunoscut in Parlamentul European
Cum era perceput Ciobanul in Parlamentul European? Ati fost colegi, v-ati intalnit acolo?
Eh, colegi... L-am vazut de trei ori, nu prea venea pe acolo. Nu le e cunoscut personajul oamenilor de acolo. Pai, ce eu cunosc vreun patron al nu stiu carui club din Lituania? Am interactionat parca dar nu am nimic cu el... nu stiu dacă imi poartă pica Nu eu vreau să-i fur clubul!
"Nu am avut parte de amenințări din partea oamenilor de fotbal in perioada respectiva Injurii da, dar le-am luat ca atare. Nu am avut teamă că mi s-ar putea intampla ceva", Sebastian Bodu, parlamentar european
"Îmi place fotbalul, dar nu voi spune niciodată cu ce echipă tin. Nu am mers incă pe National Arena. Prefer comoditatea de a sta cu o bere in brate, in fata televizorului, decat să fiu impins, scuipat etc", Sebastian Bodu, parlamentar european
Actionarii Stelei
56% Constantin Geambazi
37% Vasile Geambazi
3% Marius Ianuli
4% Tomaida Badescu
În acte, Becali nu are nici o calitate la Steaua, dar controlează clubul prin faptul că l-a imprumutat pe unul dintre actionari (Vasile), are legaturi de rudenie cu altul (Constantin cumnatul sau) si de prietenie (Ianuli, zis Mache)
Vrea să fie liber, maine, de ziua lui!
Noul avocat al lui Ciobanul, Pavel Abraham, a anuntat in urmă cu putin timp că patronul Stelei ar putea fi eliberat pentru 24 de ore pe data de 25 iunie. Fostul sef al Politiei Romane sustine că a depus deja o cerere in acest sens si e convins că demersul sau are mari sanse de reusita Ciobanul va implini maine 55 de ani, iar noul sau aparator sustine că patronul Stelei iși doreste să-și petreacă ziua de nastere in sanul familiei. Legea permite asa ceva, pentru maxim 15 zile pe an. Este legal si cred că sunt sanse ca cererea să fie acceptată , a declarat Pavel Abraham la Antena 3.