Înainte de Steaua - Motherwell 0-3, patronul scoțienilor a vizitat un spital de copii din București, acolo unde fundația lui a salvat o fetițã de la moarte
Steaua - Motherwell 3-0. Aceasta e povestea la vedere a primului meci dintre cele douã echipe, în turul 3 preliminar al Europa League. A existat însã, departe de stadion și fãrã nici o legãturã cu fotbalul, o altã poveste. Mult mai emoționantã și cu un final mult mai fericit.
Patronul grupãrii scoțiene, John Boyle, cel care conduce fundația caritabilã "Copii în dificultate", a vizitat cu doar cîteva ore înainte de joc un spital de copii aflați în stadiul terminal al unor boli incurabile. "Realmente am fost profund mișcat de ce am vãzut. Am ajuns apoi la stadion și am pierdut cu 3-0. O înfrîngere grea, dar dupã ce vãzusem la sanatoriu nu m-a mai durut, gîndul meu era la acei copii, pentru cã fotbalul trece în plan secund în astfel de momente", a declarat Boyle pentru Sunday Mail.
Apoi, Boyle a dezvãluit cã fundația sa din România a reușit o minune. "În 1992 am fost șocat sã aflu cã o fetițã orfanã a fost gãsitã într-un tomberon, avînd extremitãțile mîncate de șobolani. A fost apoi abandonatã într-o stare deplorabilã la ușa spitalului. Ei bine, cu ocazia vizitei la București am aflat cu mare bucurie cã datoritã intervenției fundației mele, acea fetițã, pe numele ei Ionela, se aflã încã în viațã. Acest lucru e cea mai mare realizare din viața mea, alãturi de cãminele, cele douã centre de dezvoltare și școala pentru autiști pe care le aveam în România", a declarat Boyle.
Cine e John Boyle, patron Motherwell
» Are o avere cifratã la 68 de milioane de lire sterline, adicã peste 80 de milioane de euro
» Cofondator al companiei aeriene Zoom Airlines
» Deține companiile de turism Scottish Caribbean Tour și Go Travel Direct
» A cedat în 1999 pachetul de acțiuni al agenției de turism Direct Holidays în schimbul a 56 de milioane de lire sterline
» A vîndut în 2007 agenția de turism CV Travel pentru 10 milioane de lire sterline
» Are afaceri în turism, în industria tehnologicã și în media
» Este cãsãtorit și are 4 copii
» Sprijinã mai multe fundații caritabile și face donații consistente
Ce face Boyle în România
» Fundația "Copii în dificultate" cuprinde 3 cãmine, douã centre de dezvoltare și o școalã pentru copiii care suferã de autism
» 600 de copii primesc îngrijire în cãminele fundației
» Fundația deține la Cernavodã un așezãmînt pentru îngrijirea copiilor bolnavi de SIDA
"O înfrîngere a echipei tale cu 3-0 nu te mai doare în nici un fel cînd cu doar 3 ore înainte de meci vezi, într-un spital din București, 15 puști extrem de triști, care în curînd vor muri"
John Boyle, patron Motherwell