Ionuț Lutu (34 de ani) iși va adauga la CV numele formatiei iordaniene Al Jazeera Amman. Fotbalistul se declară multumit de salariul pe care il va incasa, dar se teme că restrictiile din Iordania ii vor afecta stilul de viață.
Libertatea: Cum ai ajuns in Iordania?
Ionuț Lutu: Simplu, frățiorul meu. Am primit o oferta am venit, am negociat si asta a fost. Eu mai dadusem probe la Al Jazeera, dar atunci nu ne-am inteles.
Actele sunt semnate?
Nu, maine (n.r. - astazi) o facem. Voi juca aici zece luni. Îmi vor da si casa dar momentan locuiesc la un hotel din apropierea stadionului.
Salariu lunar de 7.000 de dolari
La bani v-ati inteles?
Da, sper să nu mai apară surprize. Am batut palma cu ei pentru 7.000 de dolari pe luna la care se adaugă prime de joc si de obiectiv.
Te vei acomoda cu stilul de viață al arabilor?
Frățioare, e aiurea rau! De două zile umblu după o bere pe-aici! Nu gasesti, să dai cu tunul! Plus că sunt niste calduri de te faci una cu asfaltul! Facem antrenamente doar seara, după ora 20.00, dar si alea sunt cu susu'-n jos. În plină sedință de pregatire, vezi că doi, trei jucatori o iau la fugă pană la marginea terenului si incep să se roage, pentru că ei fac asta la ore fixe.
Chemi lautari in Iordania, asa cum obisnuiai să faci in Kazahstan?
Ce lautari? Adio distractie! O să mai vad lautari doar in poze sau la televizor. Aici mă pocaiesc, nu mai am scapare
mare panarama omul asta
)