"Ba, daca-mi dadea mie Brasovul atatia bani maine plecam inapoi!" Ti-aduci aminte Lacatus, "simbolule", cand ai spus vorbele astea si cui ii erau adresate? Mi-aduc eu aminte, se intampla la sfarsitul unui antrenament, prin '84, si-i erau adresate lui Eduard, care refuzase sa se intoarca la FC Arges, club ce-i oferise 200 000 de lei,bani multi pe atunci.
Ai "fost" dinamovist in copilarie. Acum ce esti ? Stelist ? Cand te-ai intors de la Oviedo ce erai ? Piturca, care a fost un fotbalist cu nimic mai prejos decat tine si care este un stelist de necontestat spune ca ai fost si esti dinamovist, si eu spun la fel, in 93 ai vrut din tot sufletul sa te duci la marea ta iubire, la Dinamo.
"Imi bag ****-n Steaua voastra !" Ti-aduci aminte cand ai spus mizeria asta? Iti improspatez eu memoria, Lacatus, "simbolule", in 1990, cand ai santajat clubul ca sa-ti dea drumul la Fiorentina desi avea oferta dubla din alta parte.
"V-am tras-o, ****-va-n gura sa va *** ", ti-aduci aminte, Lacatus, "simbolule", cand ai spus asta? Iti amintesc eu, la sfarsitul meciului cu Progresul din 2000 cand te-ai bucurat ca un nebun pentru ca ne-ai pus bete-n roate in lupta cu... Dinamo, echipa din sufletul tau.
Pana mai ieri as fi regretat sa scriu cele de mai sus aici, nu pentru tine, te-am detestat pe cat de mult te-am adulat, ti-am detestat comportamentul pe teren fata de adversarii nostri pe cat de mult ti-am adulat reusitele fotbalistice. As fi regretat pentru ca tineretul stelist te respecta, te considera un Simbol al Stelei. Cata nedreptate ! Un dinamovist ce nu a respectat si nu respecta clubul care l-a scos, literalmente, din mizerie, clubul care l-a alfabetizat, l-a curatat, l-a facut un om bogat, care i-a dat faima, care l-a facut iubit..., cata nedreptate pentru atat de multi altii, fotbalisti,administratori, conducatori, oameni ce au iubit si iubesc cu adevarat acest club. Nu am sa-i numesc pentru ca numele tau nu merita sa fie alaturi de al lor. Esti "simbolul" adolescentilor anilor 90. Da. Imi pare rau pentru ei, nu-i meriti. Ai stiut sa-i cuceresti urcandu-te pe garduri, nu ti-a fost greu deloc dar te-ar fi adorat oricum, erai ultimul ramas
din Echipa Glorioasa. Cand ii aud cum iti scandeaza numele, desi esti cel mai slab antrenor din Istoria Stelei, ma revolt. Nu impotriva lor, nu am cum, ei sunt eu insumi, ci impotriva ta pentru ca stiu ca esti un impostor.
Pleaca, " simbolule", pleaca acum, cat ti-a ramas o farama de imagine, nu mai e mult si adevaratul tau caracter va fi cunoscut de toata lumea!
Gica Chioru